Nuotrauka Nuotrauka

Auginimo dienoraštis: BlueBerry, G13-Haze, AK-48

Užbaigti auginimo dienoraščiai.
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Auginimo dienoraštis: BlueBerry, G13-Haze, AK-48

Standartinė Lodzik »

Sveiki, :)
Po gan ilgos pertraukos, surezgiau herbariumą ir norėčiau pasidalinti patirtim. Planuoju užauginti nemažus motininius augalus, sukarpyti klonais ir daryti sea of green.

Dėžė: 110x65x120
Lempa: 250w MH - vegetacijai, 250w hps - žydėjimui, paprastas droselis
Reflektorius: paprastas
Taimeris: paprastas elektroninis
Ventiliacija: kolkas nėra, bus ištraukimas su anglies filtru
Vazonai: Apie 5l
Sėklos: 1x Dutch Passion: Blueberry (feminized)
1x Barney's Farm: G13 Haze (feminized)
1x Nirvana: AK 48 (paprasta)

Dutch Passion: Blueberry

[ nuotrauka ]

1st price "High Times Cup" 2000
3rd price "High Times Cup" 2001

Our Original Blueberry is a mostly Indica (80% Indica, 20% Sativa) strain, that dates to the late 1970’s. A large producer under optimum conditions. A dense and stout plant with red, purple and finally blue hues, that usually cure to a lavender blue. The finished product has a very fruity aroma and taste of blueberry. It produces a notable and pleasantly euphoric high of the highest quality and is very long lasting. Medium to large calyxes.

THC = 19.5%, CBD < 0.1%
Flowering period: 8 – 10 weeks
Harvest time outdoor: 2nd – 3rd week of Oct.

Barney's Farm: G13 Haze

[ nuotrauka ]

Cannabis Cup Winner 2006!
The G13 legend lives on with this remarkable G13 cross developed from the world famous G13 and our favourite Hawaiian Sativa. Stays short for a mostly sativa plant and has extraordinary density of flower structure with heavy resin production Ideal for SOG & ScrOG gardens. The effect is cerebral yet powerful with a taste of fruit & spice.

Type: Sativa dominant
Genetics: G13. Hawaiian
Yield: Optimum indoor. 500 gr/m2
Indoor Height: 70 – 80 cm
Indoor flowering time: 70 to 80 days
Outdoor harvest time: Mid October
THC: 20 CBD: 0.7

Nirvana: AK 48

[ nuotrauka ]

This easy to grow plant is of medium height and produces good yields quite quickly. Extremely STRONG odor and smoke. Take extra care for odor control when growing near neighbors. The name was given not out of any idea of violence, but more in association with the one hit wonder that the smoke is. Quality without compromise makes AK suitable for commercial grows or home use. These plants have a short flowering period for a sativa, producing compact, not too leafy buds that gleam with a coat of resin crystals. Winning SEVEN prizes!! in Cannabis competitions, including second prize for the Best Sativa in the 1999 High Times Cannabis Cup, prove AK-47 is a favorite to smoke as well as to grow.

Plant height: Short Plant
Stoned or high?: Stoned INDICA
THC level: High THC
Flowering Weeks: 7/8
Yield : 400/500
Harvest Month: 10
Paskutinį kartą redagavo Lodzik 2009-01-04, 17:14. Iš viso redaguota 3 kartus(ų).
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Diena 1

Tik gavau seklas iš http://www.pickandmixseeds.co.uk/. Labai šaunus puslapis, nes galima po viena sekla pirkti, tai ta proga pirkau 3 rušiu po viena sekla.
AK48 nefeminizuota, tai kaip bus taip, o blueberry ir g13 haze feminizuotos.

[ nuotrauka ]

Labai aš jau nekantrus, tai nebelaukiau ir sėjau per Avino ženklą (mėnulio). Avino ženklas yra nederlingas. Bet aš optimistas, viskas bus okej :D


Visu pirma sukonstravau herbariuma. Labai paprastai susirinko palapine ir lempa. Prieš pora metu, pamenu, kaip žaidždiau su faniera ir savadarbiu reflektoriumi :) Nesurinktos palapinės dėžės dydis yra apie 125x10x20.

