Nuotrauka Nuotrauka

UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Pokalbiai apie kanapes, jų gydomąsias savybes, įvairius panaudojimo būdus pramonėje bei rekreaciniais tikslais, kanapes liečiančius įstatymus, kanapių dekriminalizavimą bei legalizavimą ir reikšmę šiuolaikinėje visuomenėje.
Rašyti atsakymą
Vartotojo avataras
SnowStorm
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2011-04-24, 17:10
Reputacija: 15

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė SnowStorm »

Tai reik sekt tinklapi, bei fb puslapi ir laukt naujienu.. :)
Shroomacher
Naujokas
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2013-11-01, 10:29
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Shroomacher »

Yra idėjų legalizavimo judėjimui paremti, kaip prisijungti prie aktyvių žmonių rato?
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė G. »

Sveikinu prisijungus :) Kokios idėjos?
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Shroomacher
Naujokas
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2013-11-01, 10:29
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Shroomacher »

Daug pasakot... na jei labai trumpai, tai man žinomos pastangos (peticijos, straipsniai, dokumentika etc.) legalizuoti MJ neturi poveikio arba jis toks menkas jog tikslas vargubau ar išvis pasiekiamas. Esminė klaida - bandymas pateikti NARKOTIKUS pozityvioje šviesoje. Nemanau, kad šiomis priemonėmis įmanoma nuplauti purvą kuris per daugelį metų išlietas MJ adresu ir ar apskritai verta tai daryti. Nepamirškime kur gyvename, sociumo mentalitetas vis dar sovietinis/vergiškas, apie asmens laisves kalbama pusę lūpų, o jei tai tema susjusi su NARKOTIKAIS, tai išvis tylima panarinus galvą. Komunikaciją su seimu ir kontroliuojančiomis institucijomis reikia perkelti į kitą tematinį lygmenį, t.y. atvirai kalbėti apie NARKOTIKŲ žalą ir būdus tą žalą sumažinti.
Dabartinė įstatyminė bazė ir kova su NARKOTIKAIS neduoda pozityvių rezultaų, auga NARKOTIKUS vartojančių žmonių skaičius ypatingai jaunimo ir paauglių sąskaita. Daugėja sergančių ligomis kurios persiduoda intraveniniu būdu. Narkotikai išlieka vienu iš pagrindinių kriminalinių struktūrų pajamų šaltiniu, apimtys nuolatos didėja. Atėjo laikas atsitokėti ir suprasti, kad dabartinė draudimų sistema tik dar labiau blogina padėtį.

Nesinori daug plėstis, kokie konkretūs žingsniai turėtų būti atlikti, juos reikia dar įvertinti ir aptarti su aktyvistais, nes man asmeniškai trūksta informacijos kas jau nuveikta šios bendruomenės rėmuose ir kokie veiksmų planai artimiausiai ateičiai?
Vartotojo avataras
adminas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 321
Užsiregistravo: 2003-06-05, 18:17
Reputacija: 2

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė adminas »

Shroomacher rašė:Daug pasakot... na jei labai trumpai, tai man žinomos pastangos (peticijos, straipsniai, dokumentika etc.) legalizuoti MJ neturi poveikio arba jis toks menkas jog tikslas vargubau ar išvis pasiekiamas. Esminė klaida - bandymas pateikti NARKOTIKUS pozityvioje šviesoje. Nemanau, kad šiomis priemonėmis įmanoma nuplauti purvą kuris per daugelį metų išlietas MJ adresu ir ar apskritai verta tai daryti. Nepamirškime kur gyvename, sociumo mentalitetas vis dar sovietinis/vergiškas, apie asmens laisves kalbama pusę lūpų, o jei tai tema susjusi su NARKOTIKAIS, tai išvis tylima panarinus galvą. Komunikaciją su seimu ir kontroliuojančiomis institucijomis reikia perkelti į kitą tematinį lygmenį, t.y. atvirai kalbėti apie NARKOTIKŲ žalą ir būdus tą žalą sumažinti.
Debatai ir diskusijos visada naudingos. Tik diskusijų metu gimsta tiesa.
Shroomacher rašė:Dabartinė įstatyminė bazė ir kova su NARKOTIKAIS neduoda pozityvių rezultaų, auga NARKOTIKUS vartojančių žmonių skaičius ypatingai jaunimo ir paauglių sąskaita. Daugėja sergančių ligomis kurios persiduoda intraveniniu būdu. Narkotikai išlieka vienu iš pagrindinių kriminalinių struktūrų pajamų šaltiniu, apimtys nuolatos didėja. Atėjo laikas atsitokėti ir suprasti, kad dabartinė draudimų sistema tik dar labiau blogina padėtį.
Aš manau, kad tie kurie šiuos draudimus leidžia, puikiai tai supranta. Bet kokių narkotikų draudimas, praktiškai be išimčių, PADIDINA tų narkotikų vartojimą. Bet kokios prekės/paslaugos uždraudimas smarkiai sumažina tos prekės/paslaugos kokybę, nes nelieka jokio kokybės tikrinimo/reguliavimo. Bet kokios prekės/paslaugos uždraudimas sukuria monopolį/oligopolį juodojoje rinkoje. Taigi, esantys valdžioje išlošia trigubai: tauta vartoja daugiau narkotikų (tokią tautą lengviau valdyti); tauta naudoja prastos kokybės narkotikus, todėl žymiai smarkiau žaloja savo sveikatą (nauda medicinos ir sveikatos apsaugos pramonei); valdžia gauna monopolį visoje narkotikų rinkoje (nereikia laikytis jokių reguliavimų ir mokėti jokių mokesčių, nes jų nėra + beveik garantuotas monopolis visoje rinkoje, nes bet kokius konkurentus galima pašalinti naudojant visas valstybės saugumo ir policijos pajėgas).

