Nuotrauka Nuotrauka

Kanapė ir nepilnamečiai

Pokalbiai apie kanapes, jų gydomąsias savybes, įvairius panaudojimo būdus pramonėje bei rekreaciniais tikslais, kanapes liečiančius įstatymus, kanapių dekriminalizavimą bei legalizavimą ir reikšmę šiuolaikinėje visuomenėje.
Rašyti atsakymą
medelynas
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2013-01-15, 22:50
Reputacija: 11

Kanapė ir nepilnamečiai

Standartinė medelynas »

Kas čia lankomės dauguma ar visi prijaučiame tai taip visai mūsų mėgstamai kanapėlei, žinom jos privalumus ir trūkumus, žinom su ja susijusias atsakomybes ir rizikas, dauguma atitinkamai ir elgiamės, kad kanapėlę kuo tinkamiau ir geriau integruotume į savo gyvenimą, tinkamu dažnumu, tinkamu laiku ir tinkamose vietose, tinkamomis aplinkybėmis, kad šis mūsų įprotis mums nesukeltu diskomforto ir nepatogumų mūsų gyvenimuose. Tačiau kai tema pasisuka apie nepilnamečius viskas keičiasi. Ir rašydamas apie nepilnamečius aš turiu omeny ne tuos random niolikinius prie mokyklų traukiančius džonį, o apie savo artimiausios aplinkos žmones - vaikus, brolius, seseris, sūnėnus ir dukterėčias, pusbrolius, pusseseres. Jaunimo požiūris toks nebrandus aišku, žinoma čia "smoke weed every day cool bla bla bla" ir panašios nesąmonės. Ta pati kanapė bręstančiam, augančiam ir besiformuojančiam organizmui ir jo psichikai gal nėra pats geriausias dalykas, bet gal ir nėra pats blogiausias, nes tiek tas jaunimas patraukia, tiek ir išgeria ar parūko cigarečių, na neišvengiamos blogybės, kurias vistiek reikia kažkaip tramdyti kiek įmanoma. Tačiau viskas būtų ok, jei ne tas faktorius, kad pirkdamas alkoholį ar rūkalus jaunimas perka iš legalių "taškų" ir atsakomybė krenta ant pardavėjo. Tačiau pirkdamas kanapę - jaunimas susiduria su nusikalstamu pasauliu, pats nesuvokia rizikos į, kurią stato save ir savo artimuosius, kurie už jį atsakys. Ir šiaip tokia patirtis kai niolikiniai eina pas barygas pirkt stuff tikrai nėra pati geriausia gyvenimiška patirtis. Ir apskritai aš labai skeptiškai žiūriu į tuos visus iki 18 reikalus.
Man labai įdomu, kaip manote kokios pozicijos reikėtų laikytis? Kaip reikėtų auklėti, šviesti ir mokyti mūsųjį arogantišką naujosios kartos nieko negerbiantį jaunimą apie tokius dalykus ir, kad geriau taip nedaryti? Kokia jūsų pozicija būtų kaip tėvų? Kaip jūs reaguotumėt jei tai liestų kitus jaunesnius giminaičius?
Vartotojo avataras
kauptukas
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 607
Užsiregistravo: 2015-07-10, 14:12
Reputacija: 40
Susisiekti:

Re: Kanapė ir nepilnamečiai

Standartinė kauptukas »

Aš už švietimą šiuo klausimu. Pilną mokslinių filmų su tyrimais ir jų rezultatais tiek apie alkoholį, tabaką, mj ir velniai žino ką tik nori. Vaikai turėtų būti supažindinami su visomis substancijomis ir blogosios pusės. Kaip sakoma... pažinęs blogį atskirsi gėrį?
Pvz - LSD. Hacliucinogenas... daro įtaką chromosomoms ir reprodukcinėms žmogaus galimybėms. Reali rizika - nebetūrėti vaikų arba susilaukti... nemalonu rašyti... apsigimusio vaikelio. Paauglys turi pats susiformuoti savo požiūri tuo klausimu. Ar jis nori pakaifuot ir priisiimti tokią rizika.
Suaugusio pareiga - jį supažindinti su galima rizika ir pasėkmėmis.
Pareigūnai klauso.
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas
  • Kanape, nezinant kad tai Kanape
    kulturingas » » forume Legalus forumas
    5 Atsakymai
    3569 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas kulturingas
  • Ar tai pluoštinė kanapė?
    Volkas » » forume Legalus forumas
    5 Atsakymai
    4128 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Volkas
  • uz laisva kanape.
    Barista » » forume Legalus forumas
    5 Atsakymai
    3513 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas kulturingas
  • Viktoras Kanape
    Legalize » » forume Legalus forumas
    6 Atsakymai
    4786 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas kilmantas
  • Kepk su Kanape !
    TheFarmer » » forume Legalus forumas
    261 Atsakymai
    130553 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas dar3lis