Nuotrauka Nuotrauka

Naujienos iš žiniasklaidos

Pokalbiai apie kanapes, jų gydomąsias savybes, įvairius panaudojimo būdus pramonėje bei rekreaciniais tikslais, kanapes liečiančius įstatymus, kanapių dekriminalizavimą bei legalizavimą ir reikšmę šiuolaikinėje visuomenėje.
Rašyti atsakymą
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Standartinė mr.green »

Ai cia tai nesamoniu sou nes zinok neko je jems uz ta marite nepadaris nes apskus strazburui jei rimciou uzsites o ten tai tikrai isteisins nes nezmones kalti o valstibe kuri labai sparcei lenda i ES o pati susitvarkit vidinioi politikoi nespeja!!!!!!!
Sigma
Guru
Guru
Pranešimai: 2205
Užsiregistravo: 2004-07-07, 11:19
Reputacija: 6

Standartinė Sigma »

Samon iu ar nesamoniu, bet visuomene siuo klausimu turi pareikst irgi nuomone. Uztenka leisti policininkams issikalinet ir terorizuot zmones. Norint ar kazkam uz kedes purtant galima labai greitai pripaisyt koki nors straipsniuka ir padaryt is zmogaus kriminalista. Vienybes ir aktyvumo daugiau reikia, bet kokiu klausimu. Ne laikas bus pradet kazka daryt, kai bet kuri is jusu pagriebs. Jeigu galvojat, kad esat tik menki zemes kirminai ir negalit nieko padaryt, paziurekit kaip furistai labai greit su latviu muitininkais susitvarke.



http://www.grokiskis.lt/straipsnis.php?tema=784&id=4321
BOB - Bombs Over Bagdad!
no_one
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 73
Užsiregistravo: 2006-11-25, 13:24
Reputacija: 0

Standartinė no_one »

Sigma rašė:Ne laikas bus pradet kazka daryt, kai bet kuri is jusu pagriebs. Jeigu galvojat, kad esat tik menki zemes kirminai ir negalit nieko padaryt, paziurekit kaip furistai labai greit su latviu muitininkais susitvarke.
ką siūlai? eit mitinguot prie seimo?
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Standartinė mr.green »

PVZ. as irgi nesuprantu ka mes galim padarit?sigma tavo pasiulimas??!!! :D
SACALAS
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 64
Užsiregistravo: 2005-05-24, 19:22
Reputacija: 1

Standartinė SACALAS »

Šiuo metu mūsų šalies atsakingosios institucijos rengia projektą, pagal kurį bus legalizuotas sėjamųjų kanapių auginimas, tačiau specialistai prognozuoja, kad po to kanapių augintojų neturėtų labai padaugėti, nes kol kas trūksta technikos joms apdoroti.

Rita SKAVIČIENĖ
rita@paneveziobalsas.lt

Jei šiuo metu kurį nors Lietuvos gyventoją nubaustų už sėjamųjų kanapių auginimą ir šis pilietis pasiskųstų Briuselyje - didelė tikimybė, kad jis bylą laimėtų, mat Europos Sąjungoje minėtų kanapių rūšį auginti leidžiama. Tai PB patvirtino Lietuvos žemdirbystės instituto Upytės bandymų stoties direktorius dr. Algimantas Endriukaitis.

Žemės ūkio ministerijos pateiktais duomenimis, šiuo metu vadovaujantis ES reglamentais rengiamas Kanapių auginimo ir kontrolės taisyklių projektas. Jį rengia Žemės ūkio, Sveikatos apsaugos, Vidaus, Teisingumo ministerijų, Lietuvos žemdirbystės instituto, Narkotikų kontrolės departamento, Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos specialistai.

Narkotinio poveiko nebus

Minėtos taisyklės reglamentuos kanapių auginimą, jo kontrolę, leidžiamas auginti veisles bei kanapėse esančios narkotinės medžiagos tetrahidrokanabinolio nustatymą. Šios narkotinės medžiagos kanapėse neturės būti daugiau nei 0,2 procento.

Pasak Upytės bandymų stoties direktoriaus, sėjamosios kanapės galės būti auginamos sėklai ir pluoštui. Sėklos gali būti panaudojamos aliejaus gamybai, pašarams, taip pat - kaip priedas kepant duoną.

