Botanikų - sodininkų pokalbiai susiję su vazoninių ir sodo augalų auginimu, klonavimu, puoselėjimu, skinimu, tręšimu, apšvietimu ir pan. (DĖMESIO! Visi pranešimai nesusiję su šia tema, bei pranešimai pirkimo-pardavimo klausimais, bus pašalinti!).
Herb rašė:kokia vieta labiausiai tinkama augint outdoor?
būsų dėkingas už informaciją arba linkus į info.
Na pirmiausia reik ieskoti kad butu dievo pamirsta vietele kad neuzeitu jokie medziotojai ar grybautojai ar dar kokie velniai...Paskui ziuriu koks bus apshvietimas na mano isirinktoi bus geras nuo ryto iki vakaro gaus pilnai saules! Paskui ziurim ar yra paaukstejimas nes kalnalapem labai nepatinka rukas ar dregmes perteklius (pradeda pelyti). Paskui ziuriu kad butu nemazai neaukstu apie 2 m. krumu ir kitokios augmenijos, kad sulaikytu stiprius rudenejancius vejus.Mano vietelei yra bruzgynai apie 2 m aukscio o ju viduryje yra gan nemaza aikstele, kurioje ir bus auginami augaliukai! Na dar vertetu ishsityrinet dirvozemi koks ph ir ar derlingas,jei taip tada nereiks pirkti labai daug zemiu.Tai vat kiek is patirties zinau tokios vieteles pasiteisina
Nesu tikrai dėl šito, bet pagal tai kaip tu parašei augalas negaus vėjo (kas kiek žinau tvirtina kotą) ir jam čiuju bus per karšta. Aš panašioj vietoj praeitą vasarą auginau ir jis tiesiog perkaito ir visiškai numirė ;/
Herb rašė:kokia vieta labiausiai tinkama augint outdoor?
būsų dėkingas už informaciją arba linkus į info.
Na pirmiausia reik ieskoti kad butu dievo pamirsta vietele kad neuzeitu jokie medziotojai ar grybautojai ar dar kokie velniai...Paskui ziuriu koks bus apshvietimas na mano isirinktoi bus geras nuo ryto iki vakaro gaus pilnai saules! Paskui ziurim ar yra paaukstejimas nes kalnalapem labai nepatinka rukas ar dregmes perteklius (pradeda pelyti). Paskui ziuriu kad butu nemazai neaukstu apie 2 m. krumu ir kitokios augmenijos, kad sulaikytu stiprius rudenejancius vejus.Mano vietelei yra bruzgynai apie 2 m aukscio o ju viduryje yra gan nemaza aikstele, kurioje ir bus auginami augaliukai! Na dar vertetu ishsityrinet dirvozemi koks ph ir ar derlingas,jei taip tada nereiks pirkti labai daug zemiu.Tai vat kiek is patirties zinau tokios vieteles pasiteisina
Nesu tikrai dėl šito, bet pagal tai kaip tu parašei augalas negaus vėjo (kas kiek žinau tvirtina kotą) ir jam čiuju bus per karšta. Aš panašioj vietoj praeitą vasarą auginau ir jis tiesiog perkaito ir visiškai numirė ;/
Nu vejo patenka normaliai uz uztektinai tam kaip tu sakai kotui. Apsaugo nuo zostku kurie vercia viska velniop pvz kaip nedirbamuose laukuose! Faktas kad reikia laisyti ! nzn kas kiek laiko tu laistei jei tau viskas nudziuvo... Man asmeniskai kuo puikiausiai uzaugdavo kaitriom dienom laistyt tekdavo daznokai bet darbas atsipirkdavo su kaupu! Kotai 3-4cm skersmens! Kita karta padaryk gilu drenaza kad butu vandens rezervas karstomis dienomis.Tai tiek nebutina pasikliaut mano strategija! Experimentuokit!
Aš buvau išvažiavęs 4 dienoms, bet to pilnai užteko nors prieš tai ir gerai užlaisčiau.. Dar kaip tik pakliūvau ant tu karčiausių dienų Niekis, šią vasarą planuoju augint arba durban'us arba A.M.S. Gal galėtumėt kas nors taip tiksliai vienam poste parašyt kada daiginam, kiek laiko dar reik namie paaugint ir kada nešam į lauką (aš čia žinoma apie outdoor'ą)? Pagal save, nebūtina tikslios info. Žinau kad rašė daug daug daug kartų bet vienoj vietoj nemačiau, o ir skirtingiem žmonėm kažkodėl skirtingi mėnesiai...
MN. rašė:Aš buvau išvažiavęs 4 dienoms, bet to pilnai užteko nors prieš tai ir gerai užlaisčiau.. Dar kaip tik pakliūvau ant tu karčiausių dienų Niekis, šią vasarą planuoju augint arba durban'us arba A.M.S. Gal galėtumėt kas nors taip tiksliai vienam poste parašyt kada daiginam, kiek laiko dar reik namie paaugint ir kada nešam į lauką (aš čia žinoma apie outdoor'ą)? Pagal save, nebūtina tikslios info. Žinau kad rašė daug daug daug kartų bet vienoj vietoj nemačiau, o ir skirtingiem žmonėm kažkodėl skirtingi mėnesiai...
Viskas aprasyta paskaityk foruma iki pavasario tapsi profu
Apie šitą tai tikrai daug rašyta. Taigi kartą ir visiems laikams - GROWROOM'O SIENOMS TINKA :
1) Greitosios pagalbos antklodė (yra vaistinėse [~5lt])
2) Aliuminio folija (turit tikrai namie [klijuojam tą ne taip atspindinčią pusę, kad nesusidarytų hotspot'ai])
3) Tiesiog nudažom baltai sienas ir to pilnai užtenka. Dažai balti tikrai nėra labai brangūs.
Jei ko nepaminėjau ar ne taip parašiau, tai sakykit
DanGoazZairiuKaS rašė:na gal ir tiesa, mano draugas is PC dezes pasidare taj wisaj nieko. 3-4 lowams uzteks manau
jai jou zmogus taikosi audint tokioi dezei tai dazniausei tai del to kad lengva paslept ,bet kvapas tai vistek stoves ar tu ten ir filtra ipirdolinsi? cia zaidimas asmeniskai mano nuomone
Jeigu nespėjot užklyst į forumą, kuriame aptariamos augalų problemos ir jūsų augintinis pražuvo:
drąsiai dalinkitės čia.
Nuotraukos ir trumpas...
Paskutinis pranešimas
Paklonavau mistoponikoj, 10 klonu, patingejau pemteratura aptvarkyt kas diena, tai tiesiog paretinau ruka. Keli padziuvo ismeciau, patopinau vandens...
Sveiki bendraminčiai floristai. 😀 Turiu jau ilgą laiką mažą svajonę, užsiauginti porą augaliukų namų salygomis. Visas procesas aiškus, nes internete...
Paskutinis pranešimas
DutkePaike: pats dabar esu tokioj situacijoj. Zadu 1 augala kaip bus kaip nebus augint. Filtra aisku naudosiu, bet is praeitu auginimu 101% zinau,...