[ nuotrauka ]
[ nuotrauka ]



Antras veiksmas: grunto paruošimas

Nuejau i parduotuve ir nusipirkau dvieju rušiu komposto, daiginimui ir universalaus. Jokios konkrečios informacijos ant pakuotes nebuvo, tai emiau abu. Vienas gan purus, o kitas su daugiau juodžiemio.
Nuo senų laiku dar buvo like pusmaišis perlito ir vermikulito. Kiek dar pamenu senąją formulę, tai visko po lygiai suberti ir maišyti.
Mano gruntas gavosi maždaug: 25% daiginimo komposto, 25% universalaus komposto, 25% perlito ir 25% vermikulito.
Apacioje vazonu priberiau apie 2cm deginto molio granuliu, drenažui. Iškart paruošiau didelius vazonus. Žmonės ginčijasi kaip geriau, ar sėti į mažą vazonėlį ir persodinti kelis kartus ar tiesiai į didelį. Aš nusprendžiau sėti tiesiai i didelius. Gerai palaistome, kol pasirodys vanduo apačioje vazono. Aš supyliau apie 3 litrus kiekvienam vazonui.

[[ nuotrauka ]
[ nuotrauka ]


Trečias veiksmas: sėklų paruošimas

Dauguma augintojų daigina vatoje, servetelėse ar tolėtiniame popieriui. Šį kart (na visad taip ir darydavau :) ) bus kitaip. Šitą techniką kažkada užtikau overgrow forume, man 100% sėklų sudygdavo.

Reikes:

Kalio permanganato
Keleto vienkartiniu stiklinių (mano atveju trijų)
Filtruoto ar pirktinio vandens

Technika:

Įpilame vandens į nedidelį puodą ir pašildome iki kol bus šiltas (pirštą dar galima įmerkus laikyti)
Supilstom vandeni i stiklines ir įdedame kalio permanganato, kad spalva šiektiek nudažytų. Tada sudedam sėklas ir pamaišydami palaikom apie 20min.

[ nuotrauka ]

Po 20min pakeičiam kalio permanganato tirpala į paprastą vandenį kurį šildėme (turbut reikės darkart pašildyt) ir pamaišę paliekam 5-10min.

[ nuotrauka ]

Ketvirtas veiksmas: Sėja

Jau turime paruoštus vazonus su drėgnu gruntu ir sėklas. Tiesiog padarom skylute apie 1-2cm gylio, įdedam sėklą ir apklojam žemem ir paliejam tuo pačiu šiltu vandeniu kurio liko nuo sėklų paruošimo.

[ nuotrauka ]


Valio, sėja baigta! Belieka vazonus padėti po lempa ir laukti...

[ nuotrauka ]
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Kolkas dar neturiu nieko nusipirkęs, bet planuoju auginti su bat guano.

[ nuotrauka ]

Del rock guano dar nezinau, nes aukstas pH, o norisi uzaugint su kuo maziau chemikalu :)
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Sigma rašė:Kiek palapinė kainavo?
Su atvežimu apie 75 svarus sumokėjau. Kai dabar svaras nukrites tai palyginus nebrangu. Yra visokiausiu dydžių.

http://www.hydrolab-hydroponics.co.uk/G ... tml#lab110

Aš pirkau per ebay, bet galima tiesiai iš jų websaito. Jie parduoda ir daugiau įrangos :) Yra keli trūkumai, pvz kaikur per siūles praeina šiektiek šviesos (nedaug, bet jau nepasakysi kad drabužių spinta :D ) ir alkunės kurios skirtos laidams ir kitkam išvest, galėtų buti išvirkščios, ty dabar tamsi medžiaga yra viduje palapinės ir balta pusė viduje alkūnės (turėtų būti atvirkščiai). Bet palyginus su privalumais, tai maži trūkumai :)
Paskutinį kartą redagavo Lodzik 2009-01-05, 19:12. Iš viso redaguota 2 kartus(ų).
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

