Puslapis 410

"Toasting tabacco"

Parašytas: 2009-05-28, 18:19
Spotless
Tai vat užmačiau kituose formuose, kad žmonės "toast'ina" tabaka.
Ar tai padegina cigarete žiebtuvėliu ar tai i koki puoda įsidėję šiaip pašildo.
Kokia to esmė ? Nikotino tai tikrai neišgarina.
Ar skiriasi skonis ?

Parašytas: 2009-05-29, 11:07
Sigma
Taip būtent stengiasi išgarint nikotiną. Turėjo gi rašyt kam tai skirta.

Parašytas: 2009-05-29, 12:01
Lodzik
Kaitina, kad išgarinti nikotiną, ar tai veikia ar ne, nežinau, bet man maloniau rukyt su kaitintu tabaku. Bet jei norisi rūkyt su tabaku, tai renkuosi palaidą tabaką. Jis daug skanesnis ir net kaitint nereikia, na nikotinas lieka, bet gi ir nededi daug, koki 20% max.
Be tabako aišku yra geriausia, bet kasiakui pusgramio jau reikia, o kartais tik lengvai pokštelt norisi :)

Parašytas: 2009-05-29, 13:04
hipiukas
Kiek dėl to nikotino, tai nežinau. Bet kai pakaitini - žymiai silpnesnis / švelnesnis dūmas būna. Jei tenka rūkyt cigaretę, tai rūkau lengviausias. O jei būna stipresnes - pakaitinu ir dūmas pasidaro kaip light'o.

Parašytas: 2009-05-29, 13:36
zyzlius
Kai kolonistai atplaukė į Ameriką, tai indėnai rūkė nefermentuotą tabaką.
Matyt pakankamai buvo geras ir toks, kadangi kolonistai vežė šį tabaką į Europą romo statinėse. Į Ameriką plaukdavo su romu, ten palikdavo romą, pridėdavo į statines tabako, ir su juo plaukdavo namo.
Kelionė trukdavo apie 3 mėnesius, per tą laiką tabakas statinėse pats susifermentuodavo, ir europiečiai jau rūkė fermentuotą tabaką :)
Tai gal ir tas normalus fermentavimo procesas panašus : sandariai uždaryti tabaką į kažkokią talpą, turi būti kažkokia bakterijų kultūra - matyt ta pati kuri dalyvauja gaminant romą ir viskas pasidarys savaime ;)

Parašytas: 2009-05-29, 14:08
Spotless
Tai vat radau šitokį link'ą kaip ir paaškina viską, bet visdėlto tabako virimo nikotino virimo temperatūrą yra ~130 C°.
http://www.jointen.dk/bigjoint/toast.html
Dėl skonio šiaip kartas nuo karto pamaišau joint'a su vaniliniu arba vyšniniu tabaku ( dūmas tampa aršesnis, bet išpučiant labai gerai pasijaučia saldus skonis ).
Beto perskaičiau toje svetainėje savoka "nikotino-šokas" reiks paieškot informacijos.

Parašytas: 2009-05-29, 15:14
Dante
reiks kada pabandyt, palygint skirtumą.

Parašytas: 2009-05-30, 11:48
Freddy Krueger
Tabakas blogis NERUKIKIT jo.
O vat jei nutaret augin tai zinokit kad vienas ish svarbiausiu tabako paruoshimo momentu tai dziovintu lapu fermentacijos procesas kuris trunka net keletas menesiu.Butent fermentacijos metu gaunamas norimas stiprumas skonis kvapas...

Parašytas: 2009-05-30, 13:30
Anonymous
Spotless rašė:Tai vat radau šitokį link'ą kaip ir paaškina viską, bet visdėlto tabako virimo nikotino virimo temperatūrą yra ~130 C°.
http://www.jointen.dk/bigjoint/toast.html
Dėl skonio šiaip kartas nuo karto pamaišau joint'a su vaniliniu arba vyšniniu tabaku ( dūmas tampa aršesnis, bet išpučiant labai gerai pasijaučia saldus skonis ).
Beto perskaičiau toje svetainėje savoka "nikotino-šokas" reiks paieškot informacijos.
Dabar prisiminiau, kas gali būti tas nikotino šokas. Visada kai rūkom man būna ŽOPA. Rūkom su draugais, aš vienintelis nerūkantis tabako, todėl spėju ta "žopa" būna būtent nuo jo. Rūkau, rūkau ir po kažkurio dūmo OPAPA ir guliu. Vapše nebepastoviu, norisi kažkur atsigulti, atsisėsti. Toks nekoks jausmas. Galvojau, kad stone efektas, bet kiti tiek pat rūko ir jiems nieko. Dažnai ir tabako gan daug įmaišom. Tai va..

