Darbą atliko Pikė Mukuotukas.Leidimą publikuoti iš autoriaus šito esu gavęs. Žinoma keistai man atrodo tie skaičiai. Kažkaip didoki kai kur. Bet tikriausiai aš ko nesuprantu, o skaičiai dideli nes liuksas taip matuojamas į metrą, o lempa realai į metrą nešviečia. Lentelių jau neperverčiau į lietuvių kalbą ir metrinę sistemą, nes užp..o jau ir su liuksais. Užsienio forumuose visur šitai puikiai suėję ir visi džiaugias.
Lempų atstumas nuo augalų
Lempų atstumas nuo augalų
[ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ] [ nuotrauka ]

Re: Lempų atstumas nuo augalų
O kaip suprasti ka reiskia ta antra lentele? tipo tas pats kas ir pirmoj lentelej tik coliais atstumas nuo lemputes? ![:] :]](./images/smilies/blink.gif)
![:] :]](./images/smilies/blink.gif)
cia lx tose lentelese su reflektoriais skaiciuojami buvo ar be ? nes va dabar nezinau. Turiu 400w HPS ir jeigu ja pakabinsiu 457mm aukstyje be reflektoriaus tai jinai i augalu puse duos tik puse lx? t.y. ne 76000lx o 38000lx ?? nes lempa sviecia 360laipsniu kampu, puse lempos eitu i augalus.
Čia orientaciniai skaičiai. Neskaičiuok milimetrų. Kuo lempa arčiau aučiau augalų- tuo geriau, svarbu, kad nenudegintu.Tshz rašė:čia lx tose lentelese su reflektoriais skaiciuojami buvo ar be ? nes va dabar nezinau. Turiu 400w HPS ir jeigu ja pakabinsiu 457mm aukstyje be reflektoriaus tai jinai i augalu puse duos tik puse lx? t.y. ne 76000lx o 38000lx ?? nes lempa sviecia 360laipsniu kampu, puse lempos eitu i augalus.
haze around me...
-
- Naujokas
- Reputacija: 0
Hmm... Gan sudomino sios diagramos.. Bet cia parasyta jog auksto slegio.. Tai is kur zinot kur auksto kur ne?
Mano lemputes itampa 230v~50Hz ; spalvos temperatura 2700K (827). Silta palta ; Kompaktiska fluorencine lempute. Atstoja 100W nors yra 20W. Tai dabar nezinau kokiu atstumu laikys. parasyta kaip suprantu apie 15cm. Laikau 22cm

Mano lemputes itampa 230v~50Hz ; spalvos temperatura 2700K (827). Silta palta ; Kompaktiska fluorencine lempute. Atstoja 100W nors yra 20W. Tai dabar nezinau kokiu atstumu laikys. parasyta kaip suprantu apie 15cm. Laikau 22cm

|_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-|
|Make Buds Like Bombs
|
|Make Buds Like Bombs

Per toli, cfl'us galima zymiai arciau laikyt. Toleliau laikai nebent jei reik truputi i ploti apsviest.
Я тут присел, дунул и подумал..
-
- Naujokas
O tai kiek tai butu? apie 15 Cm kaiptik arne? 

|_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-|
|Make Buds Like Bombs
|
|Make Buds Like Bombs

Kazkada apie 5 cm laikiau, bet salia puciancio vejuko
Tai bandyk 10-15 cm, tiks.

Я тут присел, дунул и подумал..
-
- Naujokas
tai ant 400 w hps iseina 15 cm galima laikyt ? nelabai supratau sita lentele
esmė yra lempos temperatūroje. Kuo temperatūra tarp augalo žiedo viršaus ir lempos yra mažesnė, tuo augalą arčiau jos laikyt galima. Cool tube tam ir naudojami, kad visiškai lempa ataušint su ventikais ir augalai galetu aplink stikla tiesiog augt. Esmė tokia, kad 600w natrio lempa išskiria daug daugiau šilumos, palyginus su 250 tarkim 
o antra lentelė reiškia, kiek procentu saules šviesos intensyvumo atkuria lempa prie tam tikro atstumo. Ir duotos visos lempos nuo 150 iki 1000w palyginimui. Teisingai sakai, 400w 15cm būtent optimaliausia, pagal viską, priklauso aišku nuo temperatūros vėl gi. Būtent tada ir išryškėja HPS galia ;]] Jeigu dar gera reflectorių turi (ne už 10$) balastą magnetinį. Palaikai drėgmę tinkamą tai gali būt šokiruotas augimu ;DD

