Nuotrauka Nuotrauka

Kanapiu arbata :)

Pokalbiai apie kanapes, jų gydomąsias savybes, įvairius panaudojimo būdus pramonėje bei rekreaciniais tikslais, kanapes liečiančius įstatymus, kanapių dekriminalizavimą bei legalizavimą ir reikšmę šiuolaikinėje visuomenėje.
domasj
Naujokas
Pranešimai: 15
Užsiregistravo: 2006-07-21, 17:52
Reputacija: 0

Kanapiu arbata :)

Standartinė domasj »

Sveiki, taigi isgirdau negirdeta dalyka, kad is paprastu kanapiu galim issivirti arbatos ir sake kad gerai uzveza :) Pats dar nespejau pameginti, bet sian zadu eiti ieskoti kanapiu :) Tad gal kas jau esat bande, kokie ispudziai? Kokios paruosimo ipatybes ir t.t ? :)
Muscaria
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 134
Užsiregistravo: 2003-07-24, 12:52
Reputacija: 0

Re: Kanapiu arbata :)

Standartinė Muscaria »

domasj rašė:sian zadu eiti ieskoti kanapiu :)
siulau pasiskaityt kodel pienas, o ne arbata. neteko girdet apie arbata bet sekmes ieskant ruderalis atmainos ir manau turetum isgert bent 3 litrus gero "čefiro" kad uzvilktu (.

tik kazi ar vilks THC ar visi kiti toksinai, kurie labai noriai tirpsta vandeny.

--
Anonymous

Re: Kanapiu arbata :)

Standartinė Anonymous »

domasj rašė:Sveiki, taigi isgirdau negirdeta dalyka, kad is paprastu kanapiu galim issivirti arbatos ir sake kad gerai uzveza :) Pats dar nespejau pameginti, bet sian zadu eiti ieskoti kanapiu :) Tad gal kas jau esat bande, kokie ispudziai? Kokios paruosimo ipatybes ir t.t ? :)
kazkuriam skyriuj parasyta, kad thc jungiasi su riebalais, o visiskai nesijungia su vandeniu. todel virti reikia kuo riebesniame piene. pasiknisk kitose temose ir rasi kaip tai daroma.
ma
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 395
Užsiregistravo: 2005-10-20, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ma »

apyniu arbata daroma... tai kodel canapes nepasidarius?

paprasciausias receptas:

vanduo
arbatinis saukstelis sviesto (idealiausiai butu naudoti canapes sviesta)
canape (0.5-1g zmogui)

paruosimas:


uzvirk vandeni ir uzpilk juo canape;
palik kad pritrauktu (0.5-1 val.)
idek sviesta...
Buds Not Bombs
ganja ninja
Naujokas
Pranešimai: 49
Užsiregistravo: 2005-11-08, 23:09
Reputacija: 0

Standartinė ganja ninja »

kazkur skaiciau, kad jamaikieciai daro kanapine arbata is jaunu augaliuku.
bet ja naudoja gal del skonio ar kitokiu savybiu, nes thc joje kaip ir neturetu buti.
thc jie sociai gauna is kitu saltiniu :)
Sigma
Guru
Guru
Pranešimai: 2205
Užsiregistravo: 2004-07-07, 11:19
Reputacija: 6

Re: Kanapiu arbata :)

Standartinė Sigma »

Ne per daug apie doma pasako jo:
domasj rašė:ir sake kad gerai uzveza
??

Labai primena mano pazistamus:
- Gavai kalipsolio?!!! Ne?!! Varom momento nusipirksim.

Sorry, tikriausiai as neteisus, bet man vistiek primena dvieju reiveriu nuotykius pries astuonerius metus.

--------------------------------------------------------------
Trisplaves, regis, taika, kanapes, meile... Blemba, gerai veza.
Muscaria
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 134
Užsiregistravo: 2003-07-24, 12:52
Reputacija: 0

Re: Kanapiu arbata :)

Standartinė Muscaria »

domasj rašo:
ir sake kad gerai uzveza
Sigma rašė:Labai primena mano pazistamus: - Gavai kalipsolio?!!! Ne?!! Varom momento nusipirksim. Sorry, tikriausiai as neteisus, bet man vistiek primena dvieju reiveriu nuotykius pries astuonerius metus.
8| mano nuostaba tesiog trikdo pasisakyma, as visiskai nesuvokiu kaip kalipsoli galima susieti su pasisakymu kad gerai uzveza kanapiu arbata? kitavertus as irgi turiu pastebejeimu, kad tamsta man primenate kontuzita vietnamo kareivi, kuriam petardos sprogimas tai karo pradzia..

