Taip, sutinku, kad būna žmonių turinčių priklausomybę nuo žolės, bet čia jau viskas giliau, ne vien dėl pačios medžiagos ta priklausomybė kyla. Būna žmonių priklausomų nuo kompiuterių, nuo apsipirkinėjimų nuo maisto ar dar velnias žino ko, bet juk apsipirkinėjimas, kompiuteris, manijakiškas maisto kimšimas ar dar bala kas nėra kaltas, kad žmogus yra priklausomas, kaltas pats žmogus, aplinka, psichika dar visokie kiti faktoriai įtakojantys PRIKLAUSOMYBĘ. Nekalbu apie narkotines medžiagas, kaip heroinas, ar alkoholis, du mėnesius gerk kibirais alkoholį, pūsk žolę, arba kimšk mcdonalds maistą ir visą tai daryk nesaikingai ir palygink, ar tau drebės rankos kaip tu norėsi išgert, parūkyt, ar valgyt? Nu nemoku gerai išsireikšt tai ką noriu pasakyt, priklausomybių būna įvairių nuo narkotinės medžiagos, arba nuo pačio žmogaus. Lyginant narkotikus apsorbuotus mūsų visuomenės ir žolę, tai finišo tiesiojoj aišku, kad žolė priklausomybės, ar žalos požiūriu nėra tokia kenksminga, o pasirinkti ką vartoti turi pats žmogusganjaFAMA rašė:Gerai, gal ir nesąmonę parašiau su tabako žala, tačiau nesutinku dėl priprantamumo. Tabaką su ganja norėjau dėl to palyginti. Reikėjo lyginti alkoholį su ganja. Juk saikingas alkoholio vartojimas irgi padeda, o ar jį vartoja visi saikingai? Čia jau pradedu kartotis, ką rašiau kitoje temoje. Man net keista, kad atrodo protingi, apsišvietę žmonės neigia, kad galima prie to priprasti. Tu sakai tokių nepažįsti, tu pažįsti tik nepriklausomus žmones, o aš pažįstu ir tokių, ir tokių. Mano žodis tau neargumentas, bet tai man įrodo, kad aš esu teisus. Tu sakyk ką nori, aš vistiek būsiu įsitikinęs 100proc. savo teisumuWhite smoke rašė:Kur tu matei, kad aš rašiau jog tabakas nekenkia? Jei lygini tabaką su ganja, tai besaikis žolės vartojimas minimaliai kerta organizmui, o tiksliau nebent laikinajai atminčiai, tačiau neša ir naudą, saikingai vartojant bus nauda, žala sumažės, arba visai nebus, nekalbu apie socialinius dalykus, tabaką vartojant saikingai tau jokios naudos neduos, o nebent darys žalą, besaikis vartojimas dar didesnę žalą. Kam man aiškint ką ir pats gerai žinai? Iš mano pažystamų rato ir mano pačio patirties nejaučiu priklausomybės ir nepažystu kurie būtų priklausomi nuo ganjos, apie tabaką to negalėčiau pasakyti. Tu ne taip supratai mano žodžius, pagal tavo interpretaciją heroinas irgi nekenkia, kenkia saiko nebuvimas...ganjaFAMA rašė:Tai pavyzdžiui ir tabakas nekenkia? Kenkia saiko nebūvimas. ;]] Tik esmė, kad pradėjęs rūkyti tabaką, tu tą saiką garantuotai prarasi. Tik vienetai parūko retkarčiais ir netampa priklausomi, jei išvis tokių yra. Su ganja panašiai. Skirtumas tik tarp cheminės sudėties, mirtingumo nuo vartojimo ir to, kad tabakas tirpdo plaučius, o ganja smegenis.Manau, kiekvienas iš mūsų žino, kad prie to priprantama, tiesiog kiti tai bando neigti, bijo pripažinti..

P.S. tik dabar pastebėjau putejo postą, bet esmė ta pati, kurią aš norėjau pasakyti