BAudEjAs rašė:o labai skanias veisles issirinkai.paziurejau tavo tiekeju puslapi , visai nieko.Per kiek laiko atejo seklos?
as dabar rezgiu minti nupirkti Arjans ultra haze is GreenHouse.
ispudingas krumelis :)
seip paskutiniu metu pradejau linkti i ta puse kad geriau auginti max 2 krumus.kam gadinti kokia 5 seklas ir viska sukisti i deze kai praktiskai ta pati kieki gali uzauginti su 2 augalais truputi ilgiau pavegetavus o ir sanaudos mazesnes ,tik deze aukstesne reikia pasigaminti ..... na as cia seip, ne i tema gal :D 8/

kiek planuoji vegetuoti? ir seip ar nebutu patogiau naugojant Sog tureti 2 boxus.as irgi norejau pabandyti Sog , bet primeciau kad labai jau daug knisinio norint viska tvarkingai pasidaryti.o laiko siuo metu neprudai.
turetu buti labai saunus raportas .seksiu ir mokinsiuos is tavo klaidu. :) ziurek tik nesusalk... tokia salciai uzklupo kad pipec kaip salta
Aišku patogiau su dviem dėžėm, bet reikia daug vietos ir daugiau išlaidų. Vegetuot leisiu tol kol užtektinai galvų bus klonams. Tada klonuosiu aero technika, nes anksčiau teko bandyt ir labai patiko. 100% sėkmė ir tik 2-3 dienas užtrunka. Net netyčia nulūžus mėnesio žydejimo galva sėkmingai išleido šaknis. Viską aprašysiu kai ateis laikas. :)
Galvoje sukasi mintis, kad reikės pasilikt po vieną kloną dėl feminizuotų sėklų. Padėsiu kokioje mažoi dėžutėje po koki 20w fluoro, tegu egzistuoja kol anie baigs žydėt, o kai bus žiedadulkių, atgal po normalia lempa.
Ieškojau super lemon skunk, bet matyt dar nėra pardavime.. gal kitą auginimą :]

Sėklos iš šito tinklapio atėjo per tris dienas. Į lietuvą turėtų ateit per penkias. Iš siuntinuko matosi, kad dirba rimta liaudis, supakuota tvarkingai, spausdinti pavadinimai ant maišelių ir pan.
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Sigma rašė:
Lodzik rašė:Su atvežimu apie 75 svarus sumokėjau. Kai dabar svaras nukrites tai palyginus nebrangu. Yra visokiausiu dydžių.

http://www.hydrolab-hydroponics.co.uk/G ... tml#lab110
Ir reflektorius kartu buvo?
Nea, reflektorius ir visa įranga atskirai, už 75 tik pati palapinė. Už reflektorių, lempą, balastą (su integruotu paleidimu) mokėjau 90 svarų, iš vietinės hydroponikos parduotuvės. Žinau, kad galėjau gauti pigiau, bet norėjos kuo greičiau viską susirinkti :) Viskas jau buvo paruošta vartotojui, sujungti laidai, nuo lempos iki droselio eina ~4m ilgio laidas su sujungimu, tai balastą padejau kitam kambario gale po stalu, kad nesigirdėtų zvimbimo :)
mačiau ebay elektroniniai balastai po 70 svarų su atvežimu.
Paskutinį kartą redagavo Lodzik 2009-01-05, 19:51. Iš viso redaguota 1 kartą.
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Na kagi, praėjo lygiai 48 valandos nuo sėjos. Rezultatai:

BlueBerry

Sparčiausiai augantis, jau apie 2 cm. Galėjo įtakoti daug stipresnis kalio permanganato tirpalas arba tiesiog pati sėkla labai kokybiška.

