Nuotrauka Nuotrauka

Apsisaugok save internete!

Pokalbiai apie kanapes, jų gydomąsias savybes, įvairius panaudojimo būdus pramonėje bei rekreaciniais tikslais, kanapes liečiančius įstatymus, kanapių dekriminalizavimą bei legalizavimą ir reikšmę šiuolaikinėje visuomenėje.

Ar padejo sie patarimai?

Taip
9
50%
Ne - ir taip zinojau.
4
22%
Per daug vargo
4
22%
Nieko nesupratau
1
6%
 
Viso balsų: 18

heartagram
Naujokas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2011-08-23, 10:00
Reputacija: 0

Apsisaugok save internete!

Standartinė heartagram »

Sveiki,

Temoje Akistata su teisėsauga parasiau kaip save apsisaugoti internete. Galvojau reikia tai iskelti, kad visi matytu ir zinotu kaip uztikrinti savo anonimiskuma internete, be to suteiksiu ir daugiau informacijos ir budu likti anonimais :)

1. IP Adresas

IP adresas yra suteiktas jusu interneto tiekejo. Dazniausiai kiekvienam klientui buna skirtas atskiras IP adresas, taciau pigesniu interneto planu vartotojai kartais dalinasi vienu IP adresu. Taciau teisesauga zinodama jusu IP adresa, gali lengvai atsekti kas jus toks esat, kur gyvenat ir t.t. Jiems nereikia jokiu orderiu, ar leidimu. Todel vertetu apsisaugoti save, ir pakeisti ta adresa.

IP adresa pakeisti pas jusu interneto tiekeja yra imonoma, taciau tai nieko nepakeis, kad ir su senu ar nauju - vistiek teisesauga zinos kas jus toks. Todel tenka naudotis "proxy".

Proxy galima issivaizduoti kaip "kompa" per kuri jis jungiates i interneta. Kad narsyti per proxy, galima nustatyti narsykles ar sistemos nustatymuose, arba naudojant spec. programas. Taciau visa tai turi dideli trukuma - jus visada narsysite per kita kompa, ko pasekoje - leciau krausis tinklapiai. Tam kad to isvengti, yra begale internetiniu tinklapiu, per kuriuos jus galesite narsyti visiskai nieko nekeiciant pas save kompiuteryje. Keli adresai:

http://hidemyass.com/
http://kproxy.com/
http://anonymouse.org/
http://megaproxy.com/freesurf/
http://trycatchme.com/
http://proxify.com/
http://free-web-proxy.de/
http://visiblenot.com/
https://www.securetunnel.com/xpress
http://4proxy.de/
http://www.yourproxy.com.ar/

Narsant per tokius tinklapius - jusu IP adresas bus pakeistas, ir nebebus galima atsekti jusu.

Tik mano pasiulymas: nenaudokite tai jungiantis prie asmeniniu el.pastu, banku ir kitu sistemu. Visgi, niekas negali uztikrinti kokia informacija kaupia sitie puslapiai pas save.

2. Narsykles palikti "antspaudai"
Jum narsant, narsykleje visada lieka "antspaudai" kur jus lanketes. Ar tai butu nuotraukos, ar prisijungimo informacija, galu gale patys adresai issisaugo.

Narsant siulau naudotis narsyklese "privatumo rezimu". Dauguma naujausiu narsykliu tai turi. Naudojant sita rezima - baigus narsyti, jusu kompiuteryje neliks absoliuciai jokiu pedsaku kokiuose tinklapiuose jus narsete. Pravartu :)

3. Anonimo profilis
Narsant abejotino turinio, ar stebimuose tinklapiuose, geriausia yra susikurti atskira profili, kuris bus skirtas tik tam puslapiui. Paimkimi pavyzdi, jeigu dalyvaujate ivariuose atviruose formuose, naujienu portaluose, youtube, skype ir panasiai, ir visur rasote savo nicka tarkim "B1GBaNG404", teisesaugai sudaryti profili apie toki zmogu - vieni juokai, nes unikalus nickas. Ir daug sansu kad bent vienas portalas isduos jusu IP adresa jeigu to reiketu. Todel turekite kitaip pavadintus nickus.

