tiesiog reikia susimastyti ties tuo, kas siais laikais gali tapti autoritetu, ka zmones gerbia. Pirma man i galva sovusi mintis - zinios nebera autoriteto pozymis (nes mano galva butent del savo turimu ziniu mokytojas turetu buti autoritetu). Antra pirmos minties dalis

- siais laikais pagrindinis autoritetas pinigai, ty kuo daugiau tu ju turi, tuo labiau tave gerbia. Akivaizdu, kad mokytojai butent pinigu ir neturi... Apskritai, mokytojo profesija tapo tokia siuksline vos ne - neistoji i joki univera, tai eini mokytis arba i pedagogini arba i kokia kolegija. Pedagoginio privalumas - universitetinis issilavinimas. Nerandi jokio kito darbo - isitaisai kokioj mokykloj. Jaunu mokytoju, dirbanciu is idejos, manau yra tikrai nedaug - is idejos dirba tik senosios kartos mokytojai. O jei esi jaunas ir net jeigu dirbi is idejos - taves vistiek negerbs, nes laikys meme kuris nesugebejo susirasti tokio darbo, kuriame uzdirbami normalus pinigai. $ kultas vienu zodziu...
kazkada teko dirbti kurciuju mokykloje, ir kadangi kurtieji yra kiek supaprastinto mastymo lyginant su girdinciasiais, ten labai aiskiai ir supaprastintai buvo isreikstas tapimo autoritetu modelis. Taigi, autoritetu gali tapti ta kuri tenkina bent viena is siu kriteriju (o geriau ir kelis): 1. moka gestu kalba (ty yra saviake) 2. madingai rengiasi 3. turi daug pinigu (nusprendziama pagal tai, su kokia masina vazineji, ir pagal drabuzius - zr 2 punkta). jokios uzuominos i tavo turimas zinias arba i tavo, kaip mokytojo, profesionaluma. Manau, normaliose mokyklose tas pats, tik gal kiek rafinuociau isreiksta... Turi buti arba saviake, arba tureti daug $, kad susilauktum bent kokio respect'o is mokiniu puses... Manau, jei kokia mokytoja mokiniai pastebetu puciancia koki savaitgali prie kokio vln klubo, gandai mokykloje greit pasklistu, ir su ta mokytoja butu elgiamasi visiskai kitaip... Bet man asmeniskai tai tokia vertybiu skale atrodo graudi ir apgailetina - mokytojus vis tik reiketu gerbti uz tai, kokias zinias jie perteikia ir kaip jie tai padaro, o ne uz tai, kiek gramu zoles ji(s) supucia per savaitgali...
pafloodinau cia truputi

...dream(ofsilence)...
raising awareness.