[ nuotrauka ]

G13 Haze, tik išlindo į paviršių :)

[ nuotrauka ]


AK-48, dar neišlindo i paviršių, bet smalsumas nugalejo ir pakapstęs atradau nebloga daigą. Ryt turėtų išlysti i paviršiu :)

[ nuotrauka ]

Sakyčiau labai puiki pradžia, turint omeny, kad sėklos tiesiai sėtos į žemę. Ir sėklos nesupuvo (nes sėjau kai menulis buvo avino, nederlingame, ženkle) ;)

Lyg ir esu skaitęs kurtais mitą, kad jei sėkla nuskęsta vandenyje - ji gera, jei neskęsta - ne. Na mano augintiniai įrode, kad tai tusčios kalbos, nes blueberry ir ak48 pluduriavo visą laiką, o G13 Haze buvo nuskendus kokioms 5 minutėms :)
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Princas rašė:O koks bus sviesos rezimas pas taves ?
Pakolkas 24/0, labai tingėjau taimerį nustatinet :D :D :D bet perstatysiu ant 18-6 greit. Blueberry jau leidzia antrą porą tikrųjų lapų, AK48 irgi vejasi, o G13 Haze lėtai auga kažkodėl bet jau ant lapų matosi kristalai :] Foto bus greitai..
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Sveiki brangieji =)

Šiandien ryte padariau keletą nuotraukų ir va radęs laisvo laiko įdėjau.

Augaliukams aštuonios dienos, kaip matot labai skirtingai auga. Blueberry pati sparčiausia, tada seka AK48 ir G13 Haze.

Deja su visais prasidėjo šiokios tokios problemėlės :)

BlueBerry:

[ nuotrauka ]

G13 Haze:

[ nuotrauka ]

AK48:

[ nuotrauka ]

Didžiausia tikimybė yra žemas pH, todėl truksta (nepasisavina) kalcio (blueberry) ir sieros (AK48), o G13 Haze šiaip neauga dėl pH. :]

[ nuotrauka ]
[ nuotrauka ]
[ nuotrauka ]

Na normalus pH matuoklis ateis ryt poryt. Mokėjau 8sv. Bus matyt.

[ nuotrauka ]

http://cgi.ebay.co.uk/Hydroponic-Plant- ... 240%3A1318

Na bet kuriuo atveju reikės šiandien su pelenais palaistyt, kad kilstelt pH.

Išvada: maišant žemes reikia būtinai dėti dolomitmilčių.
Dar vienas atradimas: šiaip aš laisčiau vandenių prafiltruotu su brita filtru, kurio pH jau nebe 7 kaip iš krano, o apie 6.6. (Turiu pH matuokli skysčiams :) )
Paskutinį kartą redagavo Lodzik 2009-01-14, 18:44. Iš viso redaguota 1 kartą.
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Pamatavau is krano vandens pH, 7.2. Na sakau gerai paliesiu ir viskas susitvarkys..
Ko trūksta ar perdaug kai lapai t.y lapų pakrasčiai, riečiasi į viršų? Vakar padariau dar patobulinimus herbariume, įdėjau ventiliatorių, toki nemažą, apie 35cm skersmens =). Ant mažiausio greičio pučia, tai toks neblogas vėjas per augaliukus praeina. Dar nuleidau lempa iki ~20-30cm tai kaipmat per naktį šovė į viršų :] Reikės išspręsti šviežio oro padavimo klausimą.. Mintelė yra kad iki kamino gofro vamzdi atsivest.. Ten yra dujinis židinys, kurio aš visvien nenaudoju :) Gi neišvesi pro langą, kai langai į gatvės pusę :D

Pastebėjau, kad herbariumas gerai atpalaiduoja.. atsidarai dureles, prisėdi ir nepastebi kaip laikas praeina..
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Diena #10

[ nuotrauka ]

Eksperimentas su medžio pelenais, kad pakelti pH.

Atsiradau bbq ir prikasiau kokia saują pelenų į butelį vandens:

[ nuotrauka ]

Mišinio pH ~8.2. Palaisčiau po dvi stiklines kiekvienam vazonui, o vėliau ir visa 2l butelį pabaigiau :D

Pradėjau matuoti su pH matuokliu, kuris skirtas dirvos pH matavimui. Kaikur rodė beveik 7, kaikur žemiau 5.. sakau negali būti, kad tampačiam vazone taip skirtusi.. Galų gale atradau, kad jis reguoja į šviesos srauta bematuodamas pH.. Nusikeikiau, kad tokius kreivus matuoklius gamina ir experimentas tesėsi :]

Po poros valandų AK48 lapai dar labiau pradėjo raitytis į viršų ir Blueberry lapeliai šiektiek pasekė AK48 pavyzdžiu.. Tik su savo prieskoniais, tokiais kaip keletas geltonų demių ant lapų. Tai paprastai rodo problemas dėl pH.
Vakarop pamatuosiu vėl pH, jei bus geresnis vaizdelis - VALIO, jei ne - busiu išmetęs pinigus pigiam pH matuokliui ir pabloginęs augalų sveikatą..

