Nuotrauka Nuotrauka

Kanapiu arbata :)

Pokalbiai apie kanapes, jų gydomąsias savybes, įvairius panaudojimo būdus pramonėje bei rekreaciniais tikslais, kanapes liečiančius įstatymus, kanapių dekriminalizavimą bei legalizavimą ir reikšmę šiuolaikinėje visuomenėje.
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Standartinė mr.green »

Arbatikes dariousi vena karteli,kalnalape ir grybai oi kaip gerai buvo 8E :D ,o tik is :x: neikarto nabanziou.O del piragu turejou nuotikiu praeitais metais nelabai noriu prisimint ,manou tai buvo pirmas ir paskutinis kartas,vis tas noras eksperimentuot :D nezinou sukuo paligin net galiu pasakit tik tek kad kas ragavo piena is geros ta kuria rukant stogas pakripsta tai panasus efektas buvo.I piraga buvo ideta apie 14g dulkiu hasui paruostu,valgem dvesia nes kaip ir nevilko pradzioi,tai ir suvalgem beveik visa per val. o dar po pusvalandzio cirkas ir prasidejio :D ;) kitos denos vakaria tik pasijouciou biski geriou :D
Atsiputes
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 233
Užsiregistravo: 2006-09-02, 17:20
Reputacija: 0

Standartinė Atsiputes »

Na joa ,su tais pyragais daznai buna ne pyragai :D tuolabiau jei nesi ant to patyres.. Na as buvau keliskart weed pie pasigamines.. na tai pirmu kartu nelb kas gavos, suvalgem su draugais, bet paskui kazkaip netaip pasijutom visi 8E matyt ne koks kepejas buvau, na bet antru shuviu gavos gan skanus ir efektingas :x: :]
melskimes, galbut tai jums pagelbes
blynuva
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 67
Užsiregistravo: 2004-05-15, 00:33
Reputacija: 0

Standartinė blynuva »

Nu ka as zin, gal ten ne tikslus zodis "cukrus". Hemaglobino kiekis gal kraujyje nurkites? As su medicina nieko bendro neturiu, tai tikslumo is manes nesitikekit. :D Tiesiog gydytojai toki paaiskinima dave. Kadangi as tiesiogiai negirdejau, sakau taip, kaip tas "nelaimelis" man pasipasakojo.
Kai jau taip atsitinka, reikia cukraus uzvalgyti, pasaldinto vandens isgerti ar ka nors panasiai. Tokiais rekomendacijas girdejau ir pries tai ne karta. Pvz Amsterdame coffeeshop'uose ant skrajuciu galima placiau pasiskaityti. Nu apie interneta, o gal net sita foruma jau nekalbu, informacijos tikrai yra.
Vienintelis dalykas, kuris man pasirode keistas, kad visur ir visada pabreziamas kalnalapes nepavojingumas, atseit neimanoma mirtinai perdozuoti ir panasiai. Tai vat man toks klausimas iskilo: ar tikrai?
_wahahahahaha_
blynuva
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 67
Užsiregistravo: 2004-05-15, 00:33
Reputacija: 0

Standartinė blynuva »

nu taip staigiai nerandu informacijos, bet atrodo, kad "cukraus lygis kraujyje" yra teisingas pasakymas.
Sita radau internete:
"...staiga labai sumažėja cukraus kiekis kraujyje. Tada būna silpna, linksta kojos, dreba rankos."
Manau, kad esme tame: kai kraujyje truksta cukraus, truksta energijos, del to zmogus negali pastoveti ant koju, gal net is viso pajudeti. Jei labai zemas tas cukraus kiekis butu, galbut gali sustoti vidiniu organu veikla? Na pvz sirdies... Kad suleteja sirdies plakimas tai tikrai zinau. Organizmas taupo energija kaip tik begaledamas.

