Aš irgi čia kaip daugelis laukia, kol naktys šiltesnės bus

Naudos žinoma bus, o ar verta priklausys nuo to, kur augini. Augalas su LST išsiskirs iš aplinkos, taigi gali labiau atkreipti dėmesį. Saulės penetration geresnis nei lempų, tad stipriai lankstyti nėra prasmės. Juk ne scrog'ui ruoši
LST todėl ir vadinamas low stress training, nes praktiškai nesukelia jokio streso. Svarbu nenulaužti belankstant. O žydėti tikrai anksčiau nepradės, veikiau - atvirkščiai. Stresas gali atitolinti žydėjimo pradžią. Belankstydamas netyčia įlaužęs stiebą buvau, tai visos pasekmės - savaite atsilikinėti pradėjo, kol stiebas sugijo.quNNcy rašė: ↑2019-05-13, 10:27 akvile,as asmeniskai nerizikuociau su auto darant lst (low stress training),nes jei sustresuosi augaliula,gali anksciau laiko pradet zydeti,atsilieps ant ugio tuo paciu ir derliaus,juk auto nepakelia streso,o sustresuot gali nuo daug ko,sraigiu apesti lapai,luzusi sakele,lankstymai,trasos,perlaistymas,veduokliniu lapu salinimas karpymas,su auto as tokiu bejeriu nedarau,jei nori zaisti su lst rekomenduociau tai daryt grynai su outdoriniais strainais,bet cia tavo teise rinktis
Niekada nelaikykit sudaigintų sėklų tiek ilgai, kad šaknelė 10cm pasiektų. Dar augalas neįsišaknijo, o jau gavo streso... Tik prasikala, išlenda bent pora mm ir iškart į žemę sodint reikia. Daiginimas skirtas tik tam, kad įsitikinti, kad sėkla tikrai daigi.
Turiu ir aš Critical+ auto siemkių, nors planavau outdoor nebandyti, visgi turbūt neiškentėsiu ir pasėsiu dvi.
Va bus įdomu palygint Critical 2.0 + Auto(maniškiai) su Critical + autoGreen Smoke rašė: ↑2019-05-14, 01:04
Turiu ir aš Critical+ auto siemkių, nors planavau outdoor nebandyti, visgi turbūt neiškentėsiu ir pasėsiu dvi.Tik skirtingai nei judu, aš tiesiai į žemę sodinsiu. Irgi planuoju apie penktadienį. Galėsim palyginti vasaros pabaigoje
![]()
Dekui uz atsakymusGreen Smoke rašė: ↑2019-05-14, 01:04Naudos žinoma bus, o ar verta priklausys nuo to, kur augini. Augalas su LST išsiskirs iš aplinkos, taigi gali labiau atkreipti dėmesį. Saulės penetration geresnis nei lempų, tad stipriai lankstyti nėra prasmės. Juk ne scrog'ui ruoši
LST todėl ir vadinamas low stress training, nes praktiškai nesukelia jokio streso. Svarbu nenulaužti belankstant. O žydėti tikrai anksčiau nepradės, veikiau - atvirkščiai. Stresas gali atitolinti žydėjimo pradžią. Belankstydamas netyčia įlaužęs stiebą buvau, tai visos pasekmės - savaite atsilikinėti pradėjo, kol stiebas sugijo.quNNcy rašė: ↑2019-05-13, 10:27 akvile,as asmeniskai nerizikuociau su auto darant lst (low stress training),nes jei sustresuosi augaliula,gali anksciau laiko pradet zydeti,atsilieps ant ugio tuo paciu ir derliaus,juk auto nepakelia streso,o sustresuot gali nuo daug ko,sraigiu apesti lapai,luzusi sakele,lankstymai,trasos,perlaistymas,veduokliniu lapu salinimas karpymas,su auto as tokiu bejeriu nedarau,jei nori zaisti su lst rekomenduociau tai daryt grynai su outdoriniais strainais,bet cia tavo teise rinktis
Vėduoklinių lapų karpymas ir šakelių laužymas (supercroping) yra HST, o tai ne tas pats. Pats asmeniškai visada lanksčiau ir lankstysiu, tik reikia įgusti tai daryti atsargiai. Pamatytumėt jūs mano cream caramel auto, kai kurios šakos pusmetrio ilgio, ne tik lenktos, bet ir susuktos į spiralę, o pačių augalų aukštis 25 cm nesiekiaIr auga puikiai, pagrindinės galvos kumščio dydžio, augalas jokių stresų nepatyrė.
Niekada nelaikykit sudaigintų sėklų tiek ilgai, kad šaknelė 10cm pasiektų. Dar augalas neįsišaknijo, o jau gavo streso... Tik prasikala, išlenda bent pora mm ir iškart į žemę sodint reikia. Daiginimas skirtas tik tam, kad įsitikinti, kad sėkla tikrai daigi.
Iki pat vazono dugno sodinti irgi negerai. Nebėra kur augti šakniai, tenka į šonus. Šaknijimasis vyksta iš viršaus į apačią, o ne atvirkščiai. Reikėjo sodinti į didesnį vazoną tokiu atveju.
Turiu ir aš Critical+ auto siemkių, nors planavau outdoor nebandyti, visgi turbūt neiškentėsiu ir pasėsiu dvi.Tik skirtingai nei judu, aš tiesiai į žemę sodinsiu. Irgi planuoju apie penktadienį. Galėsim palyginti vasaros pabaigoje
![]()