Nuotrauka Nuotrauka

Auginimas šiltnamyje.

Auginimas lauke.
Rašyti atsakymą
Vartotojo avataras
Ciakis
Guru
Guru
Pranešimai: 1059
Užsiregistravo: 2018-09-19, 03:57
Reputacija: 151

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Ciakis »

Neklysti, namo siena siek tiek pasiims silumos.

Siltnamiai vesinami su atidarytais liukais virsuje :) cia beda nes tuo paciu iseis kvapas.

As bent vesinciau jei zemes yra gabaliukas (ypac vasaros metu) su pozemine ventilecija. Kad ir 200mm pvc vamzdy pakasti po zeme. Zeme atsaldys ora (priklausomai nuo vamzdzio ilgio) ziema taip pat susildytu ora. Siaip mazokai pasirinkimo bet is principo kuo didesne oro cirkuliacija viduje tuo maziau problemu su karsciu.

Pas teve ten skaiciuojama 30kubiniu metru patalpa. Uztektu nedidelio filtro del kvapo. Bet silumai isimti reiktu daug didesnio oro istraukimo kas sukelia problemas su pasaliniais garsais nuo motoro.

Zodziu daaug kas priklauso or turi kaimynus ar ne. Jei ne as deciau 2filtrus po 400kubiniu metru ir po motora prie ju 300kubiniu metru/h. Butu triuksmo bet oras pasikeistu kaip su atidarytais liukais. Mazdaug 20x/h. Zinoma tai nemazai kainuos. Kita galimybe butu kondyshke bet nezinau ar ji ilgai temptu jei ten temp pakiltu iki 35 ar daugiau. Gal atsiras kas daugiau apie tai ismano.

Anglies filtras panaikina 100% kvapo
Bet darbe mane vadina - Veryga
barzdyla
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 509
Užsiregistravo: 2019-01-19, 20:14
Reputacija: 68

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė barzdyla »

Maskuotė pas mane būtų kone tobula, kas liečia kaimynus. Dėjau aš ant jų tiesą pasakius. Gyvenu vienkemyje, kaimynai vieni, iš dalies sutariam, bet retai lankosi. Tiek jiems ant mūsų nusispjaut, tiek man ant jų. O jei ir užklįstų akys, manau susitarti pavyktų, nes na, mes su jais nesipykstam. Pas mane tokia situacija, kad yra nebaigtas statyti statinys. Su statybomis bendrauju, tai pastatyti sieną kuri būtų maždaug 3 metrų aukščio tikrai ne bėda, tai uždengtų visus matomus kampus bei nepakenktų saulės šviesai patekti į šiltnamio vietą. Jei smalsuoliai užklaus ką čia statau - garažą. Nes tokio kaip ir "nėra" pas mane.

Vamzdis - labai įmanomas reikalas. Nes visas statinio plotas yra apie 40 kv metrų, tai nebūtų didelė bėda užkasti vamzdį dėl vėsaus oro. Sieną galima sumūryti taip, kad visiškai nesimatytų anė iš jokio kampo kas ten būtų viduje. Dėl sunkesnio priėjimo galima užkrauti plytomis su palėtėmis ar kitomis statybinėmis medžiagomis, jei netyčia kada nors svečiai norėtų pasmalsauti kaip sekasi darbai. :) Galiu pabandyti nubraižyti su AutoCad kaip daug maž viskas atrodytų, jei įdomu.

Anglies filtrai - taip. Žinau, kad jie pašalina 100% kvapą, bet jeigu dengiant šiltnamį cilofanu(jis praleidžia kvapą, nebent ventiliatoriai būtų gana pajėgūs ta orą ištraukti), reiktų galvoti apie šimta procentinį sandarumą. JEIGU KAS NORS TURITE ĮDĖJŲ KAIP PRIE SIENOS STATANT CILOFANINĮ ŠILTNAMĮ UŽSANDARINTI, PRAŠAU PASIDALINKITE MINTIMIS.

Užsandarinus, vamzdžiai ir anglies filtro įšėjimo angos būtų juokų darbas.

