PF, dėl mylaro. Kadangi žinom jog atspindėta šviesa lėvesnė už tiesioginę, tai patariu planuot boxą taip, kad nelabai ten ko reikėtų atspindėt. Šviesa turi būt ne atspindima sienų ir reflektorių, bet sugeriama augalo. Čia v style think green - viskas pajungta energetiniam efektyvumui. Todėl gali spjaut į mylarą (transportavimas irgi naudoja resursus) ir naudot patogiausią/pigiausią - parankiausią sprendimą. Vertikalus būdas vėl laimi - plika lempa, aplink ją augalai, sienos už augalų, jei augmenija užželdinta normaliai, ne paskubom, tai šviesa sienos per bruzgynus nepasieks ir pofig ar mylaras ten, ar plika fanera.
Skirtumą žiedų dydije ir struktūroje tarp cflų pakabintų viršuje ir hpso vertikaliai labai aiškiai matytum. Cfl riebesnius žiedus prisirpins tik kokiuose 30 cm iš turimo pusantro metro (kalbu apie aukštį). Gali naudot vieną 250w hps, aušint neturėtų būt didelių problemų, aišku 8cm pc cooleris po lempa gal ir neapsidirbtų... Aš naudoju 150w hps panašių proporcijų boxe, tik čiut mažesniam, galvojau didint vatažą, bet derlių didint galėčiau tik ilgiau vegetuodamas į aukštį, o ne didindamas augalų skaičių aplink lempą, nes plotas riboja, o tai man nepatinka, nes vegetacija yra nuobodi (vegetuot smagu tik bonsai mamytes ir jų klonus), todėl spjoviau į tą idėją... Pirmą kart rimtai naudodamas šį setupą (dar ne galutiniai duomenys bet aiškiai matosi) perlipau 100g ribą (7 augalai po 15-20g) , kaip tokiai lemputei, čia neblogai. Pridedu fotkę (sorry, kad jau postintą), kurioj matosi kokia reta buvo mano paskubom užaugus lapija, viską darant taip kaip reikia, manau, kad galėčiau pasiekti 200g (reiktų papildomai pasiparint prie auginimo medijos)...
[ nuotrauka ]