Nenaudokite savo asmeninio el. pasto registruojantis, niekada! Susikurti nauja el. pasta uztrunka kelias akimirkas, bet tai padarius - neliks jokio sarysio tarp taves ir stebimo tinklapio.

Dar geriau butu naudoti vienkartinius el. pasto adresus. Tam nereikia visiskai jokios registracijos. Registruojantis uztenka susigalvoti vartotojo varda kuriant emaila, tarkima sugalvojau_sita_adresa@mailinator.com. Pabaigus registracija, reikes patvirtinimo kodo. O ji gausite tiesiog nueje i mailinator.com ir ivede sugalvojau_sita_adresa i laukeli - ir matysite jum atejusi laiska. Tokio tipo el. pastu dezutes:

http://mailinator.com/
http://www.tempemail.net/
http://www.guerrillamail.com/
http://www.yopmail.com/en/
http://www.fakeinbox.com/
http://www.dispostable.com/
http://mailcatch.com/en/disposable-email
http://www.emailthe.net/

Tipsas: galite tokius vienkartinius el. pasto adresus naudoti ir kitur asmeniniam naudojimui, kad negauti siuksliu i asmenini el. pasta registruojantis ivairiuose tinklapiuose.

4. Narsykle
Nepaisant "privatumo rezimo" naudojimo, narsant per proxy tinklapius - jus vistiek gali susekti labai lengvai. T.y. naudojant tinklapiu priedus, kurie leidzia jums zaisti internete, tikrintis ar turite virusu per narsykle, video ziuret ir t.t.

Tam kad juos isjungti, reikia pereiti labai daug nustatymui savo narsykleje, bet cia isgelbes jus priedai.

Visu pirma pabreziu, kad siulau naudoti arba Firefox narsykle, arba Chrome. Juos ir greiciausios, ir saugiausios, ir zenkliai geresnes negu kitos.

Firefox:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... /noscript/

Chrome:
https://chrome.google.com/webstore/deta ... dajjpkkcfn

Pries lankantis puslapyje kuriame norit likti anonimu - tiesiog isijungti si prieda, ir neleis narsyklei paleisti pas jus, tinklapiuose esanciu priedu, kurie gali issaukti pacios narsykles komanda - "papasakok apie save", kur slype absoliuciai visa informacija apie jus, netgi apytikria vieta kurioje jus esate.

Pastaba: gali buti kad kai kurios funkcijos paciuose tinklapiuose jums neveiks, taciau tai maza kaina kuria galbut teks sumoketi uz anonimskuma.

5. Narystes
Niekada, niekada nesiregistruokite nuotrauku, video ikelimo ar panasaus pobudzio puslapiuose, jeigu i toki accounta kelsite tokio turinio nuotraukas/video, kurios gali jum sukelti nemalonumu. Taip pat nenaudokit savo asmeniniu accountu tinklapiuose kaip youtube, flickr ar programuose skype ir t.t. Registruojantis reikia ir emaila ivesti, ir vartotoja, taip pat issisaugo IP adresas, ir visa tai priveda prie to - kad is tokio saltinio gali pikti dedes apie jus suzinoti. Tokie tinklapiai kaip youtube.com lengvai atiduoda informacija teisesaugai jeigu papraso.

