Šiaip marihuana per rūkymo metus man atnešė nemažai. Visų pirma galima pradėti nuo kalbėjimo apie vertybinių normų pasikeitimą. Per vieną interview garsus komikas George Carlin aiškino kad: "nori ar nenori marihuana pakeičia tavo vertybes, tai vertybes keičiantis narkotikas". Pradėjau labiau vertinti humaniškasias vertybes, kaip dorumą, tolerantiškumą, paprastumą. Nusprendžiau nebesiekti taip vadinamosios galios, kurios šiais laikais visi perdėtai trokšta, o kai jos nepasiekia nervinas ir save nuvertina. Pradėjau domėtis filosofija ir kitomis asmeniškai įdomiomis mokslo šakomis ne tam, kad atrodyčiau protingesnis kitų atžvilgiu (turintis daugiau sąlyginės "galios"), o dėl pačio savęs.
Tačiau laikui bėgant, kai ilgai rūkai praktiškai kasdien ir THC nesugeba išsivayti iš organizmo ji nebenatūraliai slopina įprastinę centrinės nervinės sistemos veiklą, dėl to tapau uždaresnis, apatiškesnis aplinkai ir pasijuto požiūrio griuvimas, nebesuvokimas kokios mano vertybės ir ko aš siekiu, bet čia nėra 100% ganj'os efektas, nemažai kas priklauso nuo asmens temperamento. Bet iš šito išsirutuliojo dar vienas dalykas ką atnešė žolytė. Tai saikingumo pojūtis, teorija kad visur turi būti jaučiamas saikas, įskaitant merryjane. Dar vienas pliusas, tai praktiškai absoliutus alkoholio pašalinimas iš įprastinio gyvenimo, nors ankščiau mėgdavau kiekvieną savaitgalį (ir ne vien) nusitašyti.
Apibendrinant: ganja - taikesnis mąstymas, išlindimas iš materialistinių vertybių absoliutinimo arba kaip aš mėgstu vadinti - gyvenimo "dėžutėje", puikus atsipalaidavimo būdas, kuris turi būti vartojamas su saiku, gaila kad supratau truputuką vėlokai, tačiau žiūresim kaip čia bus po apsivalymo nuo THC.
Peace. Keep up the
wibe.