Kanapių sėklas naudojant maistui, dr. A.Endriukaičio teigimu, narkotinio poveikio nebus, nes narkotinės medžiagos kaupiasi tik kanapėms žydint žieduose ir viršutinėje stiebo dalyje.

Alternatyva linams

Teigiama, kad kanapių auginimas gali būti alternatyva linų auginimui. Kanapių pluoštas yra daug tvirtesnis, tačiau kartu ir šiurkštesnis nei linų. Pasak A.Endriukaičio, iš kanapių gaunamos pluoštinės medžiagos gali būti naudojamos tvirtesniems audiniams, tokiems kaip brezentas, gaminti, taip pat - kanapinėms virvėms ar popieriui.

Be to, kanapių pluoštą galima naudoti kaip sudedamąją dalį maišant su plastmasėmis ir gaminant automobilių detales. Jei įprastos plastmasės detalės automobilių avarijų atveju lūžta aštriais kampais, tai su kanapių medžiagų priemaišomis pagamintosios tokių neigiamų savybių neturi.

Trūksta technikos

Nepaisant to, kad sėjamųjų kanapių auginimas bus legalizuotas, dr. A.Endriukaitis nemano, kad ši ūkininkavimo šaka taptų labai populiari. Kaip pavyzdį daktaras pateikė šešis kartus didesnę kaimyninę Lenkiją, kurioje kanapių auginama tik 1000 hektarų.

Pagrindinė priežastis - reikiamos technikos trūkumas. Kanapių sėkloms nuimti dar būtų galima panaudoti kombainus, tačiau pluoštas liktų neperdirbtas.

Žemės ūkio ministerijos atstovų teigimu, kanapių augintojams bus keliami išties griežti reikalavimai. Kanapių pasėliai, apie kuriuos augintojas neinformuos atsakingų institucijų arba kurie bus pasėti nusižengiant teisės aktams, bus sunaikinti. Sunaikinimo išlaidas turės apmokėti pats kanapių augintojas.

Verstis sėjamųjų kanapių auginimu bus leidžiama tik ūkininkams ir įmonėms, turintiems licenciją. Ją išduos, sustabdys ar panaikins jos galiojimą Valstybinė sėklų ir grūdų tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos.
Sigma
Guru
Guru
Pranešimai: 2205
Užsiregistravo: 2004-07-07, 11:19
Reputacija: 6

Standartinė Sigma »

mr.green rašė:PVZ. as irgi nesuprantu ka mes galim padarit?sigma tavo pasiulimas??!!! :D
Nu negaliu as vienas viska sugalvot. Mitingai nera geriausias budas. Reikia pradet reikalaut is valdzios instituciju kuo daugiau skaidrumo ir neshalishkumo shioje byloje. I kuo masiskesnis sis reikalavimas bus, tuo geriau. Sie ukininkai buvo uzkabinti del tu kurie vartoja kanapes marihuanai. Nors patys su marihuana, kiek siekia mano elementarios zinios apie marihuanos paruosima, nera susije. Ar yra sunku pasiust, kad e-meilus ivairioms partijoms, seimo komitetams, ministerijoms ir t.t. su uzklausa "kas cia dedas"?
BOB - Bombs Over Bagdad!
Manttukas
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 195
Užsiregistravo: 2006-07-27, 17:29
Reputacija: 0

Standartinė Manttukas »

cia ash gal durnaj bet tiesiog nzn`au gal galima kurnors apskusti bet ne teisme nes pinigu nera pas nieka atliekamu ar pasitarti su kuo nors.. kaip cia shita viasa y vieshuma paleisti..
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Standartinė mr.green »

Mano nomonia prie sito daliko pritrauk demesi visomenes galma butu ti veninteliu budu su politikavus visa ta reikala kad yra milziniskos spragos ir neatitikimai konstitucijoja,o preto viso pritrauk kokia nors politine ar seip publicistine laida ant tv!!bet jei jou yra neofecalei ikurta plostiniu kanapiu augintujiu asociacija tai manou je ta reikala isjiudin nes tai pinigai!!!!!!
Sigma
Guru
Guru
Pranešimai: 2205
Užsiregistravo: 2004-07-07, 11:19
Reputacija: 6

Standartinė Sigma »

Sniego lavinos dazniausiai prasideda nuo mazos gniuztes.
BOB - Bombs Over Bagdad!
Bronius007
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 239
Užsiregistravo: 2006-09-22, 18:32
Reputacija: 1

