Nuotrauka Nuotrauka

Kompaktinės lemputės (CFL) ir paprastos liuminisencinės

Saulės simuliacijos.
Rašyti atsakymą
Vartotojo avataras
barzas
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 476
Užsiregistravo: 2010-02-15, 13:12
Reputacija: 100

Kompaktinės lemputės (CFL) ir paprastos liuminisencinės

Standartinė barzas »

Fluorescencinės lempos

Visiškai įmanoma kanapę užauginti po šių tipų lempomis, ir gauti barndų, stiprų derlių. Viskas ką jums reikia padaryti, tai suprasti augalo gyvenimo ciklus ir įmituoti aplinką tokią, kokią labiausiai mėgsta kanapės.
Lempas visose stadijose reikia laikyti 5 – 10 cm nuo augalų viršūnių. Jos gali augti taip arti, kadangi nėra karštos kaip HPS ar HM lempos. Šių lempų tipai būna įvairių ilgių. Kuo ilgesnė lempa, tuo daugiau šviesos ji skleidžia. Standartinis 2,5 cm skersmens lempa turi maždaug 30 vatų per vieną metrą (ir 85 liumenai vienam vatui). Lempos būna įvairių spalvų pemteratūrų: 6000K (Dienos šviesa, daylight), 4000K (cool white), 3500K (white), 3000 (warm white). Daylight (dienos šviesos) lempos turi daugiausia mėlyno spektro, o Warm White lempos daugiau raudono. Jos nelabai daug kuo skiriasi (auginimo prasme). Apskaičiavimai rodo, jog norint pasiekti 6500 liumenų vienam kv. metrui, praktiškai turite apimti visą lubų plotą lempomis. Dėl to oras gali pasidaryti labai karštas, todėl reikia geros vėsinimo sistemos.
Fluorescencinės lempos labai naudingos kai auginate nedidelius augalus – klonus ar SoG metodu.

CFL

Yra daugybė pliusų naudojant CFL (kompaktinė fluoroscencinė lempute). Gal jūs auginate asmeninį „dūmą“ arba jums nėra galimybių įsigyti HID sistemos. Kaip bebūtų CFL tipo lempučių galima įsigyti betkurioje namų apyvokos parduotuvėje. CFL yra pigiausias auginimo sprendimas ir jas yra labai paprasta naudoti.
Spalvos temperatūra

Jūs tikriausiai esate pastebėję daugybę skirtingų užrašų kai perkate CFL lemputes namų apyvokos reikmėms. Užrašai – „soft white, warm white, cool white, bright white, hologen white, daylight white, full spectrum“. Taip pat užrašai: 2700K(žydejimo metu), 3000K, 3500K, 4000K, 5000K, 6400K ir 6500K(vegetacijos periodu). Tai yra visos spalvos temperatūros, kurias jūs naudojate buityje ir ne tik. Tai matavimo vienetai, kurie matuoja kokią spavos temperatūrą gali atiduoti kai lempos dega. Šiltesnės spalvos turi gelsvą atspalvį, o šaltesnės – mėlyną. Daugumą pradedančiųjų painioja šį faktą: kuo šiltesnė spalva, tuo šaltesnė jos temperatūra. (pvz.: warm white=2700K). Lempos žymimos 2700K-3000K spektru paprastai vadinamos Warm White arba Soft White, lempos žymimos 3500K-4000K spektru yra vadinamos Bright White arba Cool White, 5000K vadinamos Full Spectrum ir galiausiai 6400K-6500K vadinamos Daylight.

Su šiomis lempomis galima užauginti puikų derlių, jei, žinoma, pasirenki teisingo spektro lempas. Vegetacijai geriausia naudoti 6400K-6500K lempas, o žydėjimui geriausia: 2700K. Priežastis paprasta: visus metus augalas lauke gauna daugiau nei 6500 Kelvinų todėl, kad vasaros dienos yra ilgos ir karštos, o rudenį/žiemą dienos trumpėja ir todel augalas gauna mažiau nei 6500 Kelvinų ir tuomet augalas pradeda žydėti. Todėl norėdami sukurti žydėjimo stadiją pasirenkame 2700K spektrą. Stenkitės išvengti lempu, kurios yra tarp 3500K-4000K todėl, kad šio tipo lempos išskiria labai mažai augalams naudingos šviesos. Pažiūrėkite kaip skiriasi šių lempų spalvos temperatūros atspalviai:
[ nuotrauka ]Nuotrauka[ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ]

