Puslapis 16 iš 18
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2013-08-23, 17:52
YraDvidesimtSimboliu
Džiovini kol trakšteli stiebas lenkiant. Tada brandini. Vieta tinkama, jeigu vėdinama ir tamsu.
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2013-08-23, 17:54
G.
jeigu nešalta ir nedrėgna ir jeigu ne per smarkiai vėdinama, tai gali džiovinti. Savaitę-dvi tegul pakaba, padžiūna. Poto nukarpyk žiedus ir į kartoninę dėžę ar popierinį maišą sudėk ir palaikyk iki 8 savaičių, kas 2-3 dienas pravėdink, pakrutink, kad pasivartytų budai, apsikeistų vietotomis, jeigu dėžėj ar maiše kaupiasi drėgmė - džiovink. Gali vartot ir po savaitės-dviejų džiovinimo ir nedėdamas į dėžę/maišą, bet tada dūmas nebus toks švelnus, nesijaus toks skonis, gali dirgint gerklę, plaučius ir poveikis ne toks malonus.
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2014-02-22, 17:29
afraafra
perskaičiau 16pusl, kiek supratau džiovini 2sav poto meti i slojkus laikai tamsoj kas diena atidarai palaikai 10min poto vel uzdarai ir taip menesi maždauk kol iki galo iš džiusta, poto jau galima normaliai be jokiu tu drocinimusi atidarynet ir t.t nebereiks?
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2014-02-22, 18:38
G.
taip
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2017-08-19, 12:38
Barcelona
Sveiki visi;) padekit man. Kodel kai isdziovinu boskyte ji man beveik neturi jokio kvapo tokia isvis bekvape kaip sakant saluske, o velka. O pries dziovinima tai turi kvapa belekoki ir as nesuprantu kame bedos, nes atrodo gerai dziovinu. Gatves dumas turi belekokius kvapus noriu ir as tokio, bet nzn kas netaip?
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2017-08-20, 08:07
Seedman
Barcelona rašė: ↑2017-08-19, 12:38
Sveiki visi;) padekit man. Kodel kai isdziovinu boskyte ji man beveik neturi jokio kvapo tokia isvis bekvape kaip sakant saluske, o velka. O pries dziovinima tai turi kvapa belekoki ir as nesuprantu kame bedos, nes atrodo gerai dziovinu. Gatves dumas turi belekokius kvapus noriu ir as tokio, bet nzn kas netaip?
kaip pradedi dziovint? dziovini tik budus, ar su visa saka? kur dziovini? koke temperatura? gal ant sakos leidai perdziut, ir nebrandinai poletiletinem maise arba slovike 2 . 3 sav , tada viskas good, stufas aromatingas ir dumas skanus, dziovinimo temp jei ka 18-24 max
dar kvapo gali nebuti nes per anksti nujimtas stufas, zodziu pakonkretink,,, suo metu dziovinu savo grazuoles patarsiu kad nereiktu skaityt visa diena

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2017-08-25, 18:40
Barcelona
Dziovinu ir ant saku ir tik budus ant tinklelio kartoninei dezej. Temp apie 19,20laipsniu. Ir pabuna jie ten kokias 4 dienas. Jau ziuri tokie perdziuve. Paspaudi nei kvapelio nera. Tada nuemiau viska ir i slovika susidejau bandau kiekviena diena pradaryt 10min, bet db isemes pauostau nu grynas paprasto sieno kvapas. O kai nuemi derliu tai kvapelis buna belekoks:) tas ir neduoda ramybes..
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2017-08-26, 00:41
vartotikas
Barcelona rašė: ↑2017-08-25, 18:40
Dziovinu ir ant saku ir tik budus ant tinklelio kartoninei dezej. Temp apie 19,20laipsniu. Ir pabuna jie ten kokias 4 dienas. Jau ziuri tokie perdziuve. Paspaudi nei kvapelio nera. Tada nuemiau viska ir i slovika susidejau bandau kiekviena diena pradaryt 10min, bet db isemes pauostau nu grynas paprasto sieno kvapas. O kai nuemi derliu tai kvapelis buna belekoks:) tas ir neduoda ramybes..
Kartonine deze tai tas pats popierius - popieriu sugeria dregme , todel per 4 dienas perdziovini derliu.
Perdziuvusi zole nera gerai ,todel galiu patarti receptuka kaip pataisyti reikaliukus.
I sloinika su sienu imesk pora gabaliuku citrinos/apelsino/mandarino (pagal savo nuoziura) zieves gabaliuku ir palik pusdieniui uzdaryta , po pusdienio permaisyk viska ir dar pusdieni tegul pastovi.
Galvos igaus zieves kvapo ir galvos netrupes i miltus ,kaip tai turetu buti dabar.
Gal pripratai prie kvapo tiesiog.
As pastoviai priprantu ir nejauciu savo derliaus kvapu ,o kiti uz 100 metru jau uzuodzia ir pasakoja man apie zudanti kvapa.
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2017-08-28, 21:08
Barcelona
Dekui!:) bandysiu gal kaip kas ir pasikeis
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-03-07, 22:56
Flamingbong
Siandien vienas groweris is amsterdamo man pasake apie dziovinima: jei manai, kad zole isdziuvo palaikyk dar savaite

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-03-08, 00:20
Seedman
Geras palinkejimas

as mekstu pasilikt savo stufelio 3 gramus, palaikyt koki puse metu, ir tada jo uzrukyt, skonis dumo buna pasakiskas,ne taip kaip pradzioja po brandinimo

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-03-08, 10:17
barzdyla
seedmen rašė: ↑2019-03-08, 00:20
Geras palinkejimas

as mekstu pasilikt savo stufelio 3 gramus, palaikyt koki puse metu, ir tada jo uzrukyt, skonis dumo buna pasakiskas,ne taip kaip pradzioja po brandinimo
Aš mastau po savo derliaus užsikoncervuot kokius 30g.

