Artėjant rudeniui aplankiau augaliukus, buvau ir fotiką pasiėmes, tai pasidalinsiu vaizdeliais.
Šitie du nupiepėliai buvo sodinti praktiškai pievoje, smėlingoje žemėje. Akivaizdžiai kažkas nepataikyta, nors žolė aplink vešli, augaliukai vos gyvi, bet vis gi krauna žiedynus:
[ nuotrauka ]
[ nuotrauka ]
Du miško aikštelėje augantys augalai gerokai išstypo, nes mažoka šviesos. Tolimesniam nugnybta viršūnė, todėl išaugo tankesnis. Abu jau krauna žiedynus:
[ nuotrauka ]
Pamiškėje augantis matyt vėjo buvo nulenktas į šoną, todėl neblogai ūgtelėjo apatinės šakelės:
[ nuotrauka ]
O šitas beveik 2 m aukščio milžinas man kelia rūpestį, nes auga krūmynų juostoje tarp dirbamų laukų ir dabar aiškiai iškilęs virš aplinkinių augalų. Tereikia traktoristo su teisingai įstatytom akim ir... :
[ nuotrauka ]
Visi aukščiau matomi augalai yra iš pernykščio outdoor mixo susirinktų sėklų. Prieš 2 savaites teko nukirsti 5 berniukus iš tų pačių sėklų (sunaudosiu sviestui). Dar buvo trys AGL auto, bet jų, po pasodinimo praėjus mėnesiui, paprasčiausiai neberadau. Įtariu, kad stirnos pasidarbavo, nes radau netoli jų guolį.
O čia white female trys augalai, kuriems skyriau savo elitinį sklypelį. Šitie tai puikiai auga, visi aukštesni nei 2m ir visi jau pradeda žydėti:
[ nuotrauka ]
Priešaky dar geras mėnesis žydėjimui ir jei viskas bus gerai, derliaus turėsiu daugiau nei pakankamai.
Pabaigai dar noriu užduot durną klausimą. Man pernai lauke irgi užaugo geras derlius. Praėjo metai, rūkiau po truputį, kepiau sausainius, vaišinau visus kas tik norėjo, bet vis tiek dar liko žiedynų maždaug 5 litrai (šiek tiek suspausti). Nesunaudojau nei pusės to, ką užsiauginau. Kiek gali stovėti tie žiedynai? 1, 3, 5 metus? Po metų tai stiprumas nejaučiu kad būtų silpnesnis, tai gal yra logikos susikaupt rezervo nederliaus metui? Ką daro tokiais atvejais tie, kurie užsiaugina daugiau nei suvartoja (prekybos nesiūlykit)?
Nu, OM...