Ciki, jei gali plačiau papasakok kokio būtent ventiliatoriaus(-ių) reiktų tokio dydžio šiltnamiui. Kalbu apie galingumus, nes čia niekaip nepavyksta man apskaičiuoti tinkamo. Ir kaip suprantu, tu turi omeny, jog vienas būtų sujungtas su anglies filtru, kuris trauktų orą ir kvapą lauk, o kitas būtų sujungtas su vamzdžiu iš po žemių, kad trauktų vėsų orą į vidų?(o ar to reikia, jei gerai supratau? Nes jeigu būtų sandaru, tas pats ventiliatorius su filtru galėtų traukti šviežią orą iš vamzdžio)

EDIT: Kaimynai gyvena už 70 metrų, bet būna apsilanko savo darže, kuris už 33 metrų, tai esu radęs tokį ventiliatorių: https://www.el-vent.com/lt/vedinimo-sis ... 150-160-mm
26-31 dB triukšmingumas. Nemanau, kad tai sukeltų triukšmą lauke ant tiek, kad jie galvotų, kas čia vyksta. :)
Vartotojo avataras
Moderatorius
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 850
Užsiregistravo: 2013-01-28, 20:59
Reputacija: 94

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Moderatorius »

hmz.. daug skaityt, daug rašyt ;d
tingiu daug rašyt, bet - įgręži į sieną keletą skylučių, prisuki lentas/ar kažką tokio, o prie jų tvirtini visą šiltnamį.
kaip užsandarint? nueini į senukus, ir tarpus tarp sienos/lentų su silikonu. nebrangiai geras kainuoja, ~4-7eu vnt. 2jų, manau, užtektų
barzdyla
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 509
Užsiregistravo: 2019-01-19, 20:14
Reputacija: 68

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė barzdyla »

Kaip tvirtinti ir pastatyti šiltnamį aš pats puikiai žinau. :) Tik dėl sandarumo suku galvą. Va su silikonu buvo ir man minčių, jog sandarint reiktų visas jungtis, ne vien prie sienos, bet kaip ir tu sakai - ir tarp lentų.

https://ufile.io/c011i čia jei kam įdomu, nubraižiau planą, kaip viską įsivaizduoju. Suformatavau i pdf failą. Nebijokit, virusų nėra su mano failu. ;)

P.S. matmenys nurodyti centimetrais
Vartotojo avataras
Moderatorius
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 850
Užsiregistravo: 2013-01-28, 20:59
Reputacija: 94

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Moderatorius »

silikonas yra atsakymas.
nepagailėk daugiau eurų, nusipirksi kokybišką, ir nematysi problemų.
yra analogiškų sprendimų, bet aš rinkčiaus TIK silikoną. paprasta, kokybiška, ilgalaikiška.
Vartotojo avataras
Ciakis
Guru
Guru
Pranešimai: 1059
Užsiregistravo: 2018-09-19, 03:57
Reputacija: 151

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Ciakis »

Sandarumas ne beda :) cia tiesa pasakius pac lengviausias klausimas. Braizyti nieko nereikia.
Rrikia tik istraukti daugiau oro is siltnamio nei i ji ateina. Betkuris in-line fan tai padarys. Jieskok kokio 100-180 kubu per h. Motoras prie filtro ir viskas. Tai padarysi neigiama spaudima siltnamyje. Oras per vamzdi pac ateis pas tave. Del privatumo tavo problema, tau geriau matyti kur ten kas matosi is kurio kampio
Pajieskok ebay inline fan silent pac purmas kokio tau reiketu. Jie statomi i tulikus kad istrauktu ora. Jie tylus ir pakankami tau.