Kol valdžia turės naudą iš narkotikų draudimo, tol jokie draudimai atšaukti nebus. Peticijų valdžiai rašymas man panašus į avių peticijos rašyma vilkui, kad vilkas taptų vegetaras.

Šiuo metu aš matau tik du realius kelius kaip paskatinti kanapių legalizavimą:

1. Skleisti teisingą, moksliniais tyrimais pagrįstą informaciją, skatinti debatus, diskusijas. Švieskitės patys ir švieskite aplinkinius.
2. Nenaudoti valstybinių valiutų, ir taip mažinti valdžios galią. Jei tik turite galimybę, naudokite atsiskaitymams bitcoin, auksą, sidabrą ir kitus DECENTRALIZUOTUS ir NEVALSTYBINIUS pinigus.

Tai ką parašiau, yra tik mano asmeninė nuomonė. Kitų forumo lankytojų nuomonė gali būti kardinaliai kitokia. Aš tikrai nebandau atkalbėti rašyti peticijas ir burtis į įvairius judėjimus, jei nuo to jaučiatės geriau.

Pats rimčiausias pasaulinis judėjimas dėl "karo prieš narkotikus" sustabdymo yra aprašytas čia: viewtopic.php?f=4&t=4610 . Šį judėjimą palaiko daug buvusių ir esamų prezidentų, kitų aukštų politikų, intelektualų, Nobelio premijos laureatų ir t.t.
Shroomacher
Naujokas
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2013-11-01, 10:29
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Shroomacher »

Nesu sąmokslo teorijų šalininkas ir manau, kad rutulioti šią temą nėra produktyvu, tačiau turiu pripažinti, kad yra pareigūnų kurie pelnosi iš tokios situacijos, jiems parankus esamas status quo. Tačiau seimas, tai ne pareigūnai ir ten veikia kitokie mechanizmai, ten yra žmonių (dar labai nedaug) kurie supranta esamą padėtį ir galėtų prisidėti prie tinkamos komunikacijos.
Tavo minimi keliai reikalingi ir juos reikia vystyti, tačiau aš asmeniškai abejoju jų veiksmingumu, tai sizifo darbas, reikalaujantis daug sąnaudų ir duodantis nedidelį efektą.

Dėkui už nuorodą į temą apie GCDP (aš čia naujokas, nespėjau paskaitinėti), būtent šios komisijos veikla man padarė stiprų įspūdį, rimti žmonės, konstruktyvios kalbos.Ta linkme ir reikėtų judėti.

O čia vieno iš GCDP narių pasisakymas, tikiuosi jo pristatinėti nereikia:
http://www.youtube.com/watch?v=layYLAofgcw
Vartotojo avataras
adminas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 321
Užsiregistravo: 2003-06-05, 18:17
Reputacija: 2

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė adminas »

Shroomacher rašė:Nesu sąmokslo teorijų šalininkas ir manau, kad rutulioti šią temą nėra produktyvu, tačiau turiu pripažinti, kad yra pareigūnų kurie pelnosi iš tokios situacijos, jiems parankus esamas status quo. Tačiau seimas, tai ne pareigūnai ir ten veikia kitokie mechanizmai, ten yra žmonių (dar labai nedaug) kurie supranta esamą padėtį ir galėtų prisidėti prie tinkamos komunikacijos.
Tavo minimi keliai reikalingi ir juos reikia vystyti, tačiau aš asmeniškai abejoju jų veiksmingumu, tai sizifo darbas, reikalaujantis daug sąnaudų ir duodantis nedidelį efektą.
Labiausiai pelnosi ne policininkai ir ne seimo nariai, o bankininkai. Kaip ir būsimus įstatymus nusprendžia ne seimo nariai, o bankininkai. Jokios "sąmokslo teorijos" čia nėra. Šie žmonės kartu pramogauja, mokosi tuose pačiuose universitetuose, sukasi tame pačiame versle. Nereikia jokio oficialaus "sąmokslo", kad žmonių grupė (šiuo atveju bankininkai), elgtųsi taip, kad palaikytų savo ir savo grupės interesus.

Keletas citatų pamąstymui:

“Permit me to issue and control the money of a nation and I care not who makes the laws.” Mayer Amschel Rothschild, founder of the Rothschild international Banking Dynasty, 1790

"Banking was conceived in iniquity and born in sin. Bankers own the Earth. Take it away from them but leave them the power to create money, and, with the flick of a pen, they will create enough money to buy it back again. Take this great power away from them and all great fortunes like mine will disappear and they ought to disappear, for then this would be a better and happier world to live in. But, if you want to continue to be the slave of the bankers and pay the cost of your own slavery, then let the bankers continue to create money and control credit." - Sir Josiah Stamp, President, Bank of England (2nd richest man in England)

"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies. Already they have raised up a monied aristocracy that has set the government at defiance. The issuing power of money should be taken away from the banks and restored to the people to whom it properly belongs." - Thomas Jefferson

"If ever again our nation stumbles upon unfunded paper, it shall surely be like death to our body politic. This country will crash." - George Washington

"The one aim of these financiers is world control by the creation of inextinguishable debts." - Henry Ford

"This Federal Reserve Act establishes the most gigantic trust on earth. When the President Wilson signs this bill, the invisible government of the monetary power will be legalized. The worst legislative crime of the ages is perpetrated by this banking and currency bill." - Charles A. Lindbergh, Sr. , 1913

"Some people think the Federal Reserve Banks are the United States government's institutions. They are not government institutions. They are private credit monopolies which prey upon the people of the United States for the benefit of themselves and their foreign swindlers." - Congressional Record 12595-12603 June 10, 1932

Congressman Patman: "Mr. Eccles, how did you get the money to buy those two billions of government securities?" Eccles: "We created it." Patman: "Out of what?" Eccles: "Out of the right to issue credit money." - Testimony of Marriner Eccles, Chairman of the Federal Reserve Board, before the House Banking and Currency Committee, 1941

"Naturally the common people don't want war: Neither in Russia, nor in England… nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament , or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All we have to do is tell them they are being attacked, and denounce the peacemakers for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same in any country." - Herman Goering, Nuremberg Trials (nors ši citata apie tarpvalstybinį karą, tačiau ji idealiai tinka ir karui prieš narkotikus).