-
ma
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 395
Užsiregistravo: 2005-10-20, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ma »

sigmuti ir muscaritai,

gal jums paruosti taikos arbateles? :)
Buds Not Bombs
Sigma
Guru
Guru
Pranešimai: 2205
Užsiregistravo: 2004-07-07, 11:19
Reputacija: 6

Standartinė Sigma »

Nekreipkit demesio. Muscarijai as esu psichinis ligonis. Tikriausiai todel, kad turiu kitokia nei jo nuomone ir nebijau tiesmukiskai tai jam pasakyt. Speju, kad jam visa tai kitaip atrodo. Jo teise ziuret savu kampu ir darytis savas isvadas.

O savo sia nuomone apie Doma as galiu pagristi keliasdesimtimi elektroniniu laisku gautu Atsipusk.lt administracijos adresu. Svarbu yra ne kokia medziaga, bet ko asmuo siekia. Siuo atveju, panasu, kad ieskoma pigaus kelio apsinest. Daugeli jaunu zmoniu klaidina sukurta marihuanos nekaltumo/nezalingumo ar lengvos zalos aura. Taip, kanapes nepadarys tau placiai eskaluojamu narkomanijos siaubu. Sitai padaryt gali tik tavo noras apsinest, pasimirst, pabegt. Per daug daznai tas noras virsyja mintis - "kodel as tai darau?" ir tampa per greitas ir nebe kontroliuojamas.

Galima pasiduot visuotinei nuomonei, kad kiekvienas pats atsakingas uz savo gyvenima ir nx/px visus kitus. Taip busi normalus siu dienu visuomeneje. Bet mano nuomone, vistik reik jaust atsakomybe uz tai ka darai, stengtis suvokt kokia itaka darai aplinkai. Siuo atveju - sis tinklapis bei sio forumo senbuviu nuomones.
BOB - Bombs Over Bagdad!
modis
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 325
Užsiregistravo: 2006-05-31, 12:21
Reputacija: 0

Standartinė modis »

thc vandeny netirpsta,gal geriau kanapes verdanciu aliejum uzplikyt.
domasj
Naujokas
Pranešimai: 15
Užsiregistravo: 2006-07-21, 17:52
Reputacija: 0

Standartinė domasj »

Sigma, na tikrai galiu pasakyti, kad nesiekiu pigiai apsinesti ar dar kaip nors apsisvaiginti. Jei to sieki, tai galima paprasciausiai klyju visokiu uostyt, tik nezinau kuo tai gali baigtis. O del pacios arbatos, tai tiesiog isgirdau ir norejau pasiklausti labiau patyrusiu zmoniu. O siaip tai labai dziaugiuosi, nes teko pazinti labai faina zmogu, kuris tikrai paaiskino man daug dalyku ir supratau, kad tai yra tiesiog atskira kultura ir kad jos tikslas, ne kaip nors apsisvaiginti, o tiesiog pabendrauti, pasibuti, pazinti.
Anonymous

Standartinė Anonymous »

:x:
jo, teisybė ten.
:x:
kiek žinau, parūkius poveikis ateina po 5-20 min ir trunka 2-4h.
išgėrus poveikis prasidera po 1h, trunka 5-11h.
:x:
manau tai susijęsu tuo, jog parūkius per plaučius ir alveoles thc patenka tiesiai į kraują, o tada žinoma varo į smegenis. o išgėrus dar kol virškinamąjame trakte absorbuojama..
:x:
vasarą su drauge užsivirėm vandeny saujelę šviežių pumpurų. gavosi tokia kaip arbata. tai iš karto nieko nebuvo, bet po kokios valandos taip užvežė, stipriai galingai, buvo taip gera, taip smagu, ir taip gal dar kokias 5 valandas. spėjau daug ką padaryt nepamirštamo ir šiaip super. ir paskui atėjo naktis ir naktį buvo ypač smagu, muzikos klausiau užsikaifavus ir wiska.
:x:
beto kai kepi keksiukus su žole, verdi arbatėlę ar kaip kitaip vartoji per virškinamąjį traktą, tai nekenkia sveikatai, nes gi pųčiant į plaučius patenka karštis, dūmai, dervos, o dervose kancerogenų pilna..
jvmxb
Naujokas
Pranešimai: 26
Užsiregistravo: 2005-11-14, 18:18
Reputacija: 1

