Nuotrauka Nuotrauka

Depresija

Kanapių panaudojimas gydomaisiais tikslais.
Anonymous

Depresija

Standartinė Anonymous »

Sveiki, manau jog tai aktuali tema ir nusprendziau sukurti tokia siame forume, nes neradau informacijos ir manau ne mane viena tai domina. Zodziu, gal kas turite patirties depresijos, gan daznu psichologiniu ligu gydyme kanapemis? Nes siektiek susijojo sveikata, buvo israsyti stiprus psichotropiniai vaistai, o as visiskai nepasitikiu medicinos pramone ir net nezadu naudoti tu vaistu, nes prie ju labai priprantama ir kai nutraukiamas gydymas jais dar labiau pablogeja situacija. Taigi gal kas galetu placiau apsviesti sia tema?
krikstatevis
Naujokas
Pranešimai: 24
Užsiregistravo: 2015-04-24, 14:16
Reputacija: 0

Re: Depresija

Standartinė krikstatevis »

Anonymous rašė:Sveiki, manau jog tai aktuali tema ir nusprendziau sukurti tokia siame forume, nes neradau informacijos ir manau ne mane viena tai domina. Zodziu, gal kas turite patirties depresijos, gan daznu psichologiniu ligu gydyme kanapemis? Nes siektiek susijojo sveikata, buvo israsyti stiprus psichotropiniai vaistai, o as visiskai nepasitikiu medicinos pramone ir net nezadu naudoti tu vaistu, nes prie ju labai priprantama ir kai nutraukiamas gydymas jais dar labiau pablogeja situacija. Taigi gal kas galetu placiau apsviesti sia tema?
Sveikas ,na kanapes kogero is depresijos taves neistrauks kaip ir visi kiti vaistai nuo jos ,kokio pobudzio tavo liga ,kokie simptomai?daugiau siektiek papasakok?
Vartotojo avataras
THCholic
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 481
Užsiregistravo: 2013-10-06, 20:55
Reputacija: 38

Re: Depresija

Standartinė THCholic »

Ištrauks iš depresijos kanapė puikiausiai, būtent jei kas ir gali ištraukti - tai kanapė. Ypatingai Sativa. Jokia chemija taip nepadės.
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: Depresija

Standartinė G. »

Vien tik kanapėmis neišgydysi, nes kanapėse nėra nieko, kas nueitų į tavo smegenis ir paspaustų depresijos "off" mygtuką. Depresija tai ne tik biocheminis, bet ir socialinis sutrikimas. Kanapės gali padėti pajausti palengvėjimą, atitolimą nuo negatyvių emocijų, gali priversti pasižiūrėti į dalykus iš kitokios perspektyvos nei kad būtum nepavartojęs kanapių, o tai jau grynai gyvenimiškų potyrių ir asmenybės charakterio bruožų koregavimas, kas iš tiesų yra tikslinga, dorojantis su depresija.
Visgi reikia turėti omeny, kad kanapėse yra miegą skatinančių medžiagų. Pavartojęs asmuo ima jaustis įvairialypiškai mieguistas. Ar žinai būseną, kai esi pažadinamas iš miego, kurio metu sapnavai malonų sapną? Ir ką tik pažadintas jautiesi maloniai diskoordinuotas, šiek tiek ar labai kliedesingas, bet visumoje tikrai maloniai? Arba kai prabundi iš košmaro ir irgi būni diskoordinuotas, paranojiškas ir bijai toliau miegoti? Tai kanapių poveikis yra kažkas panašaus į tą būseną tarp miego ir budrumo. Vienas pavartojęs kanapių gali jaustis maloniai, kitas gali jaustis nemaloniai. Vienam gali būti linksma ir juokinga, o kitam graudu ir baisu. Vienas gali jaustis be galo tingus ir apatiškas, tačiau ramus ir harmoningas, o kitas gali jaustis be galo entuziastingas ir motyvuotas, nenustygstantis vietoje ir linkęs rizikuoti. Kartais gali būti patiriama visiška jausmų makalynė, kuri vieniems žmonėms - maloni ir lengvai sukontroliuojama, o kitiems - nemaloni ir chaotiška.
Kokia tiksliai būsena bus konkrečiam žmogui, pavartojus kanapių - sunku pasakyti, kadangi vienodų žmonių būsenų nebūna. Įsivaizduok save su draugu sėdantį į atrakcioną. Abu pasivažinėjat ant to paties, abiem būna smagu ir abu liekat laimingi. Bet ar jūsų smagumai ir laimės yra vienodos? Tikrai ne. Kiekvienas savo gyvenimiškus potyrius jaučia savaip. Lenkiu link to, kad kanapių poveikis priklauso nuo 2 esminių dalykų:

