Žiūrint kiek užauginti nori
Elementarūs apšvietimo klausimai - atsakymai. (I dalis)
-
bongmeister
- Pažengęs

- Reputacija: 6
Re: Elementarūs apšvietimo klausimai - atsakymai. (I dalis)
Gal kas galit padet apskaichiot kiek elektros sudegint 90w vagner lempa i men jai shviestu po 18h nes ash prastai gaudausi,ish anksto achiu
-
bongmeister
- Pažengęs

Paprasta.
90w per 18h prisuks 1620w arba 1.6 kw. Tai apie 20 centų į dieną. Čia labai apytiksliai, nes nuo daug ko priklauso.
Trumpai tariant, 90w kainuos ~6€/mėn.
Achiu Bongmaister uzh pagalba reiks jau meistraut growboxa semkiu turiu pilna
-
kepalasvardu
- Naujokas
- Reputacija: 0
Labas vakaras : iskilo man keli klausimai :
Turint 120x120x200 boxa ar man uztektu LED paneles 900W ar geriau butu su 1200W ???
Ar galima 120X120X200 boxui deti ne viena panele 1200W o dvi po 600W ? Ar kazkiek efektyvumas bus mazesnis ar toks pats kaip vienos paneles 1200W?
Mars hydro ar Viparspectra ? Gal turite kazkokiu kitokiu firmu pasiulyti , nes zinau tik sias 2 , bet pvz viparspectra sunkiai su europos rinka jiem kazkaip (mazai pasiulos , kainos dideles) .
Nu isanksto dekoju jei kas atsakys
Turint 120x120x200 boxa ar man uztektu LED paneles 900W ar geriau butu su 1200W ???
Ar galima 120X120X200 boxui deti ne viena panele 1200W o dvi po 600W ? Ar kazkiek efektyvumas bus mazesnis ar toks pats kaip vienos paneles 1200W?
Mars hydro ar Viparspectra ? Gal turite kazkokiu kitokiu firmu pasiulyti , nes zinau tik sias 2 , bet pvz viparspectra sunkiai su europos rinka jiem kazkaip (mazai pasiulos , kainos dideles) .
Nu isanksto dekoju jei kas atsakys
Tavo plotui geriau daugiau paneliu nei viena. Lengvesnis apsvietimo valdymas.
Mars hydro all way to go. Aisu quantum board. Ts1000/2000 ar sp150/250 jau cia priklauso nuo norimos konfiguracijos
I 120cm manau 750-850 is rozetes turetu uztekti jei ne maziau
Mars hydro all way to go. Aisu quantum board. Ts1000/2000 ar sp150/250 jau cia priklauso nuo norimos konfiguracijos
I 120cm manau 750-850 is rozetes turetu uztekti jei ne maziau
Bet darbe mane vadina - Veryga
-
bongmeister
- Pažengęs

Iš praktikos pasakysiu, kad geriausia augalui skirti visą lempąkepalasvardu rašė: ↑2019-12-02, 19:08 Labas vakaras : iskilo man keli klausimai :
Nu isanksto dekoju jei kas atsakys![]()
However,
aš asmeniškai dėčiau 1 sp250 ir 4 ts1000. Gautųsi 830w iš rozetės ir 600-700€ iš piniginės
Su ts2000 ir ts3000 girdėjau problemos dėl temperatūrų papildomai neaušinant, o sp150 lievas spektras, tai šitų nerekomenduočiau.
TS1000 naudoja 150w, o SP250 230w iš rozetės
Vipar lempų efektyvumas nesiekia 0.98, kai tuo tarpu mars hydro su šitais dviem modeliais duoda atitinkamai 1.6 ir 1.8 ppfd
-
kepalasvardu
- Naujokas
Dekui uz atsakymus , issiaiskinau , jog kelios lempos geriau uz viena , iskilo dar keli
Kodel TS ir SP serija o ne senosios serijos?
Kaip supratu kur surasyti Veg:3' 3' Bloom 2' 2' i tai nereiketu ziureti ?
Kaip jus apskaiciuojat ploto ir lempu LM santyki ? ( ar led ne LM skaiciuoja?)
Reik ziureti manau mazesni boxa nes iseina truputi skaudziai
Patarkit man optimaliausia varianta 3-4 pomidoram , dabar galvoju apie kaip bongmeister sake apie SP250 , tai kaip supratau pagal bongmeister 2 SP250 kaip ir uztektu 120X120X200 plotui? Nenoriu nesamoniu prisipirkti
Kaip supratu kur surasyti Veg:3' 3' Bloom 2' 2' i tai nereiketu ziureti ?
Reik ziureti manau mazesni boxa nes iseina truputi skaudziai
-
bongmeister
- Pažengęs