Parašytas: 2009-05-30, 13:38
Legalus
Tai cia nuo tabako pabandyk parukyt cigarete tas pats bus

Parašytas: 2009-05-30, 13:41
Anonymous
Nu bandžiau, bet ne taip muša. Tai kai jont'as be filtro tai taip ir būna. Cigaretėje dar filtrai, tai dėl to ir nėra to šoko. Nors surūkius kelias iškart taip ir būtų. Dabar reiks visada išgarint visą mėšlą prieš rūkant ir mažiau dėt.

Parašytas: 2009-05-30, 23:56
Sigma
Vienas kažkada grįžęs iš JAV kažkurio miestuko, kur tabaką rūkyt yra kaip nepadoru, pasidalino pastebėjimu, kad tabakas priduoda stone efektą.

Parašytas: 2009-05-31, 11:26
BongMachine
Aš visada tabaką pakaitinu, o išvis rūkyt gryną džointą yra palaima, skonis, kvapas, visiškai nepalyginamas su džointu kurio sudetyje yra tabako. Kartais tenka net raukytis kai rūkai su tabaku, o gerai išdžiuvusios, belapės, kristalais aplipusios, kvepiančios galvutes yra gražiausias ir maloniausias dalykas. Žalias su rudu nedera. bet deja, kai rūkai su chebra grynas džointas išeina tiap,kad tik po du ratukus apeina ir baigiasi, o norisi patraukt dar... Todel tenka maišyt ilgesniam ritualui, kuris irgi yra nemažas malonumas.

Parašytas: 2009-05-31, 12:41
Anonymous
Būtent. Visada norisi kuo ilgiau "pažaisti", tai ir tabako tenka dėti daugiau.

Parašytas: 2009-06-01, 21:25
Asylum
Jei kam seklu reikia, rasykit man, turiu nicotiana rustica, kiek zinau apie sita rusi, tai kad Lietuvoje neblogai auga. O del fermentavimo ir tt tai galima sausus tabako lapus virti vandenyje, su visokiom uogienem, cukrum, anyziais, romais ar konjakais keliolika valandu, ir jei neklystu tai atlikt keleta kartu, kad sudziovinus butu bent kiek malonumo visa tai rukyti (: pats dar neesu isbandes

Parašytas: 2009-06-01, 21:48
Freddy Krueger
Fermentavimas nieko bendra su virinimu neturi tai panashiau i rauginima ar gal net i pudima.
Kadaise internete buvau toki tabako lapu fermentavimo buda rades:
vienu zodziu ishdziuve tabako lapai suviniojami i oda ir uzverciami meshlu visa shita velneva laikoma keleta menesiu poto i shita tabaka inmaisho kalkiu ir vishtu meshlo galiausiai gaunamas mishinis vadinamas nasvai http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%B0%D0%B9

Parašytas: 2009-06-02, 16:34
White smoke
Šūdo rūkymas, o galvojau tik toks pasakymas yra :D

Parašytas: 2009-06-02, 17:54
Asylum
Tai jau tikrai (: na, tas virinimas su fermentavimu nesusije akivaizdziai, bet jei nuo to lengviau ir skaniau rukyt, tai kodel gi ne (:

Parašytas: 2009-06-02, 17:58
Freddy Krueger
White smoke rašė:Šūdo rūkymas, o galvojau tik toks pasakymas yra :D
Nasvajus nerukomas ji po liezuviu laiko ale vistiek shudas.

Parašytas: 2009-06-11, 03:44
domasj
Senai besilankiau sitame saite, bet visada smagu uzsukti :)
Tai va, apie tabaka. Esu kaip tik Danijoje, ir taip jau isejo, kad teko pazinti tikrai rimtu rukaliu :D Pirmas dalykas, kas mane nustebino, tai buvo tabako dziovinimas. Paklausiau kam taip daro, paaiskino lygiai taip pat kaip pateiktame saite virsuje. Ir turiu visiskai sutikti, isdziovintas tabakas zymiai geriau nei nedziovintas, tiek skaniau, tiek sveikiau, tiek svelniau.
Siaip galeciau prideti, kad stuffas cia tikrai geresnis, ir pilna visokiausiu rusiu uz visokiausias kainas, ir kad pigu, tai faktas :)