Jeigu tau keista kad su kanapėm susijusiam saite diskutuojama apie kanapes - laikas sustot ir gerai pagalvotputejas rašė:Kodėl joji tik ant kanapės?
Nevisiem butina apsidirbt(apsimyzt ar apsisikt) tik tu visada turetum turet galimybe rinktis kenkt sau maziau ar daugiau(ar apsimyst ar apsisikt).Jei gali apseit be to ar to, tai ir apseik. isivaizduok, dabar uzdraustu kasnors tau uzsinorejus prisimyst, taciau visur butu pilna reklamu skatinanciu apsisikt? ir tai butu netgi skatintina?no_one rašė:Tokia logika vadovaujantis prieisim iki myžimo į kelnes - gi apsimyžt nėra taip blogai kaip apsišikt, vadinas visi nuo šiol turim myžt į kelnes.
Atsasyk ką matei?ganjaFAMA rašė:Kanapė sveikiau nei alkoholis. O kas sveikiau, kefyras ar kanapė? Kefyras. Čia žiūrint su kuo palyginsi ;] Ko jūs tą alkoholį kišat, juk nesakau, kad jis geriau ar dar ką. Tas pats brūdas. Kaip ir sakiau, seniau buvau kanapės šalininkas. Net per lietuvių kalbos įskaitas apie tai kalbėjau ir didžiavausi tuo. O pasikeitė mano nuomonė tada, kai nebeskaičiau tų straipsnių apie jos naudą ir pradėjau žėti kas darosi aplinkui. O realybė skyrėsi kaip diena ir naktis nuo tų straipsnių. Nepradėsiu aš čia pasakoti visų liūdnų istorijų, bet pamačiau visai kitą to augalo pusę. Ir joks straipsnis nepripis man proto, kad yra vienaip, nors aš savo akimis mačiau visai ką kitą. Sakot šeimos negriūna? Išeiviai į Angliją ar kokią Olandiją išvis pamiršta, kad tokią turėjo. Vėl gi, ne kažkokiam straipsnyje skaičiau, o realiai patyriau. Prasigeria ar prasirūko, jokio skirtumo. Rezultatas tas pats, o juk suaugę žmonės, galvą turi. Ar tik ne Runkeliui čia kažkada buvo šeimyninių problemų dėl ganjos? Miglotai bepamenu, tai nenoriu konkrečiai sakyti. Maišau gal ką.. Dar nenukentėjau nuo ganjos, bet dabar visiškai kitaip į ją žiūriu. Neneigiu, kad ją ir medicinoje, ir daug kur kitur galima panaudoti, bet tik nesakykit man, kad problemos labai mažos palyginus su jos nauda. Kai pamatai laiptinėj susirietusį nariką, kurio visas pasaulis apie bongą sukasi, greitai pakeiti nuomonę. Apie tą saką kalbėjau jau kitoje temoje. Kodėl pavyzdžiui aš nepradedu kokio kefyro gerti be saiko? Arba morkų valgyti be saiko? O vat kažkodėl su ganja (ar alkoholiu ar tabaku) tas saikas labai greitai prarandamas? Juk alkoholis ar net amfa kokia su saiku irgi padėtų kažkokias problemas spręsti, bet va būtent šioms medžiagoms žmonės negali atsispirti. Žmonės turbūt kalti.
Kai neturi ką sakyt - tylėk, o ne pezėk kas ant liežuvio. Tu net nesuvoki ką skaitai, eik pailsėk geriau, užteks čia to cirko.Manvydas rašė:Pats šneki vėjus, net nejauti.
Aš tau siūliau, eik atsigauk.Tildys čia mane visokie, matai suvokiantys apie ką šneka...Aš suvokiu ir matyt daugiau nei tu suvokiu.Tad laikas logiškai pradėt galvot, kas naudingiau ar alkoholis ar kanapė ar tabakas.no_one rašė:Kai neturi ką sakyt - tylėk, o ne pezėk kas ant liežuvio. Tu net nesuvoki ką skaitai, eik pailsėk geriau, užteks čia to cirko.Manvydas rašė:Pats šneki vėjus, net nejauti.