Sorry, placiau pakomentuot su savo menku issilavinimu tikrai negaliu. Bet gal kas nors kitas galetu? O gal as is viso cia nusisisneku?
energetiniai gluosniai
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 396
Užsiregistravo: 2006-10-05, 17:20
Reputacija: 1

Standartinė energetiniai gluosniai »

blynuva rašė:nu taip staigiai nerandu informacijos. O gal as is viso cia nusisisneku?


Nenusisneki, cukrus ar ne, bet kazkada cia kazkur pasakojau apie persirukyma kazkokia biciulio auginta sativa (ekologiskas auginys, ne karta isbandytas) - takart nepykino, bet staiga pasidare labai silpna, atrode, tuoj tuoj apalpsiu, baltas kaip suris buvau ir net kalbeti nebegalejau beveik, na, visai nebesinorejo, atsalau atsalau, zinokit. Pabreziu, atrode, kad tuoj tuoj apalpsiu, tai ypac jausdavosi judant, todel stengiausi nejudeti, atrode, kad truksta deguonies, nors ir kvepavau. Tiesa, to niekada man nebuna, kai sventeje dalyvauja saikas.. Takart nekvietem.
akrobaTIK
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 317
Užsiregistravo: 2004-08-03, 17:19
Reputacija: 1

Standartinė akrobaTIK »

Na aš manau šitą jausmą yra daugelis rūkančių patyrę.... BŪNA kartais ....
Sigma
Guru
Guru
Pranešimai: 2205
Užsiregistravo: 2004-07-07, 11:19
Reputacija: 6

Standartinė Sigma »

O nepagalvojate is kur tas didelis noras saldumynu, kai parukai :x: ?

Negali tai buti naturali organizmo reakcija i vykstancius procesus jame?
BOB - Bombs Over Bagdad!
blynuva
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 67
Užsiregistravo: 2004-05-15, 00:33
Reputacija: 0

Standartinė blynuva »

Cia geras pastebejimas, Sigma. Taip iseina, kad kalnalape vampyriskai ciulpia energija. :]
_wahahahahaha_
energetiniai gluosniai
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 396
Užsiregistravo: 2006-10-05, 17:20
Reputacija: 1

Standartinė energetiniai gluosniai »

Sigma rašė:O nepagalvojate is kur tas didelis noras saldumynu, kai parukai :x: ?

Negali tai buti naturali organizmo reakcija i vykstancius procesus jame?
Nea. Visai kita "dziela" vyksta. Kalbant paprastai, kazkas, gal net ne thk (pamirsau), patenka i ta smegenu dali, kuri reaguoja i alkio signalus, paprastai siunciamus jo paties didenybes organizmo; tiksliau, tas kazkas, esantis kanapeje, yra panasiai veikiantis dirgiklis (alkanas nesi, bet valgyti uzsimanai, ir visai visai visai nebutinai saldumynu, o ko nors gardaus arba net nebutinai gardaus). Nesiplesiu, nes toliau prasidetu fantazijos, o daugiau nepamenu, tad stabdau, bet esme prisimenu gerai. Siaip cukraus kieki kraujyje mazina kava. O vat idomu, kodel gi mazina? Kas ten vyksta? Pasidomesiu! Ir patikslinsiu apie tuos alkio signalus taip pat, bet ne sivakar. Labanakt.
ma
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 395
Užsiregistravo: 2005-10-20, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ma »

energetiniai gluosniai rašė:Nesiplesiu, nes toliau prasidetu fantazijos...
o veltui. bet kas ka yra sukures ir atrades zmogus yra deka jo vaizduotes, deka jo fantazijos. Viskas jau yra kazkur. pradzia nematereali.
Buds Not Bombs
Gurman
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 425
Užsiregistravo: 2007-02-12, 12:52
Reputacija: 0

Standartinė Gurman »

1977-ais mokslininkai i si klausyma atsakinejo besiremiant cukraus kiekio nepastovumu kraujyje, kuri sukelia cannabinoid'ai pateke i organizma.