1) Rinkinio (angl. - Set). Rinkiniu yra apibendrinamos vartojamos kanapės, t.y. - konkreti kanapės rūšis ar rūšių hibridas, konkreti kanapių veislė ir jos dervinėse liaukose susidarančių kanabinoidų, terpenoidų ir flavanoidų charakteristikos, kitaip tariant - visa konkrečios "žolės" biochemija, kuri veiks tavo organizmą, kai tu ją į save įvesi. Be vartojamų kanapių, rinkiniui taip pat priklauso ir vartojamų kanapių įvedimo į organizmą būdas, t.y. - rūkymas, garinimas, valgymas, transderminis. Taip pat prie vartojamų kanapių galima priskirti jų produktus - žiedai/lapai, kifas, hašišai, tinktūros, aliejai ir kiti ekstraktai.

2) Nustatymų (ang. - Setting). Nustatymais yra apibendrinamos visos įmanomos kanapių vartojimo aplinkybės:

Vietos (kur yra vartojamos kanapės?)
Laiko (kada yra vartojamos kanapės?)
Būdo (kaip yra vartojamos kanapės?)
Tikslo (kam? kuriuo tikslu yra vartojamos kanapės?)
Priežasties (kodėl yra vartojamos kanapės?)
Sąlygos (kokiai sąlygai esant yra vartojamos kanapės?)
Kiekybės (kiek yra vartojama kanapių?)
Nuolaidos (ko nepaisant yra vartojamos kanapės?)


Taigi kanapių vartojimo poveikį (fizinį ir psichologinį) individualiam organizmui lemia štai tokie veiksniai. Atitinkamai atsižvelgiant į minėtus veiksnius, yra įmanoma prognozuoti kanapių poveikį, kurį patirs vartotojas. Tai čia yra absoliutus minimumas, kurį reikėtų žinoti ir apsvarstyti prieš pirmą kartą vartojant kanapes ir aplamai visada, net jeigu ir nesiruošiama vartoti kanapių, o tiesiog dėl bendro išprusimo.

Toliau apie depresiją ir kanapes:
Depresija - psichologinis sutrikimas, todėl kanapių poveikį plačiai įtakos tiek "Rinkinys", tiek "Nustatymai". Tačiau, kadangi depresija yra būtent psichologinis sutrikimas, "Nustatymai" visgi turėtų imti viršų, kadangi esamąją ir būsimąją žmogaus psichologinę būseną -nuotaiką, motyvaciją ir dalykus, apie kuriuos mąstoma- labiausiai įtakoja būtent aplinka, t.y. - vaizdiniai, garsiniai, kvapiniai ir tiesioginiai fizinių kūnų kontakto bei skonio stimuliatoriai. Iš depresijos ištrūksi tik tada, kai savyje atrasi savo unikalius stimuliatorius, kurie tau suteikia prasmę, laimę, džiaugsmą ir motyvaciją gyvenime bei tuos stimuliatorius išpažinsi, propaguosi, jais didžiuosies ir juos tobulinsi. Tavo tikslas dabar yra - rasti. O mes tau galim padėti, kadangi esam fainas kolektyvas :D