"Neither paper currency nor deposits have value as commodities, intrinsically, a 'dollar' bill is just a piece of paper. Deposits are merely book entries." - Modern Money Mechanics Workbook, Federal Reserve Bank of Chicago, 1975

"The ultimate ignorance is the rejection of something you know nothing about and refuse to investigate." - Dr. Wayne Dyer.

Ir pabaigai:

Federal Reserve įkurtas 1913 metais.

Alkoholis (populiariausias narkotikas tuo metu) uždraustas Rusijoje (1914 metais), Islandijoje (1915 metais), Norvegijoje (1916 metais), Vengrijoje (1919 metais), Suomijoje (1919 metais), JAV (1920 metais).

Apie alkoholio uždraudimo pasekmes, tikiuosi, daug pasakoti nereikia - daugiau žmonių vartojo alkoholį pasibaigus draudimo laikotarpiui, nei prieš jam prasidedant. Tačiau tai leido bankininkams sukurti didžiulį pasaulinį juodosios rinkos tinklą. Prieš alkoholio uždraudimą, organizuotas nusikalstamumas (bent jau toks kaip jį suprantame dabar) neegzistavo išvis. Alkoholio uždraudimas sudarė idealias sąlygas kurtis ir bręsti organizuoto nusikalstamumo struktūroms. Turbūt visi girdėjo apie tokį Al Capone, tačiau galbūt ne visi girdėjo, kad vienintelis jam pateiktas kaltinimas buvo... mokesčių slėpimas (tax evasion). Kitaip sakant, nesutiko dalintis grobiu su esančiais valdžioje, todėl ir buvo "pasodintas į vietą". http://en.wikipedia.org/wiki/Al_capone

Ar vis dar manai, kad tai tik "sąmokslo teorijos"?
Shroomacher
Naujokas
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2013-11-01, 10:29
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Shroomacher »

2 adminas,
Na, daug čia visko pricitavai :) galima būtų ilgai diskutuoti kur čia tiesa, o kur pramanai, kas į temą, o kas į pievas. Likim kiekvienas su savo nuomone, o tiesa kažkur per vidurį.
Beje, Europos finansų sistema stipriai skiriasi nuo JAV, ką jau kalbėti apie Lietuvą.
Gryžtant prie temos, noriu paklaust, kaip skandinavų bankininkai uždirma iš narkotikų draudimo Lietuvoje?
Vartotojo avataras
adminas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 321
Užsiregistravo: 2003-06-05, 18:17
Reputacija: 2

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė adminas »

Shroomacher rašė:Beje, Europos finansų sistema stipriai skiriasi nuo JAV, ką jau kalbėti apie Lietuvą.
JAV doleris yra pasaulio rezervinė valiuta (world reserve currency). Beveik visi tarpvalstybiniai atsiskaitymai vyksta JAV doleriais. Paprastai aiškinant, tai reiškia, jog jei Hyundai (Pietų Korėjos automobilių gamintojas) parduoda partiją automobilių Argentinoje įsikūrusiai korporacijai, pirkėjas turi Argentinos pesus išsikeisti į dolerius, ir tik tada galės sumokėti už automobilius. Hyundai gali pasilikti JAV dolerius, arba išsikeisti juos į savo nacionalinę valiutą (Pietų Korėjos voną). Jei Rusija perka naftą iš Kinijos, jie už ją moka JAV doleriais. Todėl kalbėti apie kažkokią euro ar juo labiau lito nepriklausomybę nėra prasmės. Viso pasaulio visos valstybinės valiutos yra pririštos ir priklauso nuo JAV dolerio. Deja, dauguma žmonių, apie šiuos dalykus apskritai net nėra girdėję, ir visiškai neįsivaizduoja kaip veikia pasaulinė finansų sistema. Vienintelės valiutos pasaulyje, nepriklausančios ir neįtakojamos dolerio - tai nevalstybinės, decentralizuotos valiutos, tokios kaip bitcoin.

Kasdien JAV doleris tampa vis labiau pažeidžiamas, galbūt neužilgo sulauksime ir to, kad JAV galutinai bankrutuos, o JAV doleris praras pasaulinės rezervų valiutos statusą.
Shroomacher rašė:Gryžtant prie temos, noriu paklaust, kaip skandinavų bankininkai uždirma iš narkotikų draudimo Lietuvoje?
Tie žmonės, kurie kontroliuoja visuomenę, daro tai įvairiais būdais.

Pagrindinis ir svarbiausias būdas - kontroliuoti pinigus. Tam reikia kontroliuoti pinigų išleidimą, t.y. turėti teisę juos spausdinti. Tokią teisę turi Federal Reserve ir kiti centriniai bankai. Kadangi norint išlaikyti pilną kontrolę būtina turėti monopolį, konkurencija draudžiama įstatymu. Taip buvo ne visada, XIX amžiuje JAV buvo virš 1500 skirtingų valiutų.

