Botanikų - sodininkų pokalbiai susiję su vazoninių ir sodo augalų auginimu, klonavimu, puoselėjimu, skinimu, tręšimu, apšvietimu ir pan. (DĖMESIO! Visi pranešimai nesusiję su šia tema, bei pranešimai pirkimo-pardavimo klausimais, bus pašalinti!).
ištikruju tai galetum pabandysti pasidaryti reflektorius bent is skarbonkės , tada tau sviesa daugiau i augala sufokusuotu , o db daug i salis išsisklaido
ar galima persodint zydejimo metu augaliuka? atsargiai ir kruopsciai. nes mano senose zemese pradejo rinktis kimerliu paradas, nusprendziau persodint i patikimesne zeme (Persodinau, tikiuosi nk blogo nenutiks) Pakomentuokit kas nors prasau.
Ir kaip tu persodinęs jų atsikratysi? Nebent išplausi visas žemes, bet tada kaip tinkamai persodinti neįsivaizduoju.. O kas ten per kirmelės? Jei kokie sliekai, tai nieko blogo, purena žemę. Aš greičiausiai nepersodinčiau.
na man irgi sake kad nk blogo bet man babulia pasake kad jie kapoja saknis, taippat persodindamas pameciau gabaliuka saknu, taciau pagrindines liko vietoj. Na tikiuosi atgys mano grazuole
aloxa rašė:na man irgi sake kad nk blogo bet man babulia pasake kad jie kapoja saknis, taippat persodindamas pameciau gabaliuka saknu, taciau pagrindines liko vietoj. Na tikiuosi atgys mano grazuole
viduj pamaciau dar daugiau tu slieku, nemanau kad jie vien purena, is ko jiems maitintis tada?
Smetona rašė:Jei feminizuota sėkla augdama pavirto hermafroditiniu augalu, tai tam augalui subrandinus sėklas kokios jos bus ? Moteriškos ar įvairios ?
Hermis apdulkines save pati,subrandins seklas is kuriu bus taip pat hermiai. O jei hermis apdulkintu normalia moteriske,tada gautusi feminized seeds.
tai pvz, paėmus du klonus nuo feminizuotos sėklos augalo ir išauginus vieną iš jų hermiu tai gaučiau tų feminizuotų seklų taip ? Tačiau kaip tų sėklų kokybė ? Nebūtų augalai iš tų sėklų silpnesni ar kokie kiti požymiai pasireikštų ?
Smetona rašė:tai pvz, paėmus du klonus nuo feminizuotos sėklos augalo ir išauginus vieną iš jų hermiu tai gaučiau tų feminizuotų seklų taip ? Tačiau kaip tų sėklų kokybė ? Nebūtų augalai iš tų sėklų silpnesni ar kokie kiti požymiai pasireikštų ?
Pajami regular seklu issiaugini moteriskiu ir hermiu (stresuodamas) ir apdulkini ir gauni feminized. Jei stabilus hibridas,tada nepasikeis nei poveikis nei niekas,bet jei F1 veisle buvo,tai tada F2 jau gali gautis nebetokios kaip pries tai. Buf feminized,bet gali skirtis efektas ir tt.
Galima bet kada nugenėt, bet ne visada tai yra naudinga. Šiaip patartina nugenėt apie 80-90% vėduoklinių lapų likus 2-3 savaitėm iki derliaus nuėmimo. Papildomas stresas ir papildoma šviesa žemiau esančioms galvoms. Apskritai su vėduokliniais lapais paskaičius užsienio forumus yra idomi situacija: kiek augintojų tiek nuomonių. Tiesiog eksperimentuok. Jei labai užstoja šviesą, tai pašalink, jei galima gyvent tai lankstyk juos ar dar ką sugalvok ;]