van gogo muziejus man labai patiko. ir dar ten salia yra toks didelis meno ar pan muziejus (tikrai nepamenu kaip vadinasi

), bent man buvo labai idomu.
apskritai, butent ta miesto puse, kurioje randasi sitie muziejai, labai patiko. Ne tik del muzieju, kaip gali pasirodyti (tiesiog as teritoriskai taip dalinu, nes jau nebeatsimenu pavadinimu gatviu, aiksciu ir pan), bet ir del kitu ten esanciu lankytinu vietu (jazzo klubai ir pan) bei del bendros ten tvyrancios atmosferos. Ten buvo ir pats maloniausias coffe shopas, Rokerij.
Ir yra kita puse, ta, kur yra raudonuju zibintu kvartalas, sexo muziejus, ir tt ir pan. Ispudis slogus, to say the least. Visur tvyro fast foodo smarve, kruva apsiputusiu/girtu/isvis neaiskiu britu, kas 10 zingsniu is tamsos isnyra kokie nors juodaodziai ir "pss pss! Coke, ecstazy!"
Todel I've got mixed feelings about Amsterdam. Ir myliu, ir nekenciu, taip sakant. Ir dar - apsilankius ten, nebenoriu tokiu su zole susijusiu istatymu, kaip pas juos. Nes jeigu i mano mylima miesta (be it Riga or Vilnius) prades plusti kiauliukai-anglai vien tam, kad apsipustu/apsirytu iki samones netekimo, nu juos nx, pardon my french. Retas kuris atvykstantis i Amsterdama zino, kuo sis miestas zymus be coffeshopu ir prostituciu vitrinose. Ir as visai nenoriu, kad mano miestai - Ryga, Vilnius - taptu tokiais paciais. Uztenka jau ir to, kad britai cia atvaziuoja pigiai prisigerti ir pasikrusti. Call me nationalist, if u want, bet sex/alcohol turistai isties uzknisa. Viskas pasisuktu i dar blogesne puse, jei mano miestai pavirstu naujais Europos Amsterdamais...
...dream(ofsilence)...
raising awareness.