Dėl G13 Haze kolkas neaišku, neauga nors tu ką, bet ir nerodo kitokių požymių..

Dar galėjau užstresuot augaliukus laistydamas šaltu vandeniu :]

Jei turit kokių minčių dėl negalavimų ar šiaip įdomių idejų, parašykite ;)
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Diena #11

G13 Haze pradėjo augti ir gan sparčiai Valio :)
AK48 lapai neblogai pariesti į višų, bet jau suradau kodėl. Per aukštas pH, virš 7.5. Vakare paliejau su citrinos rūgšties tirpalu 1l 6 pH, o ryte dar 1l 4.5 pH. Tą pačią procedūra padariau ir Blueberry augintiniui.
Žinau kad tokie staigūs pH svyravimai negerai, bet kaip bus taip :] Kai sodinsiu klonus, naudosiu dolomitmilčius.

Už keletos dienų Blueberry bus raišomas, kad pažastinės šakelės paaugtų. Manau, kad dar maksimum dvi savaitės iki klonų darymo :)
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Diena #13

Pagaliau sureguliavau pH. Buvo pirmas kartais kai rimtčiau užsiėmiau pH, tai pridariau klaidų, bet dabar jau viskas neblogai.

pH pakėlimui naudojau medžio pelenus. Labai stiprus šarmas, galima tuos pačius pelenus naudoti keliems užpilams :)

pH mažinimui naudojau cirtinos sultis. Trims vazonams sunaudojau apie 0.5l citrinos sulčių. pH mažina, bet nemanau, kad tai geriausias sprendimas, durpės būtų natūraliau :)

Mmisiją "padarom gerą pH". Per tris dienas pH kilo nuo ~5 iki ~7.8 tada krito iki ~5.5 ir dabar yra ~6.4. Dar patrešiau orchidėjoms skirtoms trašoms 7-3-6. Naudojau puse rekomenduojamos dozės. Sudėjus trašas, vandens pH krito iki 5. Įmaišiau pelenų ir pakėliau tirpalo pH iki 6.4.

Išvados:
Teisybė, kad pigūs žemės pH matuokliai yra niekam tikę.
Naudoti skaitmeninį pH matuoklį.
pH reiktu kelti, padarius pagal formulę:

(P - I) + N = T

P - Pilamo vandens pH
I - Išbėgusio vandens pH
N - Norimas pH
T - Tirpalo pH

Kai I = T, tada žemės pH toks ir bus.

Po darbų susisukau labai neblogą --==::~~ ir diena baigės :D

[ nuotrauka ]
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

hipiukas rašė:
Lodzik rašė: Pradėjau matuoti su pH matuokliu, kuris skirtas dirvos pH matavimui. Kaikur rodė beveik 7, kaikur žemiau 5.. sakau negali būti, kad tampačiam vazone taip skirtusi.. Galų gale atradau, kad jis reguoja į šviesos srauta bematuodamas pH.. Nusikeikiau, kad tokius kreivus matuoklius gamina ir experimentas tesėsi :]
Tavo matuoklis turi tris funkcijas: PH matuoklis, Dregmės matuoklis, Šviesos matuoklis (apačioje mygtukas perjunginėja šias funkcijas). Ar tikrai kai matavai PH nebuvai įjungęs "šviesos matuoklio" rėžimo? :) Jei TIKRAI buvai įjungęs "PH" - tuomet matuoklis sugedęs. ;)
Įtariu problema jungiklyje, nes kartais nebereguoja į šviesą. Ta galiu lengvai sutvarkyti. Didžiausias minusas jo negalima kalibruoti, tai ir rodo labai netiksliai. Va mačiau inete po 108 svarus Hanna matuokliai, gaminti profesonalios firmos. Kaip sakant kiek moki tiek ir gauni :D
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Diena #15

