dzAh rašė:Kazkur buvo tema apie astraline projekcija, bet tai ne tas pats. Visu pirma kas tai yra:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dream
Lietuviskai buitiskai tai tiesiog supratimas jog tu sapnuoji. Bet tai nutinka ne bet kada. Ispradziu sapnuojiu paprasta sapna, veliau lyg ant vandens atsiguliu ore ir iriuosi varlyte.Labai malonu. (man sis atvejis yra, taip gerai zinomas,"ikirstas", kad protas mane prikelia jame-sapne)Taigi jau ne pirma karta tai nutinka ir darosi vis idomiau.
Idomu ar dar kasnors susiduria su tokiais nerealiai realiais ivykiais. Ar galbut jums yra pavyke tai suvaldyti ir keliauti kur tik nori, po savo samones klodus ar dar daugiau.
Man labai patinka sapne skraidyti. Dazniausiai scenarijus toks - prasideda kazkas nemalonaus sapne (pvz.: vytis ima kas nors), tada suprantu, kad sapnuoju, pradedu skristi, paskraidau kuri laika ir atsibundu. Sapna neapsakomai tikroviski. Vienasyk sapnavau , kad skridau pro priemiesti/kaima ir galvojau - tycia isidemesiu, ka pakeliui matau: namus, augalus, daiktus, kad atsibudus palyginti galeciau, ar is tiesu taip. Aisku atsibudus supratau, kad tikrove svelniai tariant skiriasi nuo sapne matytos vietos. Tarsi sapnuose ta pati vieta, tik 'patiuninguota', trissyk sudetingesne, ir erdves desniai kitokie.
Si menesi samoningai sapnavau apie 10 kartu. Nezinau, ko cia taip nuskilo - yoga nidra, sarvangasana ar tiesiog 36 val. para padejo, bet labai idomu