Standartinė Bronius007 »

Maciau reklama, kad antradieni rodys laida apie ta byla kur R. Rudokas eme knistis. Ten per TV ar LNK neprisimenu, kazkur apie 19:00. Manau, kad su R. Rudoko pagalba sniego gniuzte virs lavina, nes ten sake, kad tie visi tyrimai kelia itarimu.
nei chronius, nei Bronius...
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Standartinė mr.green »

Sutinku 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
pinas123
Naujokas
Pranešimai: 22
Užsiregistravo: 2006-07-10, 13:58
Reputacija: 0

Standartinė pinas123 »

Mirti kelianias-juoka kelia ;)

O per tu sekliu laida taip ir iki galo nieks nieko neisiaiskino, mant ik istrigo kad nuodugniai Lietuvoje nera galimybiu istirt THC kieki. Su seklom kaip narkotine medziaga ir ten geras ;)
ma
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 395
Užsiregistravo: 2005-10-20, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ma »

isseke ziauriai ten tie augalai, lapu jau senai nera :)

RUDOKUI REIKTU ISSIUSTI PALAIKYMO RASTA!!! ;)

EDGARAS TAI GERAI IMONTUOTAS garsas fffffffff (traukia duma) hhee

PRANCUZIJOJE 6K kg DERVOS SULAIKE 8|
Buds Not Bombs
kojak
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 504
Užsiregistravo: 2006-06-09, 16:06
Reputacija: 1

Standartinė kojak »

Prancuzijoi sulaike 4 ar 6 tonas hasho. kaip vertinat tokius kiekius medziagos? Idomu kur dbr nueis jis '| 150 000 000 Lt vis delto
Paskutinį kartą redagavo kojak 2006-12-05, 22:10. Iš viso redaguota 1 kartą.
ma
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 395
Užsiregistravo: 2005-10-20, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ma »

kojak rašė:Lietuvoj sulaike 4 ar 6 tonas hasho. kaip vertinat tokius kiekius medziagos? Idomu kur dbr nueis jis '|
JO NEMUNE PLUKDE... atsigauk tu :)
Buds Not Bombs
dreamofsilence
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 228
Užsiregistravo: 2003-06-09, 17:12
Reputacija: 0

Standartinė dreamofsilence »

Sigma rašė: Jeigu EU nares vidaus istatymai kertasi su EU istatymais, EU istatymai yra auksciau.
Labai ilga istorija, bet is tikruju taip nera. Egzistuoja tokios savokos kaip teises aktu sisteminimas, pereinamieji periodai, bla bla bla. Is tikruju, ilga istorija, bet ne viskas taip tiesmukiska ir paprasta kaip kad atrodo.

Lietuvoje situacija siuo metu tokia: visokie ten zemdirbystes istatymai skiria sejamasias kanapes i atskira kategorija, ten labai daug aprasymu apie seklu kategorijas ir daug dar visokio bla bla bla. Beje - kanapiu Lietuvoje dar nera kompensuojamu paseliu sarase. BET - BK, AK, ir kazkokiam ten narkotiniu ir psichotorpiniu medziagu kontroles istatyme aiskiai juodu ant balto parasyta - baudziama uz kanapiu auginima. T.y. kanapes auksciausia istatymine galia turinciuose teises aktuose (t.y. kodeksuose) ne klasifikuojamos, baudziama uz bet kokiu auginima. Ir vsio cia.
...dream(ofsilence)...
raising awareness.
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Standartinė mr.green »

Zines isamiou pasiziurek ne let. o prancizijoi!!!!!! :D
Sigma
Guru
Guru
Pranešimai: 2205
Užsiregistravo: 2004-07-07, 11:19
Reputacija: 6

Standartinė Sigma »

Velniop marokieciu hasha! Ten didzioji pelno dalis plaukia islamistu ekstremistams ruost. Jokio pys, o vien tik bum.

