Nuotrauka Nuotrauka

Akistata su teisėsauga

Pokalbiai apie kanapes, jų gydomąsias savybes, įvairius panaudojimo būdus pramonėje bei rekreaciniais tikslais, kanapes liečiančius įstatymus, kanapių dekriminalizavimą bei legalizavimą ir reikšmę šiuolaikinėje visuomenėje.
Rašyti atsakymą
justyu
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 132
Užsiregistravo: 2012-06-27, 17:28
Reputacija: 5

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė justyu »

barzai gali pasirodyti kitiems kad parasei reikia neatsistoti :D o jam tas "teismas" bus stpdw easy, kabinete, 1x1 su teiseju ir tiek
Mr.A
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2014-10-29, 10:45
Reputacija: 0

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Mr.A »

Skaitydamas pastebėjau, jog vyrauja pačiu rasanciuju kalte. Istorijos apie vairavima isgerus. Rukyma viesoje vietoje, bei ramybes drumstima yra gana populiarios siandien. Prie visu siu temu priskirkime ir pareigunu smurta pries itaremuosius nusikalstama veikla.
Tad mano nuomone i visa tai butu formuojama pradedant nuo klausimo:

Kodel turetu pareigunai tokiu istoriju autorius ''ant ranku nesioti'' ar ''galva pagloste ir i zanda pabuciave'' nueiti?

Visi cia susirinke megstame viena ir ta pati augala. Tai visus Mus sieja. Taciau ka kiekvienas is Jusu darote, jog sio augalo ir to myletoju reputacija butu gerinama? Turbut nieko reiksmingo...
Nutarus atsipalaiduoti mieste grazia sauleta diena, nebutina nestis visos ekipuotes. Pakanka pasiruosti tuo namuose. Tokiu atveju bus paprasciau megautis. Gi visi Mes neva propaguojame, jog tai nekenksmingas, o kartais netgi ir teigiama poveiki turintis uzsiemimas. Tad kam gadinti sia reputacija veiksmais kurie zlugdo ideja, jog viena diena tuo galetumeme megautis laisvai, nepazeisdami jokiu istatymu. Ar bent jau susikurtumeme reputacija kaip taiki bendruomene.
Neteigiu, kad del tu kurie ruko gatvese ar augina namuose, Mes vis dar neturime legalios teises i sio augalo vartojima. Oi ne. Legalizavus tai, tam tikri dedes netektu stambiu iplauku i ju asmeninius budzetus, nes sustotu pirkimas juodojoje rinkoje. Taciau tai kita tema. Ka noriu pasakyti yra tai, jog elgdamiesi neismintingai, tik suteikiate proga tiems kurie jos iesko, islaikyti sio augalo reputacija neigiama.
Tad stai jums siokia tokia istorija.
Yra toks jaunuolis kuris jau senokai domisi sio augalo gerosiomis savybemis. Jo igyti igudziai auginant augala naturaliai atkuriant butent augalui reikalingas salygas, yra stulbinantys.
Viena diena i jo duris pasibelde policijos pareigunai. Mat pavydus atrimas jam tuo metu buves zmogus ''anonimiskai'' suteike informacija policijos pareigunams. Ta vakara praveres duris jaunuolis isvydo du uniformuotus vyrukus, kurie kaip pasirode neturejo leidimo ieiti i jaunuolio gyvenamaja valda. Mat vieta kurioje jis gyveno, buvo nuomojama pasirasius gana detalia sutarti dengiancia visus galimus aspektus. Tad betokie itarimai pareiksti jaunuoliui galejo buti taikomi jam, taciau iejimas i gyvenamaja valda turejo buti derinamas su tikruoju nekilnojamojo turto savininku (tarkime kratos orderis turetu buti parodytas tikrajam valdos savininkui). Visa tai tarpduryje paaiskino jaunuolis kuris visa laika filmavo pareigunus pries tai juos ispejes, kad filmuojama tik tam, kad sustabdyti galima agresija, bei grubu konstituciniu teisiu pazeidima. Filmavimas jam islose laiko paaiskinti pareigunams visa tai ka parasiau. Tad po viso to, pareigunai turejo kelis teisinius variantus:
Paprasyti jaunuolio isileisti juos.
Iteikti saukima i komisariata apklausai. Pagrindziant tuo, jog gauta informacija is anoniminio asmens apie galimai sioje valdoje vartojamas, bei gaminamas/auginamas/isgaunamas, neleistinas psichotropines medziagas.
Pateikti kaltinimus grindziant suteikta informacija ar itarimu, jog valdoje vygdoma neteiseta veikla susijusi su psichotropinemis medziagomis. Bei sulaikyti vietoje pareikalavus iseiti is privacios valdos.
Norint atlikti krata policijos pareigunai turetu tam gauti leidima, bei informuoti nekilnojamojo turto tikraji savininka. Tik su jo zinia ir jam pateikus orderi, galima atlikti krata bute. Isimtys butu kada sia operacija vygdytu specialiuju tyrimu tarnybos.

Jaunuolis galejo vilkinti visa procesa, taip islosdamas laiko likviduoti neleistinas psichotropines medziagas, nes pareigunai neturejo leidimo atlikti krata bute. Nes kaip bebutu Lietuvos respublikos istatymai dar gali veikti zmogaus labui. Policijos pareigunas yra tvarkos priziuretojas neturintis galios suteikti sau teise pazeisti Lieetuvos respublikos istatymus arba smogaus konstitucines teises. Taciau istorija klostesi visiskai kitaip. Jis pareigunus isileido jiems to paprasius. Buvo mandagus ir iskarto pasake tik jiems iejus:
-Tikriausiai norite pamatyti vieta kur laikau augalus savo?
Pareigunai jaunuolio gyvenamojoje valdoje pastebejo nepriekaistinga tvarka. O jo gebejimas bendradarbiauti, bei lavinti savo teises padare gera ispudi. Tarsi netiesiogiai pasake pareigunams, jog ir jis turu teise bei yra zmogus. Zmona isejusi su vaikuciu ant ranku pasisveikino. To pasakoje pareigunai net tyliau eme kalbeti, zinodami, jog yra kudikis namuose.
Pareigunai apziureje vieta kurioje augo 4 augalai, uzdave keleta klausimu. Tiesa pridursiu, kad jaunuolis nebuvo niekada teistas. Nera vairaves girtas ar kaip kitaip pazeides Lietuvos respublikos istatymus. Po netrumpo pokalbio, jaunuoliui buvo pasakyta:
-Mes tau nurodome likviduoti augalus, nes ju auginimas Lietuvoje nera legalus. Ne mes gi istatymus kuriame, musu darbas priziureti, kad jie nebutu pazeidziami. Tad paliekame nurodymus, jog augalus reikia likviduoti ir tai, kad tokios rusies augalai, bei ju seklos yra draudziamos.
Palinkeje gero vakaro pareigunai isejo. Tiesa po pokalbio ''mistiskai'' paaiskejo informacija suteikusiojo tapatybe. Jaunuolis tai galejo panaudoti atsargos sumetimais. Aciu netiketiems sveciams kurie buvo itin supratingi :)
Ar augalai buvo likviduoti? Nezinau. Taciau zinau, jog mokejimas deramai pateikti ''save'' ivairiose situacijose yra iseitis.
Analizuodamas sia istorija galvojau kodel jaunuolis isvenge tu neva fizine prievarta naudojanciu pareigunu ituzio.

Tvarkingi namai, bei vieta kurioje auga aulalai, turbut parode, kad jaunuolis neuzsiima sio augalo platinimu. Siaip yra tvarkigas, bei atsakingas Lietuvos respublikos pilietis (su isimtimi kuri nedaro jokios zalos niekam)
Teigiamas, bei malonus bendravimas ir svetingumas, turbut sukurste zmogiskus jausmus.
Bendroje visumoje, net tarnybos metu esantys pareigunai rode akivaizdu susidomejima gerosiomis augalo savybemis, nes turbut jautesi saugiai, namuose i kuriuos jie buvo pakviesti.

Pridursiu, kad tai buvo budinciu pareigunu tuo metu apsilankymas. Ne specialiuju tarnybu. Skirtumas tarp siu yra toks. Specialiosios tarnybos veikia pagal kitus principus. Jos naikina augalus vietoje ir grieztai baudzia pazeidejus. PAZEIDEJUS ??? Atsiprasau, konkurentus. Matot jei Maxima turetu teise bausti kitus prekybos centrus uz ju parduodama produkcija, tai ir butu daroma. Nes tai juos averstu i absoliucia kontrole turincia korporacija.
Susidurus su budinciais pareigunais, jus priklausote nuo ju psichologines bukles tuo metu ir nuo to kaip visa ta situacija sugebesite suvaldyti patys.
Svarbu zinoti, jog ne puolant saukti, kad jusu teises pazeistos. Ne ieskant spragu istatyme, o tiesiog atsisedus ir apgalvojus apie ivairius variantus pries imamtis betokios veiklos kuri galetu patraukti teisesaugos demesi. Buvimas pasiruosusiu atsakyti i klausimus betokioje situacijoje ir tinkamai reaguoti, yra tas galimas raktas i sekme.
Tad Bukite ismintingi sekanti karta. Nedrumskite kitu ramybes kuomet megaujates savo laiku. Ir formuokite gera nuomone apie save. Tik taip, viena diena galima tiketis pripazinimo arba didziosios daugumos paramos (tarkime rasant peticija ir siekiant legalizavimo)
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė G. »

Nes pareigūnų darbas iš pagrindų yra "nešioti ant rankų" tuos, kurie "yra sužeisti" ar nueiti "paglosčius galvą ir į žandą pabučiavus" tuos, kurie "neturi meilės" :) Dėl reputacijos gerinimo, skatinu gerą praktiką ir pats būnu jos pavyzdžiu :) Aš tai propaguoju, kad kenksmingas ar teigiamą poveikį turintis pats sau yra žmogus, o ne "tai".
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Vartotojo avataras
Moderatorius
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 851
Užsiregistravo: 2013-01-28, 20:59
Reputacija: 94

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Moderatorius »

G. rašė:Nes pareigūnų darbas iš pagrindų yra "nešioti ant rankų" tuos, kurie "yra sužeisti" ar nueiti "paglosčius galvą ir į žandą pabučiavus" tuos, kurie "neturi meilės" :) Dėl reputacijos gerinimo, skatinu gerą praktiką ir pats būnu jos pavyzdžiu :) Aš tai propaguoju, kad kenksmingas ar teigiamą poveikį turintis pats sau yra žmogus, o ne "tai".
aukso žodžiai. tik gaila, kad jais remiasi tik labai maža dalis. =( :V:
Broniusx
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 462
Užsiregistravo: 2012-01-29, 20:03
Reputacija: 8

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Broniusx »

Susipazint su jais teko?
Broniusx
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 462
Užsiregistravo: 2012-01-29, 20:03
Reputacija: 8

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Broniusx »

+1
Jomajo
Naujokas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2014-10-24, 18:59
Reputacija: 0

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Jomajo »

Nu jooooo 8[] ...žiauru, paskaičius temą...tikėkimės, kad kada nors LT pasieks Olandijos lygį, šiuo klausimu...idomu, ką išsakytų tauta referendume :)
Vartotojo avataras
THCholic
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 481
Užsiregistravo: 2013-10-06, 20:55
Reputacija: 38

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė THCholic »

Galiu tau pasakyti, ką tauta atsakytų. Prieš normalų mąstantį žmogų atsirastų 5 zombiai alkoholio ir tv suskystomis smegenimis.
Jomajo
Naujokas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2014-10-24, 18:59
Reputacija: 0

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Jomajo »

Pažiūrėtų tie zombiai, blyn, kokie atsiliepimai, apie legalizavimą Olandijoje...nuo 19,50 minutės https://www.youtube.com/watch?v=Q564IVy7ATY

Šiaip gal ne į tema, bet vykdoma akcija FB "Milijonas parašų už legalias kanapes"...tie, kurie nebijo ir neturi dėl ko, prisijungs :V:
Vartotojo avataras
THCholic
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 481
Užsiregistravo: 2013-10-06, 20:55
Reputacija: 38

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė THCholic »

Zombiai nenori nieko matyti ir girdėti, tam jie ir zombiai. O mes visi ir kitaip manantys - narkomanai. Ir visai nesvarbu, kad zombiai patys sėdi ant C2H5OH. Per MIP sako taip - reiškia taip ir yra. O pastarieji keli metai bent jau man akis atvėrė konkrečiai, kad dauguma aplink - būtent tokie zombiai. Ir žinot kas keisčiausia - jų tarpe nemažai jaunų žmonių ir net draugų, pažįstamų. Atrodo kalbi su žmogum, bandai diskutuoti, o pas jį - šūdu uštrauktos akys ir visiškai kvailas tikėjimas pasakomis.
justyu
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 132
Užsiregistravo: 2012-06-27, 17:28
Reputacija: 5

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė justyu »

Nebutu ju teisybes, nebutu ir musu, neegzistuotu nei viena, taip "dievas" sukure, be tamsos nesuvoksim sviesos, musu ir ju(musu) skirtingos nuomones sukuria "erdve" teisingai ir neteisingai nuomonei, kuo jie labiau priestaraus musu nuomonei, o mes ju, tuo labiau plesis "erdve" ir to pasekoje kuo toliau, tuo labiau mes tapsime tipo teisingesni, o jie tipo neteisingesni, tai tu tik dziaukis, kad turime antra puse, su kuria pleciame "erdve" praktiskai visur ir vis tampame tipo teisingesni arba tipo neteisingesni [:)]
tu ir as, mes irgi dar daug kur zombiai, bet zinai.. mes kaip tas "R" ar "M" is "Warm Bodies"
Jomajo
Naujokas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2014-10-24, 18:59
Reputacija: 0

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Jomajo »

Sveiki, gal žinote kaip reaguoja paštas ar teisėsauga, jei jau taip pakryptų, kai pirkimas sėklų būtų, perkamas UK ir siunčiamas UK adresu, tai yra asmeniui, esančiam UK...nebus taip, kaip LT yra, už sėklas gausi baudų, o gal ir kalėjimo :D?
Vartotojo avataras
G.
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 2657
Užsiregistravo: 2008-09-14, 14:22
Reputacija: 133

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė G. »

UK sėklos legalios, gali krautuvėj už grynus nusipirkt.
CB-1 CB-2
Δ9-THC, THCV, CBC, CBCV, CBD, CBE, CBG, CBGM, CBGV, CBN, CBDL, CBL, CBE, CBT, CBV
C5H8||Borneol|Caryophyllene|Cineole/Eucalyptol|Delta3Carene|Limonene|Linolool|Myrcene|Pinene Alpha, Beta|Pulegone|Sabinene|Terpineol|
SativaIndicaRuderalisAfghan
Click Clack
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 412
Užsiregistravo: 2011-06-07, 23:49
Reputacija: 20

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Click Clack »

Vistiek rinka ten yra. :)
ice
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2009-09-17, 12:36
Reputacija: 5

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė ice »

Sveiki,
iskunde pikti kaimynai vasara ir mane ciupo igaliotinis su cekistais,lauke pasaloje su civile auto,mojuodami po nosim pazymejimu ir sako parodyk ka turi siltnamy!
senai ju laukiau nes skunde pikti marozai alkoholikai kaimynai,paprasiau dokumento su prokuroro ar teisejo parasu-l.supyko ikiso i tacka ir issivese i skyriu,bet atvaziavom atgal i kiema prie siltnamio,pradeda daryti spaudima -rausim visus pomidorus,as juos filmuoju mobiliaku ir nesiulau uzeiti i siltnamy tai issikviete dar viena ekipaza ,vienas mientas giresi kad l daug pasodino sodininku buvo be uniformos apvaiksciojo izuliai po kiema nors neleidziu,apuoste viena gele prie duru -ir nusprende kad tai ne kanape!
mano igaliotinis l megsta prabranga demonstruoti mato kad cia biznio is to siltnamio nera, susiveze i skyriu ir paleido
taiva kokie saunuoliai
ganja uber alles
putejas
Guru
Guru
Pranešimai: 1855
Užsiregistravo: 2009-07-10, 11:42
Reputacija: 17
Susisiekti:

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė putejas »

masciau apie pyragus ten, bet galu gale bent jau paciam pasirodyt reikejo, o pazadas taip ir neistesetas. na sakykim man lengvinanti aplinkybe ta, kad sunkiai buciau priejes iki taves. vistiek nejauku kazkaip, tiek laiko ir nesugebet net pabandyt. o teisintis galima visuomet...to laiko ner, to pinigu ner..
o, ice pasijungei pagaliau :) as sdiltnamy is parduotuves paparastu sejamuju (maistiniu/prieskoniniu) seklu 2kg turejau, siltnamio viena vaga uzsejau su pusantro kg. galejo uzmatyt kaimynai ir pasukt 112 ir vel buciau bedu turejes, bet kadangi ten kanabinoidu nerasi net su mikroskopu, buciau smagiai pasisaipes. gaila si karta neuzsirove ant sito :))
Vartotojo avataras
Jah
Moderatorius
Moderatorius
Pranešimai: 1439
Užsiregistravo: 2010-04-11, 15:59
Reputacija: 24

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė Jah »

juk vistiek uztampytu pagave, kad ir su tom maistinem. Kiek domejausi tai leidimai turi but ir berods sekla PRIVALO buti su banderole :D
ice
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2009-09-17, 12:36
Reputacija: 5

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė ice »

jo juodai uztampytu bent jau jei mane vel paskustu, vel tie istrebiteliai kaimieciai lystu i mano siltnamy bet gal pisciau mientuj i snuki!
ir vel paru-baudziaunyko gyvenims
ganja uber alles
ice
Patyręs
Patyręs
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2009-09-17, 12:36
Reputacija: 5

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė ice »

Barzas primink kiek sobakoms ikretej?
jaunystej l megdavau kautis su mientais ypac gera ispudy paliko Norges polis ten gali rezti antausi mientuj jie to nedramatizuoja ir nebaudzia,o Svedijoj daznai pasodindavo po men ar 2 uztenka vieno smugio,o Letuvoj vien uz sobaku patruliu skodos ir necenzurinius zodzius spardyma dave 15paru,tada dziaugiausi kad nevoziau netycia sharikovuj kokiam lol
nu kas butu jei dogy dujom apipursciau jei jie lenda i mano urva?
ganja uber alles
putejas
Guru
Guru
Pranešimai: 1855
Užsiregistravo: 2009-07-10, 11:42
Reputacija: 17
Susisiekti:

Re: Akistata su teisėsauga

Standartinė putejas »

vaziavau svetima masina su masinos savininku (jis buvo sturmanas pasoneje). greitis virsytas tik tam tikroje trasos atkarpoje (lygioji), taciau policijos nefiksuota. ziede buvo apsukti keli ratai su cypianciom padangom (greitis ne daugiau 60km/val.). besukant zieda islindo is posukio mentai (tiesiog sutapo laikai ju ir musu vaziavimo). pisom gazu ir nuvaziavom iki kur kepa vistas (nes ir vaziavom pavalgyt juk). sustojau tvarkingai. uzpelengavo mane gerusi. 0.98 promiles komisariate pripusta. draugas issipirko su 500 Lt., o man protokolas (ATPK) 126str. 1d.

ka norejau pasakyt, girtas vazineji vidury nakties, gauni TIK pinigine nuobauda ir teisiu vairuot atemima. bauda nuo stukos iki pusantros stukos litu SU teisiu vairuot atemimu nuo metu iki pusantru metu. o zole... sodina kaip uz prievartavimus ar zmogzudystes. kapish?
Rašyti atsakymą