Elementarūs apšvietimo klausimai - atsakymai. (I dalis)
Re: Elementarūs apšvietimo klausimai - atsakymai. (I dalis)
Pajungiau ant 1 laido (manau pakankamai storas) 5 cfl po ~23 Truputi man truksta shviesos dar tai planuoju prijungti dar pora galingesniu.. Shiek tiek bijau , kad nebutu per didele itampa , ar nzn kaip pavadint , ir nekiltu gaisras.. Galiu jungti drasiai ar visdel to reikia jungti kazhkaip kitaip? Jungti ne att to paties laido ar deti saugiklius kazhkokius? Help ;]
Peace 

Niekas tau neuzsideks jei laidas bus pakankamai storas.Marciukaz rašė:Pajungiau ant 1 laido (manau pakankamai storas) 5 cfl po ~23 Truputi man truksta shviesos dar tai planuoju prijungti dar pora galingesniu.. Shiek tiek bijau , kad nebutu per didele itampa , ar nzn kaip pavadint , ir nekiltu gaisras.. Galiu jungti drasiai ar visdel to reikia jungti kazhkaip kitaip? Jungti ne att to paties laido ar deti saugiklius kazhkokius? Help ;]
O kaip zhinor ar pakankamai storas?eric rašė:Niekas tau neuzsideks jei laidas bus pakankamai storas.Marciukaz rašė:Pajungiau ant 1 laido (manau pakankamai storas) 5 cfl po ~23 Truputi man truksta shviesos dar tai planuoju prijungti dar pora galingesniu.. Shiek tiek bijau , kad nebutu per didele itampa , ar nzn kaip pavadint , ir nekiltu gaisras.. Galiu jungti drasiai ar visdel to reikia jungti kazhkaip kitaip? Jungti ne att to paties laido ar deti saugiklius kazhkokius? Help ;]
Peace 

paklausk pas konsultantaMarciukaz rašė:O kaip zhinor ar pakankamai storas?eric rašė:Niekas tau neuzsideks jei laidas bus pakankamai storas.Marciukaz rašė:Pajungiau ant 1 laido (manau pakankamai storas) 5 cfl po ~23 Truputi man truksta shviesos dar tai planuoju prijungti dar pora galingesniu.. Shiek tiek bijau , kad nebutu per didele itampa , ar nzn kaip pavadint , ir nekiltu gaisras.. Galiu jungti drasiai ar visdel to reikia jungti kazhkaip kitaip? Jungti ne att to paties laido ar deti saugiklius kazhkokius? Help ;]

is akies matosi laido storis

vidutinio storio imk ir tiek

CH9 Female Mixed
As cia skaiciau, skaiciau ir visi vis skirtingai mano....
Tai kuris gali man pasakyt. Auginant 5 augalus 80 x 80 x 160 ismatavimai. Kokiomis lempomis man augint augalus? Ir kokiu lempu man reix viso augimo metu? Po kiek h per para sviesos ir tamsos augalams? Aciu.
Tai kuris gali man pasakyt. Auginant 5 augalus 80 x 80 x 160 ismatavimai. Kokiomis lempomis man augint augalus? Ir kokiu lempu man reix viso augimo metu? Po kiek h per para sviesos ir tamsos augalams? Aciu.

foruma skaityk.rasi visus atsakymus!
patirtis:soil,hidro,aero,wilma,nft,dwc.lempos:11w-600w cfl,mh,hps,led.
Tokiam plote max. du augalus auginčiau...svilas rašė:As čia skaiciau, skaiciau ir visi vis skirtingai mano....
Aš kaip pradedančiajam siūlau 250W HPS lempą. Žinoma, jei turi pinigų, tai naudok dvi lempas. Vegetacijai MH, o žydėjimui HPS. Per parą standartiškai 18 valandų dega, t.y. 18/6, žydėjime 12/12.
Aš esu.
O tai kokio growboxo reik 5 augalam? ;] tada nes man atrodo turetu tilpt ar ne?KGBkid rašė:Tokiam plote max. du augalus auginčiau...svilas rašė:As čia skaiciau, skaiciau ir visi vis skirtingai mano....
Aš kaip pradedančiajam siūlau 250W HPS lempą. Žinoma, jei turi pinigų, tai naudok dvi lempas. Vegetacijai MH, o žydėjimui HPS. Per parą standartiškai 18 valandų dega, t.y. 18/6, žydėjime 12/12.
gali ir viena augala vegetuoti 200cmx200cm x200cm growroome.
patirtis:soil,hidro,aero,wilma,nft,dwc.lempos:11w-600w cfl,mh,hps,led.
-
- Ekspertas
- Reputacija: 1
Tilps tilps, jei prižiūrėsi ir nepavėluosi jungt žydėjimo. Aš 50x55 4 auginu ir manau, kad daugiau galėčiau sutalpint (bet mažesnių!).svilas rašė:O tai kokio growboxo reik 5 augalam? ;] tada nes man atrodo turetu tilpt ar ne?
...paspausk, bus bairiookas...
...............2.20 + 2.20 = 4.20
Jus nesupranantat esminio dalyko kad augalo DYDI GALIMA REGULIUOTI KOKI NORI DUODANT MAZIAU AR DAUGIAU VEGETACIJOS. Tai tu i ta 50x50 deze ikeses viena augala daves ilgiau veg paraisiojas ir suzydines uzauginsi daugiau/tiekpat nei is 4 augalu tam paciam plotE