CFL

Kad galėtumėte veiksmingai naudoti CFL auginant augalus, jums reikės nustatyti lempų aukštį 5–10cm atsumą nuo jūsų augalo lapų. Jei pastatysite lempas per arti, tada augalas nebegalės augti vertikaliai ir jis užaugęs bus trumpas ir kresnas. Kiti augintojai norėdami to išvengti deda CFL lempas auginimo dežės šonuose. Kita vertus jei lempos bus per daug nutolusios nuo augalo, stiebas
nukentės nuo pailgėjimo (tempimo į viršų), kuris duos neigiamą įtaką: išgverusius ir smulkius žiedus. Labai svarbu yra, kad CFL šviesa šviestų į reikiamą vietą. Todėl dauguma augintojų apžiūri savo augalus bent kartą per dieną, kas pakeltu nors šiek tiek lempas aukštyn. Dauguma žmonių svarsto ar būtų geriau pajungti daugiau mažo galingumo (low watt) CFL ar tik keletą didelio galingumo (high watt) CFL. Abieji būdai gali užtikrinti gerą derlių, bet aš jums siūlau pasirinkti konfiguraciją, kuri yra patogiausia jums.
Liuminescencinės (fluorescencinės) lempos

Visų pirma – liuminescencinė ir fluorescencinė lemputė yra vienas ir tas pats daiktas.
Tiesiog du skirtingi pavadinimai.
Lempų tipai

Liuminescencines lempas suskirstysim į tokius tipus (kurie pasitaiko akvariumuose):

Vamzdžiai T8 storio (G13 lizdas)
Vamzdžiai T5 storio (G5 lizdas)
Kompaktinės (lizdas priklauso nuo galios ir vamzdžio išraitymu)
Ekonominės (sukasi į klasikinius kaitrinių lempų lizdus, turi integruotą droselį)

Vamzdžiai T8

Liuminescencinių vamzdžių storiai žymimi Tx, kur x daugindami iš 1/8 colio gausime lempos vamzdžio diametrą. Taigi, T8 yra 1 colio (25,4mm arba suapvalinus 26mm, kaip kad įprasta rašyti specifikacijose) diametro liuminescenciniai vamzdžiai. Šios lempos naudojamos su G13 lizdais, kur 13 reiškia atstumą milimetrais tarp kontaktų (šiuo atveju 13mm).

Šio formato liuminescencinės lempos yra populiariausios komercinėse apšvietimo sistemose, tad dėl paplitimo jos yra ir labai patrauklios kainos. Populiariausios galios yra: 15w, 18W, 30w, 36W ir 58W. Mažiausiai populiarios / rečiausiai Lietuvoje pasitaiko: 10W, 25W ir 38W.

Vamzdžiai T5

Pagal tą pačią logika kaip T8 – T5 lempos yra 16mm diametro. Pastarosios yra naudojamos su G5 lizdais (5mm tarp kontaktų). Pirmas T5 prieš T8 vamzdžių privalumas yra kompaktiškumas. Kitas privalumas yra tai, lempų galios ir ilgio santykis yra didesnis pas T5 nei pas T8 (bet, tai nebūtinai galioja visoms pastarojo formato lempoms). Trūkumai? Daugiau galios, daugiau šyla. O pats didžiausias trūkumas – ilgių ir galių įvairovė. Gamintojai išnaudodami kompaktiškumą prikūrė T5 substandartų pagal panaudojimo sritį. Pavyzdžiui baldiniai šviestuvai naudoja tokias T5:

Taigi, jei turite reikalų su T5 lempomis – neužmirškite padraugauti ir su liniuote / rulete.
[ nuotrauka ]
Droseliai liuminescencinėms lempoms

Liuminescencinė lempa, tai kažkokios formos vamzdis pripildytas inertinių dujų bei švino garų, o galuose elektrodai, kuriuos elektros įtampa pašildo, tada dujose tarp priešingų vamzdžio galų prasimuša elektros išlydis (arka), kuris savo ruoštu skleidžia ultravioletinius spindulius, o pastarieji sužadina vamzdžio vidines sieneles dengiančią medžiagą ir ta švytėdama jau skleidžia matomo spektro šviesą…