Standartinė jvmxb »

Skanu buvo?I vandeni dejot aliejaus ar sviesto ar ko nors su riebalais?
Anonymous

Standartinė Anonymous »

jo. skanu buvo. iš arbatų man kanapių arbata skaniausia ;)
ne, nieko su riebalais nedėjom.
bet tą žolę kur virėm, tai ir suwalgem su wisa arbata 8)
Anonymous

Standartinė Anonymous »

o kas sakė, kad negalma ir šviežios vartot?
atsimenu sode kažkada užaugo tokių gražių, tai su pusbroliu jas tiesiog skabėm.
:x:
lb gera tada buwo :x:
energetiniai gluosniai
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 396
Užsiregistravo: 2006-10-05, 17:20
Reputacija: 1

Standartinė energetiniai gluosniai »

AroMoteris rašė:išgėrus poveikis prasidera po 1h, trunka 5-11h.
:x:
manau tai susijęsu tuo, jog parūkius per plaučius ir alveoles thc patenka tiesiai į kraują, o tada žinoma varo į smegenis. o išgėrus dar kol virškinamąjame trakte absorbuojama..
AroMoteris rašė:manau tai susijęsu tuo, jog parūkius per plaučius ir alveoles thc patenka tiesiai į kraują, o tada žinoma varo į smegenis. o išgėrus dar kol virškinamąjame trakte absorbuojama..
Virskinamajame trakte thc virsta kazkokiu kitu junginiu, kuris pasizymi stipresnemis, haliucinogeninemis savybemis. Pavadinima pamirsau. Patrick Matthews raso apie tai savo "Cannabis Culture", dabar neturiu tos knygos, negaliu patikslinti.

Pyragas yra geris. Tiesiog nevalia valgyti daugiau, nei galima - su pirmuoju naujo (ypac nepazistamos veisles) derliaus pyragu reikia buti labai, labai atsargiam! Is pirsto nelauziu -

Syki pyragelio netycia suvalgiau desimt ar keliolika kartu daugiau, nei reikia. Ir biciulius prikalbinau, patikines. Valgiau pyraga, kepta is kazkokios sativos, o su sativa anksciau nebuvau susidures - pyragus iki tol kepdavau tik is lietuviskos, o lietuviskos pyrago kur kas daugiau reikia suvalgyti. Ta sativa pasitikejimo nekele - rugsejo vidury buvo skinta, ziedu tik uzuomazgos, vieni lapai, beveik jokio kvapo.. Kaime aptikom su biciuliais ja netycia, uz kaimynu tvartuko augo, rugpjutis buvo - apziurejes pareiskiau, kad nieko doro is jos nebus (pamaniau, kad laukine lietuviska, ale nebuvau tokios dar mates - aukstas aukstas krumas, ziedu beveik nera, nekvepia..). O kaimelio pakrasty kiek anksciau buvom aptike kazka idomesnio (kaip tuomet rodesi - kazkokios laukines lietuviskos pseudoindikos, zemi, ziedingi, kvapnus augaliukai - tokie tinka pyragams, kaip patirtis byloja).