vaikai nenarkokit vartotiku.
-
- Ekspertas
Viską mes čia suprantam, bet vieną augalą auginant turi būt 100% įsitikinęs, kad moteris (su reg sėklom negali žinot), turėsi tik vieną rūšį, neužgyvensi ant sėklų, ir VEGETUOSI 4x ILGIAU, negu augindamas 4 augalus. Legalus, stengeisi pasakyt kažką naujo, bet gavosi kaip čiaLegalus rašė:Jus nesupranantat esminio dalyko kad augalo DYDI GALIMA REGULIUOTI KOKI NORI DUODANT MAZIAU AR DAUGIAU VEGETACIJOS. Tai tu i ta 50x50 deze ikeses viena augala daves ilgiau veg paraisiojas ir suzydines uzauginsi daugiau/tiekpat nei is 4 augalu tam paciam plotE![]()
runkelis rašė:gali ir viena augala vegetuoti 200cmx200cm x200cm growroome.
Toki ziauru dalyka maciau... Zodziu, kas neturit pinigu ant hps lempu geru tai tiesiog galit jas issukti is gatviu ar parku esanciu sviestuvu
Is gatviu nelabai, nes jie labai auksti, o parkuose, bent kaune jie nera auksti tad galima butu laisvai issukti

Koks tu gudruolis!marukas rašė:Toki ziauru dalyka maciau... Zodziu, kas neturit pinigu ant hps lempu geru tai tiesiog galit jas issukti is gatviu ar parku esanciu sviestuvuIs gatviu nelabai, nes jie labai auksti, o parkuose, bent kaune jie nera auksti tad galima butu laisvai issukti
![]()
Meginai issisukt?Toki ziauru dalyka maciau... Zodziu, kas neturit pinigu ant hps lempu geru tai tiesiog galit jas issukti is gatviu ar parku esanciu sviestuvuIs gatviu nelabai, nes jie labai auksti, o parkuose, bent kaune jie nera auksti tad galima butu laisvai issukti

taigi skaiciau skaiciau domejausi ir priejau vienos isvados, galbut kazkas mane paprotys kad mastau negerai bet kolkas planuoju taip :
plotas 1-1,5 m2
vegetacijai - 300w cfl 6400k, pvz kad ir toks : http://cgi.ebay.co.uk/300w-Blue-Spectru ... 080wt_1167 - siaip geras pasirinkimas, nes ta pati reflektoriu galesiu naudoti ir zydint
zydejimui - 250w hps
ka manot ? ar galbut vietoj cfl reiketu geriau mh naudot ? o gal isvis koki nors kitoki setupa darytumet mano vietoj ir galbut isvis su viena lempa galetumete visa cikla issiversti ?
esme kad nenoriu kad tie augalai ten kur baisiai styptu i virsu ar dar kokie nereikalingi vikruntasai detusi.
plotas 1-1,5 m2
vegetacijai - 300w cfl 6400k, pvz kad ir toks : http://cgi.ebay.co.uk/300w-Blue-Spectru ... 080wt_1167 - siaip geras pasirinkimas, nes ta pati reflektoriu galesiu naudoti ir zydint
zydejimui - 250w hps
ka manot ? ar galbut vietoj cfl reiketu geriau mh naudot ? o gal isvis koki nors kitoki setupa darytumet mano vietoj ir galbut isvis su viena lempa galetumete visa cikla issiversti ?
esme kad nenoriu kad tie augalai ten kur baisiai styptu i virsu ar dar kokie nereikalingi vikruntasai detusi.
-
- Ekspertas
Didelis plotas. Jei vienos lempos nori, tai pvz. 400 (430)W hps philips Agro. Spektras tinkamas visam auginimui + pakankama tokiam plotui.Gintas rašė:plotas 1-1,5 m2
bet tai pataisyk mane bet susidariau ispudi kad hps vegetacijai nekazka..Slow Stone rašė:Didelis plotas. Jei vienos lempos nori, tai pvz. 400 (430)W hps philips Agro. Spektras tinkamas visam auginimui + pakankama tokiam plotui.Gintas rašė:plotas 1-1,5 m2
beto, ateities planuose sog..
HPS tinka tiek veg,tiek zyd stadijoms. Puikiai su jomis uzaugina visa auginima.hps vegetacijai nekazka..
nu gal istikro ir protingiau kaip pirmam kartui, paskui jei nuotaikos bus tai dar cfl nusipirkciau vegetacijai klonu. Man tik hps nelabai patinka nes temperatura auksta bus ---> reikes daugiau vedint ---> sunku kovot su kvapu namie
-
- Panašios temos
- Atsakymai
- Peržiūrėta
- Paskutinis pranešimas
-
- 2577 Atsakymai
- 1016398 Peržiūrėta
-
Paskutinis pranešimas grandboy
-
- 6174 Atsakymai