Maskuotė pas mane būtų kone tobula, kas liečia kaimynus. Dėjau aš ant jų tiesą pasakius. Gyvenu vienkemyje, kaimynai vieni, iš dalies sutariam, bet retai lankosi. Tiek jiems ant mūsų nusispjaut, tiek man ant jų. O jei ir užklįstų akys, manau susitarti pavyktų, nes na, mes su jais nesipykstam. Pas mane tokia situacija, kad yra nebaigtas statyti statinys. Su statybomis bendrauju, tai pastatyti sieną kuri būtų maždaug 3 metrų aukščio tikrai ne bėda, tai uždengtų visus matomus kampus bei nepakenktų saulės šviesai patekti į šiltnamio vietą. Jei smalsuoliai užklaus ką čia statau - garažą. Nes tokio kaip ir "nėra" pas mane.
Vamzdis - labai įmanomas reikalas. Nes visas statinio plotas yra apie 40 kv metrų, tai nebūtų didelė bėda užkasti vamzdį dėl vėsaus oro. Sieną galima sumūryti taip, kad visiškai nesimatytų anė iš jokio kampo kas ten būtų viduje. Dėl sunkesnio priėjimo galima užkrauti plytomis su palėtėmis ar kitomis statybinėmis medžiagomis, jei netyčia kada nors svečiai norėtų pasmalsauti kaip sekasi darbai.

Galiu pabandyti nubraižyti su AutoCad kaip daug maž viskas atrodytų, jei įdomu.
Anglies filtrai - taip. Žinau, kad jie pašalina 100% kvapą, bet jeigu dengiant šiltnamį cilofanu(jis praleidžia kvapą, nebent ventiliatoriai būtų gana pajėgūs ta orą ištraukti), reiktų galvoti apie šimta procentinį sandarumą.
JEIGU KAS NORS TURITE ĮDĖJŲ KAIP PRIE SIENOS STATANT CILOFANINĮ ŠILTNAMĮ UŽSANDARINTI, PRAŠAU PASIDALINKITE MINTIMIS.
Užsandarinus, vamzdžiai ir anglies filtro įšėjimo angos būtų juokų darbas.
Ciki, jei gali plačiau papasakok kokio būtent ventiliatoriaus(-ių) reiktų tokio dydžio šiltnamiui. Kalbu apie galingumus, nes čia niekaip nepavyksta man apskaičiuoti tinkamo. Ir kaip suprantu, tu turi omeny, jog vienas būtų sujungtas su anglies filtru, kuris trauktų orą ir kvapą lauk, o kitas būtų sujungtas su vamzdžiu iš po žemių, kad trauktų vėsų orą į vidų?(o ar to reikia, jei gerai supratau? Nes jeigu būtų sandaru, tas pats ventiliatorius su filtru galėtų traukti šviežią orą iš vamzdžio)
EDIT: Kaimynai gyvena už 70 metrų, bet būna apsilanko savo darže, kuris už 33 metrų, tai esu radęs tokį ventiliatorių:
https://www.el-vent.com/lt/vedinimo-sis ... 150-160-mm
26-31 dB triukšmingumas. Nemanau, kad tai sukeltų triukšmą lauke ant tiek, kad jie galvotų, kas čia vyksta.