Dabar labai trumpai apie kanabinoidus, kurie gali būti reikšmingi depresijos gydyme, kanapes vartojant. Pala, vartojant? o galima ir kitaip? Žinoma! Depresiją kanapėmis galima sudoroti ir jų nevartojant! paskui papasakosiu, kaip ;) o dabar trumpai apie kanabinoidus:
1) CBD - uždegiminius procesus malšinantis antipsichokitas (nepsichoaktyvus, raminantis). Pasižymi priešingu poveikiu kanabinoidui THC;
2) THC - psichotikas, stimuliatorius, diskoordinuoja. Veikia vaizduotę, užmaršina fizinį ir psichologinį skausmą, kelia alkį, antiemetikas;
3) THCV - šiek tiek psichodelinis (haliucinogeniškas), euforiškas;
4) CBN - migdomasis.

anonimai, sakyk geriau, kas yra, kaip jautiesi ir kokios bėdos kamuoja :) pakalbam, nes iš pradžių reikia tave nors kiek pažinti, kad suveiktume tau :x: kanapinę :x: terapiją :)

P.S. neskubėk dar ieškoti savo pirmojo žolės fixo, nes kaži, gal tu esi iš tų, kuriems nedera vartoti kanapių ir geriau depresiją gydytis jų nevartojant :!: Pirma pakalbam ;)
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Anonymous

Re: Depresija

Standartinė Anonymous »

galiu pasakyti kad rukau jau kelis metus, kamuoja visiskas nenoras veikti net menkniekius, noras mazai bendrauti su zmonem nes jie tiesiog atrodo, kad elgiasi kaip debilai, yra nieko nesuprantantys, visiskas nenoras iseiti kaskur i atvira aplinka kur galiu kaska sutikti, kad ir senai pazystama zmogu, tiesiog nesinori net bendrauti su niekuom, taippat nemiga, paranoja (turbut ne man vienam tai gerai pazystama, zinome visi mes apie ka as).Truputi buvau isokes i alkoholizma, taciau aciu sau kad nustojau. Sunkiausia yra tai, kad viso to kaltininkas- taip atsitiko kad papuoliau ant banditeliu, ir su tokiom problemom susiduriau kad negaliu net niekam pasakoti apie tai ir niekas negali isklausyti manes.Taipppat tas slykstus jausmas, kai kaskas del taves stengiasi, nori tau padeti ir jiems neiseina nes tiesiog negaliu apie tai sneketi. Galiu pasakyti kad busena yra siaubinga, su fiziniu skausmu net nelyginsiu.
zinoma be viso sito yra ir smulkesniu gyvenimisku bedu kurios tiesiog uzgriuvo labai nelaiku, taciau stengiuos galvoti, kad tai tiesiog sutirstinimas, kad viskas taip blogai.
Critical
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 163
Užsiregistravo: 2013-08-26, 21:23
Reputacija: 6

Re: Depresija

Standartinė Critical »

Grynai mano zmonos simtomai, nezinai kada kokia diena kokioj busenoj atsikels... Seip su mobiliu rasau, daug nerasysiu ir trumpysiu mintis. Atsimyk depresijos tau neisgydys niekas, ne psichologai ievrejai nei piliules. Serotonino kiekis pas tave smegenyse susip&ses. Arba jo mazai gamina arba kur tai blokuoja, nesvarbu. Alkanam organizme, vitaminu stygiumi, arba apsinuodijusiame toksinai, nuodai naudojami msisto pramoneje, saldumynai, alkoholis, zudanti indiga, ir t.t blokuoja cheminius procesus organizme, hormonu gamyba ir t.t. Ka as daryciau minimum ir ko nedaro mano boba :):
Daug vandens gerti, begiok siltai apsirenges kad gerai prakaituotu. Pavadaris, ypatvorius ir dilgeles plikyk-dezinfekuoj ir ryk kiek gali. Stok pusti. Na satyva gal jei jau meymanoma. Valyk zarnas du kartai y diena tustinkis, saldumynu atsisakyk- stabdo piristaltika- recirkuliuojasi nuodai per kepenis, valyk krauja, kepenis ir judek. Jokio virto kepto krakmolo klijuoja zarnyna. Ir visa kuna tipo formuoja gleives. Judink krauja sportuok, daug sekso!!! Situ mano nuotrupu turetu uztekt. O jei tingi, nusipirk i sikną leidziami B grupes vitaminai, biskiuka skaudus, cheminiai- bet efekta duoda!
Mes-prieš kanapes,mes anas likviduosim! - taip, prieš išraudami kanapes,sakė pareigūnai. Bet iš kur čia tą narkotišką kanapę atrado? Juk visą amžių kanapės augo, nebuvo jokios "narkamanijos". Turbūt valstybė atrado, kad jos nuodingos?"
krikstatevis
Naujokas
Pranešimai: 24
Užsiregistravo: 2015-04-24, 14:16
Reputacija: 0

