modis rašė:Taj gal pradekim nuo to kokie auginimo privalumai ir kokie trukumai

As truputi buvau prikises nagus prie hidraponikos, man atrodo pagrindinai privalumai:
1. Greiciau auga
2. Didesnis derlius
3. Galima palikt be prieziuros kokiai savaitei (priklauso nuo hydro irangos) Galima ir pilnai automatizuot, tik lempas kilnot ateit.
Trukumai:
1. Priklausomai nuo irangos, tai kainuoja daugiau nei augint zemeje.
2. Lietuvoje sudetingiau gaut normaliu trasu, PH up/down reguliatoriu.
3. Nemaza tikimybe nudegint trasomis augalus, jei neturi TDS matuoklio, problemos su PH.
4. Vienas pagrindiniu mano atveju buvo trukumu kad gana garsiai dirbo viskas. (2 x akvariumo kompresoriai kurie po du isejimus turejo)
Zinoma galima prigalvot ir daugiau trukumu/privaluma, gal kazka ir pamirsau dar. As neturejau nei TDS matuoklio, kuris kainuoja apie 200lt, nei PH matuoklio kuris jei elektroninis normalus irgi panasiai kainuoja ir per visa laikotarpi ant vienu trasu augo 5-5-5 skirtu hydro auginimui, zydejimui radau ir geresniu, tik per velai. Jei ne triuksmas, gal buciau ir toliau augines ant vandens... Mano manymu tai nera sudetinga. Dariau scroga tai panasiai per 1.5men uzpildziau su vienu augalu 1m^2 ploto, jei butu buvus ir lempa normali tai ir derlius butu buves puikus.