Dabar mokslininkai padare didele pazhanga. Jie aishkina, kad musu kune yra specialus cannabinoidiniai receptoriai, kurie reaguoja i tam tikra ju sudirginima (pavyzdziui putimas). Visiems geriausiai zinomas cannabinoidas yra delta 9-tetrahydrocannabinol, kitu pavadinimu- THC, kas ir dirgina cannabinoidinius receptorius. Dar svarbesni yra endocannabinoidai, tie, kurie yra tiresiogiai sintezuojami. Jie veikia kaip neurotransmiteriai, ir gaminami kaip dalis mumyse esancio aparato, deka kurio procesu, pereferijines kuno dalys informuoja smegenys apie tai, kad laikas valgyt. Ir butent tu endocannabinoidiniu ir cannabinoidiniu receptoriu yra visa gausybe hypotamuse (smegenu dalis, atliekanti tiesiogini vaidmeni apetito reguliavime.
Pirma endocannabinoida mokslininkai atrado 1992-aisiais ir pavadino ji Anandamidu, is Sanskrito "Ananda" (vienas is shventas indu rashu, parashytu parashytu priesh daugeli simtu metu ), kas reishkia "vidine palaima". Kitaip tariant, pusdami mes skatiname apetito atsiradimo procesa. Kitaip tariant- spartiname tai, kas vyksta naturaliai.
energetiniai gluosniai
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 396
Užsiregistravo: 2006-10-05, 17:20
Reputacija: 1

Standartinė energetiniai gluosniai »

energetiniai gluosniai rašė: Pyragas yra geris.
Isguldziau ir recepta :

PYRAGAS. AKA TINGINYS, AKA AVINELIO DUONA

INGREDIENTAI

1 stikline kavamale smulkintos dziovintos rukomosios kanapes,
1 pakelis (200g) tikro (82%) sviesto,
1 indelis (400g) tirstinto saldaus kondesuoto pieno (geriausia su kava, yra ir toks),
3-4 pakeliai (po 180 - 200g) lietuvisku pakuotu sausainiu - tinka "Gaidelis", "Ralis", "Sachmatiniai", "Arbatiniai", "Kokosiniai", "Berzelis", "Devintoji banga", "Optima linija" ir panasus,
1 sokoladas (100g) (deti savo megiama, tinka ir juodasis, ir pieniskas, ir su razinomis, ir su riesutais),
stikline vandens.


PRIEMONES

Dujine arba elektrine virykle, nedidelis emaliuotas puodas, valgomasis saukstas (geriau medinis - neikaista bemaisant), kitas puodas (didesnis uz pirmaji, nebutinai emaliuotas, gali buti kad ir plastikinis dubuo, nesvarbu - tiks bet koks atviras talpus indas), plastikinis maiselis.

APLINKA

Laisva virtuve, laisva diena (vakaras laisvas ir naktis ir kitas rytas ir kita diena), laisvas virejas, biciulis talkininkas, muzika arba tyla, smilkalai arba atvertas langas su vejelio kedenamomis uzuolaidomis.

NUSITEIKIMAS

Rimtis, stebuklo laukimas.

EIGA

1.Pirstais i didesniji puoda arba dubeni smulkiais gabaleliais sutrupinami visi sausainiai. Kaip atrodo smulkus gabalelis? Siuo atveju tai yra mazdaug 1/10 - 1/12 sausainio dalele; zinoma, trupinant visai nebutina skaiciuoti; taip pat neverta persistengti - nera reikalo trupinti sausainio i simta gabaleliu.

