Botanikų - sodininkų pokalbiai susiję su vazoninių ir sodo augalų auginimu, klonavimu, puoselėjimu, skinimu, tręšimu, apšvietimu ir pan. (DĖMESIO! Visi pranešimai nesusiję su šia tema, bei pranešimai pirkimo-pardavimo klausimais, bus pašalinti!).
sruzdeles galima naikinti su mielem atsimenu kaip vaikystei kaime senele gelyne skruzdeles naikino. padarai mieliu ir cukraus kose ir idedi i koki induka kuri padedi prie skrusdelyno tada skruzdes ten sueina eda tas mieles, ko pasekoje ju zarnynas sprogsta.
bln, tie senieji metodai tokie jau primityvus... Jei daug tu skruzdeliu,tai eik i koki sodo prekiu shopa ir pirk koki chemini preparata. Yra kazkokie milteliai, dabar neprisimenu pavadinimo...ju pabarstai aplink ir skruzdelaites iskeliauja gyvent kitur. Labai efektyvu.
Baikit Jūs čia nesąmones kalbėt, kokios skrusdėlės? Nevalgo kanapių jos, visada pamiškėse palei skrusdėlynus sodinu, jokių kenkėjų neturėjau išskyrus sraiges. Ne skusdėse problema.
Sokan rašė:bln, tie senieji metodai tokie jau primityvus... Jei daug tu skruzdeliu,tai eik i koki sodo prekiu shopa ir pirk koki chemini preparata. Yra kazkokie milteliai, dabar neprisimenu pavadinimo...ju pabarstai aplink ir skruzdelaites iskeliauja gyvent kitur. Labai efektyvu.
Kai kurie primityvvūs, bet veiksmingi aš ir kažką esu girdėjęs apie mieles
Mac rašė:Baikit Jūs čia nesąmones kalbėt, kokios skrusdėlės? Nevalgo kanapių jos, visada pamiškėse palei skrusdėlynus sodinu, jokių kenkėjų neturėjau išskyrus sraiges. Ne skusdėse problema.
Nu ką aš žinau, bet pas mane irgi buvo skruzdžių...
Beda kad as apsiziurejes nepamaceu jog sodinai tiesei i skurzdelyna( tada ju ten dar nebuvo ) ir visi mano vazonai dabar tenais tai ir kencia....Nu px istikro man ant tu skruzdeliu bet tai ar netures tas itakos ateicei tiem augalam va ka noriu suzinot.Nes nzn ar imtis kokiu priemoniu ar ne.
Apvalus rašė:Beda kad as apsiziurejes nepamaceu jog sodinai tiesei i skurzdelyna( tada ju ten dar nebuvo ) ir visi mano vazonai dabar tenais tai ir kencia....Nu px istikro man ant tu skruzdeliu bet tai ar netures tas itakos ateicei tiem augalam va ka noriu suzinot.Nes nzn ar imtis kokiu priemoniu ar ne.
Manau, kad turės, nes tarkim kai skrusdėlynai dideli būna aplinkuj net takeliai isminti būna, o jei kas trukdo statyt toliau(vazonai,augalai ar pan) jos stengiasi tą kliūtį kaip nors pašalinti
As manau kad svarbesnis yra augalas ir jokios nelemtos skruzdeles jo tikrai neprazudys. imkis priemoniu jas naikint. o paskekmui gali buti gali ir nebuti jei ju lizdas bus po augalu tada pasekniu bus jei atokiai nuo ji tai jom dzin tas augalas bus
ziejau per telika kad skruzdeles gyvenancios medyje, ta medi lb saugo, ir visu piktzoliu auganciu sale to medzio grauzia saknis kad nudziutu, negalvojau kad jos ant tiek protingos, o jeigu kanape trugdys ju gyvenimuj tuomet ir kanapes saknys bus apgriauztos ir ji isdzius, man yra buve biski kitaip, pasodinau 8 augalus autdore prie miskiuko ir vienas pats maziausias susidure su skruzdelem, pastebejau tik kita diena, kai atejes pamaciau apgriauzta ir nuluzusi stiebeli aplipusi skruzdelem, visi kiti augalai gyvena puikei, matyt nekliudo skruzdeliu zonos ir netrukdo jom
Cia per discovery pasakojo apie skruzdes kurios atsidekoja medziui uz jo teikiamas gerybes (lapus vaisius sultis) saugo ji ir salina jam augti trugdancias kliutis.o ka skruzdeles gauna is kanapiu? ogi nieko tik nama saknyse ir jom tas namas pasidarys per ankstas tada jau ir kanapele jom pasidarys nebesvarbi.
jo būna įvarių skruzdžių rūšių: lapkarpių, rudųjų, juodųjų, miškinių ir tt o Apvaliam labai pasisekė jam pavyko atrasti senei išnykusią skruzdžių rūšį - skruzdes rastamanes
Verciant kanapiu auginimo biblija perskaiciau jog: Skruzdės atsiranda ten kur buna prideta amaru kiausineliu bei esti paciu amaru. Jas galima isnaikinti su boro rugstimi ir bet kokiu "kolony killer pesticide"
Nu va buvau paziuret kaip laikos ir pasirodo tos skruzdes ten gyvena.ir jau ne vienam o 4iuose vazonuose,deda kiausinius ir tt......kazin es jos augala ar ne.Negi niekas nebuvo susidures su tokia problema ?Nuodit jas ar palikt....
ANTS Will make a home out of your grow for their nests. They are also a sign of Aphids - ants farm aphids!!!
Ants can be removed using Boric Acid, or any popular 'colony killer'
pesticide. va del to triedziu
Apvalus rašė:ANTS Will make a home out of your grow for their nests. They are also a sign of Aphids - ants farm aphids!!!
Blin nesuprantu taves, paimk ir sodink i atvira grunta! Kiek gali tu jas tuose vazonuose laikyt ten dar ne to prisiveis juose. Iskratyk tas skuzdes ir sodink i zeme...
Apvalus rašė:ANTS Will make a home out of your grow for their nests. They are also a sign of Aphids - ants farm aphids!!!
Skruzdelės apsistoja ten kur yra amarų, o ne amarai ten kur yra skruzdelių. Skruzdelės ieško amarų, o ne amarai skruzdelių. Amarai atsirasti ten kur yra skruzdelių gali tik tuo atvėjų, jei skruzdelės į savo namus atsineš amarų kiaušinėlių. Kiaušinėlius skruzdelės neša rudenį, ir tik pavasarį iš kiaušinėlių atsiranda amarai
sveiki, turiu tokia problema, kazkur liepos pradzioje is draugo gavau sakele , kuri prigyjo ir dabar auga,bet va jau nemazai praejo laiko ir nesimato...