Rankdarbis rašė:Labai plačiai galima nagrinėti auginimo klausimą. Bet ar žmonės tikrai supranta tikraja auginimo rizika? Aš šį klausima jau ilga laika svarstau, aišku niekas gatvės nekontroliuoja , bet man asmeniškai ramiau nusipirkti ir ipusti negu parintis kad pagaus su +100g vežantis derliu namo. Aišku , jog tai , kad visi barygos yra "money hungry" faktas. Bet mirkyt kurnors, barstyti stiklo dulkėm ar ka jie tedaro jau yra visiškai amoralu ir nežmoniška. Todėl minimaliai reikia bent jau įsitikinti kad nieko stipresnio pas "čiūva" nebutų. Kita kalba eina apie pačio augalo priežiura , aš jei auginčiau nenaudočiau jokių trašų. Jei auginate agurkus darže, ar svarbu kad jie butu begalo dideli , sultingi , ir superinio skonio? TAIP. Bet kas tokiu atvėju neleidžia nueiti i maxima ir pasimti didele dežę apipurkštų ilgavaisių agurkų? Gi auginame tam jog turėtume , kad ir mažiau thc, maženi kieti , bet savo ir galima jaustis sąžiningai prieš patį save , jog nerukom kokių trašų mixo .Jei auginčiau tai tik visiškai be trašų , bet visokiu mixu ir pan, nors čia jau kiekvienam savo.
Juokas juokais, su tais visais mirkymais ar dar kuo jie ten apdoroja. Asmeniškai žinau, kad Kaune, dauguma žolės(sudžiuvusios) yra nupurškiama metamfetaminu, vien dėl to, kad skatinti paprastų žmonių priklausomybę tam reikalui. Atrodo juokinga, tačiau šitas narkotikas surukytas irgi veikia. O dar geriau, kad ant žolės paviršiaus jei gerai nupurkšta užsideda kristalų sluoksnis, kuris nepatyrusiam jaunimui asocijuojasi su "thc" kristalais... O lietuvoje gryno Metaamfetamino gauti yra sunku, todėl pagrinde rūko 30 proc(geriausiu atveju) mišinį metamfetamino, o kita dalis skausmą malšinantys vaistai, bei vidurius laisvinantieji, nes jei kas nors domėjotės sintetiniais narkotikais, nuo daugumos jų organizme vyksta dehidratacija, ko pasekoje žmogus neprašika. Todėl prieš imdami iš borygos tą vadinamą žolę kelis kartus pagalvokite.
Dar jei kam įdomu. Nežinau kaip yra dabar, bet kalbėsiu kaip buvo prieš lygiai 8 metus, kai man teko lankytis amsterdame 4,20 šventėje. Nepaslaptis, ko ten atvažiuoja žmonės, aš asmeniškai važiavau paragauti tikros-olandiškos marytės. Likau labai nusivylęs, nes mano nusipirktas jointas buvo pilnas prifarširuotas baltų kristalų, leidau daryti išvadą, kad ten buvo metamfetaminas(nes su ta medžiaga yra tekę ankščiau susidurti), o visos mano svajonės subirėjo į šipulius netyčia sulūžus pirktiniam jointui. Taip, kad nereikia naiviai tikėti, kad vietinės borygos nenori prisivilioti nieko neišmanančių džentelmenų, kurie sintetiką surukys kaip MJ. Prieš pirkdamas iš kažko-pasidomėčiau istorija. Arba bent ką parduoda, nes nepaslaptis, kad dauguma borybų parduoda žolę, nesismulkindami kaip ir kokį efektą jinai turi, jau nekalbant apie rūšį.