Beja siltnami reiktu padaryti kuo sandaresni kad oras ateitu per kur reikia ir iseitu ten kur reikia
Bet darbe mane vadina - Veryga
Operatore
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 785
Užsiregistravo: 2018-11-25, 16:43
Reputacija: 112

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Operatore »

na, entuziazmo - per akis :) "nieko sunkaus", "ta ir ana puikiai moku", "tobula maskuote" .. tik, zinai, barzdyla, atrodo, kad pradziai reiktu realiau pazvelgti i situacija. Tavo tas "vienkiemis", kur uz 33m kaimynu darzas ir aparaturos "pilnas" siltnamis .. Pastovus dalinis apsvietimas ir LT vasareles .. gaila, kad negaliu komentoti kvapu klausimo, nes mano siltnamis vienkiemy, kur kaimynu darzas uz 700m, bet priminciau, kad sandarumas reiskia didesni ventiliatoriu garsa, kuris pro plevele girdisi gerai.
tavo situacija galbut kitokia, taciau man tarnauja trys langai (jei reikia + ventiliatorius vidutinio stiprumo) kaip ventiliacia, nesiparinimas del kvapo ir dibtinis seselis kai saules per daug, nes sienos nenugriausi kai saules per mazai.
siaip, perskaites tavo pirma posta, tai pamaniau 'jo, jega, varyk statyti greiciau', bet pamasciau, kad esu tai isgyvenes, o vistiek likau prie "natural" varianto, kuris nepatrauks kaimiecio demesio in-line fan irenginiu.
as kazkada auginau ir kiemo vidury (kaip as taip galejau' :), ir uz 20m nuo namo, ir 30,40,50 ir t.t., na, jauciasi tas kvapas, bet man tai nera parke. lyginu su namie auginanciais spintoje, tai buna kur kas blogiau. o cia .. lauke, vejas .. :)
Yra kaip yra, o turim ka turim ..
Vartotojo avataras
Ciakis
Guru
Guru
Pranešimai: 1059
Užsiregistravo: 2018-09-19, 03:57
Reputacija: 151

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Ciakis »

Normalus in-line fan apie 30-40db. Galima apdengti pagalvem :) as auginu salimais kur miegu, angliskas namas (kiauras, medinis girdisi ka sapnuoja kitam kambary) tai burbuletorius vandeniui girdisi ir kaip oras kaifuoja i lauka. Pacio motoro nesigirdi. Dat jei motoras butu su filtru viduryje siltnamio o vedintusi per ta lankscia 100mm slanga kur jungiasi standartiskai tai ja ir net pakasti galima as visa motora pakasti galina i deze medine uzdarius :) cia tik fantazijos reikia ir trupucio £ bei darbo. Manau viskas imanoma. Sunkiau pati siltnami nuo vaiku paslepti kad neuzklystu braskiu bejieskant :)
Bet darbe mane vadina - Veryga
barzdyla
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 509
Užsiregistravo: 2019-01-19, 20:14
Reputacija: 68

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė barzdyla »

Operatore rašė: 2019-01-27, 12:23 tik, zinai, barzdyla, atrodo, kad pradziai reiktu realiau pazvelgti i situacija. Tavo tas "vienkiemis", kur uz 33m kaimynu darzas ir aparaturos "pilnas" siltnamis .. Pastovus dalinis apsvietimas ir LT vasareles ..
Nesupratau tavo komentaro šios vietos. Na ir kas, jei už 33 metrų daržas? Juk minėjau, kad svarbiausias klausimas man yra sandarumas, jog nepageidaujami kvapai nepatektų į įšorę, o tik per filtrą. Pats spintoje turiu ventiliatorių, kuris skleidžia 31 dB garsą(pagal techninius duomenis), tai girdisi tik tame kambaryje. Dabar kalbant apie lauką - ploto daugiau negu reikia, kaip minėjo cikis, kastuvą į rankas ir paehali kast duobę inline fanui. Na o jeigu rankos kreivos, kurios net nesugebėtų padaryt paprasčiausios dėžės filtrui, tai na nepyk, bet tik spintoje tokiems ir teaugint, kurie nenori tobulėt. Šiais laikais yra visko, ką galima pritaikyt net ir ne pagal paskirtį, tik ne visiems vienodai Dievulis davė išradingumą :D

"aparatūros pilnas šiltnamis" tai apie kokią čia aparatūrą kalbi? Vienintelis "aparatas" ką aš ten matau, tai tik anglies filtras su ventiliatoriais. Ventiliatoriai, kad sukurtų oro cirkuliaciją yra labai tylūs. Aš jo net negirdžiu ant stalo pasijungęs ir būdamas kitam kambario gale.