o antra lentelė reiškia, kiek procentu saules šviesos intensyvumo atkuria lempa prie tam tikro atstumo. Ir duotos visos lempos nuo 150 iki 1000w palyginimui. Teisingai sakai, 400w 15cm būtent optimaliausia, pagal viską, priklauso aišku nuo temperatūros vėl gi. Būtent tada ir išryškėja HPS galia ;]] Jeigu dar gera reflectorių turi (ne už 10$) balastą magnetinį. Palaikai drėgmę tinkamą tai gali būt šokiruotas augimu ;DD
Valstybės priešas, tik kodėl - neaišku...
Pinigai pavergia žmogų, tik protingas žmogus sugeba nepasiduoti pinigų gundomam "high'ui" kuris turi dideles lomkes. Jauni - palūžta pirmi.
Pinigai pavergia žmogų, tik protingas žmogus sugeba nepasiduoti pinigų gundomam "high'ui" kuris turi dideles lomkes. Jauni - palūžta pirmi.
jei neturite cooltubu tai pamirskite 15cm... greiciausiai jei atviro tipo reflektorius ania tai atstumas 40-80cm. man su 5 inc"u rvk filtru laikosi 30-34 laipsniai prie 55cm ir 600w lempos su atviru reflektoriumi bijau pameluoti bet 5 incu rvk filtras perpumpuoja apie 350 cubic metres. nebent rusyje auginant 15cm nuo virsunes, ir iki lubu pora metru atstumas bos ne po atviru dangumi.
patirtis:soil,hidro,aero,wilma,nft,dwc.lempos:11w-600w cfl,mh,hps,led.
Nusipirkau dvi Osram 20w/2700k 1152 lm lemputes, noriu kelis augalelius užsiaugint. Kokiu atstumu tur? ėčiau jas kabint ? Šiandien ikišau sudaigintas sėklytes į žemę ir lempas pakabinau maždaug 5-7cm virš žemės. Ar neper arti ? Dėkui
Užsidirbkit internete !
Registruokitės !
http://www.neobux.com/?r=DalkaPalka
http://www.pplinx.com/index.php?ref=Dalka
http://www.zebradollar.com/members/regi ... ?ref=dalka
Registruokitės !
http://www.neobux.com/?r=DalkaPalka
http://www.pplinx.com/index.php?ref=Dalka
http://www.zebradollar.com/members/regi ... ?ref=dalka
kad prie augalo virsunes termometro stulpelis nevirsitu 28 laipsniu
patirtis:soil,hidro,aero,wilma,nft,dwc.lempos:11w-600w cfl,mh,hps,led.
Ar čia tiesa, kad lumenų skaičius skaičiujamas tik pagal plotą ir ilgį growboxo? Jam nėra reikalingas aukštis? O aukštis reikalingas tik tam, kad žinoti kokiam aukštį laikyti lempą? Jei tarkim mano dežutė 80x60 tai aukštis gali būti, kad ir 1,2 ar 1,5 vistiek tiks 250W HPS? Dėui už nuomonę.
-
- Pažengęs
- Reputacija: 1
Skaičiuojamas pagal plotą.
Taip, aukštis reikalingas kad galėtum tą lempą pakelt arba gėles augint aplink ją.
Taip, aukštis reikalingas kad galėtum tą lempą pakelt arba gėles augint aplink ją.
sveiki noreciau jusu pagalbos esu prijunges dvi osram po 100w leputes kokiu atstumu nuo augalo jas reiktu laikyti?
nu kad nelabai zinau kaip pasakyt paprastos baltos taupomosios lemputes. pirmas auginimas ir aplinkui ner kur nusipirkt geresniu nes ne lietuvoi esu...
20w bet svecia kaip 100 tai ir rasiau 100
kiek dar tokiu reiktu kad normaliai galetu aukt? ir kokiu atstumu reiktu laikyt nes dabar atsumas gal kokia 30cm?

-
- Panašios temos
- Atsakymai
- Peržiūrėta
- Paskutinis pranešimas