Šioje vietoje kaip tik nesutinku. Legalizavus marihuaną, taptų kur kas sudėtingiau jos gauti. Pažiūrėkime realiai, kuris dyleris paklausia savo kliento, o kiek tau metų? Ar ne per jaunas tu? Perka ir 12-os ir 14-os metų vaikai, kai kurie tokio amžiaus net patys stumdyti pradeda. Jei būtų legaliai prekiaujama marihuana, šita problema kiek mažesnė būtų, nes tuomet būtų įstatymais reguliuojama kokio amžiaus galima nusipirkt ir rūkyt, aš net už tai, kad pirkt galima būtų 18, o oficialiai rūkyti tik nuo 21 metų. 18-os rūkykit kur pasislėpę, bet nelįskit į viešumą taip jau, o 21-erių sulauke, jau jūsų reikalas, bet manau tada vistiek jau bus sąmoningumas kur kas didesnis, bus jaučiama atsakomybė už save ir savo reputaciją. Nemanau, kad net legalizavus, kas nors didžiuotųsi į darbą atėjęs prirūkęs, ar būdamas nuolatos apkvaitęs. Tas pats ir su alkoholiu... Bet čia yra grynai mano subjektyvi, asmeninė nuomonė...ganjaFAMA rašė:Va, dabar man patiko putejo žinutė. Tikiu, kad tu kanapę mokėtum vartoti, puiku ir tai, jog pripažinai, kad galima nuo jos degraduoti. Aš netgi būčiau visom keturiom už legalizavimą, jei visi ar bent dauguma galvotų taip kaip tuJei visi galvotų taip kaip tu ar mr.green, kanapė tikrai duotų daugiau naudos nei žalos. Tiesiog aš dabar pradėjau važiuoti ant kanapės dėl to, kad matau visai kitokią realybę. Žmonės neturi saiko, pučia dar būdami nepilnamečiais ir pagrindinis jų tikslas apsvaigti ir retas sutiktas pūtikas turi kažkokį atsakomybės jausmą.. Suprantu, kad jums pikta, nes būdami atsakingi jūs negalite naudoti kanapės kaip norite, bet valdžia legalizavus kanapę padės jums, o pakenks didesniam skaičiui žmonių ;] Na pradėjot jūs jau judinti legalizavimo reikalus, gal kada pamatysim, kaip bus iš tikro.
Taip manai, o ar išties taip jau lengva gauti pavyzdžiui kontrabandinių cigarečių, arba naminio alkoholio? Taip sutinku yra taškai, ten pigiau, bet kiek dažnai tu ten perki, o priežastys to? Man asmeniškai visų pirma kokybė netinka kontrobandos ar naminukės. Išskirtinai retais atvėjais būna kokybiška prekė pogrindyje... Antras dalykas, tai, kad nepatogu. Dabar aš nueinu į parduotuvę ir nusiperku to alaus ar ko stipresnio, jei kokia šventė. Naminukės? Ne... Ir Marytės kadangi negalima nei užsiauginti, nei gauti švarios ir tikrai geros, tai dažniausiai tenka prastesne kokybe tenkintis... Ar gali užtikrinti kas nors, kad aš tikrai natūralią Marytę rūkau, o ne kokią chimkę? Manau ne... Tai vat, gerai pagalvojus, visgi legalizavus, VISI laimėtų, o prieinamumas manau visgi sumažėtų.ganjaFAMA rašė:CHA. ĮstatymaiDabartiniai įstatymai išvis draudžią ją rūkyti, bet vistiek ją rūko kas nori. Legalizavus ganja barygos neišnyktų iš gatvės ;] Dauguma rinksis pirkti iš barygos neapmokestintą ganja pigiau, nei iš parduotuvės, o ir barygoms bus lengviau dirbti, lengviau auginti ir t.t. Nebesiplėsiu daugiau. Čia kaip ir su cigaretėm dabar, rūko visi kas nori, ir maži, ir dideli
Joks įstatymas napadeda. Paprašai dėdės ir nuperką tau pakelį
Kontrabanda irgi klesti. Žmonės nori pigesnių rūkalų, kad ir prastesnės kokybės.
Visiškai pritariu, trūksta visuomenės švietimo, bet kaip gi tu gali šviesti visuomenę apie tai, kas yra nelegalu? Sunkus ir pasiaukojimo reikalaujantis darbas, kurio metu visi jį darantis daug ko netenka ir neteks, bet galutiniam rezultate atgaus daug daugiau, nei tie kurie tylėjoputejas rašė:Galų gale jei situacija nesikeistų su barygomis juuk valstybė milijonus taško bet kur, pajungt propagandos mašiną, viešai kelti diskusijas, įbaiginti visuomenę pirkti iš barygų, todėl kiti susimąstytų ir eitų į maksimą geriau, nors mokėtų brangiau, bet žinotų, jog nebus mirkyta ar dar kokia. O jeigu turime įstatymus tai jų sureguliavimas yra labai svarbus. Žinoma, visur būna daugybė niuansų, kuriuos reikia analizuoti ir spręsti, bet gi dabar Lietuvoje niekas nieko nedaro tai kodėl mes stebimės dėl tokios situacijos?Darbai ir dori pavyzdžiai kartais būna galingesni už bet kokius įstatymus