2.Ijungiama/uzdegama virykle, statomas puodas, ipilama puse stiklines vandens, supilamas visas kondesuotas pienas; gerai ismaisius kondesuota piena su vandeniu, suberiama stikline kanapes miltu, tuoj pat pradedama maisyti. Verdama ant mazos ugnies! Maisant neuzilgo mase tampa vienalyte, tuomet idedamas sviestas ir vel maisoma, kol istirpsta sviestas. Galima atsargiai padidinti ugni, taciau nepamirsti bemaisant saukstu vis patikrinti dugna, ar "netraukia". Paprastai anksciau ar veliau "traukti" pradeda, tai neisvengiama; jei traukia labai smarkiai, sumazinama ugnis. Jei mase pernelyg tirsta, sunkiai maisosi arba smarkiai "traukia" prie dugno, supilama likusi puse stiklines vandens (jei veliau beverdant sios mazos nelaimes pasikartotu, galima ipilti dar puse stiklines vandens, bet nedaugiau - mase turi islikti pakankamai tirsta!). Masei uzvirus (pradejus burbuliuoti), isimenamas laikas ir nuolat maisant verdama dar 45 minutes. Nevalia atsitraukti nuop virykles, reikia nuolat maisyti; jei pavargsta ranka, prie virykles kvieciamas talkininkas! Po 45 minuciu sudedamas smulkiai lauzytas sokoladas, maisoma, kol istirpsta, tuomet isjungiama virykle.

3.Puodas nukeliamas nuo virykles ir mase is puodo nedelsiant suverciama ant trupintu sausainiu kitame puode arba dubenyje (isgrandoma visa iki paskutines kruopeles!) ir viskas gerai gerai ismaisoma. Maisoma tol, kol visi trupinti sausainiai tolygiai pasidengia mase, arba tiesiog tol, kol viskas gerai susimaiso. Tai gali trukti ir penkias minutes, skubai ir atsainumui cia ne vieta, maisykite su meile, kruopsciai.

4.Gerai ismaisius, visa tai sukreciama i plastikini maiseli ir suformuojamas KEPALAS. Arba suvoliojama DESRA. Mes paprastai minkydavome plytos formos KEPALA. Daugmaz. Aisku, galima atskiruose maiseliuose suminkyti du - tris mazesnius kepaliukus arba desrytes arba DAR KA NORS - nykstuka, stirnaite, menuli, riestaini.. :-)
Galiausiai pyragas saunamas i saldymo kamera ir saldomas tol, kol susala. Po 2-3 valandu jau galima meginti raikyti. Valgomas saltas su karsta arbata arba kava.

5. VISKAS. Turite gera kilograma pyrago, nuo 50 iki 100 doru porciju (zinoma, atsizvelgiant i kanapes stipruma..) Laikomas saldytuve, negenda ilgai ilgai; biciulio broliui gabala islaike tris menesius..

SVARBU

Porcija paprastai kalibruojama arbatiniu sauksteliu, turint ji akyje. Isiubuoja po poros valandu ir siubuoja ilgai. Nevalia nekantraujant valgyti dar daugiau pyrago, nepraejus dviems geroms valandoms po pirmojo gabalelio!Per daug pyrago sukelia KANCIA, nepamirskite! Taip pat nevalia pavalgius pyrago (arba pries valgyma) dar ir kanapes parukyti - irgi kentesite. Valgyti pyraga geriau tik saikingai uzkandus. Skrandyje ir jo apylinkese taip pat buna kamsciai, pyragas sito nemegsta.

Po savaites smaguriavimo pyragu persikelsite i angeliskasias sferas..

To jums ir linkiu, biciuliai.

P.S. Jei norite valgyti ta pati vakara, pradekite kepti vidurdieni - beveik pora valandu uztruksite virtuveje, tada dvi - tris valandas pyragas uztruks saldymo kameroje, ziu - jau ir penkta sesta vakaro, o ir galiausiai pasmaguriavus dar pora valandu klaidzios virskinamojo trakto labirintuose, kol iveiks jus..

