Nuotrauka Nuotrauka

Technologijos: Karpymo technika

Tobulėjantiems.
Rašyti atsakymą
donjenaro2
Naujokas
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 2012-08-04, 13:33
Reputacija: 0

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė donjenaro2 »

runkelis rašė:imetu i sia tema jeigu kas karpymo vengia: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=236376&page=11 galite su gumyte lapus surist.kad sviesos gautu apatines sakos.
gumytės jėga...kol lapai gležni galima nudoti gumuotą siulą,susiriši kokio nori diametro gumyte,su tuo pačiu gumuotu siūlu labai patogu daryti pirmą LST lenkimą.nieko nereikia kirpti .\ viskas kas nereikalinga-nukrenta savaimę.kirpdamas STESUOJI...lenkdamas STIMULIUOJI...yra išimtys...-kai augini krūvą krūmų ,tada taip,palieki6-7perspektyviausias kolas,visą kitą nah...bet tai ar jums to reikia su savo stealth ir box compact....ribotoje erdvėje kiekvienas lapelis brangus,5-6bloomo savaite ką augintinis valgys?pionierius atsakys-trašas,o poto jas ir rūkys.....aš atsakysiu-lapus...tuo labiau veduokliniai lapai kaip buferis- pirmi overdozą priima....o jeigu jų nėra visas brūdas keliauja aukštyn..prie mūsų visų megstamų konkorėžių,nes tik tarp jų būna belikę vėduoklinių lapų.....uhhhhhh nekarpyk jei daug neturi-apkarpęs daugiau negausi....kaip sakoma skustas pimpis atrodo didesnis-bet tik atrodo... :D
donjenaro2
Naujokas
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 2012-08-04, 13:33
Reputacija: 0

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė donjenaro2 »

supratau :V: tai tik mano imho,nes ir vaisius auginu TIK sau :!: kare ir meilėje visos priemonės pateisinamos...tas pats priskiriama komercijai....
N/A
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 311
Užsiregistravo: 2010-07-18, 19:33
Reputacija: 40

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė N/A »

donjenaro2 rašė: viskas kas nereikalinga-nukrenta savaimę.kirpdamas STESUOJI...lenkdamas STIMULIUOJI...yra išimtys...-kai augini krūvą krūmų ,tada taip,palieki6-7perspektyviausias kolas,visą kitą nah...bet tai ar jums to reikia su savo stealth ir box compact....ribotoje erdvėje kiekvienas lapelis brangus,5-6bloomo savaite ką augintinis valgys?pionierius atsakys-trašas,o poto jas ir rūkys.....aš atsakysiu-lapus...tuo labiau veduokliniai lapai kaip buferis- pirmi overdozą priima....o jeigu jų nėra visas brūdas keliauja aukštyn..prie mūsų visų megstamų konkorėžių,nes tik tarp jų būna belikę vėduoklinių lapų.....uhhhhhh nekarpyk jei daug neturi-apkarpęs daugiau negausi....kaip sakoma skustas pimpis atrodo didesnis-bet tik atrodo... :D
Visiška tiesa, įrodyta praktiškai. Augalas geriau žino, ko jam reikia ir ko ne. Jeigu lapai užstoja šakas, užtenka tiesiog palenkti, kirpimas tik stresą kelia. Palenktas lapas gaus mažiau šviesos ir jeigu jos nepakaks, augalas pats tą lapą numes. Teko ne kartą stebėti, kaip būtent vėduokliniai lapai kyla į viršų link lempos, nepalyginamai labiau nei galvos.
Kaip žinome, augalų fotosintezė vyksta per lapus, tad jei šviesos nepakankamai, augalas be reikalo neeikvoja energijos - optimizuoja patį save taip, kaip jam geriau. Vienos galvos be vėduoklinių lapų naudos duos mažiau nei kad augalas, turintis vėduoklinių lapų.
Dėl overdose'o irgi sutinku - lapai pirmi parodo, kas augalui nepatinka.

Įsivaizduokite, Jūs dėl kažkokių priežasčių netenkate vieno plaučio. Su vienu likusiu plaučiu Jūs galbūt ir išgyvensite, tačiau tuoj prasidės problemos su visu organizmu - nepakankamas kiekis deguonies nukeliauja į smegenis ir t.t. Lygiai tas pats ir su augalu - per lapus vyksta fotosintezė, o kai jų nėra ar yra mažai - lėtėja visas augimo/žydėjimo procesas, augalas stresuoja.

Agresyvus lankstymas taip pat ne į naudą - augalas geriau žino, kaip jam augti. Medžio "prievartavimas" verčia jį elgtis ne taip, kaip jis norėtų, tačiau kai kitokios galimybės nėra - jis tiesiog prisitaiko, atsikrato lapų, neeikvoja per daug energijos lapų "išlaisvinimui iš gniaužtų".

Kas dėl scrog - viskas, kas po tinklu dažniausiai nukarpoma. Kaip rodo praktika, kas nereikalinga, nukrenta savaime. Nereikia augalo stresuoti nukarpymais - lapai negaudami šviesos nukris patys, kadangi per juos dėl šviesos stygiaus nebevyks fotosintezė. Dėl mažų šakelių atsakyti konkrečiai negaliu - augalas jų nenumeta pats, bet realiai joms sėkmingai vystytis po tinklu nėra galimybių, tad galima jas pašalinti, jeigu jų nėra daug (kad nesukelti streso).

