Temperatūra. Dregmė. Ventiliavimas.
si karta as taip pat nepurskiau nes isigijau dregmes matuokli tai dregme buvo herbariume vegetavimo periodu 60%-70% tai purksti nereikia kaip tokia dregme!nes jei didelis karstis ir didele dregme tai tai sunta viskas o ne auga!zydejimo metu net laikau duris praveres nes herbariumo sienos buna dregnos net bega nuo ju vanduo!dabar si reikala isprendziau....greitu metu postinsiu fotografiju skyrelyje savo bandymu rezultatus!paminesiu dregme zydejimo periodu optimaliausia 50% bet tai ne viskas,dar priklauso nuo
rusies!yra
kurioms reikia didesnes dregmes arba atvirksciai!pvz:white widow megsta augti prie vesesnemis ir dregnesnemis salygomis,norint pasiekti geresniu rezultatu!

patirtis:soil,hidro,aero,wilma,nft,dwc.lempos:11w-600w cfl,mh,hps,led.
Aš žinau apie ką kalbi, ten iš esmės šūdas, jis tinka tik medijos drėgmei matuot, aš juos naudoju ant mother plant'ų, kurie auga pasyviai, ten jų nepaliesi kiekvieną dieną, tai pagal jį matai kiek drėgmės dar yra. Šiaip aš auginu be oro drėgmės matuoklio, senukuose ieškojau, tai radau tik saunoms skirtas toks mechaninis ir dar kainuoja belenkiek. Šiaip daiktas nebūtinas, bet prie progos sakiau reiks parsisiųst, ir tai tik tam, kad išgaut "instrukcinius" rezultatusSpoiler rašė:O kur ir uz kiek dregmes matuokli pirkai? Nes as senukuos uz 3lt sodo skyriuidar pirkdamas galvojau kazkoks netoks
draugas sake vandens dregmei matuot
![]()
![]()
juokai juokais bet ten toks kaip tusinukas pagal ilgi, yra padalos min max ir kazkoks rutulukas tusciaviduris, instrykcijoi padoryta kad i vazona kazkoki kist reik
zinau kad neta kazka nupirkau bet visdelto, kur galetu but normaliu dremges matuokliu ir kokios ju kainos? NEs as padejau kolos buteli pusiau perpjauta ji pilna vandens pripyliau ir per savaite-pusantros visas isgaravo dezei, tai gal ir nepirkt man jo?
garint kas menesi po litra vandens? Ar prisizaist galiu taip?

It's only a plant...
skaiciau toki dalyka,kad laistant augala pastoviai kas kelinta diena,jis pasidaro tingus,toks prislopintas augimas buna,na zodziu letas augimas ,jei letas augimas tai ir derlius mazesnis. reikia lieti kas kart skirtingai,dazniau-reciau, daugiau-maziau. zaisti su juo. logiskai pagalvojus,tai cia teisybe. juk visi gyvi sutverimai jei nejuda(siam atvejui ,jei saknys nedirba itemptai) buna tinginiai.
prekyba forume draudžiama.
O as kitos nuomones, as laistau visada panasiu laiku, ce jau priklausomai nuo vazino ir augalo dydzio jaunuciukus iki 2 sav sudrekinu kiekviena diena, o dydziausia 12l vazona kur augalas baigia vegetacijos stadija laistau karta per savaite, va ce ir treniruojasi saknys,
kai duodi zemei pakankamai isdziut, saknys gauna daug oro, ir stengiasi uzimti didesni plota kad siurbt daugiau vandens, o kai periodikos nera jos gali buti ir uzlaistytos, tuomet gali pradeti puti

Ne ne Redi, čia nelogiška, kaip paaiškintum auginimą ant hydro, kai augalas 3-5 kartus gauna vandens per parą? Aš vegetuojant laistau kiekvieną dieną, žydinant- kas antrą ir tai retkarčiais augalas išgeibęs būna, žinoma iškart atsigauna, bet palaikius dar parą vargu ar atsigautų, jei ir taip, tai patirtų nemažą stresą.
It's only a plant...
Tai Redvaitas ta ir turi omeny, siektiek strestelti augala;], kad sis pajaustu mirties baime ir stiebtusi visu greiciu aukstyn;]. JUk atsimeni "Mith busters" ekperimenta su muzika?. Labiausiai issivyste augalai tie, kurie buvo daugiausiai (su sveiku protu) stresuojami.Mac rašė:<...> tai patirtų nemažą stresą <...>
Logiškai pagalvojus, tai tera augalasRED&WHITE rašė:skaiciau toki dalyka,kad laistant augala pastoviai kas kelinta diena,jis pasidaro tingus,toks prislopintas augimas buna,na zodziu letas augimas ,jei letas augimas tai ir derlius mazesnis. reikia lieti kas kart skirtingai,dazniau-reciau, daugiau-maziau. zaisti su juo. logiskai pagalvojus,tai cia teisybe. juk visi gyvi sutverimai jei nejuda(siam atvejui ,jei saknys nedirba itemptai) buna tinginiai.