SEKMES!
Atsiputes
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 233
Užsiregistravo: 2006-09-02, 17:20
Reputacija: 0

Standartinė Atsiputes »

xe vakar uzsiplikiau kanapiu lapu arbatos :D gan skani, kaip zalioji arbata. Apie vezima kalbos nera :)
melskimes, galbut tai jums pagelbes
Herbalist
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 427
Užsiregistravo: 2005-10-18, 22:36
Reputacija: 2

Standartinė Herbalist »

Aciu, gluosniai uz receptuka, turetu buti skanu ir smogu, kai turesiu is ko butinai pasigaminsiu ir pavaisinsiu tevus, draugeli ir kitus kurie nemegsta rukyt, na arba tiesiog nemoka, kai nervina kai sako kad neveza, bet matai kad bijo traukt, vos ytraukia keleta dumeliu vos ne iskart ispucia ir poto sako neveza manes zole, tai ydomu ka sakytu po sio sausainiu tinginuko :D Esu daves kazkada teciui pienuko isgert, bet gaila jau buvo vakaras ir ejo miegot, bet sake sapnai labai keisti buvo ir buvo atsikeles tai sake atrode kambary mazai vietos vis bijojo i kokia siena atsitrenkt, nes pasirode jos labai arti jo, o kai jis toks smalizius tai ir pyragelio neatsisakys, tik nesakysiu sy karta koks tai pyragelis ir paziuresiu kaip po poros valandu jausis, tada ir pasaksiu, tik gaila kad ner dbr is ko pasigamint :(
ZYMUSAS
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: 2005-10-08, 12:24
Reputacija: 1

Standartinė ZYMUSAS »

tai koki gabaliuka reika suvalgiti to pirago kad butu viskas gerai :/ kad nebutu per daug 8/ nes nelabai noriu pajusti to jausmo kai karuseles sukasi ir is savo kuno skrendi kaskur toli :D ir galvoji ar sugrysiu ar ne :|? :D :D :D yra buve ir taip :D o kai tai nutiks jau bus per velu galvoti tai kiek to pirago reikejo suvalgiti :D
naktibaldas
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 937
Užsiregistravo: 2004-09-08, 17:06
Reputacija: 9

Standartinė naktibaldas »

darem mes ta pyraga ir lapus eme nuo ahujienai vezancio out door augalo ir suvertem tikrai daugiau nei stikline smulkintu lapu ir suedziau vienas gal puse kilo ir jausmas tik kaip 0.25 ant 5 hariu parukius...
Asylum
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 109
Užsiregistravo: 2006-01-09, 13:26
Reputacija: 0

Standartinė Asylum »

:D
Anonymous

Standartinė Anonymous »

As ir pamenu... pries kazkiek metu su draugais sedejom ir nebuvo ka veikt, tai sumastem arbatytes issivirt... tada dar apie kalnalape nieko nezinojau, isskyrus, kad ji yra rukoma. Tai va... ir kaip netycia mama is kaimo buvo parsivezus viena augaleli (mama neruko...), kuris dziuvo garaze, tai as visiskai nieko neismanantis zalias piemuo priskyniau tos kalnalapes padziuvusiu lapu... ir daugiau viskas baigesi net neidomiai... skonis arbatos visai nieko, bet ko nors galingesnio uz skoni ir nebuvo...

Tai va kokia mano, zalio piemens nepatyrusi patirtis buvo... :(
mr.green
Guru
Guru
Pranešimai: 1033
Užsiregistravo: 2006-10-29, 19:24
Reputacija: 0

Standartinė mr.green »

O JEI NEPASLAPTIS KAM TAVO MAMA KALNALAPES DZIOVINO???
ma
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 395
Užsiregistravo: 2005-10-20, 21:51
Reputacija: 0

Standartinė ma »

mr.green rinka tyrinėji? :D kažkada egzistavusią paklausą bandai išsiaiškin0t... ;)
Buds Not Bombs
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas
  • Kanapių aliejus
    N/A » » forume Legalus forumas
    18 Atsakymai
    10604 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas nenaudelis
  • Kanapiu pagalba
    Bongnesys » » forume Medicina
    50 Atsakymai
    26966 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Nzn
  • Kosmetika is kanapiu
    Apvalus » » forume Legalus forumas
    14 Atsakymai
    7609 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Sigma
  • Namas iš kanapių
    Sigma » » forume Legalus forumas
    30 Atsakymai
    18909 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas 2bulumas
  • Kanapių pluošto gaminiai
    hipiukas » » forume Legalus forumas
    15 Atsakymai
    8489 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas jahmate