Tinklapiai kur galima ikelti photo ir video be privalomos registracijos:
http://tinypic.com/
http://imageshack.us/

6. Failai kompiuteryje
Siulau nelaikyti foto ar video kurie gali sukelti problemu.

Dauguma tikriausiai naudoja WinRAR programa sumazinti failu dydziu, ar sujungti i viena. Su tokia programa be galo lengva paslepti savo failus. T.y.:

Susikuriam .rar tipo faila, ir i ji ikeliam foto, video ir visa kita medziaga kuri gali kelti nesklandumu. Viska sukelus, paprasciausiai pakeiskite galune. Tarkim buvo failas mano_failai.rar, pakeiciam i Foto.jpg. Savaime sia byla atidarius, rodys kad bloga foto, bet ne daug kas sugalvos, kad butent si faila reikia pervadinti su .rar pletiniu ir taip ji atidaryti.

Galima naudotis ivairias programas kurios skirtos tokiam tikslui, bet vien naudojimas tokiu programa parodo kad kazka slepiat. O tokiu budu, niekas nepagalvos kad Foto.jpg, ar tai butu CV.doc, ar system.dll - tai vieta kur slepiat failus.

Susumuojam
1. Narsome per proxy internetinius tinklapius, taip pakeisdami IP adresa
2. Naudojam "privatu rezima", kad neliktu jokiu pedsaku kompiuteryje kur narsete
3. Susikuriam profili, kitokiu nicku negu visada naudojam kartu su kitu el. pastu, kad nebutu galima susieti zmogaus tarp skirtingu portalu.
4. Isidiegiam pluginus, kurie neleis narsyklei atskleisti informacija apie save
5. Keliam nuotrakas, video ten kur nereikalaujama registracija, taip nedalinant informacija apie save
6. Slepiam failus, kad nekiltu problemu
ir svarbiausia: niekada nenaudojam asmeninu el.pastu, skype nicku, youtube accountu ir kitu profiliu kuriuos naudojam asmeniniam tikslams. Visada susikuriam atskirus, ir kitais nickais.

Gal kai kuriem atrodytu per daug ekstremalu visa tai daryti ka isvardinau. Bet paranoja tam ir yra, ir kuo labiau saugosit save internetinei erdvei, tuo turesit maziau problemu ar galimu akistatu su piktom dedem.

Beje: Skype naudojamas (aisku su ne asmeniniu nicku) yra ganetinai saugus. Skype chat'o protokolas yra uzsifruotas, todel siunciant bylas, ar tiesiog bendraujant per skype - piktom dedem matyti ka ir su kuo susirasinejat - praktiskai neimanoma. Naudojant kitas chato priemones, pvz IRC, lengvai galima viska matyti. Turekit tai omeny.

Sekmes visiem! :V:
Anonymous

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė Anonymous »

Šis forumas saugus
Legalus
Guru
Guru
Pranešimai: 1585
Užsiregistravo: 2007-09-04, 11:01
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė Legalus »

Saunuolis saugumas auksciau visko, kai netingesiu butinai pasiskaitysiu viska :D
vaikai nenarkokit vartotiku.
heartagram
Naujokas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2011-08-23, 10:00
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė heartagram »

@harmonija - cia ne vien apie si foruma, cia bendrai apie anonimiskuma internete.
Enchanteris
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 512
Užsiregistravo: 2010-09-05, 09:56
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė Enchanteris »

Kas naudoja opera: Pasileidziate opera spaudziate F12 ir tada nuemat varnele nuo Referrer information. Nes suinstaliuotam visada bus uzdeta vaenele.
breeze
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 237
Užsiregistravo: 2011-06-26, 19:05
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė breeze »

Šaunuolis, kad surinkai tiek informacijos į vieną vietą! Pliusas tau už tai. Pasistengsiu truputį papildyti.