O dar pamasčius gyliau... Tarkim medis turi uždarą metų laikų ciklą (tarkim lietuvoje).. Jis tikslus ir pastovus.. Jis jau prisitaikęs prie tokio dalyko, kaip vasara, ruduo, žiema, pavasaris.. O kas būtū jei visus šiuos dalykus pradėtume kaitalioti belenkaip, ir belenkiek? Manau jis žūtų, arba prastai augtų.. Ir manau reiktų patirynėti atskirai kaip kanapių jautrumą į tokius dalykus..

PILNAI PRITARIU!mano mokytojas taip pat mokino mane tokiu varijantu kuriuos aprasei tu!praktika tai parode man!anais metais buvau pastates auto watering system norejau automatizuoti gavosi s**as!kazkada postinau kad buvo uzstriges taimeris ir skendo visas mano herbariumas,vo tada tai turejau bedos!RED&WHITE rašė:skaiciau toki dalyka,kad laistant augala pastoviai kas kelinta diena,jis pasidaro tingus,toks prislopintas augimas buna,na zodziu letas augimas ,jei letas augimas tai ir derlius mazesnis. reikia lieti kas kart skirtingai,dazniau-reciau, daugiau-maziau. zaisti su juo. logiskai pagalvojus,tai cia teisybe. juk visi gyvi sutverimai jei nejuda(siam atvejui ,jei saknys nedirba itemptai) buna tinginiai.

patirtis:soil,hidro,aero,wilma,nft,dwc.lempos:11w-600w cfl,mh,hps,led.
Ne, su temperatura geriau nezaist, nustresuosi augala ir tiek, beto su vandemiu uzlaistydamas irgi supudinsi saknys ir pasibaigs dyske, geriau augalui neduoti tinginiauti nedalaistant, laukti kol pats prades prasyti vandens, o tai lb nesunku pastebeti is jo lapu, zydejimo metu toks augaliuko dresiravimas privercia ji isdirbti didesni kieki THC kuo augalas didesnis tuo dazniau reikia laistyt, butent todel automatinis laistymas ce netinkamas, bet nereikia maisyti dveju skirtingu dalyku.
sviesos spindulys atsimuses i pavirsiu isskiria temperatura, kuo pavirsius maziau tos sviesos atspindi tuo labiau uzkaista, tikslei db skaiciu nepasakysiu , bet nuo sviesos srauto tikrai augalas gali nudegti ir lb geras tam pavizdys tai padidinimo stiklas sukoncentraves i viena taska dideli sviesos srauta, baltas pavirsius nesvyla o jodas gali ir uzsidegti
nebent lapu pavirsiu apipucia pakankamai stiprus vejas atsaldydamas juos, bet ce nebloga ideja eksperementui
tik reiktu ispradziu paeksperementuot ant vyrisku augalu kuriu negaila, kad pagauti ta maximuma sviesos srauto puciant ant ju is visu pusiu ventiliatoreis
ir toki apsvietima naudot zydejimo metu
manau derlius zymei padidetu, o kad dar stipresnis butu paskutines 3 dienas ikist kondicionieriu kad nakties metu oras atsaltu iki -2 laipsniu o diena +15 o lempos uztektu ir 1000W ikisus ja i cooltube vamzdi kuri as jau radau kur lietuvoje nusipirkt galima
apie 80 lt kainuoja

Yra Klp tokia parduotuve pavadinimo neprisimenu, tai ten yra visokiu vazu, ir uzmaciau viena vamzdine 10 cm diametras 40 cm ilgis jos kaina 59 lt nu ir radau kur dugna nupjaus grazei tik dar nzn tikslei kiek kainuos bet galvoju 20 lt turetu uztekti, jei kam dar reik man negaila galiu padaryt prie to pacio
-
- Panašios temos
- Atsakymai
- Peržiūrėta
- Paskutinis pranešimas