Lempos ir reflektoriai
Tikriausiai panašaus pobūdžio klausimas jau buvo klaustas daug kartų bet noriu tikslaus atsakymo būtent mano sąlygomis... Tai va.. Galiu auginti kanapes arba balkone kur gan karšta, ypač vakarais (pietų - vakarų pusė) arba galiu auginti savo kambaryje ( rytų - pietų ) * BUVAU PADARĘS KLAIDĄ
Atsiprašau * pusė. Sužinojau kad truputį per vėlu auginti ( o dar sėklas gausiu gal už 2sav. ) tai auginsiu su lempomis.. Ant viso šito reikalo (lempos, stovas, trąšos ir t.t.) galiu išleisti ~150lt. Nes man kanapės ne tiek svarbios kad atiduočiau visas savo santaupas. Noriu paklausti, koks būtų optimaliausias variantas turint tik tiek litų?? Gal turit ką pasiūlyt..? :s

Paskutinį kartą redagavo MN. 2007-05-28, 15:28. Iš viso redaguota 1 kartą.
-
- Naujokas
- Reputacija: 1
Na šiaip mano kambarį būna saulė nuo ryto iki kokių 16h po to pereina į salioną. Jis jau vakarų labiau pusėj, o maniškis labiau rytinėj.. Nebent aš nešiosiu savo augaliuką
D O kaip daryt reiktų naktį? Kartais nereikia pačioj pradžioj 24h per parą šviesos jam? :s Na o gal visgi išeitų koks 250W HPS už tuos 150lt? Galėčiau ir ant saulės ir po lempele.. Būtų jam ir naktį kažkiek šilumos.. :S Ar aš nusišnekėjau dabar? 

senukuose 400w hps rinkinukas apie 160lt...250w maziau turetu kainuot. bet. jei auginsi dezeje, kainuos dezes pagaminimas, plius manau turesi rimtu problemu su temperatura. jeigu vasara temperatura lietuvoj suksis apie 30. dar pakures 250w hps lempa turesi islaidu su elektra.MN. rašė:Na o gal visgi išeitų koks 250W HPS už tuos 150lt? Galėčiau ir ant saulės ir po lempele.. Būtų jam ir naktį kažkiek šilumos.. :S Ar aš nusišnekėjau dabar?
as asmeniskai pakures 400w hps dezej supratau, kad turiu rimtu bedu, nes 1m virs augalu laikoma lempa prie augalo sukuria 40 laipsiu temperatura. dabar bandysiu det ausintuvus ir junk silpnesne lempa. galiu pasakyt kad man tokie bandymai kainavo kokius 300lt. o rezultato kolkas ner:)
man pati auginimo ideja idomi, o ne putimas...
"lempa prie augalo sukuria 40 laipsiu temperatura. dabar bandysiu det ausintuvus ir junk silpnesne lempa. galiu pasakyt kad man tokie bandymai kainavo kokius 300lt. o rezultato kolkas ner:) "
Geras pavizdys pradedantiems ,kaip sakant desimt kartu pamatuok viena karta atpjauk.Visiems pradedantiems siuliciau is pradziu ivertint savo galimybes t.y. auginimo vieta ,materialine puse - kiek ir ko ten prireiks , o tik tada pirk! P.S. Savo laiku taip pat beatodairiskai pirkau iranga galvodamas kad tom salygom bus tinkama ir neklausiau neko ,doug pinigu buvo suguldita tems daiktams kurie nebuvo isnaudoti.Bet geroji puse ,dabar ju yra daug ir augint galima bet kur ir bet kuriom salygom,tai tesiog investicija!!!
Geras pavizdys pradedantiems ,kaip sakant desimt kartu pamatuok viena karta atpjauk.Visiems pradedantiems siuliciau is pradziu ivertint savo galimybes t.y. auginimo vieta ,materialine puse - kiek ir ko ten prireiks , o tik tada pirk! P.S. Savo laiku taip pat beatodairiskai pirkau iranga galvodamas kad tom salygom bus tinkama ir neklausiau neko ,doug pinigu buvo suguldita tems daiktams kurie nebuvo isnaudoti.Bet geroji puse ,dabar ju yra daug ir augint galima bet kur ir bet kuriom salygom,tai tesiog investicija!!!

OK, tada geriau prieš paleisdamas pinigus vėjais noriu paklaust jūsų išminties, mieli groweriai, ir pasimokyt iš jūsų klaidų
Visgi jeigu įsirenginėju 250W HPS spintelę, kokie išmatavimai turėtų jai būt? Auginčiau 1-3 augalus. Jaučiu nusipirkčiau fanieros (čia tie mediniai lakštai
) ir pasidaryčiau "tobulą", pagal išmatavimus, spintelę
Būtų visai ok aš manyčiau
Ar nelabai? Ir jeigu dar vidų padengčiau tuom popierium ar kas ten kur būna už radijatorių.. ? (panašus į kepimo foliją) Būtų ok spintelė? 

-
- Naujokas
- Reputacija: 1
-
- Panašios temos
- Atsakymai
- Peržiūrėta
- Paskutinis pranešimas
-
- 210 Atsakymai
- 123574 Peržiūrėta
-