Apie proxius
Su proksiais yra tam tikra problema - ne visi jie koduoja persiunčiamą informaciją. Jei nekoduoja, jūs paslėpsite tik savo IP adresą nuo lankomo puslapio ir lankomo puslapio adresą nuo providerio. Tačiau siunčiamas turinys (pvz rašomos forumo žinutės, emailai ir tt.) keliaus daugmaž atviru tekstu per jūsų providerio serverius. Blogai. Kad to išvengti galima naudoti proksius per koduotus "SSL tunelius". Kitas populiarus ir dažnai paprastesnis būdas yra Tor. Beveik visiems browseriams yra padaryti pluginai kurie leidžia įjungti/išjungti Tor režimą vienu mygtuko paspaudimu. Kitas Tor privalumas prieš proksius, kad visa jūsų siunčiama/gaunama informacija keliaus per daug Tor tinklo serverių, todėl jus atsekti bus beveik neįmanoma, net jei kai kurie iš tų serverių bus nesaugūs. Be to, viskas yra užkoduota. Žinoma, greitis gerokai sumažėja, bet iš bėdos youtube filmuką pažiūrėti įmanoma.

Operacinė sistema
Žinoma, vien Linukso suinstaliavimas nepadarys jūsų kompiuterio skaitmenine tvirtove. Tačiau tinkamai sukonfigūruota sistema gali sukelti labai daug problemų žmonėms, bandantiems kišti nagus prie jūsų kompiuterio. Be to linuksas beveik neturi virusų ir kitų bjaurasčių, kas irgi prisideda prie saugumo.
Čia yra viena netobula, bet labai populiari Linux distribucija: http://www.ubuntu.com/

Virtualūs kompiuteriai
Čia jau truputį pažengusiems slapukams :)
Virtualūs kompai yra labai gera priemonė apsiginti nuo visų bandymų į jūsų kompiuterį prikišti kokio nors š (pvz kai instaliuojate kokią neaiškią programą iš nepatikimo websaito ir tt). Principas maždaug toks - visada turi vieną "švarų" virtualų kompiuterį su naujai suinstaliuota operacine sistema ir naršykle. Kai nori labai slaptai pažiūrėti pornuchos (ar šiaip padaryti kokią niekšybę), padarai švaraus kompo kopiją, ją užkrauni, padarai savo juodus darbus, o baigęs ištrini visą virtualų kompiuterį. Kad ir ką bandys į jūsų kompą surašyti ar suinstaliuoti blogiukai iš kito laido galo - viskas bus sunaikinta.
http://www.virtualbox.org/

Informacijos kodavimas
Žinoma heartagram siūlytas būdas paslėpti failus pervadintame archyve yra pakankamai saugus dauguma atvejų. Aš dar jį papildyčiau tuo, kad gerai būtų rar archyvui uždėti slaptažodį - tai apsaugotų net tuo atveju, jei kas nors sužinotų jūsų triuką.
Tačiau norint rimtai paslėpti informaciją, geriau (ir truputį patogiau) naudoti užkoduotus virtualius diskus. Pvz naudojant šią programą: http://www.truecrypt.org/
Jei savo laptopą dažnai nešiojatės su savimi, informacijos kodavimas yra beveik būtinas. Tas galioja ir flash diskeliams, kuriuose nešiojatės bent kiek įdomesnę informaciją. Niekad nežinai, kada kam iš namiškių prireiks pasiskolinti jūsų flashiuką... Jau net nekalbant apie vagystes ir pametimus.

Saugumo įpročiai
Kad ir kokias saugumo priemones naudosite, visa tai bus perniek, jei uždėsite slaptažodį "marius123" arba "labas" (beje nustebtumėte kiek žmonių iš tiesų naudoja "labas" arba savo vardą vietoj slaptažodžio :D) ir jį užsirašysite ant geltono lapelio, priklijuoto prie monitoriaus. Geri slaptažodžiai yra ilgi slaptažodžiai, į kuriuos įeina skaičiai, skyrybos ženklai, didžiosios ir mažosios raisės ir tt. Be to juos reikia daugmaž reguliariai keisti.
Kitas dalykas - jei dalinatės kompiuteriu su namiškiais, būtinai susikurkite atskirą accountą savo reikalams ir namų direktoriją laikykite užkoduotą. Taip pat gerai yra įprasti rakinti darbastalį, kai nueini nuo kompo ilgiau, nei kelioms minutėms, bet nenori išjunginėti.

