Gerai, išgirdau tavezaltys rašė:lauke mano augalas užsilenkė![]()
didžiausia mano manymu klaida buvo mišinyje vietoje durpiu pasirinkti komposta, būtent jis šlapias tarsi kibiras vandens būtų užpiltas, o lietaus jau senokai nebuvošiame reikale esu naujokas todėl namų sąlygom dar pavasari pradėjau auginti durpėse ir ten augalai tiesiog idealiai kyla
nežinau kaip kitiems, bet aš daugiau jokiom pasakom apie žemiu mišinius, kurių prisiskaičiau čia, nebetikėsiugaila kad niekas nepasako normaliai koki mišini naudoja, kalbu apie tuos kurie jį ruošiasi patys, sudieties senieji augintojai neatskleidžia, o to klausinėja beveik kiekvienas čia atėjes naujokas

Komposto naudoti nerekomenduoju išvis, nes kai jis perkamas iš parduotuvių jis kiekvienas turi skirtingą sudėtį, ir tada dar kai sugalvoji ,,pasikonsultuot'' su pardavėja, ji tau kiekvieną kart kitą šūdą pripasakoja- nes jos pačios ,,išmintis'' paremta ūkininkais, kuris turi kiekvienas savo nuomonę ir kiekvienas augina skirtingas kultūras. Visi tie kompostai, kurie natūralūs, dar ir sterilizuojami mineralais ant ko kasdieniam pirkėjui yra pom. Kai pas tave viskas vazone, tai tų šūdų net negali išplaut nes jie užsilaiko vazone, ne taip kaip palaidoj dirvoj. Kompostą reikia pakeist biohumusu, nes jis pralaidesnis drėgmei, jis nelyginamai stabilesnis sudėtim ir keletą kartų geriau/sveikiau, nėra pasilikusių teršalų ir t.t. Tik kad apie jo dozavimą ir naudojimo būdus galima legendas kurti nes vėl vienas augina pomidorus, kitas agurkus, ir jo naudojami kiekiai visiškai skirtingi, o tada tas kuris tingi ieškoti kiek jo ir kaip reikia naudoti,deda i agurkus tiek kiek reikia pomidorams, ir tada atsiranda problemos ir visi padaro išvadas, kad jis labai rimta trąša ir čiut ne su chemija ją lygina. Tavo augalui biohumuso galima duot iki 40% viso substrato.
Tada tu į savo žemes privarei penktadalį smėlio- žmogau, kam tiek daug? Smėlis yra visiškai tuščia medžiaga, ji tinka tik vandens pratekėjimui gerint, o tu jį sumaišei su kompostu kuris sudrėkęs tapatį smėlį sukietina. Smėlio į žemes reikia dėti max 10%, ir tik tada kada nėra galimybių dėti pakankamai perlito ar kitų pralaidumą gerinančių medžiagų.
Keramzitą geriau maišyti į substrato vidų, negu paberti paviršiuje, ir jį naudoti tik iki 5mm skersmens

O esminė tavo klaida buvo kad nedėjai durpių, kas čia per logika išvis

25% biohumuso, 40% durpių, 10% keramzito,25% perlito- viskas, ir šitam ir daigini ir visą kitą reikalą veiki, tik stebi kaip kyla viskas.Apskritai, visos tos dozuotės viena nuo kitos priklauso, pats betkokiam augalui naudoju net skirtingus substratus daiginimui, vegetacijai ir žydėjimui, ir visos tos dozuotės priklauso dar nuo naudojamų trąšų, temperatūros ir net šviesos intensyvumo. Vėliau pamatysi, pats substratus paruošinėsi skirtingom formulem net pagal veisles