OMG barzai, žinoma kad turi minusų defoliacija - labai rimtų minusų, stresas beabejo yra, tačiau tas stresas yra SVEIKAM augaliukui nesunkiai pakeliamas, jis taip pat reguliuoja hormonų pasiskirstymą - pvz va šitam cikle žinai ką padariau - pirmą kartą tikrą defoliaciją padariau tik šiandien, 31 dieną nuo šalmo, primesk

Bet iki šio žinai ką bandžiau - ogi karpyti centrinės kolos pačius viršutinius lapukus kai tik jie subręsta, vietoj toppingo. Va paėmiau ir sugalvojau tokį bandymą, pats sugalvojau, niekur nepamačiau, nors beabejo kad yra kažkur ir tokia info. Rezultate - Sativa dominantas, kuris "pagal pasą" auga virš 2m ir yra vienas kotas - dabar be toppingo yra labai žemas ir labai tankus krūmas. Defoliavau tik kai prižėlė tiek, kad na susispaudė žaluma kaip ant šepečio

Štai tai ir stresas - centrinė kola faktiškai neauga (labai lėtai), joje esantys augimo hormonai (centrinė kola paprastai laiko didžiausią jų koncentraciją) buvo perskirstyti į šonines šakas net nežiūrint į genetiką. Dabar gi šoninės šakos jau dvigubai ilgesnės nei centrinė kola

Gausis žemas ir labai storas augalas, su žiauriai storu centriniu budu

Pius tu gi kurse esi apie augalo ginybines funkcijas - turpenai, atitinkama reakcija į atitinkamą ataką, tai va į defoliaciją augalas reaguoja suskubdamas auginti daugybę naujų lapų ir juos aukoti, ūgio sąskaita. Šitaip galima augalą laikyti kompaktišką bet tuo pačiu pilnai produktyvų, ir iš mažo ploto išspausti viską. Žinok va darausi naują didelę dėžę (perku dalis kol kas tik) ir joje paimsiu pademonstruosiu, kaip ją prikimšti žaluma taip, kad savaime leidžant augti gyvenime nepriauginsi. Sakau chebra mano tą patį daryt bando - na PAS VISUS veikia viskas puikiai, tik aišku aš juos dar pastoviai gąsdinu tipo "nekarpyk daugiau", pačiam baisu ant dūšios tokį grieką imti

Man hobomon žinutė užkliuvo būtent dėl to kad ji buvo 1. ne į temą žiauriai. 2. per daug kategoriška. 3. ji buvo iš žmogaus, kuris nieko apie tai dorai nežino, lūpų. Ir aš visą mūsų su juo bendravimo laiką kalbėjau tik apie tai. Tu gi įskridęs į pokalbį sugebi įversti 10 tonų padriko mėšlo, kuriame nerealu yra susigaudyti.
Dėl karmos - aš ne apie šitą foruminę kalbėjau karmą o apie tikrą, nes tikiu kad jei blogo palinkėsi - gausi lygiai tiek pat blogo, o gal ir daugiau. Rimtai tikiu žinok tokiais dalykais ir netikiu dievais kurie turi vardus ir pavadinimus, bei puošiasi simbolika ir siurbia iš mūsų kraują. Manau tu lygiai tip pat.
Dėl LED - kokius čiupinėjai? Jie visi žiauriai skirtingi, barzai. Dabar yra jau tokių, kurie HPS tikrai deda į vienus vartus. Gali pasakot kiek nori, bet jei būtu pačiupinėjęs gerus (jie dar kolkas labai brangūs) - nebekalbėtum irgi taip kategoriškai. Aš gi apie HPS irgi sakau kad jau HPS geriau nei kinų mėšlas, tavo man seniau duotas pavyzdys su HPS ir koliziejum irgi labai geras - įsiminiau žinok, net kaip argumentą kai kada naudoju

Faktas kad tu ne visus juos čiupinėjai, jei taip kalbi

Ir bereikalo mane vadini daunu kai sakau kad su 150-200W galima kvadratą puikiai apšviesti

Galima barzai, galima

Tik LED reik gerai parinkt ir protingai paskirstyt srautą.
Šiaip nėra tokio jau milžiniško skirtumo defoliacijai tarp hydro / soil, soil va pas draugą žydėjime augalas ant soil + Canna, totaliai puikiai atrodo, o skuto jį žiauriai, sakau stabdžiau

Štai iš kokių dalykų praktika aš remiuosi, o ne kažkieno teorija.
O dėl "šį kartą tu pradėjai" - buvo tam pagrindas, o va tavęs į tą diskusiją niekas nekvietė ir už liežuvio netempė, tu pats įsivėlėi į diskusiją nemokėdamas jos vesti dorai ir nieko išskrus balaganą čia nepadarei. Nors aišku, aš irgi gerai čia pavariau. Baną tikrai uždirbau
P.S> neignoruok tos knygos, ji tikrai gera ir tau labai patiks