siandien isimeciau vazoneli i lauko zeme, uzmeciau bamboliuka,kad butu karsciau ir nelytu i vidu. bet esme ta, kad atejęs vakare pamačiau kad vidui kapstosi juodos skruzdes, o lauko puseje raudonosios sedi tai va, maciau buvo kalba apie skruzdes, bet jus pasakykit ar bijot man ju ar pofic?
Sveiki, radau growboxe ant augalo prilipusi vabala, toki didesni truputi uz boruzele is formos panasus i boruze tik visas juodas ir labai mazais gelsvais, sviesiai rudais taskiukais nusetas, kas tai galetu buti? nuzudziau ji uzkarto
geras is ryto nueinu i siltnami, ziuriu vienas augalas visas gleivetas ir puse lapo gyvates nusinese kas tai kazkokie sliuzai ? sraige tai abejoju nes padariau, kad ji ant vazono net neuzsliaustu
Mano augalui 7 dienos. Snd atvaziaves radau kazkokia lervute isisukusia i lapa ir jy apgrauze... beje zeme JUKNEVICIAUS, speju kad ten is jos. kas cia per padaras gali but? kaip isnaikinti? auginu outdoore.
kaip suprantu cia kaip ir is drugiu gimines.. sako tu lervuciu yra ivairiausiu, kurios grauzia lapus ir zaloja augala. gal kas susiduret? ka naudojot pries juos? gal yra kokios priemones tinkancios daugumai kenkeju naikint. nes nzn tiksliai kas ten per padaras buvo, tai nzn kam skirta preparata reiktu imt
Sveiki. Uzvakar pradejo augt mano augaliukas (kazkur 1 cm uzaugo is po zemiu), vakare paziuriu... nuluzes... (jei ka auginu namie) WTF galvoju.. po to pasiziuriu kazkas juda salia stiebo, su pinsetu istraukiau kazkoki viksra. Gali but kad jis cia ir pasidarbavo? gedulas dabar...
TheGodfather rašė:Sveiki. Uzvakar pradejo augt mano augaliukas (kazkur 1 cm uzaugo is po zemiu), vakare paziuriu... nuluzes... (jei ka auginu namie) WTF galvoju.. po to pasiziuriu kazkas juda salia stiebo, su pinsetu istraukiau kazkoki viksra. Gali but kad jis čia ir pasidarbavo? gedulas dabar...
Pas tave isvis net neturejo jokiu viksru tarp zemiu buti, nebent prisikasei kur nors po balkonais. O siaip tai tikrai netikiu, kad del to gali buti kaltas viksras. Tikrai kazkas mistisko
Nu aisku... Biski gaila vistiek. Tikiuos nemergaite buvo. O seip tai prisikasiau zemiu, bet ne is po balkonu o is darzo sode, ten labai gera zeme, rukstingumas geras ir t.t. kruopsciai tas zemes dejau i vazona visas siuksleles viska ismeciau ir va prasprudo kazkoks viksras. o seip man irgi sunku patiket kad viksras ten pasidarbavo, bet labai jis jau ten krito i aki, kadangi visai salia stiebo isikures...
TheGodfather rašė:Nu aisku... Biski gaila vistiek. Tikiuos nemergaite buvo. O šiaip tai prisikasiau zemiu, bet ne is po balkonu o is darzo sode, ten labai gera zeme, rukstingumas geras ir t.t. kruopsciai tas zemes dejau i vazona visas siuksleles viska ismeciau ir va prasprudo kazkoks viksras. o šiaip man irgi sunku patiket kad viksras ten pasidarbavo, bet labai jis jau ten krito i aki, kadangi visai salia stiebo isikures...
del tu kirmeliuku su daug koju, tj manau kad man ir tas apsilanke, nes neisaugo vienas augalas... bln kaip nesiseka. ziauru. cia jau juokas per asaras. jei augalas neisauga po pasodinimo jau kokia 6-7 diena (sekla buvo nelabai sudaiginta, maza saknele) tai jau galiu nedet perdaug vilciu ir kast lauk ar dar gali isaugt?
Weed for life rašė:geras is ryto nueinu i siltnami, ziuriu vienas augalas visas gleivetas ir puse lapo gyvates nusinese kas tai kazkokie sliuzai ? sraige tai abejoju nes padariau, kad ji ant vazono net neuzsliaustu
Kates darbas ryskiai, man irgi panasiai buwa.. kates irgi rimti kenkekai ko ganja maza, valgo lapus jos..
Sveiki, gal kas buvote susidūrę su šiais kenkėjais? Jie vadinami Thrips, vertimo į LT kalbą neradau... jų žalieji vikšrai labai mėgsta jaunų augaliukų lapus...
nesvarbus rašė:Yra tokie, kirmeliukai su daug koju, kurie maitinasi saknimimis ir gali sunaikinti visa augaleli is po zemes taip, kad atsargiai su neaiskiom zemem
TAI KAIP TEN SU TOM KIRMELYTEM? Vakar tris pastebejau mano zemej besirausiant. Jos tokios labai panasios i dzikus tik mazesnes. Zeme tai pirktine, bet dar tresiau su organinem trasom-pauksciuku sudai ar kazkas panasaus ant pakuotes buvo parasyta, tai gali but kad nuo to meslo dabar uzsiveis... Bet ne tame esme. Klausimas kaip jas isnaikint? Ar jos tikrai kenkia augalams? Patarkit kas, kaip isvengiant chemijos, ka daryt? Nu tipo - gal tabakas, pelenai ar dar kas padetu...
O dar klausimas - ar sliekai kenkia ? Nu pas mane ju vargu ar bus, bet siaip idomu. Juk jie zeme purena...