Re: Depresija

Standartinė krikstatevis »

Kad ir kaip daug visko cia tau prirase ir primoke , atsimink viena ,kad visas ligas zmogus susikuria pats sau, del to ir isgyti gali tik pats savo pastangom .Viskas slypi tavo galvoje tavo pasamoneja ,joks vaistas taves neisgydys nes vaistu nuo depresijos nera kaip ir pacios depresijos nera ,nuo siol taip turi galvoti ir sakyti sau ,jei tikrai ir nuosirdziai tiki ir nori isgyti ,galesiu padeti :) nebus lengva ,bet tikiu kad tai pades ,iki
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: Depresija

Standartinė G. »

krikstatevis rašė:Kad ir kaip daug visko cia tau prirase ir primoke , atsimink viena ,kad visas ligas zmogus susikuria pats sau, del to ir isgyti gali tik pats savo pastangom .Viskas slypi tavo galvoje tavo pasamoneja ,joks vaistas taves neisgydys nes vaistu nuo depresijos nera kaip ir pacios depresijos nera ,nuo siol taip turi galvoti ir sakyti sau ,jei tikrai ir nuosirdziai tiki ir nori isgyti ,galesiu padeti :) nebus lengva ,bet tikiu kad tai pades ,iki
bl, markyzai, dink iš čia :D ligas susikuria pats sau? išgyt tik savo pastangom? "Kad viskas slypi galvoje ir pasamoneja" tai tiesa, bet gal ir apie žemiškus dalykus dabar pakalbam? yra vaistu nuo depresijos ir yra kas pagyja, bet tikrai ne visi. Chemija be pastangų nieko nepadarys. O chemija (natūrali ar ne) su pastangom - gali. Kaip tu gali taip kalbėti, kad depresijos nėra? Lietuvoje kasmet nusižudo daugiau kaip 1000 žmonių, tu bent nutuoki, ką tu kalbi, kvaily? Ne tai kad autoavarijoj prisitreškia, narkotikų perdozuoja, paskęstą girti besilinksmindami ar kažką, o tiesiog nes "fuck this shit. užpiso". Tu suvoki tai? Nėra depresijos... pats nesirgai, nežinai kaip atrodo sergantis ir iš savo trąšom praskalautos galvos kiši trigrašį, kur visai nereikia. Savitaiga, jo, svarbi, bet ar tu supranti, kad depresija sergantis žmogus tokio dalyko paprasčiausiai neturi? Juos parina pati mintis, kad jie turi save kažkuo įsitikinėt, o ne tiesiog gyventi savo gyvenimą kaip "normalūs" žmonės. Kai pamatysi sukaukolėjusį puslavonį juodais paakiais, drebančiom rankom, kuris vos liežuvį versti sugeba ir kenčia ryte lipti iš lovos, kai už lango saulėta diena, tai gal suprasi, kad depresija tai ne šiaip pavasarinis liūdesiukas. Sakydamas, kad žmogus pats sau susikūrė ligą tu ją tik dar labiau gilini.