Kol kas tiek. Jei dar kas ateis galvon - papildysiu.
Padekim viską ir dingstam velniop...
ReikSuskaupt
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 155
Užsiregistravo: 2011-02-02, 15:34
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė ReikSuskaupt »

Saugumas gerai, bet abejoju, ar verta taip stengtis, bent jau del lankymosi cia, kol negirdet nei vieno atvejo, kad butu priciupe del kazko panasaus (apart kazko ten uzsieny, kur imete foto su koordinatem). Del IP irgi galima but ramiem, nes, jei gerai pamenu, toj Linkomanijos byloj tik Skynet isdave savo klientus :) o siaip, jei nelandzioji kur nereikia, neduodi bet kam prie savo kompo list ir nelaikai jame kokiu ypatingu dalyku, tai nereikia ir jokiu specialiu priemoniu. Bent jau as niekad nieko panasaus nedariau ir nesiruosiu daryt, na o jus kaip norit :)
Enchanteris
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 512
Užsiregistravo: 2010-09-05, 09:56
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė Enchanteris »

Nunu palauk technologijas ir nauji istatymai juda i priek nieko negali zinoti kas po penkiu metu bus,mano nuomone kuo maziau pedcaku paliksi sitame interniatiniame pasaulyje tuo geriau. Gerantuoju nes kuo tuoliau tuo labiau mes priklausomi nuo kompo interneto ir visa kita
breeze
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 237
Užsiregistravo: 2011-06-26, 19:05
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė breeze »

ReikSuskaupt rašė:Saugumas gerai, bet abejoju, ar verta taip stengtis, bent jau del lankymosi čia, kol negirdet nei vieno atvejo, kad butu priciupe del kazko panasaus (apart kazko ten uzsieny, kur imete foto su koordinatem). Del IP irgi galima but ramiem, nes, jei gerai pamenu, toj Linkomanijos byloj tik Skynet isdave savo klientus :) o siaip, jei nelandzioji kur nereikia, neduodi bet kam prie savo kompo list ir nelaikai jame kokiu ypatingu dalyku, tai nereikia ir jokiu specialiu priemoniu. Bent jau as niekad nieko panasaus nedariau ir nesiruosiu daryt, na o jus kaip norit :)
Jei policija oficialiai kreipsis į betkurį providerį, manau, jie tikrai išduos visus tavo duomenis, kokius tik turės. Kam jiem problemos dėl vieno kliento? Čia dėl IP adresų.
O dėl informacijos laikymo kompiuteryje - ne dėl policijos reikia daugiausiai sukti galvą. Visai gali būti, kad gerokai daugiau žmonių kiša nagus prie tavo kompiuterio, nei gali pamanyti. Jaunystėje aš dirbau adminu vienoje įstaigoje ir su kolegomis truputi chalturindavom taisydami kompiuterius. Žinai, kokie būdavo pirmi du dalykai, kuriuos mes pažiūrėdavom, kai užkraudavom kokio žmogelio kompą? Taip - namų katalogas ir browsinimo istorija. Kartais prisijuokdavom iki ašarų (dabar suprantu, kad tai buvo bjauru iš mūsų pusės, bet tada buvo tiesiog smagu). Nemanyk, kad šiandieniniai meistreliai elgiasi geriau. Dar yra draugai, namiškiai ir visokie svečiai, kurie gali būti gerokai labiau pažengę kompiuteriuose, nei tu žinai (ypač, kai juos veda smalsumas).