Vasara baigesi, kaimelio jaunimelis nutare nuimti derliu. Isivaizdavau, kad bus pjaunamos tos zemutes kvapnios pseudoindikos, taciau veliau paaiskejo, kad buvo nupjautas didysis nekvapnusis beveik beziedis krumas.. Tuomi didziai nusivyliau. Praejus porai savaiciu po pjuties apsilankiau TEN ir (labai atsainiai, visiskai nieko nesitikedamas bei slapcia gailedamas maisto produktu - sviesto, kondesuoto pieno, sokolado ir sausainiu) iskepiau pyraga. Visus ispejau, kad gali nieko ir neivykti, visai nieko.. Tiesa, negana to, kad pati zaliava man pasirode itartina, jos dar ir nedaug buvo - biciuliai male tuos lapus kavamale tol, kol kavamale sugedo - spejo primalti gal kiek daugiau nei puslitriuka.. Na, taip - mazdaug tiek kanapmilciu ir dedama i viena pyraga, taciau tas krumoksnis JUK nei zydejo, nei kvepejo, todel maniau, kad bent puslitrio miltu reiketu, puslitrio MAZIAUSIAI. Zodziu, iskepem. Ikisom i saldytuva, isejom laukti vakaro. Vakare sutarem zusirinkti "Karuseles" partijai ir arbatelei (megstamas vietos bendruomenes laisvalaikio leidimo budas).

Nieko nesitikejau. Tiesa, vakaro belaukiant nutiko sis tas nemalonaus - biciulis, kuris lyztelejo verdamo pyrago mases, pradejo eiti is galvos. Na, aplaize sauksta zmogus, ir tiek. Juokai. Nekreipiau demesio. O detis stai kas pradejo - sedim mes, vadinasi, biciulio namuose, virtuvej arbatele gurksnojam, ir staiga jis pradeda krizenti, taip nei is sio, nei is to. Ir pranesa, kad nustoti negali. Beda - tevai uzsuka virtuven. Biciulis iseina lauk. Iseinu ieskoti. Randu sedinti ant laipteliu, rankomis uz galvos susiemusi. Sako, pyragas PRASIDEJO. O as - koks dar pyragas, taigi nevalgem dar, vakaro laukiam (jau ir paciam linksma darosi - gryniausias "nesamones" zmogus tauzija vidury baltos dienos). O jis ir sako - taigi lyztelejau, kiek ant sauksto uzsilike buvo.. Puoliau raminti - "neimanomas dalykas, per mazai gi, cia gal jau siaip tau kazkas, gal isikalbejai kazikaip, juk ir pats augalas tas, is kurio pyragas, pats matei - nei sioks, nei toks". Supraskite mane! Pamaniau, kad zmogus bugstauja del to, kad po vakaro vaisiu ir "Karuseles" teks namo grizti, o namuose tevai, o jei nesusivaldysim ir kaip nors issiduosim?.. Taigi, kalbas apie pyrago pradzia ivertinau sau kaip meginima atsaukti vakaro "linksmybes". Ir toki meginimas supratau, toki meginima pateisinau ir teisinau garsiai - jei neramu, nesinori - nereikia, viskas tvarkoj! Taciau tai mano draugo neprablaive. Pamaniau, kad apsimeta ir neprisipazista. Mat jis uzkietejes uzsispyrelis toks, siaip.

Atejo vakaras, biciulis atsipeikejo, nutarem vis tik neatsaukti vakarienes. Sutikom dar viena bendra ir patraukem pas ketvirtaji, kurio saldytuve musu lauke PYRAGELIS. KEPALAS.

Ketvirtasis duris atidare irgi sunerimes. Sitoj vietoj akimirkai suzibo mintis - "Hm, rimtas atvejis, neivertinau augalo..", taciau ja iskart mano senosios nuostatos ir patyrimai senieji uzgesino. Ketvirtojo ta pati istorija - lyztelejo. Na, verdant keleta sykiu prasiau ju pakeisti ranka - mat nuolat maisyti reikia verdant ta mase, o as gal cigarete surukyt uzsimaniau ir paprasiau pamaisyti. Tai tie ir paragavo bemaisydami, "ant sauksto galo, biski tik". Klause, ar galima, smalsavo - taip, atsimenu - leidau (anksciau mat pats visada ragaudavau virdamas, ir ragaudavau drasiai, ne ant sauksto galo, o tiek, kad jau gerai skoni galeciau ivertinti; tad nepriestaravau; pamenat, nieko gero apskritai nesitikejau is to kruminio pyrago..).

