visinikaiuzimti rašė: ↑2019-01-25, 09:57
Cikis rašė: ↑2019-01-22, 23:48
Tik nepilk tiek kiek nurodo

as savaji pirma kart pertresiau del to. Dabar imu 1/3 ar 1/2 rekomenduojamos normos
Nekarta jau skaitau panasius postus apie 1/2 ar mazesnes trasu normas, o poto prasideda zyzimai ajajai lapai pagelto, demes atsirado, gal kalcio truksta, o gal sodos....isivaizduoji esantis protingesnis uz biobiz chemikus/botanikus kurie sudarinejo formules ir skaiciavo normas? Tai gal pasuk direktoriui, sakyk jusu tie lopai nieko nesupranta, reikia taip ir taip.....
Zinai kaip Ilonas Muscas, pavarges nuo tokiu isminciu kaip tu, pavadoni savo plaukiojancia platforma raketu pirmos pakopos nusileidimui, kainavusia 300 mil. baksu?- ogi JUST READ THE INSTRUKTIONS !, kaip sako rusai, чтобы небыло пиздежу-делай всё по чертежу!...
taigi, just read the instructions!
nekartą skaitai, bet dar vis nesupranti, kodėl taip daroma, ne?
duodu pavyzdį - tu įprastai rūkai po 0.1g per bongą (t.y. įprastos žemės, duodančios kažkiek mikroelementų ir t.t.)
ir bam, 2 savaites kasdien rūkai po 0.1g, o tau ateina, ir duoda įšaut 0.6g per kartą. (pilna trąšų norma).
o tada kas? perdozavimas, organizmui stresas ir panašiai. kaip ir tas faktas, kad pereinant iš 18/6 į 12/12, tu iškart nemažini iki 12/12, per vieną parą.
tuo duodi AUGALUI p r i p r a s t i, augalas yra gyvas, ir jam STAIGŪS ir kardinalūs pokyčiai sukelia stresą.
jei tu man įrodysi, kad reikia BŪTINAI visada pilti tiek, kiek parašyta, neskaitant to, buvo tręšta prieš tai ar ne - būsiu dėkingas. būsim visi labai dėkingi
aš forume lankausi maždaug nuo 2010-2012, visuose kituose forumuose, UK ir t.t., šiek tiek vėliau pradėjau, bet nu, pasiskaitęs/pabandęs esu nemažai.
98procentai(jo, skaičius netikslus, bet nelėksiu ir nerinksiu statistikos), niekada nepilna PILNOS trąšų normos pirmam tręšimui.
tai, kas yra išbandyta, - yra išbandyta, ir nereikia čia dviračio išradinėt. patirties šitam forume esantys žmonės turi daug, nemažai esam užauginę visi, nemažai numarinę ir panašiai.