Aišku, nebūtina naudoti visas priemones, bet gerai yra apie jas žinoti, kad galėtum spręsti - kada verta žaisti saugiai, o kada nebūtina. Aš asmeniškai visada kanapių klausimais naršau privatumo rezime ir per Tor tinklą (pasidariau skriptą, kuris jį paleidžia automatiškai, todėl tereikia ant darbastalio paspausti ikoną - jokio vargo). O visą bent kiek jautresnę informaciją laikau užkoduotame virtualiame diske. Kitas priemones naudoju tik tada, kai matau tam pagrindo.
Padekim viską ir dingstam velniop...
breeze
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 237
Užsiregistravo: 2011-06-26, 19:05
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė breeze »

heartagram rašė:Galima naudotis ivairias programas kurios skirtos tokiam tikslui, bet vien naudojimas tokiu programa parodo kad kazka slepiat.
Kai kurios programos (pvz truecrypt) leidžia sukurti virtualius diskus su "dvigubu dugnu". Principas maždaug toks - diskas turi du slaptažodžius. Įvedus pirmą slaptažodį atsidarys "atseit saugus" diskas, kuriame galima laikyti kokios nors klaidinančios informacijos, pvz pornūškės, kokių nelabai svarbių dokumentų - žodžiu bet ko, kas atrodo slaptai, bet iš tiesų nieko nereiškia. Tuo tarpu įvedus antrąjį slaptažodį atsidarys tikrasis saugus diskas, kuriame laikoma tikrai slapta informacija. Triukas yra tame, kad jei verčia pasakyti slaptažodį, galima pasakyti pirmąjį - tada diskas atsidarys, bet jame bus tik nereikšmingi duomenys. O geriausia tai, kad nežinant pagrindinio slaptažodžio niekaip negalima net žinoti apie "antro dugno" egzistavimą.

Žinoma, šita priemonė reikalinga tikrai labai slaptai informacijai, kai yra tikimybė, kad kažkas reikalaus ją atskleisti. Aš dar tokio paranojos lygio nepasiekiau :D
Padekim viską ir dingstam velniop...
heartagram
Naujokas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2011-08-23, 10:00
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė heartagram »

@breeze - del saugumo tai iki isprotejimo galima svaigt. As tenorejau parodyti zmonem kaip galima paprastai, be jokiu papildomu programu ar panasiai, apsisaugoti save. Aisku, galima galu gale VPN anonimiska nusipirkt vietoj web proxy ar Tor programoms, ten ir greitis bus normalus ir t.t., bet paprastai narsant, uztenka lysti per web proxy su noscript pluginu, ir pakankamai saugus busi, tokiam lygiui kokio mums reiketu :)
AstralProjection
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: 2010-05-22, 01:35
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė AstralProjection »

Tik nesugalvokit per skype atvirai bendrauti.
Jau kazkurioje temoje apie tai esu sakes: Skype yra pripazinta kaip telekomunikaciju kompanija. Telekomunikaciju kompanijos privalo suteikti backdoor'a spec tarnyboms, priesingu atveju jos pacios gali buti patrauktos atsakomyben uz nusikaltimo slepima arba joms tiesiog bus uzdrausta teikti paslaugas tam tikroje valstybeje.

Kaip manot, kaip henyte bulgarijoj uzpelengavo? ;)
Na ir siaip, tiesiog logiskai pagalvokit, jei jau skype butu toks saugus, tai praktiskai viso pasaulio banditai, teroristai, barygos ir panasaus plauko niekadejai bendrautu netrukdomai. Deja taip nera ;)
AstralProjection
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: 2010-05-22, 01:35
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė AstralProjection »

skyp'as kaip tik yra viena is saugesniu bendravimo programu, ir abejoju ar musu systeminiai i ja gaus ilisti, pas mus lietuvoje dar nelabai paplite skyp telefonai kad lauzyti galva del to reiketu, o be to ir be skaipo galima bendrauti, yra panasiu programu
Na, kai reikejo henyte susemt tai sekmingai ilindo ;)
Pries keleta metu irgi buvo arestu banga tarp smulkiu barygeliu. Mobilekais bendraut privengdavo, bet uztat visi alei vieno atvirai reikalus per skype derindavo.
Ir suseme :)

Skype = Omnitel = Teo ;)
DILLIGAF
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 127
Užsiregistravo: 2011-04-11, 23:15
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė DILLIGAF »

manau uztektinai saugu butu naudot wifi flash'a,arba trumpam uzbeges kur i internetine kavine,galu gale kai reik gali prie kaimyno prisijungt :)
nzn kaip LT,bet UK gali belekur budamas prisijungti prie BTzone arba openzone interneto-susimoki telefonu/credit card uz valanda arba uz visa menesi ir bingo!
AstralProjection
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: 2010-05-22, 01:35
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė AstralProjection »

Gyvenant LT del tam tikru aplinkybiu yra teke ikist nosies galiuka i situos reikalus, patikek manim, vyksta masinis sekimas be jokiu sankciju ir leidimu.
Zmogau, jei esme bus tik teismo orderyje, tai reikalui padarys ji ir atbuline data.
Arba dar parpasciau: ateina pareigunas pas teiseja, ir sako "Va, turim duomenu, kad pilietis XXX prekiauja YYY, turim pokalbius, bet juos reikia legalizuot". Tuos duomenis aisku gavo nelegaliai pasiklausydamas, bet tas jokiuose popieriuose juk nefiguruoja.
Tada teisejas pasiraso oficialu leidima paklausymui. Kadangi pareigunas jau 100% zino, kad pilietis XXX tikrai ta veikla uzsiima, jis dar kelias savaites parenka jau "legalius" irodymus, ir po to jau pasibeldzia i tavo duris.

Atsimenat pakso garsuji "sikau ir tapsnojau"? Paklause ir paviesino be jokiu teismo sprendimu. Tai pats pagalvok, jei prezidento pokalbius reikalui esant paskelbia be jokiu leidimu, tai kas cia yra tokias museles kaip mes ismust. Taigi maziau amerikonisku filmu ziurekit ;)

Istorijos trynimas irgi nieko nepades, nes visi suzvejoti duomenys saugomi serveriuose. Tas ypac galioja mobiliesiems - trink iki pazaliavimo, vistiek visi info guli pas operatoriu: kam siuntei, ka siuntei, ir kada siuntei ar skambinai. Esu isbandes praktikoj ;)

Jei norit maksimaliai saugiai bendrauti, tai jums reikes is uzsienio parsivezti svaru mobileka, islupt is jo mikrofona (ne, tai ne mitas), nusipirkt isankstinio mokejimo kortele, ir bendrauti TIK sms ir TIK su tokius pat mobilekus turinciais zmonemis, priesingu atveju per viena sukompromituota mobileka uzpelenguos visa jusu tinkla.
Aisku sms'uose irgi reikia rinkti zodzius + yra rizika kad suseks pagal pastovia mobileko buvimo vieta, bet mano ziniomis siuo metu tai yra bene saugiausias bendravimo budas.

Free Wifi irgi ne iseitis - loguose figuruoja jusu host name, MAC adresas, o ir narsykles megsta paskui save pedu palikt ;)
AstralProjection
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: 2010-05-22, 01:35
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė AstralProjection »

DILLIGAF rašė:manau uztektinai saugu butu naudot wifi flash'a,arba trumpam uzbeges kur i internetine kavine,galu gale kai reik gali prie kaimyno prisijungt :)
nzn kaip LT,bet UK gali belekur budamas prisijungti prie BTzone arba openzone interneto-susimoki telefonu/credit card uz valanda arba uz visa menesi ir bingo!
Prisijungi prie hotspot, ir savo kreditke ar mobileku uz tai sumoki. Ateina prokuroras pas admina ir sako "Kokia kortele sumoketa uz xx:xx valandomis naudota rysi", adminas atsako "Uz rysi sumoketa xxxx.xxxx.xxxx kortele".
Tada pareigunas eina i banka ir sako "Kam priklauso xxxx.xxxx.xxxx kortele?"
Bankas atsako "Petrui Petraiciui"....

O jei nepatinges CCTV atsisukt, tai dar ir tavo besisypsanti veida prie bylos prides ;)
Enchanteris
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 512
Užsiregistravo: 2010-09-05, 09:56
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė Enchanteris »

Pas ka abonentas ten sakykim omni tele ir tt pasitikrinkit ar neturit konferencines paslaugos, nes su ja be problemu gali tiesiogiai klausytis jusu pokalbiu kad ir nekalbat telefonu tai bet kokia valanda ar minute gali tyliai pasijungti per jusu konferencija ir klausytis jums net nesuodziant. Nu cia trumpai papasakojau.. Bet cia skaitosi uzhakinimas telefono(jeigu yra internetas) jei nera interneto tai neuzhakins. Taip pat gali jums irasyti slapcia programele cia irgi jeigu yra konferencija paslauga pajungta jokia antivirusine neranda ir pats zmogus neras. Tai cia vienas budas kitas hakinis budas tai per gps sekti kur randates (cia per interneta pasijungia ir siuncia koordinates). Is saugesniu gal net saugiausiu pasaulyje yra satelitiniai telefonai bet toks telefonas kainuoja maziausiai 40 k $. Skype tai nzn nzn siaip henyte suseke bet turbut kad prie to skype jie galetu susekti tai kryziaus kelius nuejo, ner taip parasta gal kadanors ir bus :)
DILLIGAF
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 127
Užsiregistravo: 2011-04-11, 23:15
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė DILLIGAF »

AstralProjection rašė:
DILLIGAF rašė:manau uztektinai saugu butu naudot wifi flash'a,arba trumpam uzbeges kur i internetine kavine,galu gale kai reik gali prie kaimyno prisijungt :)
nzn kaip LT,bet UK gali belekur budamas prisijungti prie BTzone arba openzone interneto-susimoki telefonu/credit card uz valanda arba uz visa menesi ir bingo!
Prisijungi prie hotspot, ir savo kreditke ar mobileku uz tai sumoki. Ateina prokuroras pas admina ir sako "Kokia kortele sumoketa uz xx:xx valandomis naudota rysi", adminas atsako "Uz rysi sumoketa xxxx.xxxx.xxxx kortele".
Tada pareigunas eina i banka ir sako "Kam priklauso xxxx.xxxx.xxxx kortele?"
Bankas atsako "Petrui Petraiciui"....

O jei nepatinges CCTV atsisukt, tai dar ir tavo besisypsanti veida prie bylos prides ;)
Nevaryk ant Petro! Sim kortos ira nemokamos taip,kad pasipildes ja, uzsisakai neta ir spriktu atsikratai sim. Arba tiesiog daugelyje UK shop'u gali isigyti payzone voucher-sumoki belekokia suma ir tau ismusa ceki su voucher codu (xxxx.xxxx.xxxx.xxxx)
Enchanteris
Ekspertas
Ekspertas
Pranešimai: 512
Užsiregistravo: 2010-09-05, 09:56
Reputacija: 1

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė Enchanteris »

Nerodys kiek yra zinoma jis jau ip neturi, nebent slaptos karines tarnybos tave tik atrast galetu
JackHarer
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 2011-09-13, 19:18
Reputacija: 0

Re: Apsisaugok save internete!

Standartinė JackHarer »

Blemba užsikabinau už šito dalyko :D visą dieną skaičiau.
Dėkui už puikią temą ir už geras mintis. Nuo šiol pasistengsiu ir aš būti saugesnis 8)
www.legalikanape.lt legalizuokim ;)
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas
  • Darbas internete.
    omax » » forume Prašau žodžio!
    57 Atsakymai
    24975 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas RED&WHITE
  • Linksmybes internete :)
    Nematau-Oo » » forume Muzika, filmai ir kita media, pramogos
    34 Atsakymai
    21086 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas .....
  • Anonimiškumas internete
    adminas » » forume Prašau žodžio!
    13 Atsakymai
    18713 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas WTČ