Trumpai atsakant, TS ir SP serijos led savo kainos diapazone nepralenkiamos. Man geriausiai pasiteisina naudojant kartu. TS daugiau tinkamos šviesos žydėjime parūpina, o SP mažiau elektros naudoja ir kokybiškiau pagaminta 
LEDams liumenai kitaip skaičiuojami, ir tau turėtų rūpėti pagrinde kokį spektrą jos suteikia, kiek w naudoja ir kokį plotą gali padengti. Yra daugiau niuansų, bet daug aiškinti
Rekomenduojami plotai iš esmės geri yra, dar priklauso kaip augini. Jei taupai pinigus ir žiūri į ateitį - imk dvi sp250... Jei norėsi, nesunku ir trečią bus pridėti
O tentas visada geriau didesnis, net jei su silpnesniu apšvietimu. Žydėjime dažnai pritrūksta vietos ir 4 dideliems augalams 120x120 bus pats tas 
Aš turiu 240x120 tentą, viduje 6 ananasai ir kaip tik lieka vietos pastatomam ventiliatoriui, oro sausintuvui ir kitom šmutkėm susidėti
LEDams liumenai kitaip skaičiuojami, ir tau turėtų rūpėti pagrinde kokį spektrą jos suteikia, kiek w naudoja ir kokį plotą gali padengti. Yra daugiau niuansų, bet daug aiškinti
Rekomenduojami plotai iš esmės geri yra, dar priklauso kaip augini. Jei taupai pinigus ir žiūri į ateitį - imk dvi sp250... Jei norėsi, nesunku ir trečią bus pridėti
Aš turiu 240x120 tentą, viduje 6 ananasai ir kaip tik lieka vietos pastatomam ventiliatoriui, oro sausintuvui ir kitom šmutkėm susidėti
1. tvarkingai 4 reiktu 1 kv metru ir tai kaikada gali netilptikepalasvardu rašė: ↑2019-12-03, 11:58
2. pats atsakiai i savo klausima
3. LED skaiciuojama fotonai per sekunde berods
-
kepalasvardu
- Naujokas
dar klausimelis : Tarkim turiu 2 sp250 lempas , ar uztektu 150x150x200 boxui ? , nebutu per mazai sviesos? Aciu uz atsakymus
Cia bus apie 400w is rozetes. Pilnai nepadengs, bet is bedos imanoma bet labai is bedos. siaip as statyciau 4
Asmeniskai nesu naudojas ju, cia gal atsiras kas naudjo. Maciau turi kazkas
Asmeniskai nesu naudojas ju, cia gal atsiras kas naudjo. Maciau turi kazkas
Sveiki gyvi kolegos !!! kadangi nesu susidures su auksto slegio lempomis , turiu sioki toki klausima:D
https://www.senukai.lt/p/natrio-lempa-o ... pb&index=3
Ar butu galima toke lempa sukti tiesei y cokoli e27 be paleidejo ??????
Gali drąsiaiSeedman rašė: ↑2020-01-21, 17:30 Sveiki gyvi kolegos !!! kadangi nesu susidures su auksto slegio lempomis , turiu sioki toki klausima:D
-
nenaudelis
- Patyręs

- Reputacija: 39
Del paleidejo tai stipriai suabejociau. Esu susidures tik su DRL, bet irgi naudojamos su paleideju. Konstrukcija labai panasi. O pagal spalvini spektra 2000k tai nei tvora nei mietas. 70w ar ne per mazai ? Priedo dar ir kaista jos baisiai, vien del to neziurejau i ta puse.barzdyla rašė: ↑2020-03-31, 15:39Gali drąsiaiSeedman rašė: ↑2020-01-21, 17:30 Sveiki gyvi kolegos !!! kadangi nesu susidures su auksto slegio lempomis , turiu sioki toki klausima:D
Sveiki, 240x240x200cm tokiam tentui reikia 2 ar 3 mars hydro ts 3000 lempu kad pilnai viska padenkti?
Geriausiai ir optimaliausiai būtu 3 lempos

Nuomone apie situs 600w yra dar toks pat 1000w su didesniu skeciu kuris geresnis variantas?
Geresnis variantas yra ts 3000
Sveiki, klausimas turiu small stealh grow boxa ar butu galima tokia lempa jungti tiesiai i cokoli ? (Ir ar su ja butu galima ispausti bent 20 gramu ? sauso) https://www.senukai.lt/p/natrio-lempa-o ... pb&index=2
-
- Panašios temos
- Atsakymai
- Peržiūrėta
- Paskutinis pranešimas
-
- 2577 Atsakymai
- 1075677 Peržiūrėta
-
Paskutinis pranešimas grandboy
-
- 6174 Atsakymai