Pastovus dalinis apsvietimas o kam tau jis reikalingas? Elektros daugiau prisukti nori? Jungti tada, kai dienos bus apsiniaukusios? Tai gal nori pasakyti, jog prieš šimtus ir tūkstančius metų, kol dar nebuvo jokios elektros ir žmonės nežinojo kas čia per augalas, kažkaip dirbtinai kanapes apšviesdavo kai būdavo apsiniaukę? :D
Operatore
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 785
Užsiregistravo: 2018-11-25, 16:43
Reputacija: 112

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Operatore »

ai nu nesupratai, tai nebeaiskinsiu. as pritariu toms idejoms, tik sakau, kad praktiskumo vardan ten puses galima ir nedaryti. minejai, kad ten plotas yra apie 40 kv metrų, tai as vienam tokiam bute gyvenes, ten 48, tai du kambariai buvo. izoliuok ir vedink. geriausia, vedink tuo ventiliatoriumi, kur rasei, kad kambary laikai, kur nesigirdi .. o mano komentara laikyk, kad kvapo ramia nakti nesijaucia dazniau, nei girdisi ventiliatoriu garsas. tuo noriu atkreipti demesi i langa/us siltnamio virsuje, irgi minejo Cikis, bet ne - kasti, ivedineti, suvedineti, slepti.
o kaip ten su vedinimu kai niekas neauga? pamastei, tikriausiai.
Pastovus dalinis apsvietimas - tai tavo siena, seni. as branginu saulute, tad staciau atviresneje vietoje, tad kai nera saules vasara, augalai gauna daugiau sviesos. man tai veikia, net nustebau kiek - "per karsta", bet jo, buna buna. na, nesvarbu, kaip ir tai, kad statistiniam kaimieciui anglies filtras su ventiliatoriais tikrai yra idomu, patikek. ir klausimu buna tokiu, kad 'pize neapgalvojes'.
siaip, gi idejos virtusios realybe - atsiperka. aisku, ir tu pripirkes smutkiu, kaip maciau 140eu linke, gausi ta rezultata, kur sieki!
:)
Yra kaip yra, o turim ka turim ..
escobaras
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2019-04-22, 21:01
Reputacija: 0

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė escobaras »

Laba diena, forumo dalyviai turiu stambia misija su 450seklyciu, sakykit ar ispanijos klimatui siltnamis autofloweriams neperkarstas su vedinimo sistema zadu irengti siltnami, su oro istraukimu ir iputimu sviezio oro tai pat drekinimo sistema,tai pst butu idomu isgirsti kokia mazdaug kvadratura turetu but siltnamio sunku apskaiciuoti jeigu vazono dydziai 25litriukai,gal kas esat rimtesniais projektais uzsiminejas ir nuomone pasidalintu aciu!
Vartotojo avataras
Ciakis
Guru
Guru
Pranešimai: 1059
Užsiregistravo: 2018-09-19, 03:57
Reputacija: 151

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Ciakis »

is bendru ziniu:

kekvienam augalui rekomenduojama duoti 0.5m ar 1m. erdves i visas puses. t.y 450 seklyziu = min 450 kv. m ar 900 kv.m

tiksliai nezinau kokioje ispanijos vietoje gyveni.
priklauso nuo vasaros ir nuo setupo. plius gero oro exchange reiketu. apsidraudimui dar reiktu swamp coolerio.

