Jefridas rašė:Putejau kodėl tu mane taip nuvertini, mano požiūrį ir mąstymą??

nenuvertinu

aš tiesiog manau, jog diskutuodamas pasitelki sąmoningą loginį mąstymą atmesdamas teorines galimybes bei fantaziją, kuri yra būtina radikalioms vidinėms permainoms.
Jefridas rašė:Tai ne filmas, tai dokumentiką apie Wall Street'e besisukančius žmonės. Tai galimybė duoti smegenims pailsėti ir gauti pozityvios energetikos iš pozityvių žmonių kurie yra daug ko pasiekė gyvenime.
pinigai tai pasiekimas gyvenime? tokiu atveju pinigas atstoja vertybę, kas ir yra problema. o kur civilizuotumas? dabartinė žmonija toli gražu nėra civilizuota. kai nebebus karų, Babilono sistemos, riboto mąstymo, kuomet mokslas dirbs žmonėms, o ne pinigams - tuomet galėsime sakyti, kad mes esame civilizuoti.
Jefridas rašė:Kontra klausimas - Kodėl tu žiūrėjai zeitgeist ir didelį procentą savo nuomonių "back'upini" su tuo filmu?
todėl, kad ten pateikiami alternatyvūs žemės resursų reguliavimo, darbo, supratimo, požiūrių bei sociologijos principai
Jefridas rašė:Viską bandai paaiškinti ir pateisinti teorijomis, kuriu pats iki galo nesupranti ir nežinai ar jos iš tikro yra tikros ir atitinka realybė.
Visas idėjas, kuriomis domėjausi puikiai supratau ir stengiuosi jas perteikti, nupasakoti kitiems. Kaip man tai sekasi - jau kitas klausimas. Nemoku gražiai, aiškiai ir trumpai išdėstyti savo minčių, todėl kai kurie iš forumiečių randa nišą kabinėjimuisi prie žodžių
Jefridas rašė:Man reikia antrame namo aukšte suklijuoti vonioje plyteles, nutinkuoti sienas, užbetonuoti grindis. Būsi savanoris? Pasakysi TAIP. Gerai, antras žingsnis: Ar esi kompetetingas atlikti šį darbą? Galbūt. Gerai, tada man reikia rinkos analitiko, nemokamo, gero. Būsi? Ir vėl - taip. Bet ar esi kompetetingas? Ne. Galėčiau tęsti ir tęsti.
Štai čia aš pastebiu prisirišimą prie esamos sistemos ir klaidingo "aš tau - tu man" supratimo.
Tau reikia remonto. Ateina tinkuotojas ir ištinkuoja. Ateina santechnikas ir viską sutvarko ir t.t. Reikia paveikslo - nutapo. Tuo pačiu pats irgi atlieki kažkokį naudingą darbą: kuri automobilių dizainą, filosofuoji, valai baseinus, prižiūri vaikus, dalini maistą ar dirbi fabrike. Gal būt keliauji ir rašai knygas. Galiu pasakyti, kad dabar tai perskaites pradėjai vertinti darbų vertę. "Kodėl tapytojas arba keliautojas, ar šiaip dykaduonis turi priėjimą prie resursų, kuriuos dirbantys pateikia kitiems žmonėms? Juk jie nieko nedavė, tai kodėl turi gauti?" Atsakau: čia reikalinga radikali vidinė transformacija naujai sampratai apie gerumą, pasiaukojimą, davimą ir gavimą, vertybes ir tobulėjimą. Kuomet bus sugriautas nusistovėjęs tariamai norminis mąstymas, tuomet nebeliks politikos, ekonomikos, karų, ginklų, nusikaltimų, įstatymų, pavydo ir gobšumo. Tuomet išnyks darbų vertinimo skalė, kuri visiškai nereikalinga.
Jefridas rašė:Tu nebuvai nei politikas, nei magnatas, kapitalistas, nei mokslininkas kuris tiria chaoso teorijas. Esmė tame, kad neužtenka vien teorijų, kad sakyti kad tai yra teisinga. Kas būtų jeigu mokslininkai teigtu kad žmogaus smegenys sveria dešimt kilogramų, net neprapjovė kaukolės ir nepasvėre smegenų? Tai čia lygiai tas pats.. Gyvenimas verda už lango, ir arba tu verdi jame, arba kuri teorijas ir gyveni tame gyvenime kuriame viskas grindžiama teorijomis.
Ką tik šnekėjau su motina, tuo metu skaičiau tavo atsakymą ir šypsojausi

