Botanikų - sodininkų pokalbiai susiję su vazoninių ir sodo augalų auginimu, klonavimu, puoselėjimu, skinimu, tręšimu, apšvietimu ir pan. (DĖMESIO! Visi pranešimai nesusiję su šia tema, bei pranešimai pirkimo-pardavimo klausimais, bus pašalinti!).
energetiniai gluosniai rašė:
Pas mane sode prieš keletą metų užsiveisė. Jokie nuodai neveikia. Absoliučiai nėra kaip jų naikinti. O sodą nugraužė juodai...
Žinoma dabar jau bus per vėlu, bet kitam kartui gal padės Prieš pat žiemą, rudenio pabaigoj reikia iškasti sklype duobę, į ją primesti mėšlo ir užkasti. Kurkliai sulenda ten žiemoti ir žiemos vidury (kai jau atšala iki minuso) iškast ta duobe su visu mėšlu ir kurkliais, ir išbarstyt plačiau, tam kad sušaltų. Kolkas tik tokį būdą žinau
Poliesterolis kiek girdėjau netinka. Aš tai žemes maišau su deginto molio granulėm. "Drenažas augalams" vadinasi. Gali rasti jo visuose sodo parduotuvėse, Senukuose, Maximose nu žodžiu pasižvalgysi - atrasi
del aeracijos tai manau tiktu putopolistirolas, o del dregmes ir is dalies aeracijos tai kazkas buvo patares pora raudonu plytu sudauzyti smulkiai ir imaisyti i zeme taip pat smelio, as irgi galvoju det isvardintus dalykus atitinkamom kombinacijom vietoj perlito
raMa rašė:Nuo mažens prisimenu, kad mano Mama tai vazonus senus daužydavo ne plytas:)
Jei pertekęs moliniais vazonais - pirmyn! Tos raudonos plytos ne ant kiekvieno kampo mėtosi. Mamai gal lengviau sudaužyt vazonėlį, nei sutrupint plytą?
Manau, čerpės irgi tiktų.
"...Medžio pelenuose daugiausia yra kalcio, todėl juos galima prilyginti kalkinei trąšai. Pelenai, sumaišyti su dirvožemiu, ne tik didina augalų derlių, bet ir mažina dirvožemio rūgštumą. Pelenų norma priklauso nuo dirvožemio agrocheminių savybių, nuo pelenuose esančio maisto medžiagų kiekio ir nuo to, kokie augalai bus tręšiami..."
Manau, kad gali, jeigu manai, kad rugstingumas bus per didelis.
Kam idomu visas straipsnis: http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/74093
Nu jo del zemiu. Cia reikia pasirupint tinkamai kad augalelis jaustus gerai ir gera derliu duotu. O kiek skaiciau tai kiekvienas deda betkaip ir betkaip. o dar neviska ko reik galma gaut. Manau svarbiausia deti perlito 25% Smelio tiek pat. Ir komposto. Gal dar durpiu siek tiek ibert. Gal butu geras mixas.
energetiniai gluosniai rašė:
Pas mane sode prieš keletą metų užsiveisė. Jokie nuodai neveikia. Absoliučiai nėra kaip jų naikinti. O sodą nugraužė juodai...
Žinoma dabar jau bus per vėlu, bet kitam kartui gal padės Prieš pat žiemą, rudenio pabaigoj reikia iškasti sklype duobę, į ją primesti mėšlo ir užkasti. Kurkliai sulenda ten žiemoti ir žiemos vidury (kai jau atšala iki minuso) iškast ta duobe su visu mėšlu ir kurkliais, ir išbarstyt plačiau, tam kad sušaltų. Kolkas tik tokį būdą žinau
Dar kai ką šia tema radau.
"Kurkliams taip pat nepatinka vištų mėšlas, česnakų, serenčių ir kanapių kvapas, šviežiai kalkinta dirva."
O apskritai galima pasiskaityt,visokių būdų aprašyta. http://www.egzotika.info/news.php?readmore=367
Jei pertekęs moliniais vazonais - pirmyn! Tos raudonos plytos ne ant kiekvieno kampo mėtosi. Mamai gal lengviau sudaužyt vazonėlį, nei sutrupint plytą?
nemanot kad gali buti per astrus sukiu kampai ir supjaustyt saknis?
Paskutinį kartą redagavo deffekto 2009-04-20, 19:40. Iš viso redaguota 1 kartą.
nemanot kad gali buti per astrus sukiu kampai ir supjaustyt saknis?
as irgi dabar domiuosi kur galima butu rasti perlito, bet panasu kad čia reta ir gan nepigi medziaga. vulkaninis stiklas...
Reta, nepigi medziaga Ne nu naujokai kuo toliau, tuo labiau mane stebina (ne i geraja puse deja). Zmogau perlito gauti tikrai nesunku, o kaina tikrai nera didele Paprasciausiai nueik i kokia sodo reikmenu parduotuve (gerai jei mieste yra "Zalia stotele") ir ten turetum jo gauti i valias
O perlito galma uzsipirk vilniuj? Nes mano mieste tai to perlito be sansu rast. O su visokiom atmainom baisu pradet.
Gal koki adresa, pvz. Kur ta zalia stotele vilniuj randasi? Zinau kad nesolidziai tie naujokai atrodo. bet sio forumo paskirtis tai yra tokia. Visi naujokais buvom tai kam per daug keltis. Reikia padet vienas kitam nes gi visi einam panasiu keliu.. dekuj uz demesi. Taj kas pasidalins info del perlito? Is anksto aciu.
Silta rašė:O perlito galma uzsipirk vilniuj? Nes mano mieste tai to perlito be sansu rast. O su visokiom atmainom baisu pradet.
Gal koki adresa, pvz. Kur ta zalia stotele vilniuj randasi? Zinau kad nesolidziai tie naujokai atrodo. bet sio forumo paskirtis tai yra tokia. Visi naujokais buvom tai kam per daug keltis. Reikia padet vienas kitam nes gi visi einam panasiu keliu.. dekuj uz demesi. Taj kas pasidalins info del perlito? Is anksto ačiū.
Googlej parasai zalia stotele ir ten turi duot tau parduotuviu tinkla su visais adresais
Auginimas (soil-bed) zemes vonioj-tai yra auginimo budas kai naudojama zeme (ar kita auginimo medija) bet nera naudojami tradiciniai...
Paskutinis pranešimas
Ar apsimoka y soil bed'a , pripilti daugiau zhmeniu , jej jau menesis kaip zhydi augalai? Nes atrodo , kad busiu per mazhai zhemiu pripyles. tai? :)...