Antras būdas - kontroliuoti narkotikus. Tam vėlgi būtina turėti monopolį. Kadangi sąžiningoje konkurencijoje monopolio gauti nepavyktų, tai dauguma narkotikų yra uždrausti, nes gauti monopolį juodojoje rinkoje yra žymiai lengviau. Visus potencialius konkurentus galima paprasčiausiai suimti/nušauti ir dar gauti už tai medalį.

Pinigai gauti už narkotikus, išplaunami per bankus. Buvo kilęs ne vienas skandalas, kai per "whistle blower'ių" atskleistą informaciją tai išaiškėdavo, tačiau tokie skandalai greitai pasimiršta, nes mass medija valdoma tų pačių žmonių, ir tokie dalykai praktiškai neskelbiami (užtai parašoma 10 straipsnių apie tai, kaip kokia nors įžymybė pasididino krūtinę). Palygink straipsnius/reportažus skirtinguose LT mass medijos portaluose - 95% straipsnių praktiškai identiški ir šališkai palaikantys tą pačią nuomonę. Apie nereikšmingus dalykus ir įžymybių gyvenimus straipsnių 20 kartų daugiau nei apie tikrai svarbius dalykus. Jei nebūtų interneto, tai apie šiuos dalykus iš viso būtų neįmanoma sužinoti. Deja, dauguma žmonių, net ir turėdami galimybę, paprasčiausiai tingi aktyviai ieškoti aktualios ir nešališkos iinformacijos, ir pasitenkina tuo, ką pamato per televizorių.

Jei valdžia tikrai norėtų sumažinti narkotikų vartojimą, tai užtektų pasodinti nors vieną bankininką, išplovusį narkobaronų pinigus, ir narkotikų sumažėtų labiau, nei pasodinus 1000 eilinių dylerių. Be to, kaip tu paaiškintum metadono programą Lietuvoje? Juk tai toks pat opioidas kaip ir heroinas, su tokia pačia priklausomybe, tik legalus ir skiriamas valstybės. Bet kuris narkomanas tau pasakys, kad metadonas tikrai nepadeda mesti narkotikų, o kai kuriems sukelia netgi dar stipresnę priklausomybę nei heroinas. Jei valdžia tikrai norėtų, kad žmonės nevartotų narkotikų, ar būtų vykdoma tokia programa? Sakydamas "valdžia" aš neturiu omenyje eilinių LT seimo narių, jie tik smulkios žuvelės.

Keletas perliukų iš bukleto "Apie gydymą metadonu", paruošto Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo biuro (UNODC) įgyvendinant Nyderlandų Karalystės Vyriausybės remiamą projektą „ŽIV/AIDS prevencija ir priežiūra tarp švirkščiamųjų narkotikų vartotojų bei nuteistųjų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje“:

"Metadono skyrimo tikslas – normalizuoti Jūsų savijautą, nuslopinti potraukį heroinui ar kitiems gatvės opioidams (Estijoje – fentanilio grupės narkotikams), nutraukti gatvės opioidų vartojimą ir suteikti Jūsų gyvenimui stabilumo".
Vertimas: Nepirkite tabore virtų narkotikų, mums (Jungtinėms Tautoms) nuo to nieko nenubyra, geriau vartokite "ne gatvinius" opioidus. Tačiau svarbiausia - vartokite.

"Ar man gali būti taikomas gydymas metadonu?" - "Jeigu Jūs esate priklausomas nuo heroino ir su gydytoju nutarėte pasirinkti gydymą metadonu, teisinių kliūčių pradėti gydymą nėra".
Vertimas: Prieinamas visiems! (tik prieš tai dėl formalumo reikės pavartoti šiek tiek gatvinio heroino).

"Jūsų gydymą apmokėtų ligonių kasa. Jei esate draustas, už gydymą metadonu paprastai mokėti nereikia".
Vertimas: Dar ir nemokamai!!! ............................... (iš mokesčių mokėtojų pinigų).

"Metadonas gydytojo gali būti paskirtas tą pačią arba sekančią dieną po to, kai gydytojas nustatė diagnozę, o pacientas išreiškė norą gydytis".
Vertimas: Greitas aptarnavimas - labai svarbu. Čia tik pas šeimos gydytoją eilės reikia laukti 2 mėnesius, o ten kur mums tikrai rūpi, sutvarkome taip, kad būtumėte aptarnautas tą pačią dieną.

"Ar aš galiu vairuoti automobilį vartodamas metadoną?" - "Vartojant stabilias metadono dozes, reakcija ir koordinacija yra nesutrikusios, tačiau, jei gydytojas didina ar mažina metadono dozę, jos gali laikinai sutrikti. Apie galimybę vairuoti transporto priemones gydytojai sprendžia vadovaudamiesi šalies teisės aktais ir atsižvelgdami į Jūsų būklės stabilumą. Estijos, Latvijos ir Lietuvos įstatymai griežtai įpareigoja Sveikatos priežiūros įstaigas, teikiančias medicinos paslaugas, išlaikyti konfidencialumą. Informacija apie Jūsų sveikatos būklę ir gydymą be Jūsų sutikimo negali niekam būti teikiama. Taigi, kitos sveikatos priežiūros ar teisėsaugos įstaigos nesužinos apie Jūsų gydymąsi, kol Jūs pats jiems apie tai nepranešite".
Vertimas: kartais galima, kartais negalima, bet nesiparinkit, nes vistiek niekas negalės jūsų patikrinti.

"Pradėjus gydymą metadonu, atsiranda daug laisvo laiko. Ką veikti?" - "Nuvykite pas šeimos gydytoją planiniam sveikatos ištyrimui <...> išsitirkite, ar Jūs užsikrėtę ŽIV ar virusiniu hepatitu C (Lietuvoje, hepatito C gydymą pilnai apmoka Valstybinė ligonių kasa) <...> Pasirūpinkite tuo, kad Jūsų asmens dokumentai būtų tvarkingi <...> Pasitikslinkite, kiek turite skolų antstoliams".
Antstoliai - visų svarbiausia!

"Kokia gydymo metadonu trukmė?" - "Gydymas metadonu rekomenduojamas 2–4 metus, trumpiausiai – vienerius metus".
Kiekvienas naujas klientas - garantuotai bent vieneriems metams. Puiku!

"Ar metadonas kenkia dantims?" - "Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje naudojamo metadono tirpale nėra cukraus, kuris neigiamai veiktų dantis".
Pagal tokią logiką, tabore verdama širkė irgi nekenkia dantims, nes ten cukraus taipogi nėra.

"Ar metadonas sukelia priklausomybę?" - "Metadonas skiriamas tik jau priklausomiems nuo opioidų (pvz., heroino, morfino) asmenims. Metadonas taip pat priklauso opioidų grupei. Todėl vartodami metadoną, naujos priklausomybės nesukelsite, tačiau išliks priklausomybė nuo opioidų".
Čia jau ir vertimo nereikia, atviru tekstu parašyta, kad metadonas priklausomybės opioidams nepanaikina, tik perkelia priklausomybę nuo "gatvinių" opioidų į metadoną. Tai kodėl tai vadinama "gydymu"?

"Ar tiesa, kad metadono vartojimą yra sunkiau nutraukti nei heroino?" - "Metadonas lėčiau išsiskiria iš organizmo, todėl abstinencija, nutraukus metadono vartojimą, gali tęstis 2 savaites ir ilgiau, tačiau dažnai būna švelnesnė nei nuo heroino. Planuojant nutraukti metadono vartojimą, rekomenduojama kelis mėnesius palaipsniui mažinti metadono dozę iki 30 mg. Jei paskutinis etapas mažinant metadono dozę yra per sunkus, rekomenduojama metadono skyrimo nutraukimą atlikti priklausomybės ligų centro ar psichiatrijos stacionare. Net ir pasibaigus abstinencijos simptomams, kelias savaites ar net mėnesius gali išlikti kai kurie varginantys simptomai, pavyzdžiui, nemiga, potraukis opioidams. Rekomenduojama pasitarti su gydytoju ir apgalvotai gydyti nemigą raminamaisiais vaistais, apsvarstyti gydymo naltreksonu arba reabilitacijos centro naudą".
Dar kartą patvirtina, kad metadonas priklausomybės nepanaikina. Tai kur čia tas "gydymas"?

"Daugelis pacientų nurodo gydymo metadonu labai svarbų trūkumą – dažną lankymąsi gydymo centre <...> Sveikatos apsaugos ministerija leidžia stabiliems pacientams išduoti metadoną vartoti namuose".
Vertimas: Suprantame, kad užpisa kiekvieną dieną važinėti pas mus, todėl nuo šiol narkotikai išduodami ir į namus! Gal ir kokį draugą įkalbėsite jais pasivaišinti, o pritrūkus pinigų (pavyzdžiui antstoliams reikės susimokėti) galėsite juos ir parduoti.

Pilnas bukletas: http://www.vplc.lt/images/files/Metadonas_LT_spaud.pdf

Panaikinus narkotikų draudimą, žlugtų ir juodoji heroino rinka, ir valstybinė metadono rinka. Jau vien tik dekriminalizavus kanapes, abi šios rinkos smarkiai nukentėtų, nes smarkiai sumažėtų opioidų vartotojų (pavyzdys - Nyderlandai). Ar dar kyla abejonių, kam naudingas narkotikų uždraudimas? Jei valdžiai tikrai rūpėtų žmonių sveikata, argi kanapės būtų uždraustos, o metadonas dalinamas nemokamai ir dar šitaip reklamuojamas?
Shroomacher
Naujokas
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2013-11-01, 10:29
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Shroomacher »

OK, tam, kad viską teisingai suprasčiau trūksta info:
- Kiek kainuoja metadonas tiems kas neturi sveikatos draudimo?
- Kiek pacientų pradeda gyditis per vienerius metus?
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė G. »

Visada labai įdomu paskaityti admino pranešimus :) Tu kaip koks sensėjus! Labai protingas žmogus atrodai (komplimentas tau ;)) Visada kažką naujo suprantu perskaitęs tavo postus. Bet va aš irgi, leiskit, įsiterpsiu ir pasakysiu kaip aš suprantu "gydymą" metadonu ir kodėl manau, kad tokia programa yra naudinga vartotojui:

Viskas, pagal idėją, vyksta mažinimo principu - heroiną pakeiti panašų efektą turinčiu metadonu, vartotojo sveikatos būklė nuolat stebima ir jai (sveikatos būklei) leidus, yra mažinamos metadono dozės. Faktas kaip blynas, kad mesti vartojimą yra įmanoma tik "mažinimo būdu". Kai skaitaisi metęs, tai reiškia kad sumažinai vartojimą iki nulio. Praktiškai nežinau (žinau tik teoriškai) kaip Lietuvoje yra vykdomas gydymas metadonu ir manau, kad teorinė pusė tikrai GALI būti naudinga, jau pavargusiam nuo rutinos nuolat į taborą šliaužioti, narkomanui. Teoriškai žinau, kad yra žmonių, kuriems metadono programos tikrai padeda tapti laimingesniais ir net sugrįžti "į vėžias". Bet nemanau, kad metadono programa yra kažkas tokio ultimate. Mano išprusimu priklausomybę heroinui paprasčiau būtų galima išgydyti pagal tokią "dietą":

