Asmeniskai nesu turejas,mates susidures,bet paieskojus info stai ka radau ir tai gana idomu
Nedaug įrodymų - be anekdotinių pranešimų nėra daug konkrečių įrodymų, kad kanapių augalai gali užkrėsti mozaikos virusu
Testai dažnai būna neigiami - Floridos žemės ūkio departamentas išbandė keletą kanapių ir kanapių augalų, kuriems būdingi simptomai, tačiau nė vienas jų nebuvo teigiamas dėl mozaikos viruso. Jei žinote apie teigiamus kanapių mozaikos viruso testus, praneškite mums!
Panašūs simptomai kaip ir kitos problemos - Daugelis įprastų problemų gali sukelti panašius simptomus, įskaitant neteisingą pH, laistymo problemas, šaknų problemas, trūkumus ir kt.
Paveikti augalai ne visada atrodo užkrečiami - man buvo keletas augalų, kuriems metams bėgant pasireiškė šie simptomai. Pamatęs simptomus, bandžiau „užkrėsti“ kitus augančios palapinės augalus, trindamas jų lapus kartu su paveiktais daigais, ir jis niekada nepasklido ant kitų augalų. Aš kalbėjau su keliais kitais augintojais, kurie turėjo panašią patirtį, kai matė vieno augalo simptomus, tačiau jis niekada neužkrečia likusio auginimo kambario.
Gali būti genetika - laikydamiesi paskutinio punkto, simptomai kartais gali būti genetinių pokyčių padariniai. Pavyzdžiui, aš užaugau keletą augalų iš veislės, pavadintos „Purple Sunset“, ir visuose daigai buvo matomi taškeliai ir juostelės. Tačiau simptomai niekada neplito keliems kitiems augantiems palapinei. Maždaug po metų daiginau daugiau purpurinio saulėlydžio sėklų ir vėl pamačiau simptomus. Kaip ir pirmasis rinkinys, daigai užaugo greitai ir buvo sveiki, tačiau ant kai kurių lapų pasirodė nelyginės juostelės. Dėl to susisiekiau su selekcininku ir jis man pasakė, kad pastebėjo, kad kai kurie šios padermės daigai tai daro augindami po šviesos diodais. Man tai įrodymas, kad simptomus gali sukelti genetiniai veiksniai, o ne virusas.
Nepykit del kazkokiu klaideliu,versta su google translate.Saltinis (
https://www.growweedeasy.com/cannabis-p ... -virus-tmv)