Reik keist ta Dream "Ir vsio cia." Tokie dalykai sovietikam galiojo. Kai tipo jeigu yra kad debilishkiausias istatymas, tai taip ir turi but. Nes valdzia yra draugas, tevas ir niekada neklystanti. Pasake Josifas ir vsio. Rei kaip seniuose padaryt - neatidirbo valdzia ka jai priderejo atidirbt - brukst nuo algos. Gales poto reklamas per radija leist: "sveiki, as esu Vidmantas. Nepatikesite, isidarbinau seime ir per menesi gaunu net 5 stukas i rankas. O kur dar visos socialines garantijos? Kur nuolaidos viesnamiam, verslo keliones, ir t.t." bzzzz.... cia tik siaip lyrinis nukripimas buvo.

Kas ka siulo?
BOB - Bombs Over Bagdad!
dreamofsilence
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 228
Užsiregistravo: 2003-06-09, 17:12
Reputacija: 0

Standartinė dreamofsilence »

Sigma rašė:Reik keist ta Dream "Ir vsio cia."
Kas ka siulo?
1. nenervuok, man atrodo tu mane pakankamai gerai pazisti.
2. as man atrodo aiskiai pasakiau - lietuvoje siuo metu yra taip. jeigu tu manai, kad as patenkita tuo, kaip ir kas yra siuo metu Lietuvoj - ziurek punkta 1.

Dabar prie reikalo: as jau n metu kartoju, kad tik labai gerai organizuota ir labai tikslinga veikla gali ka nors pakeisti. Gali kaip Don Kichotas atsistojes pats vienas mosuoti rankomis pries ta maluna, greiciau tau rankos nudzius negu malunas pasiduos. Ir net jei dviese mosuosim, vistiek nepakaks. Turi buti daugiau ar maziau organizuota iniciatyvine grupe, kurioj kiekvienas zmogus yra pasiruoses prisiimti iniciatyva ir atsakomybe, o ne - jus pasakykit ka padaryti, o as pagalvosiu, gal ir padarysiu. Po to turi buti planas, ir bent jau bendri plano apmatai turi buti bent keletui metu i prieki, su gerai apgalvotais zingsniais (nes - maziausia klaida, ir 1 zingsnis i prieki virs 5 zingsniais atgal) o ne - e, chebra, ka darom siandien? o rytoj?
Tai va.
O dabar prie graudaus: kol pagrindine mase sudarys visokie skystakiausiai aka "e chebra kaip zjbs vakar apsipuciau" su penkiom klaidom septyniuose zodziuose, nieko nebus. Ir mojuok tu tam malunui nors iki ranku amputacijos.

lengvai,
...dream(ofsilence)...
raising awareness.
ganja ninja
Naujokas
Pranešimai: 49
Užsiregistravo: 2005-11-08, 23:09
Reputacija: 0

Standartinė ganja ninja »

Sigma,
Gerbiu tavo entuziazma ir teisuoliskus siekius. Taciau:

1. Konfrontuodamas nieko gero nepasieksi. Gali mosuoti rankom, kelti veja, piketuoti prie seimo. Visa tai yra jegos/prievartos veiksmai. Pagal gamtos desnius visuomet sulauksi pasipriesinimo su tokia pacia jega! Rezultatas visada bus neigiamas.

2. Kazkada apie tai jau rasiau forume, bet pasikartosiu. Jei nori kazka gero duoti zmonems, negalima to brukti per prievarta. Niekas to nemegsta. Niekada nemaciau kad kam nors butu pavyke pakeisti kito zmogaus nuomone ginco budu. Gali tiktai nesaliskai pateikti zmogui informacija ir leisti jam paciam nuspresti ka su ja daryti.
Galu gale ir zmoniu visokiu yra. Vienam gali tik pateikti faktus ir jis greitai supras kur teisybe. Kitas juos is karto atmes, bet kazkas uzsiliks. Treciam jau niekas nepades, su juo net neverta gaisti laiko.

Jei piketuosi prie seimo su plakatais, absoliuti dauguma zmogeliu pagalvos sau: "Ko cia tas narkemanas nori? I kaliuze ji reikia sodinti!".

Jei neikyriai aiskinsi zmonems (tik tiems, kas bent kiek tave gerbia ir nori taves klausyti!) kas prie ko, kai kurie patikes ir supras. Jei asmeniniu pavyzdziu pademostruosi, kad kanape taves neprivede prie degradacijos, o net atvirksciai, dave kazka teigiamo - tai bus pats geriausias dalykas, kuri tu gali padaryti.

P.S. Sorry uz retorika - turbut kitaip jau nebemoku :)
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas