Tai nesivargink ir replikuoti tada, nes taip švaistai ne tik savo, bet ir mano laiką, kurį skiriu neformalioms ir neatlygintinoms žalos mažinimo programoms. Dalinimasis žiniomis, pastebėjimais ir savo patirčių įmaišymas - vienas iš mano metodų. Aš pvz. vertinu tiek kiekį, tiek koncentraciją, tiek tikslumą.
Kitas dalykas tas, kad pats skleidi dezinformaciją. Jeigu tu jautiesi priklausomas, tai taip ir sakyk: "Aš kilmantas, turiu psichologinę priklausomybę marihuanai. Rūkau 2 kartus per savaitgalį ir man net tiek yra per daug, nes darbo dienomis negaliu susikaupti, kasdien laukiu savaitgalio pats sau kartodamas, kad 'NE, šian ne savaitgalis, šian netrauksiu dūmelio'. Mane tai trikdo ir noriu, kad taip nebebūtų, nes jaučiu, kad nuolatinis noras vartoti marihuaną trukdo mano produktyvumui ir bendrai savirealizacijai. Aš kilmantas, darau viską, kad net savaitgaliais nerūkyčiau, tačiau neturiu pakankamai valios. Aš nesuprantu, kodėl man kiekvieną dieną norisi vartoti marihuaną. Gal galite man kas nors padėti ar pasidalinti patarimais, kaip atsikratyti nevaldomo noro vartoti marihuaną?"
o ne tai, kad:
kilmantas rašė:Būtent liūdna patirtis su juo ir išmokė geriau save pažinti. Pažįstu pakankamai, kad suvokčiau, jog 2 parūkymai savaitgalį yra priklausomybė, nes lauki to savaitgalio ir kasdien sakai sau .
2 parūkymai savaitgalį yra priklausomybė? kliedalas tu, jeigu neakcentuoji*, kad kalbi apie save, o priešingai - savo vidinį gailestį, nusivylimą (pačiu savimi) maskuoji antru asmeniu: "
nes lauki to savaitgalio ir kasdien sakai sau.". Pamąstyk, ką galvotų žmogus, kuris, neturėdamas jokių žinių, ateitų čia domėtis kanapėm? Kokią žinią jis paskui skleistų? Eitų ir visiems iš eilės sakytų "2 parūkymai per savaitgalį - priklausomybė". Vėjas tu esi, kilma. Ne pirmą kartą kalbi neapgalvotai. Nemanai, kad čia dar vienas šalutinis poveikis prie tavo nenumaldomo noro vartoti? Jeigu atvirai, tai aš tau pasiūlyčiau net ir savaitgaliais 2 kartus nerūkyti. Pirma, nes nelegalu ir antra - nes tau to visiškai nereikia. Ar tau visgi reikia durnintis? Žinai, kad esi priklausomas, žinai, kad ne tau marihuaną vartoti, tai kurių galų vartoji savaitgaliais? Nevartok iš viso. Marihuana - ne žaislas, o vaistas. Narkotinis vaistas, skirtas naudoti fizinėms ir psichologinėms problemoms gydyti. Kaip ir bet koks kitas vaistas jis turi savo vartojimo instrukciją, o tau ant instrukcijos yra px. Tau rūpi tik kvaišintis. Dažniau užsiiminėk seksu, lepink save pramogom, bėgiok, metiduok, dirbk su savo kūnu, domėkis naujais dalykais ir pradėk mokytis klausyti ir žiūrėti, o ne tik girdėti ir matyti.
Kitu atveju - tau gal kaip tik reikėtų emigruoti ten, kur yra legalu vartot kanapes ir kur tu galėtum vartoti kada tik panorėjęs ir dirbti tokį darbą, kur marihuanos vartojimas tau netrukdytų. Bet aš abejoju tuo, kad tu turi pakankamai intereso domėtis apie kanapes kažkuo daugiau nei tik savo asmeniniu apkvaišimu savaitgaliais. Jeigu tu dabar mestum, tai greičiausiai taptum vienu iš tipiškų stūmikų, melagių, kurie, užuot kaltę vertę ant pačių savęs, verčia ant negyvų objektų tokių kaip marihuana. Narkotikai gyvenimų negadina. Žmonių neišsimokslinimas gadina gyvenimus.
Pasaulio Sveikatos Organizacijos duomenim, prie kanapių pripranta apie 10% vartotojų. 17% kas pradeda labai jauni. Ir nuo 25 iki 50%, kas pučia kasdien. Kokia išvada? 50% gali kasdien hujarint nuo ryto iki vakaro iki pat mirties ir gyvent visiškai pilnaverčius gyvenimus. Taip, kad tavo, kilma, spangalai, kad 2 kasekai per savaitgalį jau reiškia priklausomybę yra mažų mažiausiai dezinformacija, kuri legalizaciją, teisingumą ir adekvatų švietimą tik atitolina. Aš pats jaučiu atsakomybę už savo žodžius, todėl visada mąstau, ką kalbu. Jeigu ir suklystu, tai nepustau pėdu, o pasiaiškinu ir pasiaiškinu ne tik kitiems, bet ir pats sau. Tai yra progresas.
kilmantas rašė:nesivarginau, nes vertinu turinio koncentraciją ir tikslumą, o ne kiekybę.
vertink viską. Absoliučiai viską, nes daugiau nieko apart to neturi. Kiekvienas veiksmas turi pasėkmės. Tavo neapgalvotos replikos pasėkmė - dar vienas moralas ir nauja informacija ne tik tau, bet ir visiems kitiems. Todėl ačiū tau, kilma, kad provokuoji mane edukuoti jaunas ir pasimetusias sielas

No hard feelings, nuoširdžiai linkiu, kad susitvarkytum su visom savo asmeninėm problemom. Sau sakau tą patį. Turiu priklausomybę mąstymui ir samprotavimams. Aš galiu pūst nepūst, sąmoningai perėjau į man reikiamą 50%. Bet tylėti, kai matau kažkokią klaidą, neteisybę ar netikslumą... nu atleisk, privalau ištaisyti, nes man rūpi.
* Taip, tu kitais sakiniais parodėi, kad kalbi apie save, bet įsivaizduok, kaip tavo žodžius suprastų krikščionis-demokratas, homo sovietikas, nacis arba tiesiog toks "dėmesingas" skaitytojas kaip tu. Aš pamačiau, kad kalbi apie save, kiti forumo nariai irgi gal suprato, bet tie, kam tai visiška naujiena, jiem visai kitoks įspūdis susidaro. Jei būtų buvę pakankamai adekvačios informacijos, kai aš domėjausi prieš pirmą kart bandydamas, tai tikriausiai net nebūtų man reikėję perlipti to šūdo, per kurį tu lipi dabar. Būtent tai mane ir paskatino dar labiau domėtis ir negailėti savo laiko ilgiem rašiniam. Aš nenoriu, kad žmonės su žole patirtų tai, ką kadaise patirdavau aš. Noriu, kad žmonės, jeigu jau vartoja kanapes, tai kad vartotų tikslingai (nejuokauju), o ne jomis piktnaudžiautų. O tavo žiniai dar.. yra tokių kanapių veislių, kurias laisvai įmanoma kaip maisto papildą naudot. Taip, švampi ryte kaseką ir neapsineši nė trupučio. Anksčiau aš irgi galvojau, kad gera žolė tik ta, kuri daužo. Bet aš taip galvojau, nes tai buvo populiarioji nuomonė. O dabar aš stengiuosi tą vis dar populiarią nuomonę pakeisti ir įkišti tiek pučiantiems, tiek nepučiantiems į galvas tai, kad žmogui suteikiamas kanapių kaifas slypi visai ne THC. Kodėl, kilma, tu lauki savaitgalių, kad parūkyt kanapių? Lauk savaigtalio, kad galėtum išsikept sausainių su kanapių sėklom, lauk savaitgalio, kad galėtum skirti laiko savišvietai apie statybas su kanapėmis. Lauk savaitgalio, kad galėtum perskaityti naują mokslinį straipsnį apie kanapes. Daryk kažką, kas dėmesį numuštų nuo vartojimo. Su laiku ir pats suprasi, kad kanapė tai - ne kalė kuri sutverta, kad tau savaitgaliais pačiulptų, o mylima ir gerbiama draugė, su kuria gali pasikalbėti, su kuria gali veikti viską, ką tik nori ir svarbiausia - mylėti ją gali ne tik už tai, kad duoda pist į galvą. Nusipirk kanapinį megztinį ir dėvėk jį savaitgaliais vietoj pūtimo. Su laiku tikrai išsimuši iš savo priklausomybės vartoti, nes aš tavim tikiu. Psichologinė priklausomybė tai yra ne daugiau nei įprotis, kurį praradęs patiri diskomfortą. Išsklaidyk seną įprotį ir įsklaidyk naujų, tai pastangų reikalas ir tai yra vienas ir vienintelis būdas, kuris veikia. Iš kur aš tai žinau? Nes daugiau kaip 10 metų domiuosi narkotikais, priklausomybėm, socialinėm problemom, kurios daugumai yra tabu ir prie to paties dar yra slepiamos po godžiu kapitalistiniu konsumerizmu.
edit: bet ir vėl pripažinsiu, kad turiu pcihologinę priklausomybę kanapėm. Ne vartojimui, o kanapiniam gyvenimo būdui. Šalutiniai poveikiai - paranoja, kalbos(! cenzūra, jaučiat), savirealizacijos ir socialinės laisvės varžymas. Kartais būna minčių, kad man reikėtų mesti kanapes, nes dėl jų nelegalumo aš negaliu judėti į priekį visu greičiu. Esu priverstas varžytis, slapstytis. Labai daug ką ir jums, forumiečiai apie save nutyliu, labai norėčiau papasakoti, bet kaip sakoma - atsarga gėdos nedaro. O gal ir daro... nesu aš iš tų, kuriems patinka laužyti taisykles, esu iš tų, kuriems patinka jas kurti ir keisti, bet buvo incidentas, kad dabar net ir ta kryptim nedrįstu judėti. Žadu emigruoti ten, kur būsiu laisvas ir galėsiu gyventi atvirai. Didžiausias kanapių minusas - esi priverstas slėptis. Bet ar čia kanapių, o ne jų nelegalumo minusas? Tai va kaip sako - kanapių nelegalumas daugiau žalos nei naudos duoda. Tai tiesa ir ne tik ekonomine prasme. Ekonomika čia mizeris yra, man pinigai ne pirmas prioritetas, man prioritetas gyventi savo paties gyvenimą, o ne kitų primetamą. Čia apie žmogaus teises ir laisves kalba eina. Apie diskriminaciją. Jaučiuosi kaip koks gėjus, nors esu tik geros širdies žmogus, kuris myli kanapes, kuris nori su jomis dirbti, kuris nori dėl savo darbo būti pripažintas ir gerbiamas, bet kuriam to daryti ir siekti negalima, nes fucking įstatymai, fucking ką kaimynas, ką darbdavys, ką pažįstami pagalvos, kaip reaguos n shit. Neabejoju, kad ir tų, kas čia sakosi, kad turi priklausomybę vartojimui, tai labai daug reikšmės jūsų priklausomybėm turi nelegalumas ir gal net dar daugiau nei vartojimas, tik kolkas dar to nesuvokiat, nes ne taip gerai pažįstat didįjį paveikslą. Pažįstu asmeniškai žmonių, kurie gyveno Lietuvoj ir skundėsi man, kad va "aš priklausomas, žolė ūžknisa, noriu parūkyti, bet gatvėj - š, auginti negaliu ir taram param", bet va vienas išvažiavo į Koloradą dirbt (bet ne su kanapėm), gyvent. Susirašinėjom, skaipinom su juo, na tai akivaizdžiai žmogus pasikeitęs, atsigavęs, laisvas paukštis tsakant. Laimingesnio jo gyvenime nesu matęs.