Anonimai, ne tu pats susikūrėi, o tavo aplinka tau ją sukūrė. Tu nesi kaltas už tai, kad gimėi ten, kur gimėi ir buvai auklėtas taip, kaip buvai auklėtas, kad tapai tuo, kuo esi dabar. Suprask, kad visa tai yra praeityje ir mes visi gyvenam tik esamąjam laike. Nėra nei praeities, nėra nei ateities. Visada yra tik dabartis, aišku, tai dar nereiškia, kad galima elgtis nerūpestingai, bet šiuo momentu tau reikėtų daugiau žiūrėti į dabartį ir ieškoti savyje rūpestingumo. Tavo tikslas - rūpintis savimi, rūpintis savo aplinka ir aplinkiniais. Jeigu turi kokių vidinių graužačių dėl savo poelgių - visada gali atsiprašyti. Tavo tikslas - mokėti atleisti pačiam sau už savo klaidas, nes neklysta tik tie, kas nedaro nieko. Jeigu turi galimybę, tai kaip barzas sako - paatostogauk, taikykis, kur saulės daugiau ir kur žmonių gyvenimo ritmas yra laisvesnis, nes tau dabar būtent reikia atsileisti nuo įtampos, o Lietuva.. čia įtampų karalystė. Mentalitetas grubus, stokojantis empatijos ir varomas egoizmo. O atostogaudamas gal rasi ir savo savijautos priežastis? Gal sutiksi laisvesnių žmonių, su kuriais bus malonu leisti laiką? Supranti, kiekvienas mes galime apversti savo gyvenimus aukštyn kojomis, bet ne visi drįstam. Taip pat ir Critical labai gerų patarimų davė dėl rūpinimosi savo kūnu. Sveikas kūnas - sveikas protas ir atvirkščiai. Fizinis aktyvumas yra tikrai būtinas ir siūlyčiau plaukimą, nes plaukimas atitolina visas mintis ir dėmesį koncentruoja į nepaskendimą (o tu juk nori plaukti). Higiena - irgi labai svarbus dalykas. Kai švaresnis kūnas - švaresnis ir protas. Pabandyk pirtį ir po jos išsimazok kanapių sėklų aliejum (būna pirkti parduotuvėse ir internete, pasieškok lietuviško) :) Ir aišku dar labai prasminga tavo atveju būtų ir pagerti to kanapių sėklų aliejaus kiekvieną dieną. Šaukštą arba gurkšnelį rytę ir šaukštą arba gurkšnelį vakare. Jame daug B grupės vitaminų (gerai smegenims, linksmina), taip pat omegos 3-6-9 geriau nei linų sėmenų aliejuj ar žuvų taukuose. Aišku tas aliejukas šiek tiek kainuoja, bet tavo atveju tikrai, manau, būtų verta pabandyti bent kokį mėnesį kasdien ragauti ir po prausimosi (po skutimosi irgi) teptis ant kūno (ir ant veido) :V: kvepia riešutais, o skonis panašus į kvapą :) Paragauk sveriamų žolelių arbatų dar ir be cukraus (gali užtat su medum, citrina, imbieru). Šiaip arbatos nėra pats skaniausias gėrimas, bet faina žinoti, kuri iš daugybės rūšių tau skaniausia. + pats ritualas raminantis. O kalbant apie ritualus.. ar turi kokių nors savo? Gal esi tikintis? Kaip su šiuo reikalu pas tave?
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Anonymous

Re: Depresija

Standartinė Anonymous »

Del tikejimo tai negaliu kasko pasakyti gero. kaip dabar populiaru esu netikintis, o del ritualu tai is tikro turbut netaip supratau tave, bet megstu iseiti i gamta ir ilgai vienas pasivaikscioti, zmogaus nepaliestus kampelius aplankyti, ,,su savim paliudeti''
Uzsisakysiu to kanapiu aliejaus, bet pasiziurejau ju kainos nemazai svyruoja, ar tas itakoja kokybe?
https://www.livinn.lt/ekologiskas-aliej ... jus_250_ml
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: Depresija

Standartinė G. »