Taigi, susedom vis tik uz stalo, man jau pasidare idomu. Paraikiau, ukiskai taip. Tiedu jauragaveliai tik po riekute maza sukrimto, zinoma, o as ir tas trecias biciulis, kuris virimo procese nedalyvavo, suvalgem tinginuko tiek, kiek paprastai lietuviskojo ir valgoma - mazdaug po dvi juodos duonos kepalo riekes didumo riekes; sakiau - "pamatysim, per daug nebus tikrai, gi kaip visada etc". O jauragaveliai po pusriekes trecdali ar tik ketvirtadali jau, jei norit tiksliau. Dar mudu, daugiau valgancius, atkalbinejo, sake, kad mirsim.. Linksma buvo. Man, ta prasme.

Sedim, vadinasi, arbatele gurksnojame, meginam zaisti kortomis, zaidziam, zaidziam jau gera pusvalandi ir galiausiai pasidaro aisku, kad nesizaidzia sivakar. Ketvirtasis patraukia lovop, o musu trijule patraukia i kaimelio jaunimo namus, mat ten laisva, tuscia, o raktai kiseneje, galima, vadinasi, ramiai pasedeti, kavos issivirti. Iki tos vietos nuo ketvirtojo namu kokie 3 - 4 simtai metru. Na, netoliese, cia pat, galima sakyti.

Isejus staiga suvokiu, kad ivyko pats netikeciausias dalykas - pyragas PRASIDEJO, taip pat suvokiu, kad su kiekvienu zingsniu jis prasideda dvigubai, ta pati jaucia ir tas draugas, kuris irgi pora riekiu suvalge.. Zodziu, pyrago poveikis auga geometrine progresija.. Taip pat aisku aiskiausia pasidaro ir tai, kad sauksto laizytojai nemelavo, neapsimetinejo, o tiesa sventa sake; o baisiausia - ne akimirkos neuztrukau sugretinti sauksto gala su PORA DIDELIU RIEKIU! Suvokiat?..

Vargais negalais sieke ta uzuobega, uzsirakine kritom kas i foteli, kas ant stalo, o kas ant grindu kryzeliu tiesiog ir nekrust, mat viskas sukosi bepaliovos ir jau buvo nebeaisku, kur yra kaire, kur desine, kur virsus, o kur apacia, pykino, supykino, nebepasakosiu daugiau apie ta vakara. Kaip grizom namo, neatsimenu..

Ryte suvokiau, kad guliu lovoje ir ka tik prabudau is miego. Issyk prisiminiau, kas atsitiko vakar, todel akis pramerkiau labai atsargiai... Isvydau pries save siena, siena nejudejo, viskas tvarkoj, vadinasi, PYRAGAS BAIGESI, PYRAGAS ISEJO, slove viespaciui aukstybese, ufff.
Ta proga issiverciau is lovos buduken sulakstyt. Pusiaukeleje staiga siaubas tik apeme - pirma apeme, o tik paskui supratau, suprantat - niekas niekur neisejo, niekas nepraejo! ! ! Vos ne vos grizau atgal i lova. Vel kazkaip uzmigau, paskui teko valgyti pusrycius, tada suzinojau, kad draugas siryt jauciasi gerai (mat kur kas maziau suvalge) ir net labai gerai. O man vel teko prigult po pusryciu. Zodziu, antroj dienos pusej tik viskas pradejo klostytis taip, kaip jau vakare turejo - iprastinis gero pyrago normalios porcijos poveikis. Sakytum, OK, taciau po alinancios vakaro ir ryto patirties apskritai jokio pyrago nebesinorejo.. Ir trecia diena dar jautesi. Nemeluoju - 48 valandas tesesi visa tai. Be pagrazinimu. Tiesiog netycia buvo suvalgyta desimt kartu daugiau, nei galima.

Sia istorija surasiau didaktiniais sumetimais. Nepatingejau.

Tiesa, viskas baigesi laimingai. Supratom, koks yra porcijos dydis. Pyrago, kaip veliau paskaiciavom, buvo apie simta porciju tam kepale (kai paprastai tebuna dvi-trys porcijos 2-3 valgytojams, kepant is paprastos lietuviskos). Vaisinom daug zmoniu, visi gyre.