-Nelegalus ir neaiškios kokybės švirkščiamas heroinas pakeičiamas legalaus, užtikrintos kokybės heroino rūkymu. Po kurio laiko kai heroinas yra rūkomas, jo pradedama dėti mažiau, tačiau tam heroino sumažinimui "atpirkti" yra pradedama įdėti žolės :x: Ir viskas taip ir tęsiasi - mažinama heroino ir santykinai dauginama žolės, kol galiausiai asmuo jau gali apsieiti be heroino ir pasitenkinti tik žole. Jeigu nori, tai gali pradėti mažinti žolę, arba pasilikti su žole. Bet jeigu žmogus jau morališkai pasiryžęs gyventi blaivia ir tik blaivia galva, tai jis mažina žolę, kol būna 0 žolės. Tokia praktika jau, berods, yra taikoma Kolumbijoj.. bent jau prieš stiprų pusmetį buvo žadama tai daryti.

Yra mokslinis pagrindas (tyrimai) tokiam gydymui - THC sumažina opiatų abstinencijos sindromą tiek žiurkėse, tiek žmonėse. Tai manau, kad toks gydymo būdas galėtų būti puikia alternatyva metadono programai. Bet tai ką tada.. tuo atveju minimaliai reikėtų kanapes perklasifikuoti iš narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašo nr.1 į nr 2... O šiaip taip, metadono programa tikrai nėra pats tobuliausias būdas gydyti priklausomybę opiatams, bet adminai, turi pripažinti, kad visgi tai yra būdas ir toks būdas yra geresnis negu jokio būdo. Nesvarbu, kad metadonas tai "legali hera" ir kažkas iš to darosi pinigus, svarbu juk, kad vartotojas geriau gyventų. Šitą postą parašiau pagrinde tik tam, kad neatrodytų viskas labai į vienus vartus. Aš palaikau metadono programa, bet nemanau, kad jos pakanka. Aš šiaip, jeigu ką, tai ir už legalius opiatus. Bet ne šiandien, ne rytoj ir ne kitamet ir turbūt dar ne ilgą ateinantį laiką.. reikia, kad žmonės tam būtų pasiruošę... prie to paties - visiškai nenorėčiau ir kad žolė jau rytoj būtų legali, nes man nepatinka visuomenės požiūris į kanapės augalą.. man gaila kanapėlės, kad ja bus imama piktnaudžiauti.

"Reikia šviesti, kad nereikėtų drausti, o ne drausti, kad nereikėtų šviesti" - toks mano šūkis, taigi legalize heroin! ir tegul vartoja visi kam patinka, bet tegul būna apsišvietę apie galimas pasėkmes :)

---- Kai rašiau atsirado dar vienas pranešimas, tai kad nedoublepostint, prijungsiu prie šito :)
Shroomacher rašė:OK, tam, kad viską teisingai suprasčiau trūksta info:
- Kiek kainuoja metadonas tiems kas neturi sveikatos draudimo?
- Kiek pacientų pradeda gyditis per vienerius metus?
Parašiau į google "metadono kaina", pirmas linkas:

http://www.valstietis.lt/Pradzia/Naujie ... le-i-mirti
Šiuo metu Lietuvoje metadonu gydomi apie 700 pacientų. Valstybei tai atsieina apie 500 000 Lt per metus. Dienos metadono dozė kainuoja apie 2,05 Lt.
2011. Manau pakanka, kad įsivaizduoti bent jau apytikrę metadono programos apimtį :)
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Shroomacher
Naujokas
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2013-11-01, 10:29
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Shroomacher »

2 G.
Dėkui už info, visada naudinga plėsti akiratį. Aš irgi manau, kad metadonas blogis, bet tai tas blogis kuris padeda ištrūkti iš heroino priklausomybės. Esu labai tolimas nuo narkomanijos problemų, bet suprantu, kad vienintėlis kelias iš priklausomybės eina per dozės mažinimą ir substituciją.

2 adminas,
Sveikinu, atskleidus nerealaus mąsto sąmokslą !!! (atleiskit už sarkazmą, negalėjau susilaikyt).
Labai nesinori badyti pirštais į tavo "sąmokslo teorijos" (sutrumpinkim iki ST) trūkumus, ne tuo tikslu čia atėjau :) tačiau draugiškai siūlau kritiškai vertinti informaciją kurią gauni iš ST dokumentikos ir interneto, laikas jau suprasti, kad "kita pusė" (nepriklausoma media) naudoja lygiai tuos pačius manipuliavimo informacija metodus kaip ir visi kiti (medija, kuri priklauso valstybiniam ar finansiniam, bei korporatyviniam sektoriui).

Šiek tiek skaičiukų ir ekonomikos:
Jav doleris užima tik 60% rezervinės valiutos rinkos. Taip jis dominuoja,
bet dolerio dalis kasmet mažėja, o kitų valiutų auga (jei ne ES finansinė krizė, tai po kelių metų euras jau bųtų pasivijęs dolerį).
Atsiskaitymai tarp gamintojo ir pirkėjo vyksta ne išimtinai doleriais, o ta valiuta kuria perkamos žaliavos, tikiuosi aišku kodėl?
"Valstybinė metadono rinka" - 500 000 Lt, tesudaro 0,025% nuo farmacininkų apyvartos (nepavadinčiau net lašu jūroje). Net heroino rinka (~30mln) visiškai nieko nereiškia šalies mastu.
"LT seimo narių - smulkių žuvelių" dauguma dar vadinama valdančiaja koalicija suformuoja vyriausybę, kuri savo ruožtu formuoja ir valdo 21 milijardo litų Lietuvos biudžetą (+dar palei 10 milijardų ES paramos).
Closer
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 305
Užsiregistravo: 2013-06-29, 08:32
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Closer »

Shroomacher rašė:2 G.
"Valstybinė metadono rinka" - 500 000 Lt, tesudaro 0,025% nuo farmacininkų apyvartos (nepavadinčiau net lašu jūroje). Net heroino rinka (~30mln) visiškai nieko nereiškia šalies mastu.
Kaiptai "nieko nereiškia" ????? padalink tuos milijonus mūsų šalies senjorams , būsi prezidentas ilgus metus :) Ponas Shroomacher esate pats tikriausias vartojimo kultūros produktas ! Kategoriškai ..... žinoma, bet tai tiesa (prašau neįsižeisti, tai jūsų teisė rinktis).
Tai jeigu taip skaičiuojame milijonus, tai kaip "skaičiuojami" (vadinami žmonės) ? Ai taigi tik trys milijonai ... ar kiek ten jau belikę. Kiek teko bendradarbiauti ir dirbti su valstybinėmis institucijomis tai požiūris toks ir yra visur, lėšos mėtomos į kairę ir į dešinę, kad tik suformuoti didesnį vartojimą ir išpūsti biurokratų armiją (esu dalyvavęs partinėje veikloje ir žinau kaip tai daroma).
Ar tie biurokratai gauna doleriais ar litais didelio skirtumo nėra, bet kad iš žmonių atimama iniciatyvos teisė, laisvė galvoti ir kurti, stengiamasi tautą paverst buka alkoholį maukiančia kiaule tai čia 100% faktas.
Žinoma, sunku dabar nuspręst ar tai sąmokslas, ar natūralus reiškinys, bet kad žmonija turi judėti į priekį tai taip pat yra faktas.
Demokratijos nėra, yra tik mechanizmas imituojantis demokratiją. "Globalizacija" yra jau palietusi visus mus .... mes esame jau to reiškinio dalis ir sraigteliai (tas pats internetas, legalus.net, migracijos, kelionės....įvairūs tarptautiniai judėjimai) , bet nereikia dėl to stresuoti ir pulti vartoti psichodelikus, mes turime išmokti gyventi naujai :)
Didžioji tų milijonierių dalis gyvena (galbūt) prabangoje, bet ir savo sukurtame pragare.
Esu paprastas žmogus ir man asmeniškai pinigai ar kokia kita valiuta reikalinga tik tiek kiek jie palengvina buitį, bet jeigu žmonija tampa šito finansinio įrankio vergais, tai kažkas tikrai turi keistis.

Mylėk tai ką darai ir tau bus atlyginta :V:
Shroomacher
Naujokas
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2013-11-01, 10:29
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Shroomacher »

Closer,
Kalbame apie makroekonominius reiškinius, o ne apie tai kaip nusipirkti čebureką. Kad būtų aiškiau, štai keli palyginimai:
- Lietuvai 30mln., tai kaip tau (jei uždirbi 3000Lt) išleisti 3 litus (čeburekui turėtų užtekt).
- 30mln. padalinus visiem pensininkam, bus po 50Lt ant galvos arba po 4 Lt 17ct per mėn. Niekas netaps prezidentu už tokius pinigus.

Taip Closer, aš vartotojas, dirbu, gaunu algą ir iš to gyvenu, tenka pirkti visokias prekes, kaip ir tau, kaip ir daugeliui šios šalies gyventojų. Tiesa, mano žodyne nėra "bukos alkoholį maukiančios kiaulės", nes negaliu artimo savo taip vadinti, suprantu, kad ne iš gero gyvenimo jis geria ir mielai išsikapstytų iš alkoholio liūno jei suprastų kaip.
Galima daug kalbėti apie sąmokslus, bet tai visiškas offtop'as, reikėtų kraustytis į "pliurpalus"...
Closer
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 305
Užsiregistravo: 2013-06-29, 08:32
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Closer »

Na kam chia big picture nesimato tai tikrai klausimas :) gyvenk zmogau kaip tau iseina tikrai nenorejau izeisti asmenishkai. chia ne viena rasi kuris vienaip ar kitaip nukentejo nuo alkoholio. Tiesiog
Kad ir ka darysi gyvenime isidek truputi daugiau pozityvo i makaule :)
Sutinku pokalbis nesigauna chebureku neskaiciuosiu.sekmes
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė G. »

Už 30mln. galima nupirkti 6000 konpiuterių varganoms mokykloms. Už 30 limijonu galima galima sukurt tūkstančius naujų darbo vietų arba atnaujint net kelias didmiesčių gatves ar rekreacines zonas. Bendram plane, procentas tai gal ir neatrodo didelis, bet tram limų yra kosminiai pinigai. Metro ar tramvajaus linijos nenutiesi, bet tikrai labai daug galima su tiek nuveikti. + turint omenyje, kad tie tram limų ne vienetinis, o kiekvienais metais tai tai dar didesnis skaičius gaunasi. 10 metų ir jau 3 milijardai.. man taipodi, shrumacheri, neapsiverstū liežuvis pasakyti, kad tai lašas jūroje. Procentaliai iš bendro vaizdo taip, bet tai kokia prasmė žiūrėt į tokius pinigus iš tokios perspektyvos? O jeigu dar kitus narkotikus paimtume... išvis, naują miestą pastatyti galima būtų.. visai kaip Majamį, lol :)