Šio klampaus liuminescencinių lempų veikimo principo aprašo tikslas pasakyti, kad neužtenka tik 230V kintamos srovės – reikia dar ir droselio. Klasikiniai, senoviški arba dar geriau archajiški droseliai reikalauja dar vieno įrenginio – starterio (maža bačkutė, su dviem kontaktais). Atpažinę starterį ir / ar archajišką droselį turėtumėte per daug liuminescencinių lempų ekonomiškumu nesidžiaugti – pastarųjų naudingumo koeficientas apie 60%. Pastaruosius be dvejonių reiktų iškarto keisti į elektroninius droselius. Elektroniniai droseliai pasižymi efektyvumų 90% ir daugiau. Elektroniniai startui trumpiau degina / šildo elektrodus, greičiau efektyviau įžiebia lempą, ko pasekoje lempa mažiau šyla ir lėčiau susidėvi elektrodai bei švytinti medžiaga…
[ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ]
Droseliai būna vienviečiai, dviviečiai, keturviečiai, gal net triviečiai – tai yra kiek lempų galima prijungti prie vieno droselio. Taip pat droseliai būna fiksuotos galios lempoms, o būna universalus su palaikomos galios rėžiu (pvz gali dirbti ir su 15W, ir 18W, ir 30W). Ant elektroninio droselio korpuso būna pajungimo schema…
[ nuotrauka ][ nuotrauka ]
Spalvos žymėjimas

Nespecializuotų liuminescencinių lempų dažniausiai pasitaiko tokių atspalvių žymėjimų:

Spalvos temperatūra kelvinais (pvz 2700K)
Angliškas žodinis spalvos apibūdinimas arba jo trumpinys (pvz WarmWhite – WW)
F dviženkliais reitingais (F29)
F triženklis reitingas (F827)

Spalvos temperatūra yra lengviausiai apčiuopiama metrika renkantis liuminescencines lempas. Dažniausiai Lietuvoje sutinkamos yra 2700K (gelsvo atspalvio), 4000K (balta), 6500K (balta su elektriniumelsvos atspalvių – aitri akiai). Kuo mažesnė temperatūra – tuo spalva yra šiltesnė, tai yra daugiau geltonos atspalvio. Ir atvirkščiai, kuo didesnė – tuo ji yra aitresnė / mėlynesnė.

Žodinis apibūdinimas arba trumpinys ir lengvai įsisavinamas:

Warm (W)imponuoja ~2700K
Natural (N), tai ~ 3500K
Cool (C), tai ~ 4000K
Daylight (D), tai ~6500K
Dažnai naudojamas žods White, kuri trumpiniuose žymi antra W (pvz Warm Wite – WW), reiškia nieko.
Dviženkliuose apibūdinimuose apibrėžti ~6500K dažniau naudojama Cool Daylight (CD).

Dviženklis F reitingas – jį perprasti yra sunkiausia, nes reikia tiesiog žinoti kokie skaičiukai kokią spalva atitinka. Turbūt, kadangi pastarasis yra painiausias, jį naujesnio modelio lempose keičia F triženklis reitingas.

Su likusiais dviem skaitmenimis triženkliame F reitinge viskas išvis paprasta – tai spalva kelvinais padalinta iš 100.

Tik peržvelgtų spalvos žymėjimų užrašymas ir įvairuoja pas skirtingus gamintojus.
Dažniausiai tai būna plakinys lempos galios ir F reitingo. Štai keli pavyzdžiai:

>F18/29 – 18W F29
F18/2700 – 18W 2700K
F18/WW – 18W Warm White
F18/827
L 15 W/865 15W 6500k
Šviesos intensyvumas
Liumenas (lm)


Matavimo vienetas kuris nurodo šviesos srauto dydį, kurį nuolat skleidžia šviesos šaltinis, sutrumpintai žymimas lm. Kitaip sakant, liumenai išreiškia šviesos stiprumą. Vienas liumenas lygus šviesos srautui kurį skleidžia viena, labai maža žvakutė. Kaitrinė 40w lemputė spinduliuoja apie 400 lm. Taigi, šios lemputės naudingumo koficientas yra lygus:
400lm / (dalinam) iš 40w = 10 lm/w.
Liuksas (lx)

Liuksas – apšvietos matavimo vienetas, sutrumpintai žymimas lx.
1 liuksas – tai paviršiaus apšvieta, kurią sukelia 1 lm šviesos srautas, krintantis į 1 m² ploto paviršių:
1 lx = 1 lm/m²
Saulė apytiksliai skleidžia 50 000 lm/m² (50 000 lx) prie pat žemės paviršiaus, giedrą dieną.
Jei kanapės gauna mažiau kaip 30 000 lx, jos auga lėčiau, automatiškai nukenčia ir derlius.
Šviesa augalams
1000 – 5000 lx Min. šviesa reikalinga palaikyti augalo gyvybei.
10000 – 15000 lx Min. šviesa reikalinga nuosėkliam, bet negausiam vystimuisi.
20000 – 25000 lx Min. šviesa reikalinga greitam vystimuisi.

