Spotless rašė:cezzaras rašė:
Na, kadangi mes evoliucionavome iš bendro protėvio kaip ir šiuolaikinės beždžionės, tai jis pavaizdavo kaip narkotikai paveikė mūsų smegenis teigiama linkme. Apsvaigę pradėjome mąstyti "Out of the box" ir t.t.
gana teisingai. Bill Hicks pasiskolino sia ideja is Terence McKenna knygos "Stoned Ape" Theory of Human Evolution. sioje knygoje McKenna pateikia intriguojancia versija apie musu evoliucionavimo kelia, atseit traukiantis paskutiniams ledynams siaures afrikoje ir emus plisti nuostabiam zalios savanos pasauliui, musu proteviai islipe is medziu pradejo rankioti ir valgyti viska kas po ranka. to pasekoje buvo ismegintas psilocibinas, kurio sinestezine pagalba pirma karta buvo praplestos ribos tarp jausmu, galimybe sudarineti vaizdinius kitu individu prote per vokaliniuss garsus, na o to pasekoje galiausiai issivyste ir kalba.[/quote]
Tokios teorijos dar nebuvau girdėjas. Idomu kaip dažnai haliucinogenus mūsų protėviai valgė.[/quote]
Na aš šiandien panašiai pagalvojau.Juk norint pradėt naudot kokius nors grybus ar netgi tą patį koksą, reikėjo jį kažkaip išbandyt, kad sužinot poveikį.
Na anksčiau kiek žinau, kai šamanystė buvo vos ne vienintėlė religija, tai šamanai manau gan dažnai naudojo tai.

Juk pagonybė man rodos iš šamanizmo atsirado, o iš pagonybės ir judaizmo mišinio krikščionybė.

Bent jau kiek aš galvoju, gal ir klystu.