Kalbant į temą :arrow: ką vyručiai asmeniškai veikiat, kad :x: legalizaciją pastūmėti į priekį? :)
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Vartotojo avataras
adminas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 321
Užsiregistravo: 2003-06-05, 18:17
Reputacija: 2

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė adminas »

Shroomacher rašė:Labai nesinori badyti pirštais į tavo "sąmokslo teorijos" (sutrumpinkim iki ST) trūkumus, ne tuo tikslu čia atėjau :)
Kur tu matei kažkokią teoriją apskritai? Tai ką aš parašiau, buvo citatos, statistika, faktai.
Shroomacher rašė:Šiek tiek skaičiukų ir ekonomikos:
Jav doleris užima tik 60% rezervinės valiutos rinkos.
Pasaulyje yra 182 valstybinės valiutos. Viena iš jų (JAV doleris) užima 60% rezervinės valiutos rinkos, ir tu tai vadini "tik"? :) Šie "skaičiukai" tik patvirtina tai ką sakiau.
G. rašė:Teoriškai žinau, kad yra žmonių, kuriems metadono programos tikrai padeda tapti laimingesniais ir net sugrįžti "į vėžias".
O aš praktiškai žinau, kad daugelis narkomanų tampa metadono programos dalyviais net neplanuodami mesti, o tik norėdami gauti nemokamo metadono kurį suvartoja sumaišę su heroinu arba vieną patį, arba parduoda, arba išmaino į heroiną. Kita dažna priežastis - problemos su teisėsauga, nes į metadono programos dalyvius žiūrima daug palankiau, jie juk "gydosi". Nemaišyk būdo mesti mažinant dozę, su būdu mesti pakeičiant vieną opioidą kitu (metadono programa). Pirmasis būdas gal ir veiksmingas, antrasis - tikrai ne.

Su dozės mažinimu metadono programa neturi nieko bendro, jei taip būtų, tai ji tikrai netruktų 2 - 4 metus.
Closer
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 305
Užsiregistravo: 2013-06-29, 08:32
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Closer »

Del legalizavimo darbu. mintis jeigu daryti ne mitinga kasmetini o rengini su dainom ir gitarom? Chia butu laikoma propaganda?
Paskutinį kartą redagavo Closer 2013-11-03, 21:00. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė G. »

Trūksta kontrolės, todėl ir yra sistemoj tokių spragų, kurios sudaro sąlygas piktnaudžiauti, parduoti, mainyti. Turėtų būti legit reabilitacinė metadono klinika, o ne it koks receptinis vaistas, kurį daktaras išrašo kaip kokiam kioske ir viskas. Priklausomybę besigydantis žmogus privalo būti nuolat stebimas, o tai, kad tu praktiškai žinai, kad narkomanai piktnaudžiauja metadono programa tai tik parodo stebėjimo ir kontrolės stygių. Galbūt išties specialiai (dėl tikslo pasipinigauti) nėra dirbama idant saugiklių kūrimo.. aš nežinau. Gal nėra lėšų saugikliams.. aš nežinau. Gal lėšų yra, bet tiesiog nesugebama jų adekvačiai paskirstyti.. to aš taip pat nežinau. Bet žinau vieną, kad metadono programos konceptas buvo sugalvotas būtent gydymui, bet, žinoma, vieni trina rankas, kad užsidirbs pinigų, kiti trina rankas, kad mažiau narkomanų bus, kiti dėl saugesnių gatvių, o kiti su viltim, kad ta metadono programa visgi padės išbristi iš košmaro.

Norėčiau dar šiektiek tavo abejones dėl pirmo būdo (mesti mažinant dozę) prasklaidyti - tai ne gal veiksmingas, o tikrai veiksmingas. Tam pagrįsti net nereikia tyrimų, elementari logika - kaip mesi nemažindamas? Galima mažinti radikaliai iš karto iki nulio, bet tada aš įsivaizduoju, koks abstinencijos sindromas turėtų užpulti (dėl ko narkomai ir nesugeba mesti, vartoja nebe tam, kad kaifuoti, o tam, kad lomkių nebūtų) ir galima mažinti palaipsniui - mažinant dozes po truputį. Mažinimas yra ne tik kad veiksmingas būdas nebevartojimo siekimui, bet tai yra vienintelis būdas nebevartojimui pasiekti :) Su cigaretėm taip pat - gali iškart iki nulio, gali po truputį, viskas priklauso tik nuo noro mesti. Jeigu nori, tai viskas yra įmanoma. Dar grįžtant prie metadono programos - narkomanai, net neplanuojantys mesti neturėtų būti priimami į metadono programą.. kaip minėjau - turėtų būti daugiau saugiklių, kažkokia atranka, kažkokie įsipareigojimai ne tik sau bet ir gydančiai įstaigai.

Closer, propaganda ar ne propaganda, šiais laikais tai nebėra svarbu. Propagandos sąvoka su kiekviena diena vis labiau nuvalkiota darosi :) O kasmetinis renginys tikrai į praverstų.. problema tik ta, kad reikia suorganizuoti renginio planuotojus į vieną grupę kažkaip... mažų mažiausiai reikia gyvai susitikti ir sužinoti tikrus vienas kito vardus (susipažinti gyvai) :)
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Closer
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 305
Užsiregistravo: 2013-06-29, 08:32
Reputacija: 0

Re: UZTEKS!!! Legalize in da house!!!

Standartinė Closer »

Pilietiniu teisiu gynimas , kaip hobis ar veikla .... yra gerai ;)
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas
  • Legalize partija
    sn00py » » forume Legalus forumas
    66 Atsakymai
    29699 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas barzas