25000 – 30000 lx Max. efektyvumas subtropinėms veislėms
25000 – 50000 lx Max. efektyvumas pusiaujo veislėms

Augalams reikia 25000 – 50000 lx, kad augtų greitai.

90 000 lx maksimalus saulės šviesos intensyvumas žemės paviršiuje. Tai per didelis šviesos kiekis, ir jis augalams nėra geras. Toks, ar didesnis šviesos intensyvumas kelia pavojų “apšvytinti” augalą, ir sutrikdyti fotosintezės veikimą.

140 000 lx – toks yra šviesos intensyvumas virš atmosferos (Saulės konstanta).
:x: Video1 :x: Video2 :x: Video3 :x: Video4 :x: Video5 :x:Video6 :x: Video7 :x: Video8 :x:



Nuotrauka parama forumui
Kanapės mėgėjų lyga
musia
Naujokas
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 2005-10-27, 18:25
Reputacija: 0

Standartinė musia »

ar kas nors naudoja LIUMINESCENCINES lempas :x: ZHYDEJIMUI, kurios turi oranzhini spektra ir yra 2700K? skirtos (skaitau ant ipakavimo) "PLANT and AQUARIUM". skamba gerai, bet 20 watu lempa turi tik 600 liumenu. kas nors susidures su tokiom? nes ash nusiteikes savo augalu pirma zhydejima patiketi butent tokioms (4 augalams 5x20W) lempos. nera salygu HPS jungti... :(
Herbalist
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 427
Užsiregistravo: 2005-10-18, 22:36
Reputacija: 2

Standartinė Herbalist »

Nuejau i senukus siaip pasidairyt, ko gero yra, apziurineju lemputes, ant vienos lemputes pakuotes uzrasyta "Energy-efficient compact fluorescent lamp". Man ishkart tas zodis "fluorescent" uzkliuvo. Nu galvoju zjbs, ishsirinkau stipriausia (26W, 1650Liumenu) galvoju gal klonam ar seedlingam bus gerai jei dar auginsiu kada. Bet kazkaip galvoju per pigi kad butu fluoro lempute, nu bet px galvoju. Dar nuejau prie bobos senuku, sakau ar tinka augalam. Ta pasimete...sakau jei uzrasyta fluoro tai turi tikt. Ta tik gal..gal.. Kazkokio berno klausia, tas tipo mano kad netinka, boba skaito rusishkai kas parasyta, tai tipo sako kad neparasyta rusu kalba kad butu fluoro. Tai tik subalamutino jie mane ir nieko gero nepasake...Ot senukai nx. Pasijungiau paziuret kaip sviecia, tai bishki rausviau, nei tos paprasciausios is maksimos energija taupancios lemputes, nu tai galvoju vis spektras bus vairesnis jei abi pajungciau. Tik nesuprantu kaip cia is tikruju yra, ar ji fluoro ar ne, gal anglu vertejas nesamoniu prirase, gal pas juos taip vadinasi ir paprastos kompaktines lemputes. Kadangi kainavo tik 8lt tai galvoju px kad ir netiks, bent jau 26W (tipo 26W=130W) :)
Freddy Krueger
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 76
Užsiregistravo: 2004-10-23, 23:43
Reputacija: 0

Standartinė Freddy Krueger »

Aroona$ rašė:jei kas pastebesit pardavime ilgas ( nuo 1.20cm ) fluorescencines lempas - PM me arba reply sioj temoj.
Apsiprashau turbut tamstai reikalingos 1,20m. lemputes 8|
Galiu pasiuliti kreiptis pas Dzagi http://dzagigrow.ru/?mode=goods&GoodNod ... 663&page=4 deja tai tik 42cm
Kaidaise pas Dzagi pirkau seklas atsiunte be problebu
Žale žolė bet ne žolė..?
yakkuTekno
Naujokas
Pranešimai: 28
Užsiregistravo: 2006-10-01, 10:46
Reputacija: 0

Standartinė yakkuTekno »

Na is dalies ir taip, galima ir buityje panaudoti, bet jei 4 Eko lemputes po 15w sudesi, tikrai nebus sviesos trukumo... Nes nuo pora jau sviesos sociai... Aisq daug priklauso nuo patalpos..
kojak
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 504
Užsiregistravo: 2006-06-09, 16:06
Reputacija: 1