siaip asmeniskai manau jog bus betkurioje ispanijos vietoje labai karsta siltnamyje. vidutine lauko tempoeratura >25 tai siltnamyje gali skaiciuoti 35-45 :) lietaus praktiskai nulis. reiketu labai geros vintelecijos. tad jei mieste galima pamirsti is karto bet kur sodyboje, tarp kalnu imanomapadarius gera ventilecija neturetu kilti problemu.
ant tokios kvadraturos swamp cooleriu reiketu bent keliu jie ir ora drekins ir atvesins siek tiek. be to oro ismetimas turetu buti labai stiprus kad karsta ora pasalintu. tas savaime bus triuksminga pakankamai o ir siltnamis toks ne is vaikisku i akis kris betkuriuo atveju :) lauke drasiai isaugintum tik kazin ar nuimtum tiek be 7 nykstuku pagalbos
Bet darbe mane vadina - Veryga
Operatore
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 785
Užsiregistravo: 2018-11-25, 16:43
Reputacija: 112

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Operatore »

Pavasari uzderejo temu, kurios puslapio pavadinima keicia i nelegalus.net :)
Yra kaip yra, o turim ka turim ..
Vartotojo avataras
Ciakis
Guru
Guru
Pranešimai: 1059
Užsiregistravo: 2018-09-19, 03:57
Reputacija: 151

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Ciakis »

manau kokioj malaizijoj uz tai galima gauti ir mirties nuosprendi :)

pacios zinios nera nelegalios o kas ka su jomis daro ne cia jau problemos nemusu.
Bet darbe mane vadina - Veryga
barzdyla
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 509
Užsiregistravo: 2019-01-19, 20:14
Reputacija: 68

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė barzdyla »

Fun fact: ispanijoj negaudo tų, kurie augina namie ar pardavinėja mažais kiekiais. Gaudo tokius Escobarų pasekėjus :) O kai pagaus, manau bus blogiau nei Lietuvoj su tiek augalų.
Operatore
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 785
Užsiregistravo: 2018-11-25, 16:43
Reputacija: 112

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Operatore »

As vis paskrolinu ir pasiskaitau ta vieta krizendamas: noriu pasistatyti siltnami keturiems simtams augalu :) nesakau, kad neimanoma!
Yra kaip yra, o turim ka turim ..
Vartotojo avataras
Ciakis
Guru
Guru
Pranešimai: 1059
Užsiregistravo: 2018-09-19, 03:57
Reputacija: 151

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Ciakis »

Operatore rašė: 2019-04-23, 20:07 As vis paskrolinu ir pasiskaitau ta vieta krizendamas: noriu pasistatyti siltnami keturiems simtams augalu :) nesakau, kad neimanoma!
ten neblogas angaras gaunasi :D
Bet darbe mane vadina - Veryga
Operatore
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 785
Užsiregistravo: 2018-11-25, 16:43
Reputacija: 112

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Operatore »

Kvepia investicijomis ir graza :)
Yra kaip yra, o turim ka turim ..
Vartotojo avataras
Moderatorius
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 850
Užsiregistravo: 2013-01-28, 20:59
Reputacija: 94

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė Moderatorius »

labai neoftopinam, ačiū
N/A
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 311
Užsiregistravo: 2010-07-18, 19:33
Reputacija: 40

Re: Auginimas šiltnamyje.

Standartinė N/A »

Šiltnamiui tikrai neužtektų poros šimtų kubinių metrų ventiliatoriaus... Užsandarintam šiltnamiui pliekiant vasaros saulei turbūt ir 1000m3/h bus mažai. Be to, ką darysi, kai lauke bus 30C+? Jungsi kondicionierių? Nes kitaip iškeps viskas. Net su reaktyvine ventiliacija žemiau dienos temperatūros nenumuši. Kitas dalykas, anglies filtras. Sandariame šiltnamyje bus tokia didelė drėgmė, kad bet kurį filtrą užkiš per kelias valandas.

Dar kitas plantaciją nori užsisodinti... Kas čia darosi, jau kelintas toks... Vyrukai, laisvė gal jau pabodo? :D Ar šiaip atostogų pasiilgot? :D Tokiais kiekiais auginant bėda anksčiau ar vėliau garantuota. Ir tik nereikia p*sti proto, kad savo reikmėm dešimt ar šimto kilų reikia. :D
N/A
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas