Nuotrauka Nuotrauka

Vitaminai

Temos, kurios nepaliečia žaliosios sferos.
Rašyti atsakymą
Vartotojo avataras
SnowStorm
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2011-04-24, 17:10
Reputacija: 15

Vitaminai

Standartinė SnowStorm »

Kokius vitaminus geriat? Gal kas susiduret, kad isgerus multivitaminu, sekancia arba dar kita diena smarkus persalimo sintomai atsiranda, silpna. Niekad normaliai multivitaminu del sito ir negerdavau, nes pageri, palieka blogai ir tiesiog uzmirsti juos. Taciau apskritai pastaruosius keleta metu neitin gerai jauciuosi, silpna imunine sistema. Vis pagalvoju apie juos ir nusipirkau wellman max pabandyt, bet nebegaliu gert ju nes lavonas paskui bunu darbe, o visgi nepigus :D
Vartotojo avataras
Moderatorius
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 850
Užsiregistravo: 2013-01-28, 20:59
Reputacija: 94

Re: Vitaminai

Standartinė Moderatorius »

reiktų pradėt nuo to, ką veiki gyvenime, ir ką valgai ir panašiai. labai jau paviršutiniškai pradedi žiūrėt į galimus "gydymus", manau ((:
Vartotojo avataras
SnowStorm
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2011-04-24, 17:10
Reputacija: 15

Re: Vitaminai

Standartinė SnowStorm »

Man idomu del ko sitaip mane veikia jie.
Vartotojo avataras
Moderatorius
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 850
Užsiregistravo: 2013-01-28, 20:59
Reputacija: 94

Re: Vitaminai

Standartinė Moderatorius »

gal pas tave kraujyje ir taip yra pakankamai tos medžiagos, kurią suvartoji, arba jos kiekis yra net per didelis, to pasekoje organizmas su tuo kovoja, kažkaip bando pašalint ar atstumt perteklių viso to.
pasidaryk kraujo tyrimą, prašviesės vaizdas, kodėl taip
|:
Vartotojo avataras
ekko
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 335
Užsiregistravo: 2015-04-04, 11:47
Reputacija: 20

Re: Vitaminai

Standartinė ekko »

Jei puola persalimai ir ligos tai susilpnejus imunine sistema ir tam reikia geruju bekteriju. Jos neatsilaiko kaip po ligos, antibiotiku vartojimo ar ilgo neatsakingo gyvenimo budo (prasta mityba, per daug zolytes, stresas ir pan) nusipirk du paciokus "Lacto Seven"
------
Cia tik mano nuomone galiu ir suklysti. O seip tai jo tyrimus pasidaryk pas seimos daktare ir bus spakaina galva :)
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: Vitaminai

Standartinė G. »

Vitaminus, mineralus ir chemija (geleži, cinka, fosfora, magni, kalci, kali ir kt.) imu iš maisto, kurį valgau. Specialiai sveikatinančių produktų (kaip maisto papildai, tabletuoti vitaminai, branded shake'ai ir pan) vengiu, nes realiai labai daug ką iš sudedamų medžiagų dažnai galima gauti tiesiog iš atskirų maisto produktų, o tai dar pigiau išeina :) Bilekokį patiekalą galima "paturbint" kanapių sėklom, kanapių sėklų aliejum (B grupės vitaminai +++, omegos +, realiai smegenis nuprausia ir nublizgina). Daug visokių daržovių, pupų, grūdelių, riešutėlių ir žolelių. Citrina, imbieras, aišku, su saiku, o jau lapines kaip kertu! Špinatai, aisbergas... o kur dar brokoliai, kalafijorai mmmm.. kaip skanu :D
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
MnT
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 90
Užsiregistravo: 2017-05-11, 17:26
Reputacija: 7

Re: Vitaminai

Standartinė MnT »

Na as asmeniskai visa gyvenima ( kiek save pamenu) zuvies taukus/vitamina c geriu,kartais pagal poreiki ( akies voko trukciojimas ir t.t) magnio nusiperku savaites kursa sugeriu,seip pasidaryt bendra kraujo tyrima patarciau ten jis kainuoja ne itin daug ( gal kazkur ir dykai daro) ir pasako ko organizmui truksta,nuovargis gali but nuo labai daug ko tarkim kraujas nusilpes arba mazakraujyste,man buvo testosterono trukumas tai nuo jo irgi labai jegu atrodo visada nera net ir paprasciausiems dalykams. O seip paskunini karta kai buvau pas daktarus del butent nuovargio pastovaus tai pasidariau tyrimus ir parode jog organizme labai truko vitamino D, o jo trukumas pasireiskia nuovargiu,per dideliu prakaitavimu,nemiga tai israse D vitamino 2 ampules ir labai padejo, jau kita diena issimiegojau kaip kudikis.Aisku gali but ir kitur problemos,seip karts nuo karto nusiperku pagert Triptan forte. Jis gerina psichine veikla ir skatina Dopamino ( vadinamo laimes hormono) gamyba tai irgi tikrai vertas demesio papildas. Ir dar jeigu is multivitaminu vyrams tai siulyciau https://www.newnordic.lt/sveikata/multi ... yrams-comb esu irgi bandens patiko ir iki dabar ji vartoju :)
tarakonasantanas
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2017-11-06, 13:18
Reputacija: 0

Re: Vitaminai

Standartinė tarakonasantanas »

Iš esmės šiek tiek paantrinsiu MnT, bet mano sprendimas visuomet organizmui pasilpus yra gerti žuvų taukus. Tiesa, jų įvairių rūšių yra dabar jau - vieni bendresni, kiti konkretesni, tai čia jau reiktų atsirinkt, ko organizmui trūksta. Pats paskutiniu metu geriu su magniu (konkrečiai šituos - https://www.vaistine.lt/Maisto_papildai ... &ID=354327 ) , nes nuolat traukia mėšlungis, bet yra įvairiausių, tiek skirtų širdies veiklą gerint, tiek sąnariams, tiek ir bendrai savijautai gerint.
putejas
Guru
Guru
Pranešimai: 1855
Užsiregistravo: 2009-07-10, 11:42
Reputacija: 17
Susisiekti:

Re: Vitaminai

Standartinė putejas »

As tai negeriu jokiu vitaminu ar papildu. Svarbu mityba butu visaverte. Daug vaisiu valgau, is ju ir gaunu visus reikalingus vitaminus. Daug vynuogiu, perku kilogramais ciut ne kiekviena diena. Melionai, kriauses. Sultys naturalios, nu vienu zodziu.
lovecraft
Naujokas
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: 2018-05-23, 17:27
Reputacija: 0

Re: Vitaminai

Standartinė lovecraft »

Šiaip nežinau ar tie vitaminai yra reikalingi, nes realiai visų jų gauname iš maisto. Aišku viskas sueina į tinkamą mitybą, jeigu burgerius ir kebabus valgot, tai reik tada ir papildų kažkokių :) Man pačiam daktaras askė kad kalio trūksta, tai iš čia susiradau papildų https://www.gintarine.lt/vitaminai-ir-m ... ID=PL_1097 Kolkas geriu Pankalis ir Ambio papildus. TIk vistiek nesu tikras kiek jie padeda, svarbiau yra tinkama mityba. Tie papildai gal net labiau kaip placebas veikia, kad atseit geri vitaminus tai ir sveikesnis jautiesi..:D
Rašyti atsakymą