Kaip tu išlaikai pusmetį? Suvakumuoji? dedi į stiklainį sandarų? papasakok

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-03-08, 10:37
Seedman
barzdyla rašė: ↑2019-03-08, 10:17
seedmen rašė: ↑2019-03-08, 00:20
Geras palinkejimas

as mekstu pasilikt savo stufelio 3 gramus, palaikyt koki puse metu, ir tada jo uzrukyt, skonis dumo buna pasakiskas,ne taip kaip pradzioja po brandinimo
Aš mastau po savo derliaus užsikoncervuot kokius 30g.

Kaip tu išlaikai pusmetį? Suvakumuoji? dedi į stiklainį sandarų? papasakok
Vakumaves nesu, manau nekam to nereike, nebent turi pora kg stufo

seip geriausei tinka sandarus stiklainis, po barandinimo atsidek savo stafuko mesk i ji, gerai uzsuk, ir laikyk tamsioja vietoja, stenkis neatsukinet, po puse metu isitrauk stiklaini, stufas gali buti padziuves gerokai, bet jei nori ,kad nesutrupetu y miltus tai imesk citrinos zievele ir palaikyk pusdieni, valio ir turim puse metu islaikyta stufa su geru kvapu ir skaniu dumu.
Beto gali laikyt kad ir metus , nes stafas turi 2 metu termina, po dveju metu thc lygis pradeda kristi

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-03-08, 10:43
barzdyla
Turiu svajonę, kad po kiekvieno auginimo pasilikt apvalesnį kiekį tokiems brandinimams.

Taip sukaupt 10 rušių, ir poto vakarais galvot, kurią čia šiandien rukyt.

Bandysiu į stiklainį įmest.

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-03-08, 10:50
Seedman
Ce manau visi esam apie tai pasvajoje

bet va ce ir reike akmenines kantrybes

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-03-08, 10:59
barzdyla
Tikrai taip:D Bet nemanau, jog turėtų būti labai sunku jei turint padoresnią įrangą

Kalbu apie auginimo plotą ir šviesą.

Galima juk iškart po tris ar keturias rūšis augintis

Bet tik brandinimas trunka kiek ilgiau.

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-06-30, 15:11
M2N
Nusipirkau kažkokio lipnaus stuff'o. Nelabai net trupinasi su pirštais, kimba. Gal reikia dar padžiovinti?
Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-06-30, 16:07
barzdyla
M2N rašė: ↑2019-06-30, 15:11
Nusipirkau kažkokio lipnaus stuff'o. Nelabai net trupinasi su pirštais, kimba. Gal reikia dar padžiovinti?
Nuo rūšies priklauso tas lipnumas. Džiovinimo būdo dar manau. Bet esu daug stuffo rūkęs, tai vieni būdavo sausi, kad tarp pirštų užtekdavo patrint, o kiti ant tiek "šlapi", kad net grinderis sunkiai ėmė. Dažniausiai būna ne šlapia ar lipni, bet suspausta. esu matęs 200g kaip dviejų kumščio dydžio masėj

tuos ir grindint būdavo sunku, bet rūkydavosi gerai
Mano critical plus išdžiuvę galutinai (12 dienu džiovinimo) ir su pirštais nelabai gerai susmulkinsi. Su grinderiu susismulkina puikiai. Skonis nuostabus, kvapas taipogi

gali pasidėt po laptopo ventiliatorium jei neišeina susmulkint. Bet nepatarčiau šito, nes labai išsausina stuff'ą ir skoni praranda. O šiaip jei jau nusprendei karts nuo karto pasirukyt tai grinderiukas nedidelis kuris puikiai savo darba atliks kainuoja kelis eurus

Vilniuje shamanas.lt, Kaune bongai.lt mano žiniomis. teko pirkti iš shamanas.lt tai greit paštu atsiuntė, vos sekančia dieną

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-08-07, 21:24
barzdyla
Gal kas žinot prikoliukų kaip greitai išsidžiovint(valanda, penkios valandos, para laiko) kątik nuskintą augalą? Žinau tą su orkaite, bet ten labai jau risky, gali gautis kaip šienas..

Re: Derliaus džiovinimas ir apdirbimas po džiovinimo
Parašytas: 2019-08-08, 03:37
N/A
barzdyla rašė: ↑2019-08-07, 21:24
Gal kas žinot prikoliukų kaip greitai išsidžiovint(valanda, penkios valandos, para laiko) kątik nuskintą augalą? Žinau tą su orkaite, bet ten labai jau risky, gali gautis kaip šienas..
Greitam džiuvimui reikia 2 dalykų: karščio šaltinio ir ventiliacijos. O šilumos šaltinis gali būti led draiveris, fenas, droselis, elektrinis herb drier, tepalinis radiatorius, stiklainis verdančiame vandenyje, ta pati orkaitė, etc... Išdžius taip greit, kiek stipriai kaitinsi.
Tik kuo greičiau džiovinsi, tuo šlykštesnis produktas gausis. Skaniam produktui reikia min 5 dienų prie 20-22C ir 45-55% RH...