Standartinė kojak »

"Daržininkams" mėgėjams namų sąlygomis parankiausia naudoti liuminescencines lempas (LB,LD). Jos pigesnės, lyginant su kitomis, jas nesudėtinga naudoti. Liuminescencinės lempos kabinamos 10-15 cm virš augalų, apšvietimo galingumas turėtų būti 250-300 W/m2. DRI, DRLF ir kito tipo lempos, kurių galingumas 400 W, kabinamos vieno metro aukštyje virš augalų ir aukščiau. Apšvietimo galingumas, naudojant DRLF-400 lempas, turi būti 120-160 W/m2, o naudojant intensyvesnes - 90-100 W/m2.
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Re: Lempos

Standartinė mr.green »

jeigu jeskote geriausiao varianto tai siulicau apsilankita Senuku, arba banginio pardotuvesia ten galit rast artei75w ar 125w dabar tikslei neprisimenu lempu su selfbalast liumiscentines liampos labai ekonomiskos ir gerai veikia!!!!!!! :) kaina dabar tikslei nepasakisi bet tikrai nebrangei jei pritaikisit gera reflektoriu eina kaip svestu patepta,tik draugai nepamirstam kad zidejimui ir vegetacijos piriodui taikomi skirtingu spektru lempos kad pasek max rezultata!!!!!!
DisTortIonZ
Naujokas
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2006-06-06, 12:25
Reputacija: 0

Standartinė DisTortIonZ »

Nu va. Sian baigem herbariuma statyti, ir greitu laiku pradesiu daiginima,
Kas liecia apshvietima tai as naudoju 6 dienos shviesos lempas po 26W(1x 130W), Kai zydenima pradesiu tai mastau apie tas pacias lempas tik geltono spektro...

Ka jus y tai? 8)

teko auginti po tom paciom lempom ir viskas labai gerai sekesi.
visai nerukau
Bronius007
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 239
Užsiregistravo: 2006-09-22, 18:32
Reputacija: 1

Standartinė Bronius007 »

Tu turbut netaip mane supratai: as nesu akmens amziaus zmogus ir zinau CFL'us, bet turiu omeny tas pirmas dvi lempas su 2100'K ir 25000'K, ypac pastaroji atkreipe demesi.
nei chronius, nei Bronius...
Bronius007
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 239
Užsiregistravo: 2006-09-22, 18:32
Reputacija: 1

Standartinė Bronius007 »

Kaip su tais 2 sviesos spektrais: raso kad auginimui bet nemaciau kad tokia dar kas naudotu kur 25000'K? Noreciau suzinot kitu nuomone, kurie didesne patirti uz mane turi.
nei chronius, nei Bronius...
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Standartinė mr.green »

Nezinou ar klaida ar ne,as asmeniskai noudojiu 2x200 w 50/60Hz Envirolite 2700k-Red spectrum(Warm white) lempas ir paskutinesia ekspo.parodosia kai lankiousi tai tokio galingumo nemaciou kad 25000k butu , max. 210w iki 3000k ! :D
ma
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 395
Užsiregistravo: 2005-10-20, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ma »

paaishkinkite kasnors apie sviesos temperatura, kuri matuojama kelvinais (K). Kokia geriausia kanapei?
pvz.:

2700K

6500K

14000K

20000K

pvz metalo halidines kaikurios turi 3000K, kitos 20000K, tai kuri dabar is ju geresne vegetacijai?
Buds Not Bombs
ApsirukesMeskenas
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 2006-12-04, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ApsirukesMeskenas »

as tiksliai nzn ka tie kelvinai reiskia bet seip. kiek visur skaiciau ir domejausi ati 2700k vegetacijai 6500 zydejimui
Bronius007
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 239
Užsiregistravo: 2006-09-22, 18:32
Reputacija: 1

Standartinė Bronius007 »

su CFL yra taip, kad kuo aukstesne temp. kelvinais tuo ji daugiau i melyna spektra, o kuo zemesne tuo daugiau i raudona. Simple.
nei chronius, nei Bronius...
ZYMUSAS
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: 2005-10-08, 12:24
Reputacija: 1

Standartinė ZYMUSAS »

melyno spektro (fluora) lempos kas tai ? dokit informacijos visai zales :|? aciu
Herbalist
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 427
Užsiregistravo: 2005-10-18, 22:36
Reputacija: 2

Standartinė Herbalist »

