Vargeli, tu mano..

Vėl tą patį

Kaip tai negalima resin gland'o vadinti trichomu?

galima, juk tai yra sinonimai
icmag rašė:Although cannabis resin glands called trichomes are structurally diverse, they come in three basic varieties:
icmag'ui galima resin gland'us vadinti trichomais, o man jau negalima, ane?

Jeigu manęs nediskriminuotumėt, tai tada sutiktumėt, kad resin gland = trichoma. Trichoma - visas kristalinis statinys. Trichoma = foot + stalk + head. Trichoma = resin gland.
icmag rašė:resin glands called trichomes
Taip, THC ir kiti kanabinoidai PRADEDA gamintis trichomos/resin gland'o galvoje, bet resin glando galva yra tik viena iš trijų viso resin gland'o sudedamųjų dalių, o ne visas resin gland'as

Visas resin glandas - liauka - yra visas tas baltas snarglys, kuris turi pėdą, kuris turi ir kotą ir kuris turi kepurę
Visiškai sutinku ir niekada neprieštaravau, kad THC ir kiti fitokanabinoidai (resin'o pavidalu) PRADEDA sekretuotis resin gland'o galvoje, juk jis saugo kanapę nuo pavojingų šviesos spindulių, o šviesos spinduliai spinduliai juk nepradės į resin gland'ą plūsti iš paties augalo vidaus, tik iš viršaus, tik iš išorės, tik nuo galvos

Bet tai kaip galima sakyti, kad jie nesigamina kote ir pėdose? Kaip tada jie ten patenka? Nuteka žemyn kaip iš čiaupo? Tas nutekėjimas ir yra gamyba nes jeigu neįvyktų nutekėjimo procesas, tai THC ir kiti kanabinoidai (resin'o pavidalu) ir liktų tik resin gland'o (trichomos

) galvoje

Taip jis pradeda gamintis nuo trichomo (resin gland'o

) viršaus (galvos), tada gaminasi žemyn į trichomo (resin gland'o

) kotą, ir tada gamanasi dar žemyn į trichomo (resin gland'o

) pėdą (foot) ir - nuo šitos dalies nepagrįsta, bet aš bandau logiškai samprotauti - jeigu yra pakankamai medžiagų tolimesnei resin'o gamybai (nutekėjimui), tai jis pradeda gamintis (arba nuteka) ir po kanapės augalo kutikule, prasimuša pro epidermį ir net pasiskirsto tarp chloroplastų. Bet vieną abu puikiai žinom, kad THC ir kiti fitokanabinoidai gaminasi nuo viršaus ir sėda (gaminasi) į apačia, o ne nuo apačios į viršų
icmag rašė: Head cells secrete a resin - presumably cannabinoids, and related compounds which accumulate between the head cells and the cuticle.
Kur raudonai, tai tu man nori pasakyti tai. O kur mėlynai, tai aš tau noriu pasakyti tai

Tarp head cells'ų ir lapo ar calyx'o (taurelės) kutikulės yra dar ir stalk cells'ai ir foot cells'ai - resin gland' arba trichomo dalys.
Viena vieta, kur galėjau klaidingai suformuluoti, tai čia:
G. rašė:O resinas juk į tą burbulą keliaują per stulpą (plauką), tai aš linkęs ir tą stulpą taip pat laikyti resin gland'u, nes ir jame kaupiasi resin'as supranti? Tas stulpas irgi gamina, vysto resin'ą ir siunčia į jį konteinerį (į burbulą).
Čia aš parašiau taip, kad leidau suprasti, kad pats resinas iš apačios į viršų eina, negerai parašiau, nes omeny turėjau medžiagas reikalingas resinui pavirsti resinu. Vienos medžiagos (resin'o sudėtinės dalys iš augalo vidaus) kyla per stulpą į burbulą, o burbule resin'o sudėtinės dalys reaguoja su išorės resin'o sudėtinėm dalim (pvz UV spinduliais) ir taip kaip 0.5+0.5=1 ima sekretuotis jau pats resinas, ir tada ima gamintis, sėsti žemyn. Resin'as veikia ir kaip kremas nuo saulės tai jis turi apsaugoti augalo lapo ar žiedo taurelės kutikulę, epidermį, kad nepažeistų vidinių organų. Nes o jeigu trochomas stovy aukštyn kojom? Iš apatinės lapo pusės arba palinkęs žemyn nuo calyx'o. Rasinas irgi pradės gamintis burbule, bet jis bus traukiamas į augalą, tai gausisis, kad resinas pasigamina žemiau esančiame burbule ir kyla per kotą į pėdą, kad pasiektų lapo ar calyx'o kutikulę, epidermį, kad apsaugoti vidinius organus. Medžiagų apykaitos procesas besigaminant resinui vyksta į abi puses - vienos medžiagos keliauja į burbulą, kitos iš burbulo jau kartu su resin'u yra transportuojamos į augalą.
Tikiuosi, kad pakankamai aiškiai parašiau, kodėl resin gland'ą GALIMA vadinti trichomu

ir GALIMA vadinti, nes trichomas
arba kitaip tariant resin gland'as

yra vienas kūnas, kūrį sudaro head, stalk ir foot

Nu daugiau neberašysiu apie apie tai

Galit skaityti, bet resin glandas, aš jums sakau - resin gland'as yra
NE TIK burbulas, o ir kotas ir balutė esanti ant lapo ar žiedo taurelės kutikulės

Nesvarbu, kad resin'as PRADEDA gamintis galvoje, svarbu, kad resin'as pasiskirsto ir kote ir pėdoje (ir galbūt pačio lapo viduje). Resin glandas - dervinė liauka yra visas baltas snarglys, kuris pildosi gintarinės spalvos derva

nu kitaip negaliu aš

Keičiam temą.. Sugalvokim jau kitą elementarų klausimą