Nuotrauka Nuotrauka

Reabilituoti Obelių kanapių augintojai (I teismų raundas)

Pokalbiai apie kanapes, jų gydomąsias savybes, įvairius panaudojimo būdus pramonėje bei rekreaciniais tikslais, kanapes liečiančius įstatymus, kanapių dekriminalizavimą bei legalizavimą ir reikšmę šiuolaikinėje visuomenėje.
Rašyti atsakymą
Sigma
Guru
Guru
Pranešimai: 2205
Užsiregistravo: 2004-07-07, 11:19
Reputacija: 6

Reabilituoti Obelių kanapių augintojai (I teismų raundas)

Standartinė Sigma »

Tai tik pirmas teismų etapas. Tai gali užtrukti kelerius metus ir eiti iki per kelis teismus.

Už teisybę!!!

-----------------------------------------------------------
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=15781877

Reabilituoti kanapių augintojai

Daiva Baronienė, "Lietuvos žinios"
2008 sausio mėn. 29 d. 08:12

Į policijos akiratį patekę, sekti, kalinti, tardyti kanapių augintojai sužinojo buvę teisūs. Tokią išvadą padarė jų bylą tyręs Rokiškio rajono apylinkės teismas. Lietuvą, iki tol girdėjusią apie vieną kitą policijos pagautą močiutę, kanapėmis apsėjusią savojo daržo lysvelę, žinia, kad kanapėmis apsėtas didžiulis šešių hektarų plotas, pasiekė 2006 metų gruodį.

Būtent tada Rokiškio rajono policininkai aptiko, kad šio rajono Obelių žemės ūkio bendrovėje auginama ne kas kita, o kanapės. Pareigūnai netrukus sulaikė šios bendrovės vadovą Raimondą Obolevičių, jam buvo pateikti įtarimai, po to - ir kaltinimai mėginant užsiauginti narkotikų.

R.Obolevičius puolė įrodinėti esąs niekuo dėtas, nes lauką išnuomojo vilniečiui Edgarui Babanovui. Be to, skambino į Žemės ūkio ministeriją, kur išsiaiškino, kad remiantis Europos Sąjungos dokumentais leidžiama auginti pluoštines kanapes, o Lietuvoje tokie dokumentai tik rengiami. Tačiau Rokiškio rajono policija nutarė skubiai suarti šešių hektarų kanapių lauką.

Tiesė kelius

Kanapių augintojų byla Rokiškio rajono apylinkės teismą pasiekė dar pavasarį, tačiau išnagrinėta tik po septynių mėnesių. E.Babanovas visą tą laiką tvirtino, kad jo sumanymas auginti kanapes yra savotiškas iššūkis. "Kodėl visa Europos Sąjunga augina kanapes, jų augintojams moka didžiules išmokas, o Lietuva atsisako šios kultūros?" - klausė kanapių augintojas.

Jis tvirtino Prancūzijoje pirkęs sertifikuotą pramoninėms reikmėms auginamų pluoštinių kanapių sėklą, ketinęs jos padauginti, vėliau parduoti ūkininkams, kurie susidomėtų kanapių auginimo verslu.

Susikirto leidimai

Išteisinamąjį nuosprendį priėmęs Rokiškio rajono apylinkės teismas motyvavo tuo, kad Lietuvos teismo ekspertizių centras, ištyręs Rokiškio rajono laukuose augintų kanapių cheminę sudėtį, nustatė, kad jose tėra 0,04 narkotinės medžiagos - tetrahidrokanabinolio. Tuo metu remiantis ES dokumentais leidžiama auginti kanapes, turinčias iki 0,2 procento minėtos medžiagos.

"Mes bylą kėlėme ramdamiesi 1998 metų Sveikatos apsaugos ministro įsakymu, kuriame teigiama, kad kanapės yra įtrauktos į narkotinių medžiagų sąrašą. Tačiau su šiuo įsakymu kertasi ES institucijų priimti dokumentai", - tvirtino R.Žalys.