To augalo uzteko dar vienam tokiam pat galingam pyragui, taip pat ir rukem sauniai ilgai ilgai, beveik iki pat kitu metu derliaus..

Liudna tik tai, kad nezinom, kokia ten veisle buvo. Aisku viena - tikrai ne vietine. Seklu nebuvo. Post factum buvo iskelta versija, kad augalas tam tycia ir buvo pasodintas, ir net priziuretas galbut - jei ten ir augo patinai, jie buvo israuti (siaip ten buvo isivaizduojama, kad pjaunamas laukinis, kad niekam skriaudos nebus). O apie klonavima tuomet ne pagalvot nebuciau galejes - dar nezinojau, kad tai visai paprasta. Ech, toks geras augalelis buvo.. Ir nebesuzinot.

BUKITE ATSARGUS. NEVAISINKITE DRAUGU NEISMEGINTAIS KEPINIAIS!
Anonymous

Standartinė Anonymous »

vienas draugas kažkada šnekėjo apie kažkokią stiprią afganishka, po kurios pirmą parą kaifuoji, antrą - wiską žinai, o trečią tave apima paranoja...

:x:
energetiniai gluosniai
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 396
Užsiregistravo: 2006-10-05, 17:20
Reputacija: 1

Standartinė energetiniai gluosniai »

AroMoteris rašė:afganishka:x:
Tam regionui budingos indikos. O vyraujantys fenotipiniai indikos pozymiai nuo vyraujanciu sativos kaip vakaras nuo ryto, jei ne hibridai - nesupainiosi. Ten tikrai buvo kazkokia sativa..
blynuva
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 67
Užsiregistravo: 2004-05-15, 00:33
Reputacija: 0

Standartinė blynuva »

Valgant perdozuoti tai rimtai ne juokai. Girdejau apie panasia istorija, kai buvo neivertintas pyrago stiprumas. Pavalge zmogus, is ryto asikele ir nuejo i tualeta. O isejus pradejo galva suktis ir jis paprasciausiai griuvo, pats nesugebejo atsikelti. Visa to priezastis labai nukrites kraujo spaudimo lygis ir cukraus trukumas kraujyje. Man idomu, kiek tai pavojinga. Ar imanoma, kad iskiltu pavojus gyvybei nes pvz kokia sirdis atsisakytu funkcionuoti? Na net jeigu ir ne, tai galima mirtinai trinktelti galva i koki stalo kampa ar panasiai. :/
_wahahahahaha_
akrobaTIK
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 317
Užsiregistravo: 2004-08-03, 17:19
Reputacija: 1

Standartinė akrobaTIK »

blynuva rašė:Valgant perdozuoti tai rimtai ne juokai. Girdejau apie panasia istorija, kai buvo neivertintas pyrago stiprumas. Pavalge zmogus, is ryto asikele ir nuejo i tualeta. O isejus pradejo galva suktis ir jis paprasciausiai griuvo, pats nesugebejo atsikelti. Visa to priezastis labai nukrites kraujo spaudimo lygis ir cukraus trukumas kraujyje. Man idomu, kiek tai pavojinga. Ar imanoma, kad iskiltu pavojus gyvybei nes pvz kokia sirdis atsisakytu funkcionuoti? Na net jeigu ir ne, tai galima mirtinai trinktelti galva i koki stalo kampa ar panasiai. :/
Cukraus trukumas kraujyje ? Iš kur tu taip sugalvojai ?
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas
  • Kanapių aliejus
    N/A » » forume Legalus forumas
    18 Atsakymai
    10609 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas nenaudelis
  • Kanapiu pagalba
    Bongnesys » » forume Medicina
    50 Atsakymai
    26984 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Nzn
  • Kosmetika is kanapiu
    Apvalus » » forume Legalus forumas
    14 Atsakymai
    7612 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Sigma
  • Namas iš kanapių
    Sigma » » forume Legalus forumas
    30 Atsakymai
    18915 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas 2bulumas
  • Kanapių pluošto gaminiai
    hipiukas » » forume Legalus forumas
    15 Atsakymai
    8492 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas jahmate