[ nuotrauka ]


Kaip matosi nuotraukoje, visi trys augaliukai labai nevienodi. Kairėje yra AK-48, dešinėje - Blueberry ir gale G13 Haze. Po sunkios kovos su pH :] pradėjo augti visi, nors Blueberry visvien aplenkia visus. Jau yra keturi skinami klonai, bet dar palauksiu kol paaugs AK-48 bei G13 Haze.
AK-48 labai vešlus ir žemas augalas (kas gali sukelti problemėlių klonuojant), ko nepasakysi apie Bluebbery. G13 Haze turetų būti sativa, bet ji tik pradeda augti, tai negaliu nieko pasakyti.

AK-48 jau pasipurškė savais kvepalais ir skaniai kvepia, tuotarpu Blueberry turi gan silpną kvapą, bet toki aštrų. Jeigu kvapas nesustiprės labai, tai apseisiu ir be anglies filtro :)
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Diena #17 :]


Smalsumas nugalėjo ir išardžiau savo pH matuoklį 3 in 1 skirtą žemės pH matuoti.

[ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ]


Po žiauraus skrodimo :D neradau ko tikėjausi. Paprasčiausi elektrodai pajungti per tryjų padėčių jungtuką prie mili-voltmetro. Tik kad drėgmės elektrodas varinis su aliuminio galu (spėju kad aliuminis), o pH elektrodas visas iš aliuminio.
"saulės baterija" kuri skirta šviesos stiprumui matuoti buvo netyčia užtrumpinta, todėl visą laiką duodavo įtampą i voltmetrą.

[ nuotrauka ][ nuotrauka ]

Išvada: aparačiukas naudingas tik dėl apytikslio drėgmės žemėje matavimo, pH matavimas - tragedija, šviesos matavimas - nereikalingas.

Na ir trumpai apie augintinius :)

[ nuotrauka ]

Visiems augalams, apatiniai lapai baigia sunykti. Tai gali būti dėl pH svyravimo pažeidimų. Pradėjau tręšti su MiracleGrow 24-8-16, dedu iš akies po šaukštelį ant 1.5l. Norėjos ekologiškai su bat guano, bet radau trąšų nuo pernai vasaros, kai lauko auginimas liūdnai baigės...

Galvoju ką daryti su sog'u. Skaičiau kad vienam augalui reikia vienos kvadratinės pėdos, tai apie 30cm30cm. Na aš manau darysiu blueberry 25x25, o AK48 20x20, nes jis mažiau plečiasi į šonus. Dėl G13 Haze bus matyt, nes dar neparodė savo tikrojo veido.

Neišspręstos problemos:

Vėdinimas: Laikau praveręs palapinę, nes nėra ištraukimo/įpūtimo, tik ventiliatorius, kuris maišo orą viduje, todėl temperatūra labai pakyla.

Sprendimas: Ventiliatoriai.
Kliūtys: Triukšmas.

Kvapas: man jis nelabai trukdo, bet jei koks svečias ateis ar šiaip iš lauko atėjus užsiuodždia.

Sprendimas Nr1. : Bandysiu surasti PineSol valiklį. Jo idedi į indą su vandeniu, pajungi akvariuminę pompa su akmenuku ir kvapo kaip nebūta. Šitą technika radau icmag'e.

Sprendimas Nr 2. : Anglies filtras.
Kliūtys: Nepigus gyvatė :] ir dar reikės ištraukimo ventiliatoriaus. Viso kaina apie 50sv + triukšmas.

Kolkas tiek :x:
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Diena #24

Visų pirmą apie radinius.
Nusipirkau tokios vielos padengtos plastmase, kuri labai tinka raišiojimui ir šiaip betkokiam projektėliui.

