Botanikų - sodininkų pokalbiai susiję su vazoninių ir sodo augalų auginimu, klonavimu, puoselėjimu, skinimu, tręšimu, apšvietimu ir pan. (DĖMESIO! Visi pranešimai nesusiję su šia tema, bei pranešimai pirkimo-pardavimo klausimais, bus pašalinti!).
Jaronimas rašė:Na is asmenines patirties;) kiek taip esu dares ne karti nepaliko hermis:)
Pasiseke aisk ne visada butinai stresuodamas augala sulauksi hermiu.Bet daug kas sako jog butent stresas sukelia hermafrodicija ir susilauki nemaloniu efektu nors kokie ten nemalonus yra ir pliusu tame.
Gal zinot kur vilniuj perlitra parduoda dideliais kiekiais? Reik 45l, 50/50 su zemem maisysiu, nebutinai turi buti 45 litru maisas iskart, tiesiog turiu omeni kur daug jo butu pirkt maisu nes zalioi stotelei tai krc pora maisiuku guli padeta ir viskas, dar 3litrai 3 lt kainuoja... tas pats su zemem, o perkant 45l zemiu tai 10lt kainuoja.. manau taspats su perlitru butu.
ermitaze pilna visko isskyrus ta perlitra, net drenazo yra, tai ten nesiulykit eit ieskot nes jau buvau ;o
Sweiki ziurekit, ce buwo tokai beda, dvi dienas istisai lijo ir teko augalus i tvarta pastatyt tia jie 2 paras negawo sviesos, dabar jau lyg atsigave, ar tai gali ytakot ju augima ateityje?
Ar del to mazesniojo vazono gyventojas taip sirgt pradeda ar del kitu priezasciu ? Ce kaip ir bandyma dariau kaip bus jai vienas augs mazame o kitas dideliame.Abiem 3 savaites.Didesniajame vazone veiksmas is pradziu vyko labai letai bet dabar auga sparciai,o mazajame vazone augalas uzaugo greit uztat dabar leipsta.Aisku perkelsju ryt i kita bet norejau suzinoti ar del vazono dydzio jis taip atrodo ?[ nuotrauka ][ nuotrauka ]
Taip tik del vazono.Kuo didesnis vazonas to didesnia saknu mase, kuo dougiou saknu to daugiou naudindu medziagu augalas pasisavina ir tai itakoja augima.Paprasta kaip 2x2
auga pas mane 2 lowryderiai ir abi mergaites, bet noreciau gauti seklu tad turiu kelis klausimus: kaip paprasciausiai galima padaryti is merginos hibrida, ar hibridai patys save gali apdulkinti ir ar is hibridu apdulkintu augalu gausis ferminizuotos seklos ?
sveiki, turiu tokia problema, kazkur liepos pradzioje is draugo gavau sakele , kuri prigyjo ir dabar auga,bet va jau nemazai praejo laiko ir nesimato...