Dar dėl trąšų - o kas gi yra trąšos? Negalėčiau jų pavadinti brudu. Trąšos gerina dirvožemio struktūrą ir duoda papildomai tų medžiagų, kurių augalas pakankamai nepasiima iš žemės. Kitaip tariant, augalui trąšos duoda medžiagų, kurių jam reikia. Saikingas tręšimas ne tik kad nesugadina dūmo skonio, bet ir padidina derlių, aprūpindamas augalą visomis medžiagomis, kurių jam reikia sėkmingam vystymuisi. Tad auginimą be jokių trašų būtų galima pavadinti ne "stealth", bet "nesugebėjimu pilnaverčiai aprūpinti augalo jam reikalingomis naudingomis medžiagomis".

Kad nenukrypti stipriai nuo temos, galiu tik pasakyti - karpymas tinka tik pagrindinio stiebo "dubliavimui", siekiant maksimaliai padidinti šakojimąsi ir sumažinti augalo aukštį. Lapų (ypač vėduoklinių) karpyti tikrai nereikia. Be to, kad nesukelti per daug streso, asmeniškai rekomenduoju tik vieną kirpimą - naujos ataugos patrumpinimą 50-70%, ko pasekoje gausite 4-8 naujas viršūnes, kurių daugiau nei užteks. Naujai išaugusios viršūnės taip pat augins savo šakas, rezultatas bus efektyvus pagal patirto streso ir naujų viršūnių santykį, o taip pat būsite garantuoti, kad Jūsų augalui(-ams) užteks energijos aprūpinti visas šakas ir 4-8 pagrindinius stiebus.

P.S. Sugalvojau šį tą efektyvesnio nei scrog - būtinai pasidalinsiu šia idėja herbariumo technologijų skiltyje, kai tik turėsiu daugiau laiko.
N/A
Kaminas
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2020-03-31, 19:16
Reputacija: 0

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė Kaminas »

1 savaitė 12/12 ar galima kirpti virsune
Ta prasme daryti karpima kaip green rasė.
Dėkui už atsakymus
barzdyla
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 509
Užsiregistravo: 2019-01-19, 20:14
Reputacija: 68

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė barzdyla »

Geriau nebeliesk jau kai žydi. Sulėtinsi žydėjimo procesą. Reikėjo topint dar vegetacijoj, dabar jau palik kaip yra geriau
Vartotojo avataras
Ciakis
Guru
Guru
Pranešimai: 1059
Užsiregistravo: 2018-09-19, 03:57
Reputacija: 151

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė Ciakis »

zydejime nebegalima nieko daryti apart LST
Bet darbe mane vadina - Veryga
Kaminas
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2020-03-31, 19:16
Reputacija: 0

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė Kaminas »

Sveiki dėkiui už atsakymus.
Kas Ira tas LST?
Jai galima smulkiau apei tai.
Vartotojo avataras
Volkas
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 295
Užsiregistravo: 2016-05-25, 21:24
Reputacija: 46

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė Volkas »

Kaminas rašė: 2020-04-05, 15:19 Sveiki dėkiui už atsakymus.
Kas Ira tas LST?
Jai galima smulkiau apei tai.
https://www.legalus.net/kan/auginimo-metodai
Va, patį pirmą perskaityk, nors patarčiau visus, nepakenks ;)
"Žmogus negyvena nei dabartyje, nei ateityje. Jis gyvena taip, tarsi niekada nemirtų. Ir galiausiai numiršta taip, tarsi nebūtų gyvenęs." - Dalai Lama
Operatore
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 785
Užsiregistravo: 2018-11-25, 16:43
Reputacija: 112

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė Operatore »

Taip, labai teisingai vyrukai pasake, visi karpymai - iki zydejimo (kai 3-4 aukstai yra, ziurint kaip augaliukas jauciasi ir atrodo).
Yra kaip yra, o turim ka turim ..
loidas
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2022-09-30, 14:06
Reputacija: 0

Re: Technologijos: Karpymo technika

Standartinė loidas »

runkelis rašė: 2012-07-17, 16:37 imetu i sia tema jeigu kas karpymo vengia: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=236376&page=11 galite su gumyte lapus surist.kad sviesos gautu apatines sakos.
Bet tai nėra taip, kad karpymas bet kokiam augalui būtinas :D ? Kaip galima to "vengti"? Nebent jeigu nori, kad augalas numirtų :D ?
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas
  • Auginimas lauke naudojant dangstymo technika.
    mr.green » » forume Outdoor
    69 Atsakymai
    39532 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas SnowStorm
  • Technologijos: CO2
    Diego » » forume Technologijos
    171 Atsakymai
    102320 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Arkis
  • Technologijos: Klonavimas
    ``~Pa|pa_andre$~`` » » forume Technologijos
    211 Atsakymai
    127961 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas barzas
  • Technologijos: Hidroponika
    Narkomas » » forume Technologijos
    565 Atsakymai
    244319 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas barzas
  • Technologijos: Mikorizė
    Sigma » » forume Technologijos
    28 Atsakymai
    19971 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Doom'as