Pirma dėl aliejaus. Nemanau, kad tau reikia prašmatnaus buteliuko, etikečių ir kitų lia lia, nes vistiek visa esmė yra pačiam produkte: http://www.kanapiunamai.lt/produkcija.html <- čia kiekis tas pats, bet visais 4 eurais pigiau. Augina ir spaudžia graži šeima, iš širdies, natūraliai, eko, o ne masinės produkcijos.
O dėl tikėjimo, tai kaip tau tinka taip daryk, svarbu, kad būtum laimingas, nesistenk per prievartą prie kažko šlietis, tiesiog būk savimi. O ritualai gali būti bet kokie, kokius tik susigalvosi. Į gamtą aš irgi labai mėgstu išeiti pasivaikščioti ir irgi į nepaliestus kampelius. Kartais pasiimu fotoaparatą, atsigerti, keletą vaisių ir tiesiog išeinu vienas sau į netoliese esantį mišką. Tik įžengęs nusiimu batus ir basas varau klajot kaip koks laukinis gyvūlys. Žiūrinėju augmeniją, klausau paukščių, medžių ošimo, apžiūrinėju grybus, kartais dideli apsamanoję akmenys patraukia dėmesį ir šiaip viską absorbuoju, ką gamta man siūlo. Kartais dar pasirenku lapelių, žolyčių, šakelių, su peiliuku pasiskabau sakų ir dervų nuo medžių, susidedu į stiklainį, parsinešu namo. Nežinau, kam tai darau. Turbūt, nes internete yra daug informacijos apie "bushcraft", išlikimą gamtoje ir pan. Mane labai dažnai užknisa miesto ritmas, viskas labai nenatūralu atrodo, dirbtina, o dūšia nori kažko unikalaus, kažko savito. Dar labai smagus dalykas gamtoje beklajojant sutikti kokį nors gyvūlį. Tada šiek tiek baisu būna kad neužmuštų anas manęs, tai toks lengvas adrenalinas pasijaučia. Tiesiog man norisi nustot galvot (o galvoju daug, rašau, braižau irgi nemažai) ir tiesiog gyventi, atsiduoti į būtį ir tiesiog jaust harmoningumą. Užeina kokia nemaloni mintis ir "ai, koks skirtumas, šiuo momentu ta mintis manęs neliečia, tai nėra prasmės jos toliau plėtoti ar išvis ją laikyti galvoje". Buna pats save užsičiaupiu, pasisiunčiu ant trijų. Pats save užsiknisu, o paskui pats save atsikasu. Ne tu vienas, anonimai, depresuoji. Yra daugybė žmonių tokių kaip tu ir manau, kad tau tiesiog reikėtų kažką padaryti, kad nesijaustum vienišas, kad jaustumėis kažkam priklausantis, reikalingas. Gyvenimas tai mistika, atsirandam tuščiom galvom, nieko nemokam, klaidžiojam, mus kažkas kažkur nuolat nukreipinėja, rodo kelią, aiškina, kad tas gerai, anas blogai. Tiesiog reikia ieškoti, o ko ieškoti... čia jau patys savo išmislus susigalvojam.
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
H2O
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 76
Užsiregistravo: 2013-11-07, 16:18
Reputacija: 5

Re: Depresija

Standartinė H2O »

Linksmai čia rašot :)
G. "apvaro" krikstatevį, o po to pats agituoja "viskas tavo galvoje", pasivaikščiok po mišką, išgerk arbatos ...
(no offence G.)

Anonymas, netikėk paistalais, kad galima laimingai gyventi kalėjime. Visi zoologijos sodo gyventojai kenčia nuo depresijos.
Nori išgyti? Rask savo kalėjimą ir nešdinkis iš ten. Tiesiog vyniok meškeres bro.
Ir dar, kanapė tau nepadės nuo depresijos, nes tu du metus jau užsiimi savigyda. Visai kas kita, jei tai būtų, vartojimo pradžia.
Tuomet galima būtų kanapių pagalba greičiau pamatyti "savo kalėjimą".
Antidepresantai irgi ne išeitis, praktiškai viskas atvirkščiai, užblurina vaizdą, nieko tada jau nebesuprasi.
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: Depresija

Standartinė G. »