[ nuotrauka ]

Antras radinys yra blogų kvapų neutralizatorius. Ant kiek jis veiksmingas sunku pasakyti... Nebesijaučia augalų kvapo, bet jo pačio "super fresh" kvapas man nelabai patinka, kaip kokio tualeto dezinfekatorius smirdantis :D

[ nuotrauka ]

O dabar apie augalus.

Pradėsiu nuo blogų naujienų...

Panašu, kad AK-48 bus vyras, nors dar tikiuosi kad iš to super mažo bumbuliuko išlys baltas plaukelis :] Tai jis buvo pastatytas į kampą, kad netrukdytų kitiems kol bus aišku.

[ nuotrauka ]

Kita negerovė, iškilo problemėlė su finansais, taip kad sea of green ir klonatoriaus nebus :/ Bet bus scrog, kurį turbut visi gerai žino :)

Operacija scrogas :]

Tinklo neturiu kolkas, tai tiesiog priraišiojau su viela prie medvarščių, kuriuos susukau į vazoną. Gavosi labai neblogai, nors augalas atrodo išprievartautas kaip turi būt :D

[ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ]

Vakare visos galvos jau turėtų žiūrėt į saulę :) Pagrindinis eksponatas yra Blueberry. Esmė mano scrogo bus, kad pagrindini kamieną apvesti pagal vazono kraštus ir vidury palikti iš apačios augančias galvas.

G13 Haze. dar mažoka, bet rištelėjau vistiek.
[ nuotrauka ]

Jau būtų pats laikas pirkti hps lempą, kas greitu laiku ir bus padaryta (tikiuosi). Dabar šviesos režimas 18-6, nežinau ar tai geriau ar blogiau nei 24-0, bet naturaliau bent..

O va keletas foto:

Trąšų nudegimas:

[ nuotrauka ]

Štai kas būna kai lenki gerai nepatrynęs koto:

[ nuotrauka ]

Ir jeigu visus laistai po vienodai, ir mažesnius augalus perlaistai gaunas taip:

[ nuotrauka ]

Augalai atvyko į rebilitacijos centrą :)

[ nuotrauka ]

peace :x:
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Diena #30

Kas naujo? Nusipirkau Osram 250w hps lempą, nes paskutinę savaitę jau mažinau šviesos valandas. Iškarto viskas nušvito geltonai. Štai keletas foto:

[ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ]

Gaila bet teko nukirsti Samanta.. Pakabinau ant cvieko, tegu išdžiūsta, bus pyragas :) Susukau suktinuką iš 1.2g lapų džiovintų orkaitėje, tai visai neblogai akmenim užmėtė.. laukiu nesulaukiu pyrago :)

[ nuotrauka ]

Blueberry ligoti apatiniai lapai irgi buvo sudumoti.. Labai malonus high išvaikantis visus miegus ir susikaupimo sugebėjimą :D
[ nuotrauka ]

Norėjau tuo pačiu ir trąšų nusipirkt bet buvo labai didelis pasirinkimas, o pasiūlė Canna firmos, sako žydėjimui pats tas, pasižiūriu ant pakuotes 2-2-4...hmm sakau gal kita karta, turėsiu laiko, pats pasirinksiu :) Didysis BlueBerry labai ištroškęs, beveik po 2l vandens išgeria per dieną :]

O štai naujas augintinis, apsirūkęs vien nuo kvapo kambaryje :D

[ nuotrauka ]
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Esmė raišiojimo ir tinklo tai tapati - kad suvienodinti visų galvų aukštį. Mano atveju net nežinau ar dėsiu tinklą, nes jis nieko nekeistų. :) O ir jeigu dar augs augalai, reikės žemyn šakas lenkti, nes netilps :]
AK-48 buvo užsislėpęs vyriokas.. Na nieko nuostabaus, pirmas 2 savaites buvo nemažų problemų dėl šilumos (per karšta). Va Blueberry parodė, kad mergaitė jau natrąją savaitę o G13 Haze vis dar nieko nematyti, nors ji ir feminizuota. Įbedus pagaliuką į Blueberry vazoną jaučiasi vien šaknys ;) Aišku ji norėtų būti persodinama, bet man nebereikia kad augtų, tik kad bręstų, tai vienu vargeliu mažiau :D
O va palapinė patapo ankštoka ir per žema, nes vešlusis Blueberry užaugo nemažai. Jei daryt normalų scrogą tai tik du augalai tilptų, na gal trys, bet jau sunkiai ir reiktų aukštesnės palapinės. Sog'as manau geriausias sprendimas turint nedidelę palapinę, tik užtrunka ilgiau. Man ir iš šitų dviejų augalų itariu užteks pusmečiui minimum gero dūmo :bong:
Lodzik
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 2004-08-26, 10:21
Reputacija: 0

