Puslapis 11

Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-27, 01:27
N/A
Paskaičiau, kad nėra panašios temos, tai nutariau sukurti. Norint pasigaminti gerą cannabutterį, stuffą pirmiausia reikia dekarboksilinti. Naudojant karštį, stuffe esantys THCA ir CBDA paverčiami į aktyvius THC ir CBD. Trumpai tariant, "decarb'intas" stuffas geriau tinka cannabutteriui.

Nuotrauka
Daugiau info, kam įdomu.


Mano patirtis. Paskutinius du kartus gaminau cannabuterį prieš tai double-boilindamas stuffą 120min 100C/212F verdančiame vandenyje (decarb). Po to kaip įprasta - 3h ant lėtos ugnies su sviestu, temp iki 100C. Abu kartus naudojau ₲40 sauso trimo ir ₲5 :x: Svieste ištirpti turėjo kokie >350-500mg thc. Daugiau nei pakankamai vienam žmogui.
Abu kartus cannabutteris gavosi :( Spalva ir kvapas geras, bet neveiksmingas. Gal kas turit idėjų, kodėl? Ar apskritai verta decarbinti? Nes visus kartus, kiek anksčiau gaminau nedecarbindamas, viskas visada buvo :V:

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-27, 03:00
Ciakis
O tu decarb darai su isdziuvusiu stuff ar ne? Nes jei dziovintas tai puse straipsnio paskaiciau kad nereikia dekarb daryti, dziunant thca pavista i thc.

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-27, 09:29
Operatore
Man skaitant klausima, atsakymas aiskeja jau tame paciame poste. Ypac paskutinis sakinys.
Tai o jei nori testi ieskojimus, as galbut labiau isanalizuociau zodi "pakaitinti". Ar tirai paboilinti?? Dar sesiolikos kazkadais budamas jau zinojau, kad kanapes, kad veztu vandeny neisvirsi.

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-27, 14:54
Borky
Jeigu verdi 3h tada nereikia atlikti dekarboksilizacijos, nes per toki virimo laika ji ivyksta virimo metu.

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-29, 06:26
N/A
Operatore rašė: 2019-06-27, 09:29 Man skaitant klausima, atsakymas aiskeja jau tame paciame poste. Ypac paskutinis sakinys.
Tai o jei nori testi ieskojimus, as galbut labiau isanalizuociau zodi "pakaitinti". Ar tirai paboilinti?? Dar sesiolikos kazkadais budamas jau zinojau, kad kanapes, kad veztu vandeny neisvirsi.
Gal ne taip mane supratai. 2 h decarb'inu sausai stiklainyje, pamerktame į verdantį vandenį. Tada +sviestas +3h tame pačiame stiklainyje irgi verdančiam vandenyje.
Borky rašė: 2019-06-27, 14:54 Jeigu verdi 3h tada nereikia atlikti dekarboksilizacijos, nes per toki virimo laika ji ivyksta virimo metu.
Makes sense, bet decarbinimas tokioje žemoje temp (95C max) užsuktame stiklainyje juk negalėjo suardyti thc, o paskui svieste verdant (irgi 95c max) thc prilipo prie sviesto molekulių tai irgi niekur negalėjo pabėgti. Bet kodėl sviestas lievas išėjo tai neaišku vistiek. Per maža temperatūra arba per ilga bendra kaitinimo trukmė - tokia mano išvada. Nedarykit kaip aš.

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-29, 09:10
Operatore
Jooo, as tikrai taip pazodziui ir supratau. Blogas Operatore, neisigilines komentuoja, mars skaityti straipsniu!
Tai jo, ten kalbama apie raw materials, tai irgi sakau, kad dziovinimas atlieka si procesa automatiskai, galima eiti prie antros dalies nekaitinant.

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-29, 10:22
Borky
Per maža temperatūra negalėjo būti, nes thc pradeda jūngtis su riebalais nuo 77C temperatūros, o ilga kaitinimo trukmė nemanau, kad bus kalta, nes kai verdu sviestą tai palieku per naktį ir visada gaunasi atominis.

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-29, 11:47
Operatore
Tai riebaluose. O jei pries tai dvi valandas ant 100 lapsniu pakaitini, gal vis tik per daug, ypac jei sausa gandzike? As esu vires raw material isopropanolyje su vienu forumieciu. Tai ikaitinus reikia tik ikisti ir istraukti porai akimirku. Bet mes darem gintarini hasha, o ne sviesta. Kaip suprantu, butent siuo budu decarb'inimas ir buvo daromas musu atveju. Porai sekundziu tik laikeme ..

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-29, 12:53
N/A
Borky rašė: 2019-06-29, 10:22 Per maža temperatūra negalėjo būti, nes thc pradeda jūngtis su riebalais nuo 77C temperatūros, o ilga kaitinimo trukmė nemanau, kad bus kalta, nes kai verdu sviestą tai palieku per naktį ir visada gaunasi atominis.
Tuomet klaida galėjo būti tik viena - decarb. Nes esu anksčiau viręs paprastai, tai normaliai gavosi. O dabar du sviesto batch'ai sugadinti. Nesuprantu tik vieno - youtube kiek žiūriu, visi stuffą decarbina prieš verdant sviestą, bet pagrinde orkaitėj iki 30 min ir aukštesnėje temperatūroje. Kepina iki rudumo. Kad decarb'inti žemesnėje temperatūroje ir prireikia 2h, bent jau pagal chart'ą. Ir stuffas net nebuvo rudas..
Nuotrauka

Faktas, kad jei dar kada gaminsiu iš sauso produkto, tai decarb jau tikrai nedarysiu. Geriau kaip tu sakei - ilgiau pavirti. Gal receptą numestum, kaip pats verdi?
Operatore rašė: 2019-06-29, 11:47 Tai riebaluose. O jei pries tai dvi valandas ant 100 lapsniu pakaitini, gal vis tik per daug, ypac jei sausa gandzike? As esu vires raw material isopropanolyje su vienu forumieciu. Tai ikaitinus reikia tik ikisti ir istraukti porai akimirku. Bet mes darem gintarini hasha, o ne sviesta. Kaip suprantu, butent siuo budu decarb'inimas ir buvo daromas musu atveju. Porai sekundziu tik laikeme ..
Turbūt ir buvo per daug. Iš tikro žiūrėjau materialą per microscopą po decarb, tai trichomos lyg ir nepažeistos atrodė. Kaip galėjo sviestas neišeiti tai nežinau, nes kvepėjo ir iš išvaizdos bombinis atrodė. Na, yra kaip yra. Artimiausiu metu sviesto tikrai negaminsiu :D

Re: Decarboxylation aka. THCA konvertavimas į THC

Parašytas: 2019-06-29, 15:56
Borky
Viręs tik su lietuvišku ruderaliu, jis turi būti sausas, skirtumo stiprume nepastebėjau ar smulkiai susmulkintas ar ne. Receptas butu toks: įpilu į puodą vandenį jį užverdu, tada įdedu sviestą, kai sviestas ištirpsta sudedu žalią materiją ir palaukiu kol užverda tada sumažinu iki tiek, kad palaikytų karštį, bet nevirtų . (Virimo laiką praleisiu, nes nežinau kiek tiksliai laiko verdu, bet geriau vakare pradėti virti). Ryte išjungiu, palaukiu kol ataušta, nusunkiu (kaip cepelinams bulves) į atskira indą ir įdedu i šaldytuvą sviesta buna viršuje sukietejas, o vanduo apačioje.