Motina klausia ko aš šypsausi ir pasakiau, kokioje diskusijoje dalyvauju. Atsakymą gavau kokio tikėjausi - "o už ką tu valgysi duoną, tu gi dirbti tingi!", "kas dirbs? ką valgyt? ką čia nusišneki". Taigi ir pas patį yra vertinimas dabartinėmis sampratomis ir baimė patirti chaosą bei pasiaukojant savo ir žmonių labui rodyti pavyzdį. Nebūtina tapti politiku ar finansiniku, kad suprastum jų darbą. Aš jų darbą galiu vertinti pasiskaitinėjes istoriją - karai, manipuliacijos, neatvirumas, melavimas, slapta informacija, badaujantys žmonės, klimato atšilimas... Žinai kodėl žmonės nenori keistis? Nes bijo prarasti galią, kurią jie įgijo turėdami pinigus. Bijo, nes viską pakeitus pradžioje būtų chaosas. Bijo, kad ateis Jonas su Zosyte ir spjaus tau į veidą už tai, kad pardavei ginklus Izraeliui arba kad sukūrei kiaulių gripą arba, kad melavai per rinkimus ir taip tapai prezidentu. Bijo, nes nusukai 3 pomidorus turgelyje, kuomet žmogus tau mokėjo paskutinius pinigus. Baimė kyla dėl chaoso, kuris, žmonėms išsilaisvinus iš vergijos, būtų neišvengiamas. Kadangi bijote, todėl ir remiate bei pasisakote už status quo.
Jefridas rašė:Ties kuriuo aspektų tavo mąstymas yra teisingesnis ir keičia pasaulį? Kaip tu keiti pasaulį?
Pirmiausia keičiuosi viduje. Tai labai svarbu. Bandyti keisti galima bandant ieškoti bendraminčių ir stengiantis šviesti žmones, rodant pavyzdį. Kuo daugiau žmonių supras, kad gyveno ne visai teisingai, tuo darysis lengviau. Tai ne fizinis keitimas per prievartą, kuris nežengtų nei vieno žingsnio pirmyn. Tai vidinės harmonijos, supratimo, vertybių koregavimas. Aš manau, kad šios teorijos yra teisingesnės vien tuo, kad turi planus, būdus, kurie žmonėms leistų tobulėti tiek individualiai tiek visuotinai. Taptume civilizuotais. Nematau reikalo laikytis įsikibus esamos sistemos, kai tukstantmečius jau tas pats per tą patį, o progreso neturime jokio. Gaila, kad mirsiu tarp Babilono sienų. Turbūt žmonėms dar ne laikas keistis...
no_one rašė:Argumentų aš turiu, ir gražiai juos vardinau - kad ir mano pastaba apie šunį, bet putejas juos tiesiog ignoruoja. Jam mat atrodo kad 30 beprasmių sakinių apie "babiloną" ar zeitgeisto citatos yra argumentacija. Ką gi, jeigu jum patogiau nuo gyvenimo slėptis už sąmokslo teorijų - jūsų teisė rinktis.
Viskas kas prieštarauja tavo siauram mąstymui yra konspiracija. Būtent tavo mėgstama demokratija, socializmas, fašizmas (ir t.t.), bankai, pardavėjai, pirkėjai, mokslininkai ir visi kiti kuria tas konspiracijas. Sutarkim taip (manau pritarsi) - mūsų idėjos remiasi harmonija, gėriu, darbu, supratimu, atvirumu, tolerancija, radikaliu vidiniu pasikeitimu, pasiaukojimu, taika, naturalių vertybių puoselėjimu, sąžiningumu ir noru tobulėti, o jūsų remiasi dirbtinai sukeltomis ligomis, karais, pinigais, pavydu, gobšumu, galia, baime, tingėjimu, egoizmu, politika, melaginga žiniasklaida, neatvirumu, nesąžiningumu, slaptumu ir nusikaltimais.