Domėjosi narkomanai

Rokiškio rajono policijos viršininkas Stasys Meliūnas, LŽ paklaustas, ar nebijo, kad kanapių augintojai galbūt pareikalaus atlyginti už suartą lauką, atsakė tikįs, jog aukštesnių instancijų teismai panaikins Rokiškio rajono apylinkės teismo nuosprendį. "Be to, šioje byloje mes turime kozirį. Žinokite, kad Obelių žemės ūkio bendrovėje augintomis kanapėmis nebuvo susidomėjęs nė vienas virvių pynėjas. Tuo metu esame surinkę medžiagos, kad narkomanai juo itin domėjosi", - sakė policijos vadovas.
BOB - Bombs Over Bagdad!
kingston
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 104
Užsiregistravo: 2006-10-06, 21:05
Reputacija: 0

Standartinė kingston »

Kaip visada.Vėl tos pačios nesąmonės,rašo pluoštinės kanapės - vadina narkomanais ir narkotikais.Vis dėlto policininkai dirba savo darbą,nereikia ant jų plūsti,įstatymus leidžia ne jie.Tiesiog pikta ,kad šio straipsnio ir kitos ,"patikimos" spaudos ir medios žurnalistai,redaktoriai,korespondentai ir t.t,leidžia tokią dezinformaciją,o valdžia sėdi,šypsosi sudėjus rankas ant lagaminų su šlamančiais ir vaidina ,kad viskas gerai ir viskas kontroliuojama - Lietuva juk LAISVOSIOS spaudos šalis...Galėtų šis kanapių propoguotojas,kreiptis į Europinio masto teismą.Manau Europa tiesiog išjuoktų Lietuvos įstatymus,kadangi abejoju ar atsirastų svarių argumentų ,remiančių Lietuvos poziciją šiuo klausimu.

Beje ar girdėjot:Lietuvos vardą norima pakeisti į Lituanija. :D

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=15779969
Pasipuoškime, išmintį brandinančia lapija .
Darkphoric
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 181
Užsiregistravo: 2007-07-23, 15:58
Reputacija: 0

Standartinė Darkphoric »

Lietuva kaip visada atsilieka nuo kitu valstybiu, tiek istatimais (kaikurie juokingi,kvaili kitoms šalims keliantis juoka) tiek kitais dalykais, o žiniasklaida pas mus beveik bevertė, klaidina žmones, ant kalno mūrai joja Lituanai :D
Ficcuss
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 2008-03-02, 12:34
Reputacija: 0

Standartinė Ficcuss »

Nu sutinku visiskai su tavim.....

Nesuprantu as tos politikos ir lietuvos zmoniu kaip kuriu......

Zinesklaida Zinios daugiau nieko nerodo kaip tik Seimas seimas Seimas Seimas.......( jau nepasenus info , nes kury laika givenu usieny )

Jai ne kokie kriminalai ora isvis ziniu neziureciau.....

O ka seimas nieko ten gero irgi nepadaro tik kainas kele..... X(

Bent legalizuotu :x: arba augintis leistu zmonem :x:

Tj ne tik sau blt.....
:x: :x: :x: ......Weedy...... :x: :x: :x:
Darkphoric
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 181
Užsiregistravo: 2007-07-23, 15:58
Reputacija: 0

Standartinė Darkphoric »

Manau už valdžios slypi mafija kuriai ira naudinga kad tai butu draudžiama... visgi daro nelegalu pelna iš augalėlio. Valdžia turbūt niekada nepadarys kad žmogui butu geriau.
Domux
Pažengęs
Pažengęs
Pranešimai: 69
Užsiregistravo: 2004-01-11, 20:00
Reputacija: 0

Standartinė Domux »

Ficcuss rašė: O ka seimas nieko ten gero irgi nepadaro tik kainas kele...
Brolyti, kiek tau metu? 70 ar 15? Valdzia kainas reguliavo sovietmeciu, gi siais laikais, kaip zinia, kainas sureguliuoja rinka.
:x: I WISH I WAS AS FORTUNATE AS ME :x:
Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas
  • Kosmetika is kanapiu
    Apvalus » » forume Legalus forumas
    14 Atsakymai
    7843 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Sigma
  • Kanapių aliejus
    N/A » » forume Legalus forumas
    18 Atsakymai
    11488 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas nenaudelis
  • Namas iš kanapių
    Sigma » » forume Legalus forumas
    30 Atsakymai
    19326 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas 2bulumas
  • Kanapiu arbata :)
    domasj » » forume Legalus forumas
    103 Atsakymai
    82786 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Doom'as
  • Kanapiu pagalba
    Bongnesys » » forume Medicina
    50 Atsakymai
    28663 Peržiūrėta
    Paskutinis pranešimas Nzn