No offence taken :) Man krikstatevio patarimas pasirodė pernelyg nerūpestingas, neišsamus, per daug tiesmukiškas ir klaidinantis. Tai vienintelė priežastis, kodėl ėmiau kaip tu sakai "varyti" :D krikstatevio patarimas pasirodė kaip uždarantis šią temą. Maždaug "Vaistų nėra, depresijos nėra, viskas tavo galvoje. Ligą susigalvojai -pats kaltas- dabar išsigalvok. Sėkmės. Skirstomės". Ir šiaip.. fucking tiek energijos įdėjau į "kanapių vartojimo pagrindą", o paskui gauti repliką "Kad ir kaip daug visko cia tau prirase ir primoke , atsimink viena ," tai fuck it :D aš kitaip reaguoti ir negalėčiau. Viskas iš tiesų yra mūsų galvose ir savitaiga iš tiesų veikia, bet vien tik tai akcentuoti paprasčiausiai negana. Dėl to ir įterpiau tokį:
G. rašė:"Kad viskas slypi galvoje ir pasamoneja" tai tiesa, bet gal ir apie žemiškus dalykus dabar pakalbam?
:V:
P.S. O šiaip krikstatevio patarimas yra vienas galingiausiu, jeigu ne pats galingiausias(!), bet tik būdas, kuriuo tas patarimas buvo pateiktas, yra labai sumenkinantis.
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
H2O
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 76
Užsiregistravo: 2013-11-07, 16:18
Reputacija: 5

Re: Depresija

Standartinė H2O »

Argumentai suprantami ir priimtini.
Tavo rašliava way better :)
Na, ir kokybė solidi, verta pagarbos.
Vartotojo avataras
Supreme
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 130
Užsiregistravo: 2015-01-03, 12:15
Reputacija: 8

Re: Depresija

Standartinė Supreme »

Kiek asmenų, tiek ir nuomonių :) Skaičiau Mark MicKergow knygą "susitelkimas į sprendimus", na ji kiek supopsinta, bet lengva suprasti apie ką kalba vis tik eina. Knygoje kalbama apie tai, jog nereikia ieškoti problemų, knistis po skausmo židinį analizuojant kas jį galėjo sukelti ar kodėl taip atsitiko. Knygos turiniu mėginama pasakyti, jog reikia susitelkti į sprendimus, ieškoti būdų kaip išspręsti tai - gyvenimiškoje patirtyje, ieškoti kas tave džiugina, kada tu jauteisi laimingas, kokia vieta ar asmuo tau sukelia teigiamiausias emocijas ir už to kabintis. Va kas, mano manymu, yra geriausias vaistas tiesiogiai susijęs su psichologija ir emocijomis (Inkaravimas, gal kam teko apie tai girdėti). Iš tų visų analizių, rūkymo, gėrimo, galvojimo apie tai ir net išsipasokijimo ar kalbėjimo apie tai tikrai geriau nebus, na bent jau man.. Pasikartosiu, tai mano nuomonė, ir visada esu atviras diskusijomis :)
Gamta, kaip didis poetas, sugeba ir menkiausiomis priemonėmis pasiekti didžiausią efektą.
Anonymous

Re: Depresija

Standartinė Anonymous »

Sveiki vel, taigi uzsukau i sita tema pranesti, kaipgi sekasi :) Perskaicius tai, ka parasiau kyla jausmas, kad ten net ne mano tekstas :]

Zodziu, noriu pasakyti aciu G., kuris dave abstraktu bet tuopaciu tikslu atsakyma!
Viena diena mano smegeninej ivyko tikra revoliucija, ir nuo tos dienos vakare nuejes gult nuspresdavau, ka darysiu isausus ryte, kad sekanti diena butu geresne, nei siandien :V:
Aktyviai naudojau tiek kanapiu alieju, tiek kitas priemones, ir galiu labai drasiai pasakyti, kad tai vienintelis dalykas, kas mane istrauke, padare pozityvesniu, placiau mastanciu ir svarbiausia- laimingesniu. Turbut tas veike ne tiesiogiai, o veike mano mastyma, kuris tiesiog apsiverte i geraja puse! Pradejau kartais medituoti, ramiai pasedeti, pradejau tiketi karma ir daryti gerus darbus kitiems, ir patikekit, ji savo funkcija atlieka 8) Linkiu ir kitiems nepasiduoti ir tapti pozityvesniais!
Anonymous