ZYMUSAS rašė:melyno spektro (fluora) lempos kas tai ? dokit informacijos visai zales :|? aciu
Kur radai melyno spektro fluora? Lietuvoje?
Apie melyno spektro fluora tai nezinau, senukuose kiek zinau tik raudonos budavo, na ten specialiai ir pritaikyta augalam (aisku yra yvairiu spalvu lempu bet ne auginimui), taip jos brangesnes uz tas dienos sviesos lempas, jauniem augaliukam ir naudodavau tas fluoro lempas + keleta dienos sviesos spektrui paivairint, na ir siaip pigesnes zymiai :) Bet siaip melyno spektro manau butu geriau (kalbu apie vegetacini perioda), manau geriausia vegetaciniam periodui maisyt melynas su raudonom ir dar kokia viena kita dienos sviesos, manau jei yra nemazai seedlingu (na daugiau nei kokie 5) tai tie fluoro vamzdziai manau yra geriau truputi nei kompaktines, kazkaip sviesa ir siluma tolygiau pasiskirscius ir po tais vamzdziais nemazai telpa ir jei prisiliecia augalas prie lempos tai nenudega (dazniausiai).
ma
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 395
Užsiregistravo: 2005-10-20, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ma »

raudonos ir melynos mix geriausia abiem stadijom...
Buds Not Bombs
primatas
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 225
Užsiregistravo: 2007-05-04, 22:19
Reputacija: 0

Standartinė primatas »

sveiki,

bandziau cia pasiziureti su tom kompaktinem fluoro lempom...nesamone kazkokai, arba ju nesveikai daug reikia...plius dvieju rusiu (cool ir warm white)..brangiai gaunasi. o gal skaiciuot kazko nemoku.

vienzo...yra erdve sakykim 60x60cm...auginama sakykim 2-3 augalai, kiek man to apsvietimo reikes. galvoju apie HPS 2x150w...perdaug/permazai? o gal visdelto galima prasisukti su kompaktinem fluoro?

auginama tik asmeniniais interesais.
dekui uz patarimus.
zymotic
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 2007-05-02, 19:44
Reputacija: 0

Standartinė zymotic »

skaiciau skaiciau sita jusu tema, taciau taip ir neapsisprendziau. infos labai daug, o ir siaip nezinau.
Galvoju jungti pora lempu, viena lempute jau turi, taciau liko kita nusipirkt.
Sita kuria turiu tai kiek suprantu yra kaip dujine kazkas tokio, silumos neskleidzia, pavadinimas KOMETKA kazkokia, 20w 230V. 4100kelvinu.
va kazkas tokio sicia, tik kad pas mane balta.
[ nuotrauka ]

Nezinau galvojudar kazkokia pasirinkti, turbut reiketu kuo galingesnes, nes diena prie lango stoves medziai, o nakti prie lempu. Tai va sekancia butu nebloga kuo galingesne nusipirkt, bet daug litu investuot nenoriu, nes tas auginimas kaip sakant del eksperimento, o ne del rimtumo. Tai va ka patarsite iki 15-20lt pasirinkti?
na tarkime yra cia katalogas lemonos, gal kas uzmesite aky pasakysite kokia pasimt?

http://www.lemona.lt/lemona/servlet/Sim ... vlet?id=J1

ar siaip ten kokioj rimi ar tai maximoj yra kokiu pirkt kazko tinkamesnio?
net nezinau, galvoju ieskoti pagal siuos kriterijus reikia: kad butu kuo stipresne(nes elektra valdiska), kad neskleistu silumos, ir kaip ir viskas. na idomu gal ka patarsite taip greit ant liezuvio galo jei kas stovi. osrama filipsa kokia marke, n dekui zodziu nebesipleciu 8|
zaza
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2006-11-20, 21:05
Reputacija: 0

Standartinė zaza »

Jei tik 15-20 lt investuot nori nepatariu net pradet 8) Jeigu investuotum 60lt galeciau patart pirkt lumicentrines lempas ar kaip rasos tas zodis :D nu tie vamzdziai as ant ju auginau wisa vegetavima tai yra ~3 menesius nebuvo jokiu problemu ir man atsiejo yranga apie 55lt su viskuo :) Aisq flowerinimui naudojau biski galingiau 400w hps :)
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas
  • Kaitrinės lemputės
    Lodzik » » forume Apšvietimas
    36 Atsakymai
    21181 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas spintinis
  • Halogeninės lemputės
    barsukas » » forume Apšvietimas
    24 Atsakymai
    15776 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Sigma