Standartinė Lodzik »

Vegetacija 30 dienų, Žydejimas 15 dienų

Naujienėlės...

--Patiuninguotas herbariumas
--Padarytas scrog
--Aplaužytas G13 Haze ( Na netyčia, tiesiog norejau pakelt, kad daugiau šviesos gautų :] )
--Suradau nusipirk dolimitmilčių
--Žalio sviesto gamyba =)

Paklausiau runkelio ir nusprendžiau daryt tinklą. Neradau papigam nusipirkt kokio noriu tai nusipirkau 30m plastmase dengtos vielos.

[ nuotrauka ]

Užtrukau gal valandėlę ir tinklas buvo baigtas. Ta proga dar ir ventiliatorių pakeliau, kad būtų daugiau vietos :)

[ nuotrauka ] [ nuotrauka ]

Rodos kad bus bėdų su Blueberry ūgiu.. Auga kaip pašėlus o reflektorius jau prie lubų.. Dvi dienas nežiurėjau į herbariuma, virš 5cm šoktelėjo per tą laiką.. na gal tuoj nustos augti.

[ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ]


O va G13 Haze, ji nuskriausta mažutė, mažiau šviesos jai tenka, tai tokia nutysus, plonais kotais (Bluberry kaip medis, koki 3cm skersmens kotas :] ). Na bet tikiuos užaugs kasnors. Dar vakar netyčia nulaužiau vieną didelę ir vieną mažą viršūnes, tai pastresavo šiektiek..

Išvada: tinklas yra super dalykas, aišku raišioti yra būtina, kad padaryti daugiau galvų. Prieš ketverius metus kai auginau, karpydavau, kas yra didžiausia nesamonė! Augalą užstresuoji ir jis nustoja augt bent savaitei, o čia palenki, ir gaunas taspats efektas, be jokių pertraukų ;)

pH problemėlės

G13 Haze pH apie 6.2, o blueberry žemiau 6. Užbėriau po stiklinę dolomitmilčių, gal kiek padės. Dėl blueberry net nerimauju, ji jaučiausi puikiai. G13 Haze prašosi fosforo, bet kolkas neturiu žydėjimui trąšu tai vandenuku laistau. Blueberry (Barbara) jai supilu po 4l vandens kas antrą dieną, ištroškus.. O G13 haze (Lucy) pasitenkina po 2l kas antrą dieną. Pilu tiesiai iš krano vandenį, nors ir nelabai tinkamas nes kur gyvenu vanduo yra labai kietas.

[ nuotrauka ] [ nuotrauka ]

Žalias sviestas :)

Tiesiog išdžiovinau AK48 vyrą ir sumaliau.
Kaip matot, daug mėsos nėra, bet kiek yra tiek. Skaičiau kad vienai 25 gramams žalumynų reikia 450g sviesto, tai pakalkuliavus, nusipirkau pakelį sviesto :)

Ipyliau puse puodo vandens, užviriau ir sudėjau sviestą. Jis ištirpo ir gavosi taip:

[ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ]

Tada sudėjau žalumynus ir viriau 3 valandas. Uch kaip užsmirdo virtuvė ir visas namas :D

[ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ]

Po 3 valandų arba kai mišinys pasidaro blizgantis, nukošiam, ipilam į indelį ir padedam į šaldytuvą. Kai sviestas nusistovės, vandenį išpilam..
Kas beliko, tai iškepti sausainius ar pyraga.. Kas bus padaryta greitu laiku.


Kolkas tiek,
Lodzik --==::~~
Tema užrakinta
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas