Puslapis 2 iš 14
Parašytas: 2008-11-24, 13:50
badnews
russu kalba gi labai turtinga,vien dainas paklausius ar poezija paskaichius aishku.esu laimingas ja mokedamas,nes tai padeda greit perkast kitas slavu kalbas(kaip sakei lenku,slovaku so on),nors ir shnekamajam lygy(apie ora

),bet tai mum praverchia

Parašytas: 2008-11-24, 14:09
Anonymous
O aš gailiuosi, kad nemoku :\ Nors šendienos mokykloje nelabai ir išmoksi. Pirmaisiais metais anglų kalbos mokymosi tik raides mokėjau, o rusų reikalavo ir linksniuoti ir asmenuoti ;] Perdideli tempai, nors kas nori, tas ir išmoksta, bet reikia turėti daug valios ;]
Parašytas: 2008-11-24, 14:56
Sigma
Ne tempai per dideli, o motyvacijos nulis. Kuo mažiau galvoji apie tai kaip sunku ir vietoj to paprasčiausiai darai, tuo daugiau padarai ir tuo mažiau pavargsti. Sovietiniais metais rusų kalbos pamokų buvo tiek pat, jeigu ne daugiau kaip gimtosios. Nieks nuo to nemirė ir neišprotėjo, o rusiškai kalbėjo puikiai. Žinoma daug motyvacijos davė visur trimituojama "tautų draugystė" ir gausios moksleivių kelionės po Sąjungą. Užtat dabar vaikai laisvi, su daug teisių ir turi puikias galimybes pakeliaut po gatves, pagyvent jose. Naudokitės galimybe, tokia patirtis pravers kalėjimuose ;) Negi manot, kad be išsilavinimo kur nors kitur jum kelias artimesnis? :D
Tais laikais buvo meluojama, kad Tarybų armija mus išvadavo, šiais laikais, kad viską gausi lengvai ir greitai, be jokių pastangų. Skirtumas tik tas, kad anais laikais patiklių mulkių buvo daug mažiau.
Parašytas: 2008-11-24, 15:11
Anonymous
Aš nežinau, bet tėvai sakydavo, kad rusų ten vos ne nuo pirmų klasių, o pamokų daugiau būdavo, manau. Ypač kai buvo tokia politinė situacija. Anglų dabar taip pat daug pamokų turime, dėl to tokios ir žinios, o rusų pora pamokų į savaitę.. Tada rusų kalba, kaip dabar anglų. Nesimokęs anglų jau daug žinosi: internetas, žaidimai, daug kur sutinkami angliški pavadinimai. Tad tiktai rusų kalbą dabar mokina žymiai silpniau

Parašytas: 2008-11-24, 15:39
Sigma
ganjaFAMA rašė:Aš nežinau, bet tėvai sakydavo, kad rusų ten vos ne nuo pirmų klasių,
Nuo darželio.
Keisčiausiai, kad tais laikais kažkaip savo kalbą sugebėjom išsaugot, o dabar retas ir rašyt sava kalba sugeba.
Parašytas: 2008-11-24, 15:47
Anonymous
Mums lietuvių kalbos mokytoja sako, kad lietuvių tauta turi tokią įdomią savybę - ji būna vieninga tik kai slegia nelaimės ;] Korupcija, savas savą pjauna - nėra kuo didžiuotis, todėl daugelis ir nevertina tautinių vertybių ;]
Parašytas: 2008-11-24, 21:08
naktibaldas
Man patiko fraze is knygos "Kaip tampama albinosais"- Lietuviai lengviau prie svetimu prisitaiko, nei sutaria tarpusavyje...
Megstu anekdotus apie lietuvius, apie ju skupuma ir pavyda. Pats esu lietuvis, todel manau visai moralu, kad leidziu pasisaipyti pats is saves

Kitu tautybiu replikas apie lietuvius praleidziu pro ausis.
Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-06-08, 00:26
Pavardenis
Tiek spamo ir ne vieno recepto. Bent pratryntumet, kad zmones laiko negaistu..

Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-06-08, 12:38
PositiveVibe
Re:
Parašytas: 2010-06-09, 03:45
Shtirlic
Sigma rašė:ganjaFAMA rašė:Aš nežinau, bet tėvai sakydavo, kad rusų ten vos ne nuo pirmų klasių,
Nuo darželio.
Keisčiausiai, kad tais laikais kažkaip savo kalbą sugebėjom išsaugot, o dabar retas ir rašyt sava kalba sugeba.
Po šimts pypkių ir žaliuojančių rūtų su rupūžėm neraliuotom! Kai pasakei tai tikrai susimasčiau. Pats begalo daug anglizmo vartoju. Pažiūrėjus i dabartinius vaikus, tai tik ir teišgirsi "FUCK" "DAMN YOU" "BASTARD" ar šiaip daugybe nesamonių, kurių turbūt nei patys nelabai supranta. Velnias, koks nuostabus offtopic'as! Vat net dabar nejučiomis pavartojau prakeiktą anglizmą. Šimts perkūnų mane... (Pamėginkit, lietuviškai keiktis net malonu pasidaro)
Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-07-21, 23:41
dovys
Šiandien išsikepiau didelį weed'o keksą .
Sviestui naudojau apie 40-50 g lapų ,žiedų ,koto , ir 200g sviesto .
Na iškepus , keksas atrodė lygiai toks pat kaip ir su paprastu sviestu,gal turi šiokį tokį žalio skonį .
paragavau apie 3dalį kekso rato , praėjus 50 minučių , vis dar nieko ;/
viska lyg ir gerai dariau , temperatūra prižiūrėjau , viską , gal dar nesuvirškino ištiesų.
būtu idomu sižinoti apie jūsų space cake'us ir t.t ( jau keptus )
Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-04, 15:35
putejas
Įpyliau pusė puodo vandens, užviriau, sumečiau lietuviškos kanapės dalis ir paviriau apie 5min., tuomet įmečiau į puodą apie 350-400g sviesto. Primažinęs ugnį viriau ir maišiau apie valandą, paskui viską išjungiau, nukošiau ir palikau atvėsti ant stalo. Paskui dėjau į šaldytuvą. Sviestukas yra. Sekančią dieną padariau mišinį pyragui, sviesto viso nedėjau, įmečiau gabaliuką, dar britvoną išmozojau sviestu ir pradėjau kept orkaitėj. Pagal idėją atseit kept reikėjo apie valandą, o aš pakepiau apie 20min. ir galvoju eisiu pažiūrėt kaip sekasi, o sekasi blogai nes kai atidariau orkaitę pamačiau, kad pyragas jau nebe rudas, o juodas

Na ką, išėmiau ir po truputį pradėjau skaptuoti "pyrago" vidurį, kuris pasirodo buvo dar tik įpusėjęs kept

Vienu žodžiu anoki čia pas mane browniai, pusžaliai perdegę ir be jokio efekto

Nu vieni čiūdai
[ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ]
pūtėjas, 2! Gali sėst į suolą!

Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-04, 16:10
Smoking Barrels
matomai temperatura blogai parinkai

Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-04, 16:16
putejas
Tai, kad pas mane temperatūros parinkt negalima, čia tokia tarybinė dujinė "Marina" tai nėr ką norėt

Labai lengvas high gal ir jaučiasi. Galvoju kitą kartą kepant gal daugiausviesto galima būtų dėt, neturėtų blogiau būt?
Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-04, 16:34
Smoking Barrels
putejas rašė:Tai, kad pas mane temperatūros parinkt negalima, čia tokia tarybinė dujinė "Marina" tai nėr ką norėt

Labai lengvas high gal ir jaučiasi. Galvoju kitą kartą kepant gal daugiausviesto galima būtų dėt, neturėtų blogiau būt?
vistiek turetu bent kazkiek keistis, nes taip nei pyrago, nei kalakuto neiskepsi

gali aisku pabandyt pyraga uzdengt folija, tik nezadu, kad pavyks
Kuo daugiau - tuo smagiau!

...iki tam tikro lygio.

Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-06, 12:31
Dendis
Cia biski ne i tema bet geras atsiminimas dar nuo mokyklos laiku likes apie kanapes ;D Atsimenu vyko kazkokia akcija kad reikejo per daile nuopiesti koki nors piesini kad issaugot gamta... Nu visi rimtai kibo i darba o as pagalvojau kad reikia kazka tokio neiprasto padaryt

Nu ir zodziu nupiesiau zenkla kur yra apskritimas ir perbrauktas skersai ir viduryje kanape o po apacia israiciau taip naglom raidem Nedegink zoles Kepk su Kanape

tai pamenu mokytoja kaip susiparino persikreipe visa

sakau o ko cia parintis reikia juk viska i tema tai berods 5 parase

DD dabar atsimenu tai taip juoka kelia

DDD
Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-06, 15:06
PsY
kad šita tema vien off-topic gal pora receptu ir mačiau bet nedaugiau
Taigi parašysiu kelis būdus kaip ka padaryt iš patirties
Kanapienis
pasiemam dideli puoda patartina nereikalinga nes dažnai jis palieka ne kokios būsenos ;D tada nusiperkam daug pieno priklauso kiek turite lapu ar žiedu. užverdam piena ir sudedam kanapes patartina nesmulkintas ir neidžiuvusias. nesmulkintas todėl kad bus lengviau nukošti ir neliks lapuku

o neišdžiuvusias nežinau kodėl bet aš taip manau kad jos turi didesni efekta nes jos turi dar visas medžiagas o kai išdžiuna atrodo kad nieko ten nebelieka ;DD taigi sudėje verdam apie 1-3 valandas, beveik visada maišykit kad nepridegtu ir dapilinėkit vis po biški pieno. galima idėti karamelės šokolado vanilės uogienes ar ko tik norit kad būtu skaniau. kai gerai išvirs viskas pasiemam merliu ar ka nors ir iškošiam piena išspaudžiam viska lapus metam lauk o piena supilam i inda idedam cukraus ir i šaldytuva. štai ir viskas skanaus. nors skonis bent man tikrai lapu nėra skanus

bet efektas nežinau toks keistas nepanašus i ganjos bet prikabina kaip reikiant
Sviestas
labai panašei kaip ir pienas. pasiemam dideli puoda pripilam vandens idedam sviesta ir verdam. pienui jau reikės sudžiuvusiu lapu ir sutrupintu aš bent smulkinu per kavamale labai gerai susmulkina ;DD supilam lapus i puoda ir verdam nereikia virti tiek ilgai kaip pieno bet bent pusvalandi patartina

kai baiget virti pasiemam inda ir supilam viska tuomet atvėsta ir dedam i šaldytuva palaikom para ir tuomet apačioi palieka vanduo o viršui sviestas nugriebiam sviesta ir tuomet jau pasitelkit fantazija arba receptu knyga koke atsiverskit ir kepkit piragus, keksus, sausainius ar ka tik širdis geidžia
Taigi parašiau maždaug ka žinai gal truputi neaiškiai parašiau bet kas norės tas supras

Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-06, 17:29
Smoking Barrels
kada geriausia lietuvisku kanapiu derliu nuiminet? Ar dar yra laiko kept su kanape, kai ruduo jau prasidejo?

Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-06, 21:37
Needls
putejas rašė:Įpyliau pusė puodo vandens, užviriau, sumečiau lietuviškos kanapės dalis ir paviriau apie 5min., tuomet įmečiau į puodą apie 350-400g sviesto. Primažinęs ugnį viriau ir maišiau apie valandą, paskui viską išjungiau, nukošiau ir palikau atvėsti ant stalo. Paskui dėjau į šaldytuvą. Sviestukas yra. Sekančią dieną padariau mišinį pyragui, sviesto viso nedėjau, įmečiau gabaliuką, dar britvoną išmozojau sviestu ir pradėjau kept orkaitėj. Pagal idėją atseit kept reikėjo apie valandą, o aš pakepiau apie 20min. ir galvoju eisiu pažiūrėt kaip sekasi, o sekasi blogai nes kai atidariau orkaitę pamačiau, kad pyragas jau nebe rudas, o juodas

Na ką, išėmiau ir po truputį pradėjau skaptuoti "pyrago" vidurį, kuris pasirodo buvo dar tik įpusėjęs kept

Vienu žodžiu anoki čia pas mane browniai, pusžaliai perdegę ir be jokio efekto

Nu vieni čiūdai
[ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ][ nuotrauka ]
pūtėjas, 2! Gali sėst į suolą!

O sviestas nurauna? bandei gal sumustinius is jo darytis? salava sudziovines gerai buwai? as wa atradau tokios neblogos, seklas 2 atradau per 5g, ryt nuskinsiu wa wiska galwoju sviesto pasidaryt.
Re: Kepk su Kanape !
Parašytas: 2010-09-06, 23:22
putejas
Kanapes džiovinau parą laiko sumetęs ant plakatų, o sviesto dėjau tikrai mažai, todėl efekto nebuvo... O gal efektas nulinis nes sviestas blogai padarytas..dabar jau nežinau

Dar laukia vienas kepimas, turbūt už poros dienų, kuomet sunaudosiu visą likusį sviestą, kurio ten turėtų būti keli šimtai gramų. Kepsiu pagal tą patį receptą.
Sviestą dariau pagal šitą:
http://hailmaryjane.com/how-to-make-cannabutter-w-pics/