Botanikų - sodininkų pokalbiai susiję su vazoninių ir sodo augalų auginimu, klonavimu, puoselėjimu, skinimu, tręšimu, apšvietimu ir pan. (DĖMESIO! Visi pranešimai nesusiję su šia tema, bei pranešimai pirkimo-pardavimo klausimais, bus pašalinti!).
Legalus rašė:Tiesiog tos lapus nukarpyk tik nemaisyk su kitais lapais ir isdziovink ir rukyk, ir paprasti lapai tikrai turi poveiki o tie su kristalais tai vos ne kaip galvos priot.
Toks tas musu neytiketinai dziugus augalelis... nu is tu smulkiu lapuku, tai ir haso galima pasidaryt, ir duonos ir pyrageli isikept, ir meducio pasidaryt, oj kiek daug visko galime... :p
nesvarbus rašė:Toks tas musu neytiketinai dziugus augalelis... nu is tu smulkiu lapuku, tai ir haso galima pasidaryt, ir duonos ir pyrageli isikept, ir meducio pasidaryt, oj kiek daug visko galime... :p
O is tu paprastu didziuju lapu jau nieko , ismest tik ?:)
nesvarbus rašė:Toks tas musu neytiketinai dziugus augalelis... nu is tu smulkiu lapuku, tai ir haso galima pasidaryt, ir duonos ir pyrageli isikept, ir meducio pasidaryt, oj kiek daug visko galime... :p
O is tu paprastu didziuju lapu jau nieko , ismest tik ?:)
Is visu lapu gali. Koks skirtumas didelis jis ar mazas
ne nu tie maziukai su kristalais, tai jie stipresni yra, bet mes duonike kepem is paprastu lapu, ne tu nukarpytu kur prie galvu(su kristalais) nu bet mes buvom priruke tai ten kaip ir nelabai jautem, bet maziukui tokiam davem paragaut, jis niekada nerukes nieko ir pan. tai klykavo visa vakara, filmavo ten kazka, tai manau ir tie paprasti lapukai yra geeeris, tik cia zinai, jei isgersi vodzes tai alus taip nebekapins nu cia tarkim !
Na kagi bent jau man linkai veikia jei neveikia vadinasi dar nemoku naudotis imageshack tai imesiu per naujo tik kitaip.. be to augintiniai jau 50 dienu kaip manot nepermazi?? gaila nezinau veisles zinau tik kad indica
perlaistei arba nepalaistei, kad nepalaistei tai nlb tikiu nes pastebetum kada zeme sausa. as kartais net darydavau kad palaukiu kol zeme isdziusta is lapeliai pakeipsta, tada jau ryskiai buna trukumas vandens, tada palieju. bet cia tik keleta kartu per auginima darydavau jei neperliejai pabandyk is pacio ryto apipurksti augaleli vandeniu. mano nuomone, perliejimas
Na turbut kad ir bus perliejimo klaida, taciau ji pasimate kaip supratau kad reikia tik 3 kartus per savaite lieti taip dazniau liedavau.. o kaip ten tie lapeliai pakeipsta?? kazkaip nesupratau.. ir beje dekuj uz komentara..
na pakeipsta, tai kai tie lapai pasvyra zemyn, na suglebsta, bet ne kad guminiai butu, tiesiog matai kad zeme sausa, ir matai kad augalui vandens reikia, is to kad lapeliai truputeli nulinke, pas tave jau daugokai palinke jie, o pas mane painkdavo tik truputuka. mazdaug augala stebek, jei sausa zeme bus ir augalas nevysta, palauk dar iki kol prades vysti, na ta prasme ne kad ruduoti bet kad lapelei linkti. geriau nedalieti negu perlieti atmink sita
kaip paaiškinsi kanapės bonsus tada? Juk augalas vegetuoja tol kol gauna reikiamą kiekį šviesos per parą, jam atrodys kad pavasaris tesiasi ilgiau nei 3 mėnesius ;] nuolatiniu motinos vegetavimu gi yra paremta klonavimo sistema.
Parasiau, nepaskaites ablomo zinutes bet ir jis pastebejo ta problema.. Mano manymu reikejo persodint i didesni vazona, gali tai ir dabar padaryt, pavegetuos gerai, nes saknim bus nauju zemiu plestis, paaugs augalelis ir pasiruos zydejimuj ;]
Iskilo problema man.
Dabar, zydejimo metu, biski lanksciau savo kanapes sakas, kad galvos gautu daugiau sviesos,
ir gavosi taip, kad luzo sakele iki puses,
tai noreciau paklaust ar galima ja dar kaip nors isgelbet? ar nudzius?
Zolyte rašė:Iskilo problema man.
Dabar, zydejimo metu, biski lanksciau savo kanapes sakas, kad galvos gautu daugiau sviesos,
ir gavosi taip, kad luzo sakele iki puses,
tai noreciau paklaust ar galima ja dar kaip nors isgelbet? ar nudzius?
nu tai sutvarstik kažkaip, kad būtų taip kaip sveika buvo ir žiūrėk tada ar nudžius ar ne. Arba gali nupjaut ją gražei ir kloną bandyt daryt.
kazkas per skype mano tikru vardu,kur pase parasyta, prisijunge,na seip as menuleigis, ir klause ka as zinau apie legalus.net X( ar jum nebuvo tokiu...