Re: Depresija

Standartinė Anonymous »

norejau dar viena labai svarbu dalyka pamineti- atsiprasau uz double post (neina redaguoti)

Issitrinkit is playlisto visas dainas, kurios nekelia geru emociju, nes nuo to, kokios muzikos klausaisi, priklauso tavo nuotaika!
Gal cia ne naujiena, bet as sita issiaiskinau is naujo :V:
kasiakas
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 78
Užsiregistravo: 2010-06-06, 14:12
Reputacija: 0

Re: Depresija

Standartinė kasiakas »

Galiu pasakyti, tik tiek. kad žole depresijos neišgydisi. Taip, apslopinti gali, nes apsipūsi jausiesi zjbs, tipo depresija dingo. Bet problemos nedings, ir kai nepūsi. trenksiesi į prblemų sieną visa jėga ir depresija tik paūmės. Susiemi, išsprendi problemas gyvenime, tada rūkai
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: Depresija

Standartinė G. »

vien žolę pūsdamas tik tam, kad pūsti, tikrai neišgydysi. Čia pagrinde reikia darbo su savimi, o su savimi dirbti gali ir reikia ir apsipūtusiam ir neapsipūtusiam (Bob Marley sake: "When you smoke the herb, it reveals you to yourself"). Paprastai, kai mj yra naudojama medicininiais sumetimais, būna aiškios veislės, aiškios dozės, vartojimo aplinkybės, visa gydymo programa sudarinėjama, o ne šiaip, kad: "Va sergu, tai dabar pūsiu, kada norėsiu". Ne, ne, jau kiti laikai. Medical mariuana is no joke. Programos tam ir sudarinėjamos, kad mj žmogui padėtų pamatyti save, paskatintų apmąstyti savo ir kitų žmonių poelgius, reakcijas bei daryti tam tikras išvadas. MJ, nebijokime žodžio narkotikas, ramina, migdo žmogų, stumia jį į harmoningą, meditacinę būseną, slopina fizinį ir psichologinį skausmą, ko paprastai nesugeba padaryti depresiją turintys žmonės. Vienas depresuojantis apsirūko ir sėda TV žiūrėt, kitas depresuojantis apsirūko ir eina į mišką klausyti kaip medžiai ošia ir paukščiai čiulba. Ne visai žolėje čia esmė, o tame, ką depresuojantis su ja veikia :)
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Anonymous

Re: Depresija

Standartinė Anonymous »

Nežinau kas nutiko, tačiau viskas man atrodo nyku ir liūdna. Turbūt susirgau depresija? Pastebėjau, kad tapau apatiškas daugeliui dalykų kurie man teikdavo malonumą, nuo pat dienos pradžios būnu suirzęs. Aplinkiniai tai irgi pastebi. Jaučiuosi kažkaip.. Beviltiškai. Gal galit pasiūlyti ką daryti?
Vartotojo avataras
Buzzas
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 98
Užsiregistravo: 2015-12-26, 14:13
Reputacija: 1

Re: Depresija

Standartinė Buzzas »

Anonymous rašė:Nežinau kas nutiko, tačiau viskas man atrodo nyku ir liūdna. Turbūt susirgau depresija? Pastebėjau, kad tapau apatiškas daugeliui dalykų kurie man teikdavo malonumą, nuo pat dienos pradžios būnu suirzęs. Aplinkiniai tai irgi pastebi. Jaučiuosi kažkaip.. Beviltiškai. Gal galit pasiūlyti ką daryti?
Paklausk savęs - kas nutiko? Kodėl taip jautiesi? Kas tam galėjo turėti įtakos?

Siųlyčiau neužsidaryti savyje, bendrauk su draugais, pažystamais
Give a man a fish, and you feed him for a day. Teach a man to fish, and you feed him for a lifetime.
Rašyti atsakymą